- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.864
- 528
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.501
Ben 2 aydır veriyorum neredeyseKızlar demir damlasına başlayan varmi? Ben sağlık ocağının demir damlasini kullanmak istemiyorum kabızlık yapıyormuş. Önerebileceğiniz kullamdiniz demir damlasinim adını yazabilirmisiniz. Doktora sordum farklı isim söyledi sağlık ocağında ki bunu kullanmayacaksan mümessillin verdiği kağıdı verdi orda yazan damlayi alabilrisin dedi. Kafam karıştı.
Ben gecen ay duzlesme farketmistim hatta duz kafa yastiginda yatiriyodum demekki hicbi faydasi yokmus dedim yan yatirmaya basladim. 1ay gecti ustunden ve baya duzeldi, zaten doktor ilk 6ay en yumusak zamani 6ayda duzeltirsin dedi. Siz de yan yatirmaya baslayin, duzelirGünaydın annişler. Bebeğini sırt üstü yatıran anneler bebeğinizdr kafa düzleşmesi oldu mu bizde var birqz acaba nasıl geçer? Nasıl yatırıyorsunuz? Düz kafa yastığından fayda gören var mı
Aah ahh benim icin de cok yorucuUyku sürelerinizi öne çekmeniz şart sizin
10-10 çocuk için yorucu
Şekerleme diye verdiğiniz uyku aslında gece uykusu ve enerji toplayıp hop kalkıyor çünkü büyüme hormonu saati gündüz uykuları 5 ten sonra olmamalı
Sabah 10 da kalktığı için 8 gece uykusu olmuyor ama 8 de kalksaydı gün 8 de bitecekti
Siz saat kaçta yatarsa yatsın güne erken başlatarak gününü tekrar planlayın birden erken uyandırmak ağır gelebilir yarım saat yarım saat bile başlayabilirsiniz
Bir kaç günde hemen çözersiniz
4.ay atağı 19.haftada bitiyorAah ahh benim icin de cok yorucu
Bizim kiz gece ayakta olmayi hep sevdi en basindan beri en erken 10 11e cekebilmistim uykularini daha da erkene cekeyim derken kiz gece 2de uyur oldudeliler gibi yorgunum ve psikolojim altust oldu bu yuzden
Siz uyku egitiminden memnun musunuz, gece uykularinda problem yasiyor muydunuz, duzen kurdunuz mu araliksiz uyuyor mu ben de mi satin alsam delirmek uzereyimbuyume atagi falan olablir mi ya 18.haftada oldugumuz icin atak ihtimali de var
Tabi atak haftası hatta hem gerileme hem atakAah ahh benim icin de cok yorucu
Bizim kiz gece ayakta olmayi hep sevdi en basindan beri en erken 10 11e cekebilmistim uykularini daha da erkene cekeyim derken kiz gece 2de uyur oldudeliler gibi yorgunum ve psikolojim altust oldu bu yuzden
Siz uyku egitiminden memnun musunuz, gece uykularinda problem yasiyor muydunuz, duzen kurdunuz mu araliksiz uyuyor mu ben de mi satin alsam delirmek uzereyimbuyume atagi falan olablir mi ya 18.haftada oldugumuz icin atak ihtimali de var
Yan yatırıyorum hep ama yine dönmüş oluyor bizfe geçen ay farkettilBen gecen ay duzlesme farketmistim hatta duz kafa yastiginda yatiriyodum demekki hicbi faydasi yokmus dedim yan yatirmaya basladim. 1ay gecti ustunden ve baya duzeldi, zaten doktor ilk 6ay en yumusak zamani 6ayda duzeltirsin dedi. Siz de yan yatirmaya baslayin, duzeliryan yatirirken de sag ve sol dengesini kurun mutlaka, ben bi uykusunu sag tarafa yatirdiysam digerini sola yatiriyodum
Şimdi ben de öyle yapmaya başladım,annelik bildiğin çok iyi kondisyon gerektiriyormuşBizimde kucakta uyuyor derin nefes verdikleri bi an var onu bekle canım ozaman bırakırken uyanmıyor bide yatağa da baya vücudumla bırakıyorum sıçramasın diye sırtı yatağa deyince kendimi kaldırıyorum
pardon ya diğer ikizleri olan arkadaşla karıştırmışımBenim bir tane canım, inşallah ikinci de olur, arayı çok açmadan olsun istiyorumburada uyku eğitimiyle alakalı yazılanları okuyunca anladım ki ben aslında bilmeden uyku eğitimi vermişim, ilk 2 ay sürekli kucağımda uyudu, kolik bir bebekti, artık kucağımda uyutacak mecalim kalmamıştı, Allahtan kendisi uyumayı öğrendi sıpa, o iki ay öyle bir geçti ki şimdi biraz kucağımda tasisam belim çok ağrıyor, biraz toparlamak için gündüz de Kucakta tutmuyorum, o da istemiyor zaten, bence nasil alisirsa öyle gidiyor, Kucakta biraz seveyim dediğim zaman bile kurtulmaya çalışıyor, bırakıyorum rahatlıyor bir de ben tek başıma bakıyorum, babası akşam geliyor zaten yorgun oluyor biraz sevip birakiyor, tek kişinin baktığı bebek düzene daha kolay adapte oluyor.
Sidefere geçtik kabizlik yapmiyor diye doktor verdiKızlar demir damlasına başlayan varmi? Ben sağlık ocağının demir damlasini kullanmak istemiyorum kabızlık yapıyormuş. Önerebileceğiniz kullamdiniz demir damlasinim adını yazabilirmisiniz. Doktora sordum farklı isim söyledi sağlık ocağında ki bunu kullanmayacaksan mümessillin verdiği kağıdı verdi orda yazan damlayi alabilrisin dedi. Kafam karıştı.
Elem mi uyuyor uykusu gelmeden ya da tam tersi yorgun mu günlük uyku saatlerini söylerseniz bi de öyle yorum yapayımŞimdi ben de öyle yapmaya başladım,annelik bildiğin çok iyi kondisyon gerektiriyormuşAma şimdi de şmyle bi sıkıntı var , bunu bir kere yapınca uyusa yine iyi. En az 4_5 kez bunu yaptığımızda artık gece uykusuna geçmiş oluyor. Yani yaklaşık 2 saat bu döngü sürüyor. Anlamadım neden dolayı böyle oluyor.
Evet sabrediyorum 19.haftayi bekliyorum insallah ataktan sonra duzelir4.ay atağı 19.haftada bitiyor
Bir hafta daha bekleyin öyle karar verin olmazsa
Atak haftası uyku eğitimi önermiyorlar çünkü
Valla ben de tracy hoggun kitaplarini okudum ama bizim kizin ataklari sert geciyo gece uykusuna islemiyor, ama o kitabin gece uykusu haric diger konularda cok faydasi oldu, geceyi de ataga bagliyorum su an ve sabrediyorumTabi atak haftası hatta hem gerileme hem atak
Sabah uyanma saatiyle çözebilirsiniz sadece
7 den sonra ki her uyku gece uykusu gece uyku ve büyüme hormonları başlıyor çünkü
Eğitimi tavsiye ederim anlatıklarımın bütünü klavuz oluyor size ben bütün kitapları da okudum
Tracy hog, kim west biraz hepsini birleştirerek uyguluyorum aslında
Gayet iyi gidiyoruz bu gün 3. Gün sabah uykusuna 6 dk da geçti ağlama bitti sadece mızırdanma kaldı diyebilirim
Uykusu gelince huzursuzluk başlıyor yatağa koyunca susuyor sanırım o da alıştı
Dün gecemiz de
9 gibi yattı 2.30 emmeye kalktı emzirdim devam etti
Sabah 6 kendi uyandı yine emzirdim devam etti
Bu arada ben sesini duyuyorum 4 ve 7 de de uyandı mesela ama tok saati olduğu için ben hiç kıpırdamadım biraz o tarafa bu tarafa baktı çok hafif mızırdandı kendi devam etti kendi dalması için bekleme süremiz var ki öğrensin
Aslında gece kendi uyanmadan 23:00 ve 03:00 te uyurken besleme var kendi kalkma alışkanlığı ortadan kalkması için ama onu yapamadım henüz bi uyumayı iyice öğrensin ona sonra başlayacağım
Ben yan yatirip arkasini yastikla destekliyordum yastik kaymayacak sekilde oyle alisti simdi yastiksiz da yatiyor. Yoksa bizimki de oyleydi kafasini asla cevirmiyodu hatta ilk baslarda yan yatirdigimda bile kafasini duz koyup yukari bakiyodu inatlaYan yatırıyorum hep ama yine dönmüş oluyor bizfe geçen ay farkettil
Yok anne yanı ya da aynı oda olabilir bende suan aynı odadayım ama alışsın kendi odasına geçireceğim zaten 6 aya kadar çok mekan değişikliğini anlamıyorlarmış 7 aydan sonra ayrılık kaygısı başlıyormuş bundan önce ayıracağım ki sonra zorluk çekmesinValla ben de tracy hoggun kitaplarini okudum ama bizim kizin ataklari sert geciyo gece uykusuna islemiyor, ama o kitabin gece uykusu haric diger konularda cok faydasi oldu, geceyi de ataga bagliyorum su an ve sabrediyorum
Bu arada ben anne yani besik kullaniyorum baya baya ayni yatakta yatiyormusuz gibi benim yataginda ayni duzeyde ve yanyana. Uyku egitiminde yatagin ayri olmasi gerekiyor ya hani, bu anne yani yatagi da mi ayirmak gerekiyor? O konuda bisey belirttiler mi size ve sizin yatak nasil?
Elem mi uyuyor uykusu gelmeden ya da tam tersi yorgun mu günlük uyku saatlerini söylerseniz bi de öyle yorum yapayım
Bugun o kadar zorladim yine 10da uyandi sonra zaten 1saat sonra bayildi resmen ilk gunduz uykusuna gecti. Simdi 2.yi uyuyor, sekerlemesi 6bucuga denk geliyor sekerlemeyi pas gecsem bugun 8 9 gibi gece uykusuna yatirsam cok mu sert olurYok anne yanı ya da aynı oda olabilir bende suan aynı odadayım ama alışsın kendi odasına geçireceğim zaten 6 aya kadar çok mekan değişikliğini anlamıyorlarmış 7 aydan sonra ayrılık kaygısı başlıyormuş bundan önce ayıracağım ki sonra zorluk çekmesin
Bu arada gece sorununuz gündüz yüzünden bi kere gündüzü düzeltin farkı göreceksiniz güne erken başlayın ve 7 den sonra gündüz yok 2 kuralla sadece
Yorgun gün olunca gece de kalitesiz geçiyor uyandıkça tekrar uyutmak gerek 1 saat altı felaket uykusu diye geçiyor dinlenemiyor bebişlergece uykusuna geçmeden önce en az 3 saat geçmiş oluyor aslında son uykusundan. Gündüz uykuları düzenli değil, uyuduğunda da yarım saat sonra pat diye uyanıyor. Aslında geceye kadar çok az uyuyo diyebilirim
Şekerleme 5 Ten sonraya kalacaksa Şekerlemeyi pas geçip son uykusundan uyandıktan 2,5 3 saat sonra yatırmayı deneyin birdeBugun o kadar zorladim yine 10da uyandi sonra zaten 1saat sonra bayildi resmen ilk gunduz uykusuna gecti. Simdi 2.yi uyuyor, sekerlemesi 6bucuga denk geliyor sekerlemeyi pas gecsem bugun 8 9 gibi gece uykusuna yatirsam cok mu sert olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?