2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Uyku tulumu giydiriyor musunuz? Evim genelde 23 24 derecede ve 0.5tog oneriliyor o sicaklik icin. Ama bana ince olur gibi geliyor, emin olamadim. Giydirenler var mi, kac tog aldiniz acaba?
Bizim ev 28 derece ortalama ben bebeğin odasını 25 te tutmaya çalışıyorum zor da olsa 0.3 tog aldım fazla bile geldi
ensesi terliyor hep
Owli marka aldım 0-3 yaş alan kolu bacağı falan çıkıyor suan kundak şekliyle kullanıyorum owli uyku gurusu diye geçiyor ben çok beğendim

Tabi herkesin kendi fikri... ama anneler bir çok kişiyle görüşüp görüşüp kapalı ortam olarak evlerimize geldikleri noktada dokunma öpme vb. konularda ne kadar dikkat etselerde sonuçta bebeklerimizle kapalı ortam olarak aynı odayı paylaşmış oluyorlar... ya taşıyıcı olurlar da bulaş riski artarsa nasıl rahat olabiliyorsunuz ben mi çok evhamlıyım bilmiyorum ki ☹

Canım korkmakta haklısın aslında ama herkesin de bir sosyal hayatı var, bunu da devam ettirmek zorunda tabi hijyenine de dikkat ederek, annemlerin evinden de hiç misafir eksik olmaz geldigi zaman da ellerini yıkamadan bebeğe dokunmaz, simdiye kadar hiç öpmedi mesela, ben anneme diyemem ki evine misafir kabul etme diye, benim eşim lisede öğretmen, yüzlerce öğrenciyle aynı sınıfta bulunuyor hergun, hijyene dikkat edeceğiz, hasta kisileri ve çok yakın akrabalar hariç kimseyi evimize almayacağız, başka ne yapabiliriz ki, Allah yavrulamizi korusun.

Ben danışman falan beklemicem valla başlıyorum direkt.
Ama yatır-kaldırdan önce salla-dur yapmam lazım
Kucakta sallanarak uyuyorlar şu an
Direkt sallamaktan yatırmaya geçersem bebekler de zorlanır ben de zorlanırım
Aşamalı gidersem daha rahat olur sanki.
Kendime desteksiz uykuya geçmek için 2 ay veriyorum
Inşallah 2 ay sonunda desteksiz uyuyabilirler

Bende salla dur dan yola çıkarak zıpla dur yapıyorum benim derdim malum pilates topu
3-4 gündür baya yavaşladık zıplamadan yaylanmalı uyuyor duruyorum durduğumu farkedine kadar falan baya baya azalttım
Uyku eğitimine 4 hafta kaldı bende kademeli olsun diye bu şekilde başladım. Biraz daha alışsın kucakta sallamadan uyutmaya geçeceğim ordan da yatağa inşallah
Ninni söylüyorsanız eğer ninni nakaratına göre ritim bulun nakaratın yarısında dur yarısında salla gibi yapabilirsiniz öyle öyle uzatırsınız sessizseniz içinizden sayabilirsiniz hem yavaşlamayı takip etmiş olursunuz böylece

Ben bebekleri kurdum
Ağlayinca sallıyorum susunca duruyorum
Ilk gün tam 35 dakika ağladı
Ben normalde uğraşmazdım uyku eğitimi falan
Gece uykuları sorunlu değil çünkü
Gündüz de uyku düzenleri gayet iyi
Ama iki tane bebek olunca sabrım çabuk tükeniyor
Birini uyutmaya çalışırken diğeri saatlerce ağlıyor.
Üzülüyorum aşırı vicdan yapıyorum
Bari böyle ağlayacaklarsa da birkaç gün ağlarlar sonra mis gibi uyurlar

4. Ay uyku gerilemesinde o gece uykuları uçuyor korkutmak gibi olmasın
Akşam 9 yatar sabah 7 kalkardı bu gerileme de saatte 1 uyanmaya başladı 1 hafta sürdü şimdi gece de 3 e düştü ilk 4 te kalkıyor sonra 5-6-7 diye yine saate 1 ama buna da şükür zaten uyku eğitimine böyle olunca karar verdim saate 1 bir insanı uyandırmak işkence yöntemiymiş salak gibi oldu kafam benimde uyumasam daha iyi gibi sanki

Biz daha önce de uyku konusunda yazışmıştık sanırım. Benimki gündüz hiç uyumuyordu bir kaç gündür uyuyor. Bilmiyorum kızanlar ya da tasvip etmeyenler olabilir ama bizde gözünü örtmek işe yaradı. Annem diyordu da istemiyordum ama bi denedim baya uyuyor çocuk. Hem uykuya dalışı kolaylaştı hem de uyku süresi arttı. Bizim yüz örtümüz falan varmış. Ben yüzüne iki saniye örtü gelse boğulur diye paranoya yapmaya başlıyorum diye istemiyordum. Gece yapamam ama gündüz zaten ayağımda sallayarak uyutabiliyorum sadece o yüzden bana uydu.

Biz atlattık onu
5.5 aylık benimkiler şu an
Topikte ilk ben doğurdum galiba

bir de 4. ay aşısını 119.ncu gün yaptırmak bisi olur mu?
Benimkiler tam o ara hasta olmuşlardı
Aşının ateş yapma ihtimalini düşünerek ertelemiştim doktor onayıyla
130.gun yaptirmistim
119 120 arasında fark yok ki bence olur
Doktora mesaj at için rahat etmezse

Benimkiler tam o ara hasta olmuşlardı
Aşının ateş yapma ihtimalini düşünerek ertelemiştim doktor onayıyla
130.gun yaptirmistim
119 120 arasında fark yok ki bence olur
Doktora mesaj at için rahat etmezse
doktorla alakası yokmuş kızlar. sağlık ocağında doğum tarihi girildiği için 120nci günden sonra sistem aşıyı açıyormuş. bilgisi olsun herkesin:)

o muayene ne bilmiyorum ama sadece göz muayenesi demek istedim -:) yarın gideceğiz bakalım inş kolayca olur
Rop muayenesi yapılırken damla damlatıp beklediler biraz
Sonra bi aletle gözlerini açıp baktılar benimkilere
Ama rop muayenesi prematüre bebeklere yapılıyor
36 haftadan önce doğanlar sanırım
Göz muayenesi de genelde ilk ay yapılır
Size neden 4.ay dediler sordun mu?

Ben de bakayim ona genelde max.24 diyorlar oda sicakligi icin ben de 24te tutuyorum ama onda bile kafasi terliyo cok fazla. Tulumda rahat eder ins
Benim kizim da kucakta sallanarak uyuyodu, 2 gundur sallamadan uyutmaya calisiyorum, sadece 1defa pes edip salladim diger uykularda sallamadim tabi baya deliriyo ama sakinlestirip devam ediyorum, sallamak cok zor kollarim sirtim cok agriyor valla 2ay bile uzun bi sure 2haftada gecseler keske kafayi yemek uzereyim ben

bize 3 4 ay da göz muayenesi yapılır dedi doktor ondan gideceğiz:)

Uzun uzun yedire yedire yapcam ki iyice yerlessin
Sırayla yapmak zorundayım bi de
Ikisiyle aynı anda asla baş edemem
Gerçi değişen bir şey yok ben birini uyuturken diğeri yine ağlıyor
Birini sallamayı bırakalım
3 hafta kadar öyle kalır onunki
O sırada diğerini sallamayı bırakırım
Bi 3 hafta da o bekler ben ilkini yatağa alistirana kadar
Böyle böyle 2 aydan da uzun sürecek gibi
Düzenin oturması 2-3 haftayı bulurmuş öyle dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…