2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet sadece anne sütü ve 300 gr. İlk defa bu kadar az aldı genel kilosu iyi olduğu için doktor önemli değil dedi .
Doktor önemli değil dediyse iyi o zaman bizim gittiğimiz doktor ( ilk defa gittik) kilosu iyi ve görece iyi aldığı halde 5. Aya doğru ek gıda tadımlara başlayın dedi niye böyle dediğini bilmiyorum memnun da kalmadım. Sizin doktor ek gıda için ne dedi ben açıkçası en azından 5.5 aylık olmasını bekliyorum ek gıda için kiloları da iyiyse niye başlayalım ki? Zaten benimki gazlı bebek gaz sorunu çözülmedi ek gıdada kabızlık/gaz bizi bekliyor

Hangi marka emziğe sempati duydu öğrenebilirmiyiz biz de aynı durumdayız da
Avent ultra air olana diğerleri
Bibs chicco nuk wee oioi özetle hepsinden vardı valla ilk aldığımı tutmuş oldu toplam 1000 tllik emziğimiz oldu heralde

Eklentiler

• 7B2FF050-1DF4-49DC-AB0B-C2D0D6412806.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 26
alla dur nasıl oluyor onu ilk defa duydum. Benimki de kucakta sallanarak uyuyor da ?
Bebeğinize göre yöntem belirleyebilirsiniz amaç bebeğe çok çaktırmadan her gün azaltmak
Saniyelerle başlayıp dakikalara çıkarabilirsiniz
Ağlama kısmını çok önermiyorlar bebekler malum çook zeki olduğu için baktıki bu beni ağlayınca sallıyoru keşfedebilir ağlasa da sürenizi tamamlayın öyle tekrar sallayın
Normalde düzenli sallama da 10 dk da uyuyorsa süre uzuyor tabiki başlarda yavaş yavaş oturtursunuz biz de baya gelişme oldu 4-5 gündür
Şuan kimseye unutturmuyorum benim takibim bozulmasın diye

alla dur nasıl oluyor onu ilk defa duydum. Benimki de kucakta sallanarak uyuyor da ?
*uyutturmuyorum olacaktı hatta bu gün bir ilkle şşş pat ile yan yatırdım öyle uyudu benim için mucize

Bizimki bu aydan itibaren meyve püreleri ile başlayın dedi ama ben 6. Aydan önce başlamayı düşünmüyorum. Bende şaşırdım oldukça deneyimli ve alanında iyi de bir doktor ama ek gıda konusunda hiç benim kafamda biri değil. Üstelik ben meyvelerle değil sebzelerle başlamayı planlarken .ben henüz ek gıda ile ilgili hiç hazırlık yapmadım bence çok erken . bi kaç kitap gözüme kestirdim onları alıp bi süzgeçten geçirip 6 . Ayda başlamayı düşünüyorum . İlk 3-4 ay ana besin gibi değil de daha çok tadım yapsın yutmayı öğrensin vs diye düşünüyorum siz ne yapmayı düşünüyorsunuz

Ek gida ile ilgili benim de bir hazirligim olmadi henuz, neler yapacagimi da cok bilmiyorum acikcasi. Buldugunuz kitaplari paylasabilir misiniz ben de arastirma surecindeyim, onlara da bakayim

Kizlar bebegimle oynarken biyerden sonra yorgunluktan mi heyecandan mi bilmiyorum cok fazla ellerini salliyor, ellerini gövdesine vuruyor artik bazen o kadar sert vuruyo ki kemiklerinden ses geliyo yani. Neden yapiyor olabilir bunu taktim kafaya simdi sizde de oluyor mu oyle seyler

Aynı durumdaymışız. Şöyle ki amerikan pediatri akademisi 6. Aydan önce önermiyor ancak ülkemizde doktorlar çocuk doğum kilosunun iki katına ulaşmışsa ve/veya yeterli kilo alımı yoksa ve/veya yeterli kilo alımı var anne/baba yemek yerken onu izliyorsa sofraya tabağa yöneliyorsa başlayın diyorlar. Ben kitapları aldım ek gıda için her şeyi almıştım indirimden peyderpey yazın kabak,balkabağı gibi şeyleri bile buzluğa attım ama ben de sizin gibi düşünüyorum. Benim oğlum bizi yerken ağzı sulanıyo çatala saldırıyor doktor muhtemelen bu yüzden söyledi 5. Aya yakın başlayın diye ama ben başlamayacağım. Çok da gecikince ek gıda reddi oluyormuş 5.5 ay ideal diye düşünüyorum. Eşime kalsa her şeyi denetecek çocuğa izin vermiyorum ama zor tutuyorum elmayı biz yiyorduk dudağına sürdük çıldırdı istiyor çok Ben gazı olmasa bile 5 aydan erken başlamazdım şimdi gazlı diye 5.5 ay diyorum hadi en erken. Ama üç dört ay tadım olmaz bildiğim kadarıyla ilk üç hafta nerdeyse tadımla geçiyor(6. Ay üçüncü haftaya kadar) ondan sonra besinleri karıştırıp örneğin havuç kabak denendiyse mücverimsi bi şey yapılıyor. Sizin bebeğinizin de kilosu var diye demiştir doktor bizimki o yüzden dedi. Ama ben şu an 5.5 ay olana kadar süt iznindeyken başlamak istemiyorum Eğer fikrim değişir ekstra bi doktorla görüşürsem sizi de etiketlerim

çocuklarımız evet çok değerli çok sıkıntılı bir dönemde dünyaya geldiler üzerine titriyoruz ama kimseye "evime geliyorsan çok kişiyle görüşme" diyemeyiz ki sosyal hayatlarını kısıtlayamayız. En fazla misafir kabul etmeyiz, 1. dereceden yakınlara da dokunma öpme konusunda dikkat ettiririz. Evham yapıyorsunuz da diyemem sonuçta bebeklerimiz üzerine titriyoruz ama bu konuda bu kadar hassas olup strese girmeyin.

Ek gida ile ilgili benim de bir hazirligim olmadi henuz, neler yapacagimi da cok bilmiyorum acikcasi. Buldugunuz kitaplari paylasabilir misiniz ben de arastirma surecindeyim, onlara da bakayim
Bunlar var şuan listemde henüz kitaplarla ilgili bir fikrim yok bu arada almadım . Tabak kaşık da araştırmak lazım her yerde oioi markası dönüyo ama fiyatı biraz yüksek acaba kullananlar hakikaten memnun mu diğerlerinden ne farkı var meraktayım /:)

Eklentiler

• 84CB30C3-6765-496C-9C4B-D9121ED19505.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 63
Valla çok iyi olur teşekkür ederim . Bende alışveriş ve ek gıda araştırma işine biran önce başlasam iyi olur herşeyin fiyatı arttı gidiyor .

Kızlar bizde bugün 4. Ay kontrolümüze gittik. Demir ilacı başlıyoruz malum. Doktorumuz demirden sonra 3 4 çay kaşığı su ver dedi temizlenmesi için. Bu şekilde önerilen var mı?

Marks & Spencer dan aldım canım, güzel memnunum. Bide Next ten peluş tarzı aldım o da güzel memnunum. Dısarda gezmeyeceksem arabayla gidiyorsam bi yere peluş olanı giydiriyorum, dısarda gezeceksem diğer astronot kullanıyorum, rüzgar fln geçirmiyo iyi oluyor.içlerine ince giydiriyorum sıkılmıyo. Bende korkuyorum covid geçirdik üstelik ama dısarı cıkarmak benim için de onun için de iyi oluyor. Kalabalıklara girmiyoruz, açık mekanlarda oturuyorum oturcaksam da . Aşırı soğuklar gelene kadar da cıkarırım temiz hava uyutuyo dısarda arabada 2-3 saat uyuyo

Ben oioi aldım yılda bi indirime giriyorlardı çok uyguna geldi ama şart değil bence baby jem de yapmış gayet güzel silikon olması dolayısıyla pahalı, plastik değil. Ben her şeyi indirimden aldım daha hamileyken almıştım acelesi yok her tür tabakta yiyebilirler ilk evrede şu kitaplar yeterli olur ben bir de bulabilirsem kiwi marka yoğurt makinesi ve kuzu kıyma saklamak için küp buzluklardan alıcam porsiyonluk oluyormuş çok öneriyolar daha erken ama yükselmeden almak gerek başlarsam yazarım size dediğim gibi 5.5 aylık olmasını istiyorum en azından bakalım

Eklentiler

• 8C35EB88-7A04-4C90-80E4-C4609BC75261.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 53
Biz daha bi yerde çay kahve içemedik beyefendi ile yürüyüş tamam ama mekanlar no no ağlayıp sıkılabiliyor diye hiç girmedim bakayım dışarı için arıyorum ben şimdilik teşekkür ederim

Kızlar benim bebiş fena çığlıklar atmaya başladı kedi gibi mirildaniyor çok komik
gerçekten de her atak sonrası farklı hareketler beceriler kazanıyor.Annem diş kaşıyıcı almış ona sizler kullaniyormusunuz diş kaşıyıcı?
Birde oturak almak istiyorum böyle birşey yada bebe yatmaz hangisi kullanışlıdır?

Eklentiler

• Screenshot_2021-12-10-22-50-45-508_com.android.chrome.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2021-12-10-22-48-54-759_com.android.chrome.webp
    20 KB · Görüntüleme: 45
Kanguru olarak nasıl birşey kullanıyorsunuz (marka, model) ? Bende almak istiyorum ama etrafımdakiler bebiş 6 aylık olmadan kullanma diyorlar

Kanguru olarak nasıl birşey kullanıyorsunuz (marka, model) ? Bende almak istiyorum ama etrafımdakiler bebiş 6 aylık olmadan kullanma diyorlar
Ben 1aylik oldugundan beri kullaniyorum, hatta tum arkadaslarim da kullaniyor, neden 6aylik diyorlar ki doktorum oyle bisey demedi. rahatsiz olursa aglar seni uyarir zaten dedi doktorum boroosh baby new age modeli kullaniyorum, sling ve kanguru arasi bi model ben memnunum

Reactions: Hyl
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…