2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu kaç aylık düzen?
Desteği tamamen nasıl biraktiracak danışman?
3 gün bu yöntemle mi gideceksiniz?

Dün kontrolümüz vardı, doktor yine normal fazlalığı cıkarıyor dedi Birkaç detay sordu reflü kusması ya da alerjik bi kusma değil normal dedi. 3 saatte bir 90cc yerine 2 saatte 60 cc ver birden yüklenme dedi. Birde ben emmeye alışsın diye eds ile devam ediyodum, sütüm de arttı sanırım artık eds yapma aynı anda fazla süt gidiyo demek ki, önce emzir biraz bekle sonra mamasını ver dedi.Önümüzdeki ay bakarız kusması azalmaz, artarsa ve kilo alımı az olursa AR mama deneriz dedi.
Ya ne güzel Hangi danışmanlık aldığınız, zoom ile görüşme fln yapıyorlar mı yoksa sadece döküman mı ?

Gerçekten çok zor o ilk iş günü hafızamdan hiç silinmeyecek.Her gün onun kokusuyla gülücükleriyle, mutluluğuyla,ağlamalariyla uyanmaya alistigim için ilk gün o kadar zordu ki....Zaten bebeğim hissetmiş gibi benim huzursuzluğumu oda uyumadı tüm gece hatta ben işe giderken de uyandı ağlayarak.Babasi o gün izinliydi onun kucağında uyku mahmuru gözlerle hem ağlayıp hem bana bakıyordu keşke hiçbir anne bebeğini bırakıp işe gitmek zorunda kalmasa..

Bu saatler size uyku danismaninin 4.aya göre verdigi saatler mi?

Bu kaç aylık düzen?
Desteği tamamen nasıl biraktiracak danışman?
3 gün bu yöntemle mi gideceksiniz?
4-6 ay düzeni bu
Desteği birden kestim valla
Sadece kendim zıplama işini hafifletmiştim bundan önce direk yatakta başladık eğitime
Bu günde iyi geçti ilk uyku 25 dk da uyudu biraz zordu
2. Uyku 10 dk da ve 3 saat uyudu hayal gibi
Kural 2 saati geçmemek ama hazır uyumuş kaldırmadım
3. Uyku 14 dk da uyudu 1 buçuk saat oda
Ağlamalar baya azaldı 1 hafta da tamamen kesilmesi hedefimiz

Pınar sbirsky akademi aldım ben haftada bir zoom var gerisi dökümandan

Bugün öğlen ağlayınca dayanamadım emzirerek uyuttum yine ama akşam uykusuna emzirdim biraz baktım uyuyacak memeyi çektim şşş-PatPat yaptım uyudu hem de 1.5 saat tabi ben şok az önce de emzirdim biraz süt verdim direk yatağına koydum biraz ağlar gibi mızırdadı ama 10.dakikada uyumuştu çok şükür ama ben ağlayınca dayanamıyorum ve kucağa alınca da susmuyor kaldır yatır yapamıyorum meme verip sakinleştiriyorum sonra çekiyorum memeyi şşş-patpata devam…
Bende de oluyor ama regl olduğumda gerçi bu ay geciktim ama sütüm yine de azaldı sanırım kanama görmesekte hormon durumları değişiyor
Azalınca ne yapıyorsun peki? Azalsa da doyuyorsa bebişin azalmış sayılmaz bence

Bir haftada kesiliyor yani
Bana sonsuza dek ağlayacaklarmış gibi geliyor ya
Hicbir şey yapmadan yatağına koyup uyumasını bekledin yani
Kucağa falan almadın
Sallamadın
Sadece elini sırtına koyup orda olduğunu hissettirdin doğru mu anladım?

Bir şey daha sorcam
Şimdi senin attığın örnek planda akşam 7.30 sabah 7.30 arası uyku ya
Bebek 6da kalkti gune başlamak istiyor diyelim
O zaman ne yapcaz?
Sabah 6da kalkması ilk uykusuna yaklaşık 7.30da yatması demek
O da bütün günün düzenini bozacak

Kendinize süre verin ağlayınca sakinleşmesi için bir yok bulabilirsiniz ben kucağa almayı ve memeyi bıraktım geri emzik almaya başladığı için çok işime yaradı ama emzikte sakinleştirmezse yanağına parmağımla dokunuyorum susuyor ya da ensesini öpünce deneme yanılma buldum şort ve popo temasını hiç sevmedi mesela bi kaç deneme ile sizde bulabilirsiniz
Kendini sakinleştirmesi için bir miktar ağlama normal zaten siz yanınızdasınız güven problemi oluşmaz korkmayın

Sütüm azalınca dolaptan veriyorum sağıp attıklarımdan takviye yapıyorum en son uyumadan günün açığını kapamak için hem emzirip hem biberon veriyorum yani gün içinde artık meme de olduğu kadar

Peki yuzustu mu yatti hep yani oyle mi olmasi lazim

Evet ilk yatınca hemen ağlamıyor ilk sırt üstü yatırıp bi yatağa alışmasını uyku zamanı olduğunu anlamasını bekliyorum
Uyku mzıırdanması gelince hopp yüzüstü çevirip emziğini veriyorum
Elimi sırtına koyup şimdi uyacaksın büyüceksin ben burdayım falan diyip ellerimi çekip bekliyorum bazen hemen ağlıyor bazen öyle bekliyor zaten
Ağladığı an önce sesli destek annecim burdayım ya da şşş gibi ne severse
O kesmezse el teması elimi sırtına koyuyorum ama çok oralı olmuyor sevmiyor sanırım popoya pat patta sevmedi ayaklarına dokundum nefret etti
Yanağını parmağımla seviyorum susuyor yeni keşfim
Susunca tamamen geri çekiliyorsunuz
Tekrar ağlama olursa yine baştan aynı şeyler
Son çare kucak ama tüm destekleri sırayla vermek geriyor amaç sakinleştirmek çünkü o kendi uyuyacak Bu arada kucağıma 2 kez almışımdır aldığım anda sustu bu da sizi kandırdı demek gerçek bir ağlama olsa kucakta devam ederdi böyle olunca hangi ağlama ne demek o da anlaşılıyor bi süre sonra
Bide emziğe pıt pıt vuruyorum onu da sevdi ama vura vura uyutmuyorum sadece ağladıkça
Tam ağlama da olmuyor böyle kesik kesik oluyor siz uykunun geldiğini anlıyorsunuz o an
Yaptıkça çözeceksiniz inanın

Evet yüzüstü çünkü en sakin pozisyon o
Moro refleksleri sürdüğü için sırt üstü ve yan olunca elini kolunu bacağını çırpıyor ağlaması çok artıyor böyle olunca sakinleşemiyor eğer sırt üstü yapmak isterseniz de kundak ile öneriliyor tabi bebeğiniz dönmüyorsa şuan
Dönmeye başladıysa yüzüstü hiç bir sakınca kalmamış oluyor isterse her tarafa döner

Evet yüzüstü çünkü en sakin pozisyon o
Moro refleksleri sürdüğü için sırt üstü ve yan olunca elini kolunu bacağını çırpıyor ağlaması çok artıyor böyle olunca sakinleşemiyor eğer sırt üstü yapmak isterseniz de kundak ile öneriliyor tabi bebeğiniz dönmüyorsa şuan
Dönmeye başladıysa yüzüstü hiç bir sakınca kalmamış oluyor isterse her tarafa döner

Topiğin uyku danışmanı sensin şu an herkes bir gazdır gidiyor ama iyi de oldu kendime adıma teşekkür ederim
Benim gibi yapıyormuşsun ben de dolaptan takviye veriyorum Sağınca ne kadar süt elde edebiliyorsun bu ara azaldı benim sağımı bitirdiğimde emzirmenin üstünden 2 saat geçmişti 100ml çıktı toplam az dimi yap oranı da azalmış rengi açılmış sütümün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…