- 16 Ekim 2020
- 255
- 307
- 23
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.581
Evet ben de denedim 2 saatte 60cc daha az kusuyor miktar olarak şu an. Ama iyice kısır döngüye girdik yüzüstü yatırmak istiyorum olmuyor. Düz yatırıyorum kalkmaya çalışıyor kusuyor sürekli kucakta taşıyorum onda da kucak istemiyor kendini atarken yine kusuyorFışkırarak kusma, yeşil safra tarzı kusma, kakada mukus kan var mı diye sordu . Bizimde hala öyle kusmaya devam ama 2 saatte 60 cc deneyin o biraz ii geldi sanırım. Şeffaf kusma mamadan bir iki saat sonra
Ne kadar güzel sizinki değişiklik olarak yatmayı seçmiş. Biz 2 haftadır ayakta zıplayarak geziyoruz ☹ yoksa imkansız boşaltmıyor memeyiKizlar ben kizimi genelde koltuga oturup kucagima aliyorum ve oyle emziriyorum, son haftalarda emzirme 4 5dk.da bitmeye basladi, tekrsr gogsumu almiyordu. Ben de ataktan dolayi istahsiz diyoduk sık emziriyodum. Dün emzirdikten sonra yine ayni seyi yapti ben de pozisyon degistireyim dedim. Yatirdim yanina uzandim oyle emzirdim kiz baya emdi hatta diger gogsumu de verdim emdimegerse degisiklik istiyomus, koltukta otururken bisey rahatsiz etti heralde onu bilmiyorum. Haberiniz olsun istahsiz diye dusunuyosaniz birde bunu deneyin
Günde 1 defa 1 ml demiş.Kutunun içinden damlalık çıktı.Onunla verebilirsin demişti.Sizinki gibi damla şeklinde verenleri de okudum.Yarın bir soracağım bakalım.Merhaba ben kullanmaya başladım ben de kaşığa sıkıp veriyorum sorun olur mu ben de bilmiyorum size nasıl bir mg demiş anlayamadım kaç damla oluyor acaba kilo başı 1 mg diye biliyorum koruyucu dozu, benim oğlumun 19-20 damlaya denk geliyor mesela
Benim doğum sonrası ilk reglim bebişim 2 aylıkken oldu. Regl hayatım boyunca böyle kanama görmemiştim hbkjasdö :))
Resmen 10 gün sürdü normalde 4-5 günde biterdi.. ve ilk 6-7 günü dolu dolu günde 5-6 ped değişecek kadar.
O yüzden normal bence :)
Bugun akşama doğru normalleşti, ilk gün tansiyonumun düştüğü bile oldu. Hiç halim kalmamıştı normal zamanda olsam bayılırdım bile ama evde tek olup benden başka bebekle ilgilenecek kimse olmadığı için dependi giyim kendimi telkin ettim tek olmadığımı görünce cesaretlendim teşekkür ederim herkese. En azından ağrım yok çok şükür bin şükür regl sancısı tarih olsun inşallah.Benimde aynı oldu çok kanamam var diye korkup doktora gittim bişey mi oldu diye regl olmuşsun dedi 2. De aynı oldu, çok yoğun oluyor korkmayin inşllah düzene girer ama böylesi de zor oluyor
Saçlarımı kurutma makinesiyle bile kurutamazdım öyl e gürdü ki … şimdi banyo sonrası tarayıp topluyorum o haliyle bile kuruyor abartısız 1/8 anca kaldı başımın derisi görünüyor.Kizlar bu sac dökülmelerini napacagiz ya.. kel kalmama ramak kalmisti.. sanirim artik kelim.. önlerden cok acildi.. var mi benim gibi olan..
Evde heryer sac.. hergün supurge calistiriyorum artik kafayi yemek uzereyim..
Günaydınn bizim ki hala uyuyor diyip seni rahatlatayım son 2 haftadır bizde öyleydik ama yani geçiyor demeye geldimSabahın 6sinda uyandik saat 7 olmuş şuan oyun halisiyla oynuyoruz. Benim oğlum gece 2 defa uyanan bebekti simdi ise 6 defa uyaniyordur. Atak haftası ne zaman biter kızlar. Şuan bana bir şey anlatıyor gülüyor galiba gel anne birlikte oyun oynayalım diyorçok yoruyorlar ama o kadarda sevimliler bize gun sabah 6 da başladı Herkese günaydınlaaar
Darısı bizim başımızaGünaydınn bizim ki hala uyuyor diyip seni rahatlatayım son 2 haftadır bizde öyleydik ama yani geçiyor demeye geldim
İlk 1 hafta yoğun geçti gece hiç uyanmayan çocuk gitti yerine 10 kere uyanan geldi
Gece uyanıp hatta yeni becerileirini uyguluyordu çok komikti tükürük çıkarma dudaklarda ses çıkarma kahkaha artık hangi sese uyanırsak
sonra azaldı şuan 2 kez kalkıyor oda beslenmeye zaten
Ama tavsiyem kalktığında uyuma süresi dolmadıysa aktivite yaptırmayın ki alışmasın
Önce uyutmaya deneyin kural yarım saat
Sonra beslenme
Sonra pasif takılma saat baya ilerlemiş olur zaten
Gğndüz fazla uyuması geceden çalıyor maalesefArkadaşlar bizim kız gece gündüzü karıştırdı sanırım. 8 de uyuyan çocuk 1 de uyumaya başladı. Gündüz 3 saat deliksiz uyuyor toplamda da 6 saat kadar uyuyor gündüzleri. ataktan mıdır bilmiyorum ama nasıl uyutmasam gündüz onu düşünüyorum. Dün 4 uyku yaptı normalde son kez 45 dk şekerleme yapar yatardı dün 2 şekerlme yaptı geri uyutamadım. Saat oldu 1. Var mı benim gibi olan uyku eğitimi veren arkadaşlar sizce nasol bir yol izleyeyim. Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Arkadaşlar bizim kız gece gündüzü karıştırdı sanırım. 8 de uyuyan çocuk 1 de uyumaya başladı. Gündüz 3 saat deliksiz uyuyor toplamda da 6 saat kadar uyuyor gündüzleri. ataktan mıdır bilmiyorum ama nasıl uyutmasam gündüz onu düşünüyorum. Dün 4 uyku yaptı normalde son kez 45 dk şekerleme yapar yatardı dün 2 şekerlme yaptı geri uyutamadım. Saat oldu 1. Var mı benim gibi olan uyku eğitimi veren arkadaşlar sizce nasol bir yol izleyeyim. Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Gündüz 4 uyku fazla 2+1 olacakGğndüz fazla uyuması geceden çalıyor maalesef
Sert bir geçiş yapamasanızda öne çekmeye çalışın gündüz uyandırarak uykuları kısaltarak ya da güne erken başlatarak
Gündüz 4 saat toplam uykuyu geçmemeli ki akşam erken yatabilsin
Gğndüz fazla uyuması geceden çalıyor maalesef
Sert bir geçiş yapamasanızda öne çekmeye çalışın gündüz uyandırarak uykuları kısaltarak ya da güne erken başlatarak
Gündüz 4 saat toplam uykuyu geçmemeli ki akşam erken yatabilsin
Aslında 7 de uyanır 2+1 yapardı son uykusunu 17:30 da uyur akşamda erken yatardı ama niyeyse böyle oldu son 1 haftadırGündüz 4 uyku fazla 2+1 olacak
1 şekerleme sadece max 45 dk
Gece uykusu ile son şekerleme arası da 2 buçuk saat olmalı
Akşam 7 den sonra şekerleme yapıyorsa bu aslında gece uykusu oluyor aldığı hormon daha farklı bu sebeple çok daha dinç kalkacağı için geç yatacaktır.
Özetle
* güne erken başlamak
* gündüz 4 saat uykuyu geçmemek
* akşam 6 ya kadar bütün gündüz uykularını tamamlamak gerekiyor
Biziöki de memeyle uykuyu bağladıBu atak ve gerileme yedi bitirdi beni ya, 19.haftaya giricez yarin son 1hafta diye sabrediyorum valla. Benim kiz simdi de memeye baglandi ya surekli emmek istiyor, emerken uyuyakaliyor sonra da. Memeyle uykuyu birbirine baglicak diye korkuyorum hatta baglamis bile olabilir. Bugun gunduz uykusunu da uyumadi dogru duzgun. Uyumayi reddediyo resmen odaya girdigim anda aglamaya basliyor, cikinca gulucuklersimdi mesela emzirdim yine ve emerken uyuyakaldi yatirdim yatagina 5dk sonra uyandi ve pispis da faydasiz gulucukler atiyo sanki 2saat uyumus gibi sabahtan 8bucuktan beri 40dk.lik uykuyla duruyo
Aniden düşen iki hormon nedeniyle oluyor canım saç dökülmesi. Benim de çok dökülüyor. Her yer saç ki asla salmıyorum saçımı hep anne topuzuBen ayni durumdayim bu yaşima kadar saç dokulemesi tarakta banyoda nedir bilmezdim son 2 aydir hem duşta hep tararken okadar çok dokuluyor ki top top kafamda saç kalmayacak diye korkuyorum her yerde saç kılarım var cocugu artik yataga brakirken bile once iyice yatagi inceliyorum sac kili olmasin diyeNeden oluyorki bu
Emzirme dönemi bitinceye kadar mıııAniden düşen iki hormon nedeniyle oluyor canım saç dökülmesi. Benim de çok dökülüyor. Her yer saç ki asla salmıyorum saçımı hep anne topuzudoktor emzirme dönemi bitince dökülme durur yenileri çıkmaya başlar dedi. Benim emzirme dönemim sonlandı maalesef. Artık regl ve dökülmenin durmasını bekliyorum
Yalniz degilim demekki bu konuda, gunduz uykulari var mi sizin, sabahtan beri 1saat uyumadi simdi de saat gec oldu uyumak isterse napcam bilmiyorumBiziöki de memeyle uykuyu bağladınasıl bıraktırcam bilmiyorum ama atak haftamızın geçmesini bekliyorum ben de saçma sapan bir uyku düzenimiz oldu şuan
Öyle dedi ama 3 yaşına kadar emziren de var. 3 yıl dökülse saç kalmaz zatenEmzirme dönemi bitinceye kadar mııı
Benimki de artık uykusu gelince öyle yapıyor bir haftadır yani uykusu gelince memeyi tutmuyor mızırdıyor durmuyor hiç elde avuçta ya yatarak emzirip sakinleştiriyorum ya da direk yatağa alıp uyuması İçin şş-patpat yapıyorum ilk üç gün emzirmeden uykuya geçiyordu ama şimdi uzanıyorum yanına biraz emziriyorum bakıyorum güçlü emmiyor memeyi kesiyorum emzik veriyorum alsa da almasa da öyle uyuyor artıkDarısı bizim başımızacanim o kadar bekledim uyur falan diye ışığı bile açmadım baktim emmiyor karanlikta gözlerini açmış bakip duruyor sonra aglamaya başladı odaya gittik oyun halısına koydum orda 5 dakka mutluydu sonra kucak istedi biraz taşıdım artık kolum yoruldu bebek arabası temizdi hic dışarı çıkmadık bebek arabasiyla evde gezintiye çıktık sonra tekrar ağlamaya esnemeye başladı yatagina koydum arkami dönmeye uyumuştu. Göğüsu tutmuyor ama ağlıyor parmagimi tutup agzina alıyor ısırmaya çalışıyor. Diş yerleri kaşınıyor galiba
Benim kız yanına uzanıp emzirip sakinleştirmezsem uyumuyor yatmıyor da kızıyor ama bu ara memede kucağımda hiç uyumuyor ya yanında uzanarak emzireceğim ya alırsa emziği ile(çok nadir) her türlü de şş-patpat istiyorGündüz 4 uyku fazla 2+1 olacak
1 şekerleme sadece max 45 dk
Gece uykusu ile son şekerleme arası da 2 buçuk saat olmalı
Akşam 7 den sonra şekerleme yapıyorsa bu aslında gece uykusu oluyor aldığı hormon daha farklı bu sebeple çok daha dinç kalkacağı için geç yatacaktır.
Özetle
* güne erken başlamak
* gündüz 4 saat uykuyu geçmemek
* akşam 6 ya kadar bütün gündüz uykularını tamamlamak gerekiyor
Kural yarım saat dediğiniz nedir tam olarak? Yarım saat içinde uyumazsa ne yapıyoruz geceleri?Günaydınn bizim ki hala uyuyor diyip seni rahatlatayım son 2 haftadır bizde öyleydik ama yani geçiyor demeye geldim
İlk 1 hafta yoğun geçti gece hiç uyanmayan çocuk gitti yerine 10 kere uyanan geldi
Gece uyanıp hatta yeni becerileirini uyguluyordu çok komikti tükürük çıkarma dudaklarda ses çıkarma kahkaha artık hangi sese uyanırsak
sonra azaldı şuan 2 kez kalkıyor oda beslenmeye zaten
Ama tavsiyem kalktığında uyuma süresi dolmadıysa aktivite yaptırmayın ki alışmasın
Önce uyutmaya deneyin kural yarım saat
Sonra beslenme
Sonra pasif takılma saat baya ilerlemiş olur zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?