2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Masallah 7200 de ayına gore guzel kilo benim kizim 750 800 gram alirdi her ay ctesi dr.a gidicez bu ay bizim de kesin 250 300de kaldi

Masallah 7200 de ayına gore guzel kilo benim kizim 750 800 gram alirdi her ay ctesi dr.a gidicez bu ay bizim de kesin 250 300de kaldi
Kilosu güzel zaten etrafmda aynı ayda bir kaç kişi var onların çok üzerinde , doktorda ayına göre gayet iyi oldgnu soyledi tek sorun her ay gayet güzel alırken bu ay bukdr az almasının sebebi nedir diye merak ettim halbuki yeme duzenimzde aynı gerçi bu ay ise başladım belkide o etkiledi ister istemez günde 6 kere yiyorken mesela 4 e falan düştü ama yine de ne bileyim bukdr az beklemiordum braz canım skilmadi değil neyse sağlıklı olsunlar da

Canınızı sıkmayın benim bebeğimde normalde iyi kilo alırdı hatta ayına göre kilosu baya iyi ama bu ay sadece 300 almış ben hareketlenmesine bağlıyorum bide eli hep ağzında diş için hazırlıklar başladı sanırım sürekli ağzından su akıyo yakalık yetiştiremiyorum anladığım kadarıyla bu ay tüm bebekler az kilo almış

Bu ay hareketlenmeye basladilar diye sanirim kilo artislari azalmis, bizim de muhtemelen oyle oldu. Benim besleme duzenim ayni hatta ataklardan dolayi sıklastirdim bile ama yine de kilo almiyor gibi geliyo bana. Cok hareketli ona bagliyorum ben ama ins bi sorun da yoktur ctesi gorucez

Canım Google atak haftası hesaplama yazıp oradan hesaplayabilirsin, bebegin doğduğu tarihe göre değil de doğması beklenen tarihe göre hesaplama yapılıyor ama benimki hep 3-4 gün önce başlıyor, birazcık sapma olabiliyor yani.

Kizlar uyku rutininiz var mi, ben banyo yaptirip uyutmak istedim hep ama havalardan usutmesinden korktum. Masal okuyup masaj yapip yatiriyodum ama ataklarda o da gitti. Uyku rutini uygulayanlar neler yapiyosunuz?

Her bebeğin gelişimi kendine hastır, siz ancak en düşük kiloyla en yüksek kilo sınırları içerisinde mi ona bakabilirsiniz. 7,200 bana göre iyi. Benim bebeğim Hastaneden çıkarken 2040 kiloydu 4. Ay kontrolünde 6120 çıktı. 1200 gr aldı 1 ayda. Sizinki 400 gr almış ama kilo olarak benim bebeğiminkinden fazla. Hepsini kendi içinde değerlendirmek lazım. 4. Aydan sonra az alıyorlarlar zaten.

Kizlar uyku rutininiz var mi, ben banyo yaptirip uyutmak istedim hep ama havalardan usutmesinden korktum. Masal okuyup masaj yapip yatiriyodum ama ataklarda o da gitti. Uyku rutini uygulayanlar neler yapiyosunuz?

4. Aya kadar Her gece saatte bir uyanan bazen yarım saatte bir uyanan bir bebeğim vardı ama 4. Ay artık bir rutine oturttuk. 15 dakikada bir uyanıyoruz saat 5 ten sonra da hiç uyumuyoruz. Zombi gibi dolaşıyorum evin içinde, en son buzdolabıyla kavga ettim. sinirler harap.

Ben hiç rutin olustiramadim, yatağına yatiriyorum uykusu gelince kendisi uyuyor, saatleri düzenli olsun istedim birkaç kere banyo yaptırıp hafif müzik açıp kendim uyuttum ama ben uyuttuğum zaman yarım saat- bir saat sonra uyandı hep, o yüzden ben yatiriyorum o uykusu gelince uyuyor zorlamıyorum hiç, ister gece uyuyor isterse gündüz, ben ona ayak uyduruyorum artık, benim de uyku düzenimi alt üst etti sıpa

Kizlar Bebeğini destekli oturtan varmı. Benimki oturmak istiyor da erken mi sizce

Aah ahh ben de ayni durumdayim, kendimi yaslanmis hissediyorum, oturdugum yerden kalkamiyorum sirt agrilarim vuruyor bazen konusurken bile kelimeleri toparlayamiyorum yorgunluktan, eşim gülmeye basliyor o halime sonra ben de kendimi sinirden güluyorken buluyorum ajsjjdkksf
Ya ne guzel bazen ben de oyle yapiyorum, madem uyumuyosun yat istedigin zaman uyu diyorum ama cadı kızım surekli bagiriyo soyleniyor resmen bana aglar gibi yapiyo ama gozde yas yok, bagiriyo soyleniyor resmen yatakta, ben de kendi haline birakamiyorum oyle olunca

Kizlar Bebeğini destekli oturtan varmı. Benimki oturmak istiyor da erken mi sizce
Bizimki 2.5ayliktan beri elini tuttugum an oturmaya calisiyodu kendini kaldirip izlemeye calisiyodu etrafi. 3.ay kontrolunde dr. koltukaltlarindan destekleyerek oturtabilirsin demisti. Biz epeydir destekleyerek oturtuyoruz. Hatta ayaga kalkmak istiyor kollarindan tuttugum an ayagini basiyor yere. Ayaga da kaldiriyorum. Annemler bacaklari yamulur daha erken diyor ama bir kitapta okumustum, cocuklar kendi kemik gelisimini babannelerinden daha iyi bilir, oturmak istiyorsa oturtun, ayaga kalkmak istiyorsa ayakta tutun diyordu, destekleyerek yapiyorum ben bunlari.

Kizlar dis kasiyici ne kullaniyosunuz bizim kizin surekli elleri agzinda, oioi'nin kasiyicisini almistim ama kullanmak istemiyor onu. Reddetmeyecegi sevecegi bisey almak istiyorum, tavsiyeniz varsa yazabilir misiniz
Bize de aynı durum var. Oi oi , fisher price bandigo var. Kullanmak istemiyor tutacak yerinden mi kaynaklı bilmiyorum

Ben de aynıyım cümleleri toparlayamıyırum, ne anlatcağımı unuttuğum bile oluyor cümleye başladıktan sonra. Hiç sağlıklı değil Allah yardım etsin hepimize

Gündüzleri
Odaya gidene kadar her şeye iyi uykular deme kedilerimize tablolara oyuncaklara vs
Odaya girince perdeleri kapat komşulara iyi uykular dilemek sonra
Alt değiştirme
Emzirme ve hoop uyku
şimdi bide emzik ekledim sadece uyurken emzik almaya başladı uyku dışında vermedim de hiç sadece uykuyla bağdaştırsın diye.
Akşamları ilave olarak banyo + masaj
Evinizin ısısı iyiyse her gün banyo zararlı değil sadece her gün şampuan kullanmayın
Ben 1 gün tam şampuanla yıkıyorum baş vücut
2. Gün sadece su ile duş
3. Gün sadece vücut duş baş kuru
Böyle azalttım kış modu için

Ben canım. Benim bebeğim 3 hf önce doğdu tahmini doğuma göre asla atak haftaları uymuyor. Kendi dogumunadaha çok uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…