- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.481
Biberdir düşünüyordum sonra birebir alan arkadaşım ilk gün dışında anlık bir iletişim olmuyor her sabah bir önceki günü raporluyorsun o da yorum yapıyor dedi saati öne Çek geri Çek gibi oyüzden kendim halledebileceğimi düşünerek ben akademi aldım ciddi fiyat farkı oluyor çünkübende takip ediyorum kundakuykubende bilgi almıştım birebir için, bence alanında çok başarılı ve konuya hakim birisi, ne güzel yapmışsınız
Valla iyi bile hiç üzme kendini ben normal zamanda emzirmeden 2 saat sonra 2 meme toplam 150 çıkarabiliyorum adet döneminde 60 zorla çıkıyorTopiğin uyku danışmanı sensin şu an herkes bir gazdır gidiyor ama iyi de oldu kendime adıma teşekkür ederim
Benim gibi yapıyormuşsun ben de dolaptan takviye veriyorum Sağınca ne kadar süt elde edebiliyorsun bu ara azaldı benim sağımı bitirdiğimde emzirmenin üstünden 2 saat geçmişti 100ml çıktı toplam az dimiyap oranı da azalmış rengi açılmış sütümün
Sabah hedef saatten önce kalkarsa tekrar uyutmaya çalışmak gerekiyor ve süre yarım saat yani 30 dk uğraşmadan bu uyumayacak kanısına varmıyoruz bekliyoruzBir şey daha sorcam
Şimdi senin attığın örnek planda akşam 7.30 sabah 7.30 arası uyku ya
Bebek 6da kalkti gune başlamak istiyor diyelim
O zaman ne yapcaz?
Sabah 6da kalkması ilk uykusuna yaklaşık 7.30da yatması demek
O da bütün günün düzenini bozacak
Ben de hiç yatırmamıştım uyku eğitimi ile 2 gündür yatırıyorum gözlemledim riskli gelmedi bana kafasını sağa sola çeviriyor yukarı kaldırıyorKızlar ben bebemi yüzüstü yatırmaya korkuyorum ya boğulacak sanıyorum şimdiye kadar hiç yüzüstü yatırmadım hep yan ve sırt üstü
Birde gece 10-12 saatten az uyursa erken güne başlarsa bir önceki günü incelemek gerekBir şey daha sorcam
Şimdi senin attığın örnek planda akşam 7.30 sabah 7.30 arası uyku ya
Bebek 6da kalkti gune başlamak istiyor diyelim
O zaman ne yapcaz?
Sabah 6da kalkması ilk uykusuna yaklaşık 7.30da yatması demek
O da bütün günün düzenini bozacak
HahajaakakaBen de hiç yatırmamıştım uyku eğitimi ile 2 gündür yatırıyorum gözlemledim riskli gelmedi bana kafasını sağa sola çeviriyor yukarı kaldırıyor
sanki kendi burnuna hakim oluyor gibi düz tutmuyor hiç.
Bide yüzüne örtü attım izledim baktım kendini kurtarıyor survivor denemeleri yaptım çocuğa zor şartlarda tepkisi önemli sonuçta
Topigin uyku danismani olarak sana danisayim nolur yardimBen de hiç yatırmamıştım uyku eğitimi ile 2 gündür yatırıyorum gözlemledim riskli gelmedi bana kafasını sağa sola çeviriyor yukarı kaldırıyor
sanki kendi burnuna hakim oluyor gibi düz tutmuyor hiç.
Bide yüzüne örtü attım izledim baktım kendini kurtarıyor survivor denemeleri yaptım çocuğa zor şartlarda tepkisi önemli sonuçta
Neler sordu hatırlıyor musunuz? Ben de tekrar gideceğim galiba doktora. Bugün hiç durmadı midesinde yedikleri. Süt zaten ağzından sızıyor hemen mama vermezsem. Bugün beslemeden 2 saat geçtikten sonra bile kusmaya devam etti dolu doluDün kontrolümüz vardı, doktor yine normal fazlalığı cıkarıyor dediBirkaç detay sordu reflü kusması ya da alerjik bi kusma değil normal dedi. 3 saatte bir 90cc yerine 2 saatte 60 cc ver birden yüklenme dedi. Birde ben emmeye alışsın diye eds ile devam ediyodum, sütüm de arttı sanırım artık eds yapma aynı anda fazla süt gidiyo demek ki, önce emzir biraz bekle sonra mamasını ver dedi.Önümüzdeki ay bakarız kusması azalmaz, artarsa ve kilo alımı az olursa AR mama deneriz dedi.
Tabiki dur önce bi hesap yapalım gayet iyi askında tabloTopigin uyku danismani olarak sana danisayim nolur yardimgunduz cok rahat uykuya geciyor, 2tane 1bucuk saatlik gunduz uykusu ve 3.yu de 45dk.lik sekerleme yapiyor, sekerlemeden uyandiktan 2saat sonra gece uykusuna yatiriyorum, ilk bi uyuyor ama sonra kiyamet kopuyor. Gunduz uykusunda ne kadar rahatsa gece de bi o kadar inatla uyumuyor saat 1e geliyor ve hala uyumadi deliricem. Uyku gerilemesi mi diyorum ama gunduz rahat gece sorunlu, acaba 3.uykuyu hic uyutmasam mi ya napsam bilmiyorum delirmek uzereyim
11 saat oluyor işte akşam 7.30 sabah en geç 6.30Birde gece 10-12 saatten az uyursa erken güne başlarsa bir önceki günü incelemek gerek
Gündüz uykusu fazla gelmiş olabilir ya da akşam şekerleme uykusunu geç yaptırmış olabilirsiniz gibi
Mesela şekerlemeden 2 saat sonra gece uykusu demiş ya bizimkinin 2 buçuk saat sonra anca geliyor uykusu ben o kısmı öyle değiştirdim
2 saatte yatarsa baktım geri kalkıyor
2 buçuk 3 saat sonra yatarsa kalkmıyor mesela
Kendinize göre revize edebilirsiniz
Sabah 10aksam 10duzenimiz.Tabiki dur önce bi hesap yapalım gayet iyi askında tablo
Gaz açlık alerji vs eliyorumama genelde aynı saatler başlıyor sanki anlatımınıza göre.
Gece kaç saat uyudu
Güne başlama saati
Bide uyku saatlerini yazar mısınız
Şekerleme vs saat kaçta gece uykusuna kaçta geçiyor hepsi lazım
Benim de agrilarim cok fazlaydi 15 gun koltukta oturur vaziyette uyudum geceleri. Cunku yattigimda kalkamiyordum birinin kaldirmasi gerekiyordu. Insan kendi derdine dusuyor. Hic unutmuyorum bi kere bebegin bezini degistirdim. Koltukta degismistim. Epey egildigim icin dikis yerimde bir agri basladi ciglik atmistim. Sonra damar tikanikligi sonra ayak sismesi her dakika acildeydim. Allahtan acil evin yan tarafiydi. Bir de icime bir sıkıntı da girmisti lohusalik doneminde malum varliklar biraz huzursuz etti. Birazda bu yuzden korkuyla gectiBen de net hatırlamıyorum
Doğumdan sonraki ilk hafta zaten berbattı
Yoğun bakım süreci, bebekleri görebilecek miuim düşüncesi, bi taraftan ağrılar hatırlamak istemiyorum zaten
Sonrası da gaz, kolik derken 3 ay öyle
Evet gece gündüz aynı bu arada uyku süresi fazla geliyor olabilir bebişlere zaten güzel güzel uyuyorlar 6 dan sonra devam nasıl etsin annesi olmuş 15 saat11 saat oluyor işte akşam 7.30 sabah en geç 6.30
Gündüz de ikişer saatlik 2 uykuları var
Yeni geçtiler bu düzene de normalde 3 uykuydu
5.ayda 3 uyku olmak zorunda mı bilmiyorum gündüz
Peki gündüz uykularında da aynı rutini uyguluyor musun?
Uyku sürelerinizi öne çekmeniz şart sizinSabah 10aksam 10duzenimiz.
10da uyaniyor,
12.00da 1.uyku 1.5-2saat
14.00 beslenme
16.00 2.uyku 1.5-2saat
18.00 beslenme
20.00 sekerleme 30dk 45dk
22.00-22.30a kadar da beslenme rutin uyku
Fakat uykuya 15dk geciyor sonra uyaniyor ve gece 2ye kadar yatakta döndü ayaklariyla oynadi gulucuk atti, 2de yorgunluktan kendi kendine uyudu
Gaz aclik alerji kismina gelecek olursak, aclik olamaz diye dusunuyorum ama bu aralar cok istahsiz atak yuzunden sanirim. Emdikten sonra hala gogsumde sut oluyor bazen. Gaz eskiden vardi ama donmeye basladigindan beri cok rahatladi hatta gaz damlasini biraktik. Ama bu kismi tamamen elemek icin bugun gaz damlasini kullanayim tekrar. Alerji olabilir mi bilmiyorum aslinda son 2 3 gundur kakasi yesil ve son 2 3gundur boyle uyumuyor. Doktoruna sordum ama normal dedi, herseye normal diyor gerciolmadi baska bi dr.a mi gotursem onu da elemek icin ya
Şekerleme yaparlarsa gece uykusu 9dan sonraya kalıyor çok denedimEvet gece gündüz aynı bu arada uyku süresi fazla geliyor olabilir bebişlere zaten güzel güzel uyuyorlar 6 dan sonra devam nasıl etsin annesi olmuş 15 saat
Gündüz uykularını biraz bölmeyi deneyin 2+1 olması gerek yani şekerleme şart aslında 7. Ayda 2 uyku dönemi başlıyor şekerleme kalkıyor
Yatış saatini 8 deneyin bazen çok farkediyor
5 te bi şekerleme yapın ki dayanabilsinler 8 e kadar
Bu arada güne başlama da 6-8 arası normal kabul ediliyor 6 öncesi sorun
Kalkmasını istediğiniz saate göre uyutabilirsiniz deneme yanılma birazda
Ben bu nedenle akşam 8 yapıyorum uykusunu bende erken kalkmayı sevmem de
Ama gayet düzenlisiniz ufak detaylar kalmış gibi
Evet 3 saat fazla sabah için 2 şer saatte zaten max uyku 1 buçuk yapabilirsiniz önemli olan 1 saat üstü olması zatenŞekerleme yaparlarsa gece uykusu 9dan sonraya kalıyor çok denedim
Dün mesela 7de kalktılar 10 gibi ilk uykuya yattılar
12de kalkıp 3 gibi ikinci uykuya yattılar
Ikıncı uykudan 5te kalktılar
7.30da gece uykusuna yatırdım
En az 2 saat uyanık dururlarsa anca uyutabiliyorum yoksa uyumuyorlar.
5te öğlen uykusundan uyandırıp şekerlemeye yatırsam yine 7 olacak saat
Zaten 7.30-8 gibi gece uykusu başlıyor
Aman neyse böyle bir şey yaptık işte
Aslında sabah uykusuna geç yatıyorlar bak cozdum olayı
3 saat uyanıklık sabah için çok fazla
Aslında maksimum 2 saat sonra yatırsam dediğin gibi şekerleme için de vakit kalır
Zırt pırt bir sürü soruyorum hakkını helal et
Ama son bir sorum daha var
20 dakika uyudu diyelim nasıl uzatabiliriz?
Bi de misafirliğe falan gidince nasıl uyuycaz?
Aynı rutinlerle devam edip orda mi yatırmak gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?