- 18 Ağustos 2021
- 21
- 14
- 3
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.401
Biz de alerji çıktı süt ve süt urunlerine. 2 hafta önce mukus gördüm kakada, huysuzluktan anlayıp dikkat etmiştim ki zaten 3 gün sonra da kan geldi alerji kesinleşti. Süt urunlerini kesince çok rahatladı bebeğim. Ama şimdi de kabız, kızarıklık ondan mı acaba diyorum bende. Sizin neye alerji?? Enfeksiyon idrarda mi?? Çok geçmiş olsun bu aradaArkadaşlar allerji belasıyla uğraşyrm bebekte kakada kan vardı mukus vs enfeksiyon çıktı iğrenç bi diyete başladım ama hep karnı ağrıyo ne yesem ona yaramıyor makatı kıpkırmızı ve sürekli kusuyo
Siz oyle soyledikten sonra tekrar emzirdim ayni gogsumu. Normalde 4saatlik easy rutinine gore gidiyoduk ama aktiviteden sonra tekrar emzirdim, eger suttense 1 2 gune gecer heralde. İnsallah gecer. Olmadi emzirmeden once sagim yapayim ben deÖn süt zaten su gibi çok açık renkli
Yağlı olan kısmı baya baya süt yani
Önce onar dakika ön sütü sağıyorum ayrı kaba koyuyorum
Sonra sağdığımı bebeklere veriyorum
En son cok yağlı çıkıyor süt
Onu da ilk 10 dakika sagdigim sütle karıştırıp orta yağlı bir şey yapmaya çalışıyorum
Kaka yaptığını farkettiğim anda ben de bekletmiyorum bezin dolmasını bekliyor musun peki çişteAynı durum bizde de oluyor canım. Sleepy numara kullanıyorum aacaba bezden mi diye düşünüyordum demekki değilmiş.
Kaka yapıyor ama neredeyse göbeğine kadar çıkacak. bende bazen düşünüyorum enfeksiyon kapar mı zararlı mı acaba diye ama nasıl önüne geçebiliim bir fikrim yok. Bizim kız 2-3 günde 1 kaka yapar. Kaka yaptığı an değişiyorum hiç üzerinde bırakmıyorum çiş bile yapsa 2 saatte 3 saatte bir bez değişiyorum ama anlamadm valla bilmiyorum umarım önerisi olan biri çıkar
Hadi insallah basarili bi surec olurKızlarrrr dün gece 10 kere uyanan ve 2 saat uyutmak için topta zipladığım için bir deli cesareti geldi sabah hemen Bir eğitmenin akademi online uyku eğitimi satın aldım cüzi bir miktar çünkü birebir eğitim yok sadece size dosyaları ve video veriyor siz başınızın çaresine bakıyorsunuz özetle. aslında uyku kitabından farkı yok ama daha rahat hissetmek için almanızı tavsiye ederim yanlış yaptığınızı hissetmemek için faydalı
Neyse öğlen 1 uykusu ile başladım
13:25 yatırdım 13:40 uyudu yani 15 dk da uyudu sıfır destek sadece pış pışşş sesi ve çok ağlarsa popoya pat pat eliniz sabit sırtında bebek yüzüstü olacak şekilde.
10 dk aktif ağladı sustuğu çok azdır bu kısmı size 10 saat gibi geliyor ağlayan bir bebeğiniz yoksa ama zaten ağlıyorsa uyku öncesi çok rahat başarabilirsiniz neyse son 5 dk mızır mızır derken uyudu allahım mucize gibi bir andıo uyudu ben ağladım sevinçten stresten karışık duygular
Bu arada hep yanındayız elim sırtında sözlü telkin asla ağlamaya terketmek yok. Ağlaması protesto aslında konuşabilse banane ben böyle uyumam ki derdi
35 dk uyudu bu şekilde Kısa şimdilik ama kendi uyudu yetti bana
Geldik 2. Uykuya ama ayaklarım geri gitti bir stres tabi o ayrı ilkinde tesadüfen uyudu bu sefer yıkacak ortalığı diyeneyse bu sefer de 11 dk da uyudu 30 sn ağladı gerisi mızırdanma ben şok ben konuşunca mızırdanmıyorda hatta susunca mızırdanıyor o derece azaldı 16:04 yatırdım 16:08 mızırdanma başladı 16:15 uyumuştu
Şuan 1 günlük başarının gururuyla hemen yazdım
Size tabi inşallah devamı gelirTüm sorularınıza cevap verebilirim ve başlamak isteyenlere sonsuz destek verebilirim
Bu arada süreç için 1 saate kadar ağlama normal diyorlar ben 1 saati göze almış biri olarak çok şaşırdım bu sürelere darısı başınıza inşallah
İlk defa yüzüstü uyudu çünkü yüzüstü eğitim için en doğru pozisyon diğerlerinde çok ağlıyor el kol salladıkça da iyice sinirlendiriyor kendini bende korkarak çevirdim. Hatta daha önce hiç yüzüstü uyumadığı için sormuştum burda da nasıl yüzüstü alışır diye.Hadi insallah basarili bi surec olurben de 20.haftayi bekliyorum normalde de yüzüstü mu uyutuyorsunuz yoksa uyku egitiminde mi oyle tavsiye edildi? Ben genelde yan yatiriyorum, yüzüstü yatmayi hic sevmiyor kiyameti kopariyo, uykuya daldiktan sonra ceviriyorum yuzustu ve onda da 45dk.lik donguden uyanip da yuzustu oldugunu farkederse aglamaya basliyor, cevirince uyuyor. Pispis+patpat yapip sözlü telkin mi yapiyorsunuz agladikca?
Bu arada bende 20 yi bekliyordum doktoruma sordum 4 ay olması yeterli atak hafiflediyse başla bekleme hiç dedi banaHadi insallah basarili bi surec olurben de 20.haftayi bekliyorum normalde de yüzüstü mu uyutuyorsunuz yoksa uyku egitiminde mi oyle tavsiye edildi? Ben genelde yan yatiriyorum, yüzüstü yatmayi hic sevmiyor kiyameti kopariyo, uykuya daldiktan sonra ceviriyorum yuzustu ve onda da 45dk.lik donguden uyanip da yuzustu oldugunu farkederse aglamaya basliyor, cevirince uyuyor. Pispis+patpat yapip sözlü telkin mi yapiyorsunuz agladikca?
Aslinda ben de bu hafta duzeni bozmadan ilerleyeyim diye niyetlendim bu saate kadar guzel geldik, uyku saatleri konusunda. Uyuturken de yatirip pispis+patpat yaptim, sozlu telkinde bulundum. Cok zorluk cikarmadan uyudu ama bizim asil kriz gece uykusuna gecerken oluyor zaten. Agladiginda yatir kaldir mi yapacaksiniz peki, yoksa aglasa da yatiriyo musunuz? Birde bu surecte hep evde mi olacaksiniz, ben bazi gunler anneml3re gidiyorum yemege vs. O gunlerde aksatmaktan korkuyorum, farkli yerlerde de ayni sekilde uyutsam uyku egitimini bozmus olur muyum acabaİlk defa yüzüstü uyudu çünkü yüzüstü eğitim için en doğru pozisyon diğerlerinde çok ağlıyor el kol salladıkça da iyice sinirlendiriyor kendini bende korkarak çevirdim. Hatta daha önce hiç yüzüstü uyumadığı için sormuştum burda da nasıl yüzüstü alışır diye.
Üstü yatırıyorsunuz sözlü telkin şşş patt sırt sıvazlama emzik pıtpıtlama gibi ama susuyor ya temas yok ağlarken sadece
Pusettetyken yapınca öyle oluyo genelde biz de siz de de öyle miKız annelerine bir sorum var benim kız kaka yapınca hep önüne doğru yapıyor neredeyse göbeğine çıkacak 7kg ve 3 numara prima kullanıyoruz enfeksiyon kapmasından korkuyorum nasıl engelleyebilirim
Sadece doyet mi onerdi doktorunuz bir de alerji testi icin kan mi aliyorlar bebislerdenBiz de alerji çıktı süt ve süt urunlerine. 2 hafta önce mukus gördüm kakada, huysuzluktan anlayıp dikkat etmiştim ki zaten 3 gün sonra da kan geldi alerji kesinleşti. Süt urunlerini kesince çok rahatladı bebeğim. Ama şimdi de kabız, kızarıklık ondan mı acaba diyorum bende. Sizin neye alerji?? Enfeksiyon idrarda mi?? Çok geçmiş olsun bu arada
Enfeksiyon icin doktorunuz ilac verdi mi?yoksa bol bol emzirin mi dedi?Arkadaşlar allerji belasıyla uğraşyrm bebekte kakada kan vardı mukus vs enfeksiyon çıktı iğrenç bi diyete başladım ama hep karnı ağrıyo ne yesem ona yaramıyor makatı kıpkırmızı ve sürekli kusuyo
Kızlar güncelleme akşam uykusuna tam 7 dk da geçti 1 dk falan mızırdandı sonrası teslimiyet ve uyuduKızlarrrr dün gece 10 kere uyanan ve 2 saat uyutmak için topta zipladığım için bir deli cesareti geldi sabah hemen Bir eğitmenin akademi online uyku eğitimi satın aldım cüzi bir miktar çünkü birebir eğitim yok sadece size dosyaları ve video veriyor siz başınızın çaresine bakıyorsunuz özetle. aslında uyku kitabından farkı yok ama daha rahat hissetmek için almanızı tavsiye ederim yanlış yaptığınızı hissetmemek için faydalı
Neyse öğlen 1 uykusu ile başladım
13:25 yatırdım 13:40 uyudu yani 15 dk da uyudu sıfır destek sadece pış pışşş sesi ve çok ağlarsa popoya pat pat eliniz sabit sırtında bebek yüzüstü olacak şekilde.
10 dk aktif ağladı sustuğu çok azdır bu kısmı size 10 saat gibi geliyor ağlayan bir bebeğiniz yoksa ama zaten ağlıyorsa uyku öncesi çok rahat başarabilirsiniz neyse son 5 dk mızır mızır derken uyudu allahım mucize gibi bir andıo uyudu ben ağladım sevinçten stresten karışık duygular
Bu arada hep yanındayız elim sırtında sözlü telkin asla ağlamaya terketmek yok. Ağlaması protesto aslında konuşabilse banane ben böyle uyumam ki derdi
35 dk uyudu bu şekilde Kısa şimdilik ama kendi uyudu yetti bana
Geldik 2. Uykuya ama ayaklarım geri gitti bir stres tabi o ayrı ilkinde tesadüfen uyudu bu sefer yıkacak ortalığı diyeneyse bu sefer de 11 dk da uyudu 30 sn ağladı gerisi mızırdanma ben şok ben konuşunca mızırdanmıyorda hatta susunca mızırdanıyor o derece azaldı 16:04 yatırdım 16:08 mızırdanma başladı 16:15 uyumuştu
Şuan 1 günlük başarının gururuyla hemen yazdım
Size tabi inşallah devamı gelirTüm sorularınıza cevap verebilirim ve başlamak isteyenlere sonsuz destek verebilirim
Bu arada süreç için 1 saate kadar ağlama normal diyorlar ben 1 saati göze almış biri olarak çok şaşırdım bu sürelere darısı başınıza inşallah
14 gün aynı yatak park yataksa eğer yanınızda götürebilirsinizAslinda ben de bu hafta duzeni bozmadan ilerleyeyim diye niyetlendim bu saate kadar guzel geldik, uyku saatleri konusunda. Uyuturken de yatirip pispis+patpat yaptim, sozlu telkinde bulundum. Cok zorluk cikarmadan uyudu ama bizim asil kriz gece uykusuna gecerken oluyor zaten. Agladiginda yatir kaldir mi yapacaksiniz peki, yoksa aglasa da yatiriyo musunuz? Birde bu surecte hep evde mi olacaksiniz, ben bazi gunler anneml3re gidiyorum yemege vs. O gunlerde aksatmaktan korkuyorum, farkli yerlerde de ayni sekilde uyutsam uyku egitimini bozmus olur muyum acaba
O zaman ben su 2 3 hafta onlara gitmeyeyim eve cagirayim14 gün aynı yatak park yataksa eğer yanınızda götürebilirsiniz
Gece uykusunda sorun varsa gündüz yoksa
Ya erken ya geç yatırıyorsunuz ya da gündüz çok uyuyor olabilir
Son uykusundan uyandıktan 2 buçuk saat sonra gece uykusuna geçmeli en erkende 2 saat
Yüzüstü yatır kaldır ilk denemede yaptım ama sonra ki 2 uykuda yatır kaldır yapacak kadar protestosu olmadı oyuzden kaldırmadım.
Gece de aynı mantıkla devam ediyoruz gece ağlasa da biraz beklemek gerekiyor acıkmadığında eminsek
Yüzüstü mü uyuttunuz şşş patla peki
Yok ben de sadece gözünü örtüyorum. Yüzü kapanır nefes alamaz diye çok korkuyorum hatta. Bi tane tül gibi siyah şalım var onu örtüyorum şimdi. Bugün uyanıp yüzüne kapatmış 2 dk yanından ayrılınca, tül olduğu için sorun olmamış. Ama forumda yazanlar var örtüsünü yüzüne çekip uyuyan bebekler var. Yani kolay kolay bişey olmaz. Yine de biz dikkatli olalım.Bende yüzü açık ayakta sallayarak uyutuyorum benim de annem kızıyor :) böyle yüzü gözü açık çocuk nasıl uyusun diyip kendi uyuttuğu zamanlar yüzünü örtmeye calısıyor ama ben tamamen örtmesini izin vermiyorum nefes alamaz gibi geliyor sadece gözlerini örttürüyorum siz tamamen mi kapatıyorsunuz yüzünü?
Yüzüstü de deneyin çok hızlanıyor uyuma süresiO zaman ben su 2 3 hafta onlara gitmeyeyim eve cagirayimpeki gunduz uykularinda da mi ayni sey gecerli, atiyorum kanguruyla arabasiyla biyerlere gitsem sorun olur mu
Aslinda uyku saatlerinin araligini direkt tracy hoggdaki gibi yapiyorum, son uykusunu sekerleme uykusu yaptiriyorum. Daha dogrusu en cok bugun uydum kurallara bakalim son uykuda ne olacak. Benim kizin uyku saatleri sabah 10 aksam 10, duzeni bu hafta oturtursam yavas yavas 15er dakika araliklarla öne cekicem. O yuzden daha gece uykusuna gecmedik ins kolay olur
Yuzustu yapmadim sşşpatı, yatagina yatirdim sirtustu ben de yanina uzandim, kafasini oksadim yuzunu oksadim, sonra gozleri kuculmeye baslayinca yan yatirdim, yan yatinda daha iyi uykuya daliyor cunku
Evet pusette ve anakucağında yapıyor zaten hepPusettetyken yapınca öyle oluyo genelde biz de siz de de öyle mi
Ben bugün hiç emzirerek uyutmadım emzirdim baktım uyuyacak yatağa yatırıp yanına uzanıyorum sırtına minik yastığını koyup yüzü bana dönük olacak şekilde hafif yan yatırıp popodan PatPat yaparak pışpış ses çıkarıyorum huysuzluk yoksa PatPatı bırakıyorum gözlerini kapattığında da ses çıkarmıyorum bu arada bana yakın olan elini de bir elimle tutuyorum iyice dalmadan onu da bırakıyorum memede uyuyamıyor iki gündür sanırım kızım da böyle bir şeyler istiyormuşKızlar güncelleme akşam uykusuna tam 7 dk da geçti 1 dk falan mızırdandı sonrası teslimiyet ve uyudumızırdanma sağa kafasını çeviriyor sola kafasını çeviriyor hani biraz uyumaya çalışmak gibi aslında isyan gibi değil.
Uyuduktan sonra 10 dk daha sessiz başında bekliyoruz derin uykuya geçene kadar
Erken geri uyanınca da ağlamıyorsa uykuya dalana kadar baktık dalmayacak ozmaan desteğe
Ağlarsa da ağlama şiddetine göre 5 dk kapıda bekleyip öyle giriyoruz bu arada susarsa bekleyebiliyoruz geri dalmayı öğrenebilmesi için zaman tanıyoruz aslındabebeğinize göre şekil alıyorsunuz yani uykuya dalma şekilleri ağlama olabildiği için yardım ağlaması gibi olmuyor eheh ehehe gibi ona da mantra ağlama deniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?