2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben 5. Gündeyim hala ağlıyor bir miktar ağlama normal kabul ediliyor zaten. Kesik kesik ağlaması zamanla geçecek uyumaya çalışırken oluyor ama normal ağlama olduğunda kucaklayın mutlaka
En sakinleştiğini yöntem ne ise hep onunla sakin tutmaya çalışın pat pat olabilir şşş olabilir emziğe dokunma olabilir gibi bu süreçte deneme yanılma bulursunuz merak etmeyin
Bu gece uykusuna geçerken sadece ağlamadı birim içinde bir ilkti bakalım devamı nasıl oalcak bilgi veririm
Ağlama sürelerini takip edin azalma olacaktır
Eğer artış varsa ya uykusu yokken yatırdınız ya da yoruldu geç yatırdınız demek oluyor
Birde yatağa koymadan önce kucakta odayı bi 3-5 dk Turlayın sakin ses tonu ile süreci anlatın anlamasa da sakinlik duygunuz ona geçiyor

Kural yarım saat dediğiniz nedir tam olarak? Yarım saat içinde uyumazsa ne yapıyoruz geceleri?
Gündüz için yarım saat çünkü uyuduğu uyku yeterli gelmiş olabilir
Gece uyumazsa oda değiştirmek yok uykusu olduğu için bu süreçte ben hiç gece zorlanmadım çünkü gündüz uyku süresini aşmazsa gece sorun olmuyor
Diyelim hiç bir türlü uyumadı beslenme saati ise emzirerek uyutmak serbest
Emzirdiğiniz halde uyumazsa zaten uykusu yok demektir mecbur oyalayacağız ama ışık açmak vs yok
Dün gece 3.30 uyandı emzirdim yok uykusu belli ya da ben geri uyumasını beklerken uykusu açıldı kendi dalması için bekleme süresi uyguluyorum ağlamadınız sürece
Neyse yüzüstü yatağa koydum takıldı baya bi tonmy tipe oldu bol bol sonra emziğini verdim bi süre de öyle geçti sonra mızırdanma başladı anladım uykusu geldi şşşş emziğine tık tık yaparak uyuttum tabi ki 1 saat aldı bu süreç ama kimseyi rahatsız edecek bir ağlama olmadı çok şükür Ve sabah 7 ye kadar uyudu
Eskiden olsa hemen alıp topta zıplar uyuturdum ya bırakırken uyanırdı ya 40 dk sonra
Evet yine 1 saat uykusuz kaldım ama az azından sonucu güzel ve doğru bir sey için başında bekledim

Siz başladınız mı inanın başlayınca taşlar yerine çok oturuyor benim anlattıklarım benim bebeğimde keşiflerim ve eğitmenin bilgileri çerçevesinde ama siz çocuğunuzda etkili olacak başka bir sey keşfedebilirsiniz

Kizlar bu sac dökülmelerini napacagiz ya.. kel kalmama ramak kalmisti.. sanirim artik kelim.. önlerden cok acildi.. var mi benim gibi olan..
Evde heryer sac.. hergün supurge calistiriyorum artik kafayi yemek uzereyim..
Ben de ayniyim. Ondeki saclarim kisa ve seyrekti.onlar dokuldj kel gibi oldum. Bıttım sabunu kullandim 2 kere ama saclarim cok kotu sertlesti

Bende meme dışında sakinleşmez sanıyordum emzik çok işime yaradı bu arada
bizimki de emziği atıyor ağlamak istediğinde ya da sadece uyurken emzik verdiğim için bakıyor bu beni uyutacak yine atmaya çalışıyor yüzüstü yatırınca atamıyor ozamn da eliyle çekiyor yine çıkarıyor
çözümü emziği önce tuyuyordum sabit tutarken de kısık ses tonu konuşup sanki masal anlatır gibi fısır fısır bir şeyler anlattım o öyle bana bakarken emziği emdiği için yavaş yavaş mayışmaya başlıyordu sonra tık tık vuruyorum parmağımla emziği yine atmasına engel oluyor ağlamadan sakin durdukça uyku bastırıyor sonra ağlama gelse bile uykuya yenik düşüyor
Bende konuşmak işe yaradı sizde şşşş yapmak yarayabilir ya da saç sevmek yanak okşamak bazı bebekler kaş ortası ve kaşlarda parmak gezinmesini seviyor hepsini deneyin illaki sevdiği bir şey olacak onu sakin tutan
Bide son bi bilgi yüzüstü pozisyon da 5 dk da uyutuyorsam yan 15 dk sırtüstü 30 dk buluyor
Yüzüstü kundak etkisi ve anne karnı hissi veriyormuş el kol kullanımı kısıtlı olduğu için uyuması kolaylaşıyor diğer türlü yüzünü gözünü ovuşturup çırpındığı için kendini uyutamıyor bir türlü

Vallahi sizi hayranlıkla takip ediyorum :) Ben başlayamadım henüz. Tam başlamıştım, bir gece yatağında uyutmuştum falan. Ertesi gün eve hırsız girdi. Bebeğe gelen bütün altınları çaldığı yetmezmiş gibi huzurmu da aldı gitti. Tekrar girer falan diye korkudan çocuğu gözden uzak bırakamıyorum. Neyse ilave demir parmaklık vs yapılacak da bir kaç güne sonra tekrar bir niyetlenicem. Bu iş biliyorsunuz motivasyon işi, annenin odaklanmış olması gerekiyor, kafamı topladıktan sonra başlayacağım.
Bu arada bu yöntemlerin çoğundaki kurallar aslında doğal olarak uygulanan şeyler oluyor sanırım.
Gecenin bi vakti uyandığında ben ilk önce gözümü bile açmıyorum, açamıyorum zaten. Sonra pat pat pış pış yapıyorum gözümü açmadan. Eğer devam ediyorsa acıktı gibiyse o zaman çok loş gece lambası ile emziriyorum. Bazen uyuyor hemen yerine koyup devam, normali de böyle olmalı muhtemelen. Ama bizimki her beslenme sonrası ya da sırasında kaka yapıyor neredeyse. O yüzden genelde gece 4 gibi bir de sabah kakamız oluyor. Sabah uyanma saatine yakınsa o sorun değil de 4 kötü oluyor uykular haram oluyor :) başlıyor o saatte aaa uuu bububu diye tatlış.

Yaa çok çok geçmiş olsun şuan evde bebeğim varken hırsız işlerini düşününce bile kötü sizin başınıza gelmiş ama hırsızlar biliyor işte bebekli ev altın vardır diye nasıl başarıyorlar bu kadar istihbaratı bilemiyorum.
Benimde annemin evine annem yarım saat komşuya gittiği arada gündüz vakti girmişti.

Uyku konusunda teşekkür ederim İnşallah sizde kısa sürede başlarsınız
Uyku eğitimine gerçekten kafanız rahatken başlamak gerekiyor moral motivasyon sabır ve kararlılık istiyor bide bebek bu süreçte tamamen size kalıyor sadece ben uyutuyorum uyanınca da önce beni bi görsün istiyorum. Sonra bu uyurken çok ağladı kıyamam bol bol oyniyim diyorum derken 5 gündür 7/24 yapıştık birbirimize çocuk başkasının kucağındayken bile sadece benim yüzüme bakıyor eror verdi
Kaka konusunda gece kaka yapmaması gerekiyor artık ayı itibari ile fazla emziriyorsunuz demektir
Zamansız emzirme sebep oluyor maalesef
Bide altını değiştirmek benimde en büyük korkum bütün uykuyu açıyor malum çok seviyorlar totiş açık olmayı hemen oynamaya başlıyorlar
Pişik kreminden kalın bembeyaz bir tabaka yapıp sabaha kadar açmıyorum 3 Litre çiş olsa da kakaya rastlamadım şükür yaparsa da açmam ağlamazsa bu süreçte

MadammS Bana da anlatir misin ya biz de atak haftasina girdik daha yeni. Sizin durumla cok benziyoruz kendi kendine uyumasi imkansiz ayagimda salliyorum, birakmak istiyorum. Gunduz 3 uyku yapiyor, sabah 8 bucukta kalkiyo 10 bucukta tekrar uyuyo, son uykusuna 5 gibi yatiriyorum 6.30 gibi kalkiyor 9 bucukta gece uykusua yatiyor. 1 saat aonra uyaniyor, uyutuyorum 1 saat sonra yine yine yine hep uyaniyor sabaha kadar. Deliksiz uyku yok 1 aydır. Dun gece 2 de uyandi 6 bucuga kadar hic uyumadi ayagimda salladigim halde. Merak ettigim atak haftalarinin gecmesini mi beklemeliyim? Yoksa baslayayim mi? Duzeni nasil degistirsem bilmiyorum. 2 saatlik uykuyla gecirdim bugunu cok yorgunum.

Tum yorumlari okudum benden kötüsü yok heralde
Gördüğüm en sinirli bebise sahibim. Mutlu olunca da asiri mutlu uçlarda yasiyor. Ne gece uyuyor ne gündüz. Gece en az 4-5 defa kalkiyor, gündüz uykusu 40-45 dakika. Bir saat uyursa nöbetleşe kontrol ediyoruz biseymi oldu diye Emerkende sinirlenmeye basladi sut fazla gelince de sinirleniyo az gelince de. Gezerek emmeye basladik. Hem gezdirip hem pispislayip hem emzirerek uyutmaya calisiyorum. Bizi uyku egitimi de paklamaz heralde.

Biz de öyleyiz bak saat 5 oldu kac kere ayagimda sallayip yatagina koydum uyandi sayamadim artik tahammülüm kalmadı. Yarim saatte bir uyansa yetecek bana o arada dinlenicem ama surekli ayagimda sallar oldum geceleri. Birakinca uyaniyor. Banyodan cikinca giyinirken kiyamet, meme emerken tirnakarini geçirip kalkma hareketleri, agzindan birakip aglamalar, gun icinde ana kucaginda oyun halisinda en fazla 10 dk duruyor hiç bisey yapamiyorum. Bana dediler ki 3 aydan sonra duzelecek hersey. Ne duzelmesi bazen diyorum ki sinirlenip yaratık dogurmusum ben bebek degil bu surekli aglar mi surekli memnuniyetsiz olur mu bi bebek. Eşimle parmak ucunda yuruyoruz evde çıt sesi ciksa uyaniyor. Tirnaklarini bile kesemiyorum uykusu o kadar hafif. Sonra disari cikmak da zulüm. Daha puseti goruyor aglamaya basliyor katılıyor aglamaktan içine koyunca. Çok bunalıyorum çok yorgunum. 1 haftada 2 kg verdim ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Allah bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun.

O kadar mı aynı olur, ağzım açık okudum. Sanki kendim yazmışım..
Ahh malesef benim kızımda aynı. Doğduğundan beri herşeyi sorunlu. yenidoğan bebekler günde 20-21 saat uyur bizimki tam tersiydi 20 saat uyanık kaldığını bilirim kafayı yiyordum.
Hiç bir yere gidemiyorum gittiğim bi annem vardı orda da durmuyor çay bile içemeden geri dönüyoruz. Zaten arabada puseti görür görmez başlıyor ağlamaya yol boyu asla susmuyor emzirmek zorunda kalıyorum. Avm ye gidiyoruz 10 dk sonra başlıyor arabasında ağlamaya. Kucağa alıyoruz kucaktada durmuyor. Yine geri dön eve…
Evde desen zaten asla durmuyor. Sürekli huysuz mızmız hiç bi şeyden mutlu olmuyor.
Sırf biraz durur diye babybjörn aldım yok onda da durmuyor. Kucağa alıyorum ağladığı için kucaktada inanılmaz hareketli durmuyor. Yastığa yatırıp oyalamaya çalışıyorum kafayı kaldırmaya çalışıyor kalkamayınca çıldırırcasına ağlıyor.
Uyku apayrı bir konu zaten. Emmeden asla ama asla uykuya dalmıyor. Gündüz emziriyorum göğsümde uykuya dalınca ayağımda sallamaya başlıyorum. Bıraktığım anda uyandığı için sürekli sallıyorum. Gece de aynı şekilde memede uykuya dalıyor, beşiğe yatırıyorum 15-20 dk içinde tekrar uyanıyor ve asla sakinleşmiyor. Tekrar dön başa memeye geçiyoruz.
Artık o kadar bunaldım ki her uyandığında ağlamak geliyor içimden. Kendimde değilim zaten. Çok zor geçiyor günler. Artık bunu atağada bağlamıyorum çünkü doğduğundan beri böyle. Benim çocuğum hep huysuz olacak demekki diyorum gelecek için umudumu kaybediyorum.
Eşimle de aramız açılıyor beni ağlarken görmekten bıktı o da.
Offf gerçekten sonumuz hayır olsun ne diyim…

Kizim icin türünün ilk ve son örneği diyodum ama bir tane daha varmış birebir ayni seyleri yasiyoruz ben de cok agliyorum son gunlerde. Hayran kaliyorum kendi kendine uyuyakalan, oyun oynayan bebeklere. Herseyimiz sorun ama herseyimiz. Allah senin de yardimcin olsun zor bebekler dogurmuşuz simdi bunu yazarken ben kucagimda cani yanmis gibi agliyor artik delirecegim

Bize zoru denk geldi napalım :)
Ben de sallıyorum azcık uyusun da dinleneyim diye. Gerçi uyusada ayağımda uyuyor ama olsun başım dinlenir en azından biraz. Kendisi de çok yoruluyor gözleri kan çanağı
Ahh bi büyüsünler sorucaz bugünlerin hesabını

Sorma ya evet ben de ayagimda uyurken kafami koltuga yaslayip uyuyorum ya da tv izliyorum napiyim ama yataginda deniyorum uyutmayi arada 5 dk sonra uyaniyo olsa da alismasi lazim gunduzleri de orda uyumaya. Uyku eğitimi şart bizimkilere. Tabi buyusun soracagim ben de bunlari ona. Zaten 3 sene bekletti bir de bunlar cikti basimiza

Günde kaç kez kaka yapıyor diye sorsam biz hala yenidoğan gibi günde en az 6-7 kere kaka yapıyoruz gece sürekli uyanıyor karın ağrısı ve gazdan olduğunu düşünüyorum.. Kızlar bebeği hala çok kaka yapan var mı başka?

Teşekkür ederim cevabınız için bugun daha iyiydi sanki. Gün geçtikçe daha da azalacağını umuyorum bakalım inşallah biz de görürüz ağlamadan uyuduğunu

İste bu yüzden cennet analarin ayaklari altinda. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…