- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.864
- 528
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.261
Herkes kafasına göre yapıyor o zaman bu işibize 3 4 ay da göz muayenesi yapılır dedi doktor ondan gideceğiz:)
valla biz hastaneye gittiğimizde de ağzı burnu açık oluyor .Kızlar bebeğini dışarıya hava alması için çıkaran varmı. Ben bugün oğlumu kangurunun içine koydum bahçeye çıkardım güneş vardi ama hava soğuktu ogluma bere atkı taktım benim yüzüm ellerim üşüdü maşallah oğluşum elleri burnu sıcaciktı. 10 dk durduk eve çıktık. Sorun şu biz 12. Katta oturuyoruz mecbur asansör kullandım. Dışarı çıkarırken asansörde bebeğin yüzünü nasıl kapatıyorsunuz. Puset olunca müslin bataniye örtüyordum kanguru olunca burnu ağzı açıktı pandemiden dolayı içime de sinmedi.
bence de . ya zaten çocuk doktorlarının bisi yaptığını da düşünmüyorum anca boy kilo takibi yapıyorlar . özel ve devlettekiler de dahil. anca demir d vitamini yazsınlar özel olarak.Herkes kafasına göre yapıyor o zaman bu işi
1 yaşında yine çağırdı bizi göz muayenesi yapan doktor
Sizi çağıracak mi bi bak bakalım
Cagirmazsa biz ilk ayda boşuna gitmişiz demektir
Çok sağanak yağmur yağmadıkça ben her gün yürüyüşe cıkarıyorum. Hava fazla serinse astronot tulumunu giydiriyorum sıcacık kalıyor.Gündüz bir uykusunu bebek arabasında yapıyoruz mutlaka alıştı, kışın kar yağınca napcaz bakalımKızlar bebeğini dışarıya hava alması için çıkaran varmı. Ben bugün oğlumu kangurunun içine koydum bahçeye çıkardım güneş vardi ama hava soğuktu ogluma bere atkı taktım benim yüzüm ellerim üşüdü maşallah oğluşum elleri burnu sıcaciktı. 10 dk durduk eve çıktık. Sorun şu biz 12. Katta oturuyoruz mecbur asansör kullandım. Dışarı çıkarırken asansörde bebeğin yüzünü nasıl kapatıyorsunuz. Puset olunca müslin bataniye örtüyordum kanguru olunca burnu ağzı açıktı pandemiden dolayı içime de sinmedi.
300 gram bir ay için mi? Bir ay içinse az değil mi? Benim bebeğimin de kilosu önde benimki de geçen aylara göre bu ay daha az aldı ama 700 gr(sadece anne sütüyle) ama her ne kadar sadece anne sütü de olsa doktor 400-500 gram dedi minimum bu ay için ileride daha da yavaşlayacakmışCanınızı sıkmayın benim bebeğimde normalde iyi kilo alırdı hatta ayına göre kilosu baya iyi ama bu ay sadece 300 almış ben hareketlenmesine bağlıyorum bide eli hep ağzında diş için hazırlıklar başladı sanırım sürekli ağzından su akıyo yakalık yetiştiremiyorum anladığım kadarıyla bu ay tüm bebekler az kilo almış
Astronot tulum olarak ne kullanıyorsun canım? Ben çıkaramıyorum anca doktordan doktora çok korkuyorum hasta olur diye ama bu çok saçma öyle olsa norveçteki finlandiyadaki çocuklar hastalıktan kurtulmazdı bebeğime hiç iyi yapmıyorumÇok sağanak yağmur yağmadıkça ben her gün yürüyüşe cıkarıyorum. Hava fazla serinse astronot tulumunu giydiriyorum sıcacık kalıyor.Gündüz bir uykusunu bebek arabasında yapıyoruz mutlaka alıştı, kışın kar yağınca napcaz bakalım
Ben de 9. kattayım mecbur asansör kullanıyoruz, bazen örtüsüz oluyo çok düşünmek istemiyorum bunu çünkü daha da stres oluyor insanhastanede beklerken de sıkılıyo uyanıksa örtü örttürmüyor. Allah a emanetler ne diyelim
Benim doktorum 400 gram için minimum da olsa iyi dedi daha altına düşmedikçe sorun yok bence eğer her ay 1000-1500 gr alsalar 5 yaşında 70 kilo olurlar esas bu normal değil dediKızlar selam 4. Ay kontrolünden geliyoruz. Biraz canım sıkıldı sanki.. her ay 1000-1200 giderken bu ay sadece 400 gram almışız.. 7200 kilosu.boyu güzel uzamış 1 ayda 4.5 cm atmış. Ayına göre kilo normal dedi fakat az almış dedi. Önümüzdeki ay tekrar göreyim bu şekilde giderse yavaştan ek gıdaya geçiş yapalım dedi.. sizlerin kilosu ne durumda ?
Atkı nasıl taktınız bebekler için de atkı var mı bizde çıkıyoruz bebek arabasıyla o zaman kapatabiliyoruz örtü ile ama bazen istemiyor ya da kucağımda indiriyorum dediğiniz gibi benimde aklıma takıldı asansör.Kızlar bebeğini dışarıya hava alması için çıkaran varmı. Ben bugün oğlumu kangurunun içine koydum bahçeye çıkardım güneş vardi ama hava soğuktu ogluma bere atkı taktım benim yüzüm ellerim üşüdü maşallah oğluşum elleri burnu sıcaciktı. 10 dk durduk eve çıktık. Sorun şu biz 12. Katta oturuyoruz mecbur asansör kullandım. Dışarı çıkarırken asansörde bebeğin yüzünü nasıl kapatıyorsunuz. Puset olunca müslin bataniye örtüyordum kanguru olunca burnu ağzı açıktı pandemiden dolayı içime de sinmedi.
Kokulu biraz evet iKokulu mu?
Fazla ön süt alınca da yeşil kaka yapıyorlar
sadece anne sütü alıyor canım.mama ile de alakalı olabilir . bizim oğlan alerji maması kullandığında beri sürekli yeşil kaka yapıyor
Ay süper ozmanBiz atlattık onu
5.5 aylık benimkiler şu an
Topikte ilk ben doğurdum galiba
Nasıl olacak bilmiyorumAy süper ozman
Diş krizleri başlamadan uykuyu çözmemiz gerek
Evet sadece anne sütü ve 300 gr. İlk defa bu kadar az aldı genel kilosu iyi olduğu için doktor önemli değil dedi .300 gram bir ay için mi? Bir ay içinse az değil mi? Benim bebeğimin de kilosu önde benimki de geçen aylara göre bu ay daha az aldı ama 700 gr(sadece anne sütüyle) ama her ne kadar sadece anne sütü de olsa doktor 400-500 gram dedi minimum bu ay için ileride daha da yavaşlayacakmış
Firsat buldukca cikariyorum 3-4 saat disarida kaldigimizda oluyor yagmur yagmiyorsa.. bebek arabasinda uyuyor uyaniyor geziyor.. asansorde vs kapatmiyorum yüzünü.. ama kapatmak istiyorsaniz muslin ortuler yeterli bence..bu arada suan varyantli covid hastasiyim ..ben anne babasını bile evine davet etmiyordum korkudan ama bulasacaksa bulasiyor..kendimi o kadar sıktım geldi buldu bir sekilde..Kızlar bebeğini dışarıya hava alması için çıkaran varmı. Ben bugün oğlumu kangurunun içine koydum bahçeye çıkardım güneş vardi ama hava soğuktu ogluma bere atkı taktım benim yüzüm ellerim üşüdü maşallah oğluşum elleri burnu sıcaciktı. 10 dk durduk eve çıktık. Sorun şu biz 12. Katta oturuyoruz mecbur asansör kullandım. Dışarı çıkarırken asansörde bebeğin yüzünü nasıl kapatıyorsunuz. Puset olunca müslin bataniye örtüyordum kanguru olunca burnu ağzı açıktı pandemiden dolayı içime de sinmedi.
alla dur nasıl oluyor onu ilk defa duydum. Benimki de kucakta sallanarak uyuyor da ?Ben danışman falan beklemicem valla başlıyorum direkt.
Ama yatır-kaldırdan önce salla-dur yapmam lazım
Kucakta sallanarak uyuyorlar şu an
Direkt sallamaktan yatırmaya geçersem bebekler de zorlanır ben de zorlanırım
Aşamalı gidersem daha rahat olur sanki.
Kendime desteksiz uykuya geçmek için 2 ay veriyorum
Inşallah 2 ay sonunda desteksiz uyuyabilirler
ya çok ilginç ama 2 gündür bebeğimde gözlemliyorum. Emerek uyurken koluyla kendi gözünü kapatıyor. Ben de dün müslin örtüsünü kendi kaafamı yükseklik yaparak onu da örttüm ,tabi nefes alacağımız boşluğu yaratarak, 10 dakika içinde mayıştı. Sonra hemen kucağa aldık 5 dk salladık uyuduBiz daha önce de uyku konusunda yazışmıştık sanırım. Benimki gündüz hiç uyumuyordu bir kaç gündür uyuyor. Bilmiyorum kızanlar ya da tasvip etmeyenler olabilir ama bizde gözünü örtmek işe yaradı. Annem diyordu da istemiyordum ama bi denedim baya uyuyor çocuk. Hem uykuya dalışı kolaylaştı hem de uyku süresi arttı. Bizim yüz örtümüz falan varmış. Ben yüzüne iki saniye örtü gelse boğulur diye paranoya yapmaya başlıyorum diye istemiyordum. Gece yapamam ama gündüz zaten ayağımda sallayarak uyutabiliyorum sadece o yüzden bana uydu.
Ben gecen haftaya kadar cok sık cikariyodum gecen hafta firtinalar falan baslayinca üşütür diye cikarmadim ama firtina yagmur olmadigi surece cikariyorum. Dun de hava guzeldi kanguruyla cikardim, kanguruda zaten yuzunu kendime yaslayarak kapatiyorum oyle cok da caba sarfetmiyorum acikcasi, pusetteyken de puset ortusunu kapatiyorum. Kangurudayken cok tatli oluyo ama etrafi izleyisi, gozlerini açıp şaşkın şaşkın bakiyor etrafaKızlar bebeğini dışarıya hava alması için çıkaran varmı. Ben bugün oğlumu kangurunun içine koydum bahçeye çıkardım güneş vardi ama hava soğuktu ogluma bere atkı taktım benim yüzüm ellerim üşüdü maşallah oğluşum elleri burnu sıcaciktı. 10 dk durduk eve çıktık. Sorun şu biz 12. Katta oturuyoruz mecbur asansör kullandım. Dışarı çıkarırken asansörde bebeğin yüzünü nasıl kapatıyorsunuz. Puset olunca müslin bataniye örtüyordum kanguru olunca burnu ağzı açıktı pandemiden dolayı içime de sinmedi.
2 dk salla 1 dk dur yapıyorlaralla dur nasıl oluyor onu ilk defa duydum. Benimki de kucakta sallanarak uyuyor da ?
Hangi marka emziğe sempati duydu öğrenebilirmiyizKızlar benim gibi bebesine bir türlü emzik kabul ettiremeyen varsa başardım sonunda
4 aylık olduk neredeyse sonunda yani
Ama 4 aydır her gün denedim 10 çeşit emzikle hepsini öğürüyordu 10 sn bile tutmazdı
Bi tanesine sempati duymaya başladı sempati dediysem bi 30 sn falan son 15 gündür çiğniyordu en azından
Bende ondan devam ettim her uyuttugumda verdim zaten kucakta uyuyor kolumla memeyi ağzına falan sıkıştırıyordum artık eşim dalga geçiyordu ne azim sendeki bırak işte diye ama öyle öyle alıştı sadece uyurken alıyor ama benim istediğimde oydu zaten ve uykuya geçişi cidden çok kolaylaştı gece uyanınca hep emzirmem gerekiyordu emzikle geçiştirebiliyrum artık özetle pes etmeyin demeye geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?