- 23 Kasım 2020
- 749
- 759
- 23
- 42
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.621
Benim bebegim gunduzleri hic emmiyor aklina gelmiyor mama da verdigim icin. Mamayla doyunca tamam. Ama gece mama vermedigim icin gece emiyorKızlar çoğumuzun bebeği 5. Aya girdi.
Yavrularınız kaç dk emiyor benimkinin çok azaldı süresi normal mi acaba
Biz de de aynı durum var anca 5 dk emiyor. Emerken de dikkati sürekli başka yer de oluyo genelde sürekli memeyi bırakıp başka yerlere bakıyorKızlar çoğumuzun bebeği 5. Aya girdi.
Guzel anne yapniz degilsin!!!anlqttiklarinin hepsini ben de yasiyirum...henuz bebegimle doktor randevularimiz haricinde bir yere gitmisligimiz yok...pusetten nefret ediyor diye yuksek ve etrafi gorebilsin doye oto koltuk aldik ve arabaya bi ton oyincak koyduk ki o da doktora gidene kadar....cok afedersiniz ama esimle bir yildir iliskiye girmedikBiz de öyleyiz bak saat 5 oldu kac kere ayagimda sallayip yatagina koydum uyandi sayamadim artik tahammülüm kalmadı. Yarim saatte bir uyansa yetecek bana o arada dinlenicem ama surekli ayagimda sallar oldum geceleri. Birakinca uyaniyor. Banyodan cikinca giyinirken kiyamet, meme emerken tirnakarini geçirip kalkma hareketleri, agzindan birakip aglamalar, gun icinde ana kucaginda oyun halisinda en fazla 10 dk duruyor hiç bisey yapamiyorum. Bana dediler ki 3 aydan sonra duzelecek hersey. Ne duzelmesi bazen diyorum ki sinirlenip yaratık dogurmusum ben bebek degil bu surekli aglar mi surekli memnuniyetsiz olur mu bi bebek. Eşimle parmak ucunda yuruyoruz evde çıt sesi ciksa uyaniyor. Tirnaklarini bile kesemiyorum uykusu o kadar hafif. Sonra disari cikmak da zulüm. Daha puseti goruyor aglamaya basliyor katılıyor aglamaktan içine koyunca. Çok bunalıyorum çok yorgunum. 1 haftada 2 kg verdim ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Allah bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun.
Dun gece birinin 1de uyanması ve diğerini uyandırıp sabah 5e kadar koro şeklinde ağlamaları neticesinde başlarım böyle işe deyip ben de satın aldım bi programBen 5. Gündeyim hala ağlıyor bir miktar ağlama normal kabul ediliyor zaten. Kesik kesik ağlaması zamanla geçecek uyumaya çalışırken oluyor ama normal ağlama olduğunda kucaklayın mutlaka
En sakinleştiğini yöntem ne ise hep onunla sakin tutmaya çalışın pat pat olabilir şşş olabilir emziğe dokunma olabilir gibi bu süreçte deneme yanılma bulursunuz merak etmeyin
Bu gece uykusuna geçerken sadece ağlamadı birim içinde bir ilkti bakalım devamı nasıl oalcak bilgi veririm
Ağlama sürelerini takip edin azalma olacaktır
Eğer artış varsa ya uykusu yokken yatırdınız ya da yoruldu geç yatırdınız demek oluyor
Birde yatağa koymadan önce kucakta odayı bi 3-5 dk Turlayın sakin ses tonu ile süreci anlatın anlamasa da sakinlik duygunuz ona geçiyor
Tabiki hiç bir zaman unutmuyorum onun melek olduğunu, her gün şükürler olsun diye öpüp kokluyorum 3 sene bekledik biz deGuzel anne yapniz degilsin!!!anlqttiklarinin hepsini ben de yasiyirum...henuz bebegimle doktor randevularimiz haricinde bir yere gitmisligimiz yok...pusetten nefret ediyor diye yuksek ve etrafi gorebilsin doye oto koltuk aldik ve arabaya bi ton oyincak koyduk ki o da doktora gidene kadar....cok afedersiniz ama esimle bir yildir iliskiye girmedikdogmadan once bisey olur korkusuyla simdi de bebek uyanir korkusuyla ....wc ye giderken parmak ucunda gidiyoruz...yataga uzanma sesimizle bile.uyaniyir ve durmadan agliyor...ayak tirnaklarini kesemiyorum el tirnaklarini da babasiyla siki tuta tuta ancak ki ona da kesmek denilirse...kiyafet degisiminden nefret ediyor...surekli kucakta gezdirin diyo...meme emmeyi reddediyor emzirme pozisyonu begendiremiyorum...belim kopuyo tum gun ama en nihayetinde o bir yavru ve bize muhtac....iradesi olsa zaten bize bunu yapmaz ve yerimizde olmak isteyen tonlarca insan var...varliklarina bin sukur...eminim bu gunler de gececektir yeter ki saglik versin Rabbim
Benimki 5-6 kere yapıyor. Gece 3 saatte bir uyanıyor. Not olarak belirtmek isterim bebeğim ilk 2 2.5 ay boyunca 4 5 günde bir kaka yapıyordu. Sonradan açıldı.Günde kaç kez kaka yapıyor diye sorsam biz hala yenidoğan gibi günde en az 6-7 kere kaka yapıyoruz gece sürekli uyanıyor karın ağrısı ve gazdan olduğunu düşünüyorum.. Kızlar bebeği hala çok kaka yapan var mı başka?
İste bu yüzden cennet analarin ayaklari altinda. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Ben bi kere o hatayi yapip ekmek almaya ciktim, butun esnaf bakakaldi nasil kacacagimi bilemedim eve, bizimkiler normal degil anacimRebelAngel masalperest_anne A Aharven benim bebek kanguruyu sevdi baya ( sırtım ve belim aynı şeyi söylemiyor ama) Ama öne dönük kullanıyorum ben. Yani 5 aydan önce önermiyorlar pek ama ben kullanıyorum valla.
İlk başta sevmedi bağırdı baya bu arada ama sonra sevdi dolaşırken iyi oluyo. Belki denersiniz. Dün 1 saat gezdirdim hatta çarşı işlerimi hallettim. Sonunda da uyumuştu.
Evet benimkide 5 dk emse şükrediyorum. Dediginiz gibi sürekli dikkat başka yerlerde anca yürürsem belki fazla emiyor ama ona da çok alıştırmak istemiyorum.Biz de de aynı durum var anca 5 dk emiyor. Emerken de dikkati sürekli başka yer de oluyo genelde sürekli memeyi bırakıp başka yerlere bakıyor
Düz bende mamadan sonra yatırmıyorum 1 saat fln geçince yatırıyorum. Doktor 6. aydan sonra azalır dedi onu bekliyorumEvet ben de denedim 2 saatte 60cc daha az kusuyor miktar olarak şu an. Ama iyice kısır döngüye girdik yüzüstü yatırmak istiyorum olmuyor. Düz yatırıyorum kalkmaya çalışıyor kusuyor sürekli kucakta taşıyorum onda da kucak istemiyor kendini atarken yine kusuyorne ara yapacağız egzersizleri. Bizde de saydıklarınız yok çok nadir fışkırma var onu da ya gazı olunca ya da çok heyecanlanınca yapıyor
Hazırlık süreci derken canım detay verebilir misin bir de sen hangi eğitmeninkini aldın.Dun gece birinin 1de uyanması ve diğerini uyandırıp sabah 5e kadar koro şeklinde ağlamaları neticesinde başlarım böyle işe deyip ben de satın aldım bi program
Ama benim aldığım senin anlattığından baya farklı yöntem olarak
Uzun bir hazırlık süreci gerektiriyor
Zaten sabah olunca aklım başıma geldi
Ocak ayının sonunda taşınacağız şimdi düzen kursam yeni eve alışana kadar bocalayacaklar
O arada hazırlıkları tamamlarım bari dedim
Yakın bi arkadaşım tavsiye etti
Hiç ağlamadı çok iyi mutlaka almalısın dedi
Bilmiyorum artık benimkiler ne yapacak merakla bekliyorum
Ben de aynıyım eskisi gibi 20dk vs asla yok ilk 5 dk dikkati dağılmadan emdiyse şükürKızlar çoğumuzun bebeği 5. Aya girdi.
Hazırlık süreci için detay paylaşabilir misin acabaDun gece birinin 1de uyanması ve diğerini uyandırıp sabah 5e kadar koro şeklinde ağlamaları neticesinde başlarım böyle işe deyip ben de satın aldım bi program
Ama benim aldığım senin anlattığından baya farklı yöntem olarak
Uzun bir hazırlık süreci gerektiriyor
Zaten sabah olunca aklım başıma geldi
Ocak ayının sonunda taşınacağız şimdi düzen kursam yeni eve alışana kadar bocalayacaklar
O arada hazırlıkları tamamlarım bari dedim
Yakın bi arkadaşım tavsiye etti
Hiç ağlamadı çok iyi mutlaka almalısın dedi
Bilmiyorum artık benimkiler ne yapacak merakla bekliyorum
Önce odayı hazirliyorsun canımHazırlık süreci derken canım detay verebilir misin bir de sen hangi eğitmeninkini aldın.
Bş yerden başlamakta güzel hayırlı olsun
Canım benim hazırlık kısmı tamamdı ben uyku eğitimine takık olduğum için uygulama dışında odam perdelerim uyku saatlerim rutinlerim hepsi hazırdı bebeğin ayının dolmasını bekliyordumÖnce odayı hazirliyorsun canım
Gündüz uykuları için de karanlık istiyor benim danışmanım
Karartma perde, gece lambası falan almam lazım.
Bebeğin yatağının etrafında hicbir obje olmaması gerekiyormus
Dikkatini cekip uykuya gecişi zorlastirmamasi icin
Hazirliklari tamamladiktan sonra odayı ayiracaksan birkaç gün bebeği kendi odasında destekli uyutuyorsun
Ben odaları ayırmaya karar verdim
Düzeni oturtana kadar çocuk odasında yatarım sonra tamamen ayrılırız
Onun için bebek kamerası da almam lazım
Sonra rutinleri oluşturuyorsun birkaç gün de odasında ritimlerle destekli uyutuyorsun
Bebek rutinlere de alışınca beslenme ve uyku düzeni kuruyorsun
Bununla da bir hafta kadar devam edip metod uygulamaya geçiyorsun
Onu da iki basamak şeklinde ayırmış
Kademeli uzaklaştırma ve metod uygulama diye
Kademeli uzaklaştırma tercih edersen işte atıyorum önceden kucakta sallayarak uyuyordu diyelim
Yine kucakta uyuyor ama sallamadan
Buna alıştıktan sonra yatağında uyutmaya başlıyorsun
O aşamada da 3 tane metod veriyor sen kendine ve bebeğine en uygun olduğunu düşündüğünü seçiyorsun
Yorumlarda birkaç kişi ilk geceden mızmızlanma bile olmadan desteksiz uyudu yazmış
Hadi ordan dedim ilk okuyunca
Yakın arkadaşım da aynı yerden almıştı zaten o tavsiye etti
Onun bebeği de ilk geceden desteksiz uyumuş
Zaten detaylı inceleyince de sebebini anlıyorsun
Neredeyse 2 hafta kadar bebeğin odasına yeni rutinlerine düzene alışması için uğraşıyorsun
En son yatır bebeği çık ağlamaz tabi 2 hafta belki daha fazla alıştırmaya calismissin
Petek11 canım yeni gördüm seni de etiketliyorum
Izledikce daha fazla detay paylaşırım her basamakla ilgili
Ağlamaktan kasıt aktif ağlamakCanım benim hazırlık kısmı tamamdı ben uyku eğitimine takık olduğum için uygulama dışında odam perdelerim uyku saatlerim rutinlerim hepsi hazırdı bebeğin ayının dolmasını bekliyordum
Ağlama benimde fazla olmadı uyuması zaten max 20 dk sürüyor o da en kötüsü ve süre boyunca aktif ağlamıyor susmalı ağlamalı geçiyor ama hiç ağlamadan çok olacak iş değil hele ilk seferdebilmediği bir şey olduğu için bi kere ilk şaşkınlıktan ağlıyor ya da kucakta uyumak istediği için istekten ağlıyor, uyku bastırınca zaten ağlıyor en sonda bakıyor istediği olmadı sinirden ağlıyor
İlk gün yumruklarını sıkmıştı bizim kız sonra sonra azaldı bu gün 7. Gün mesela artık yatakta uyuyana kadar uğraşıyor
Uyuyamayınca mızırdanma geliyor tamam diyorum uyku geldi piş piş sesi yapıyorum 2-3 dk da gidiyor
Ama yatır çık konusunda ben de emin değilim son dk da olsa destek veriyorum nasıl yatırır çıkılır kıvama gelirim bilmiyorum belki zamanla
Bu arada aşamalı ksımı bende denedim kucağımda önce sabit uyusun diye zıplamadan ama çok tutarlı olamadımm metot uygularkenki kararlılığım yoktu belki de
Sen bi tanesini alıştırdın sanıyorum zaten senin için daha kolay olabilir yatakta uyutma süreci
Siz kimden aldiniz acaba bu paketi?Önce odayı hazirliyorsun canım
Gündüz uykuları için de karanlık istiyor benim danışmanım
Karartma perde, gece lambası falan almam lazım.
Bebeğin yatağının etrafında hicbir obje olmaması gerekiyormus
Dikkatini cekip uykuya gecişi zorlastirmamasi icin
Hazirliklari tamamladiktan sonra odayı ayiracaksan birkaç gün bebeği kendi odasında destekli uyutuyorsun
Ben odaları ayırmaya karar verdim
Düzeni oturtana kadar çocuk odasında yatarım sonra tamamen ayrılırız
Onun için bebek kamerası da almam lazım
Sonra rutinleri oluşturuyorsun birkaç gün de odasında ritimlerle destekli uyutuyorsun
Bebek rutinlere de alışınca beslenme ve uyku düzeni kuruyorsun
Bununla da bir hafta kadar devam edip metod uygulamaya geçiyorsun
Onu da iki basamak şeklinde ayırmış
Kademeli uzaklaştırma ve metod uygulama diye
Kademeli uzaklaştırma tercih edersen işte atıyorum önceden kucakta sallayarak uyuyordu diyelim
Yine kucakta uyuyor ama sallamadan
Buna alıştıktan sonra yatağında uyutmaya başlıyorsun
O aşamada da 3 tane metod veriyor sen kendine ve bebeğine en uygun olduğunu düşündüğünü seçiyorsun
Yorumlarda birkaç kişi ilk geceden mızmızlanma bile olmadan desteksiz uyudu yazmış
Hadi ordan dedim ilk okuyunca
Yakın arkadaşım da aynı yerden almıştı zaten o tavsiye etti
Onun bebeği de ilk geceden desteksiz uyumuş
Zaten detaylı inceleyince de sebebini anlıyorsun
Neredeyse 2 hafta kadar bebeğin odasına yeni rutinlerine düzene alışması için uğraşıyorsun
En son yatır bebeği çık ağlamaz tabi 2 hafta belki daha fazla alıştırmaya calismissin
Petek11 canım yeni gördüm seni de etiketliyorum
Izledikce daha fazla detay paylaşırım her basamakla ilgili
Ben duzene basladim mesela sabah 8 aksam 8 olcak sekilde dun aksam 8de annemin kucaginda bayildi uykuya gectiMadammS Bana da anlatir misin ya biz de atak haftasina girdik daha yeni. Sizin durumla cok benziyoruz kendi kendine uyumasi imkansiz ayagimda salliyorum, birakmak istiyorum. Gunduz 3 uyku yapiyor, sabah 8 bucukta kalkiyo 10 bucukta tekrar uyuyo, son uykusuna 5 gibi yatiriyorum 6.30 gibi kalkiyor 9 bucukta gece uykusua yatiyor. 1 saat aonra uyaniyor, uyutuyorum 1 saat sonra yine yine yine hep uyaniyor sabaha kadar. Deliksiz uyku yok 1 aydır. Dun gece 2 de uyandi 6 bucuga kadar hic uyumadi ayagimda salladigim halde. Merak ettigim atak haftalarinin gecmesini mi beklemeliyim? Yoksa baslayayim mi? Duzeni nasil degistirsem bilmiyorum. 2 saatlik uykuyla gecirdim bugunu cok yorgunum.
Çiçek ailem Ahu Tükel canımSiz kimden aldiniz acaba bu paketi?
Canım sen 2 bebekle başaracaksın ben inanıyorumAğlamaktan kasıt aktif ağlamak
Kesik kesik ağlamış arkadaşımın bebeği
Çocuğu da gördüm yani benimkiler onun yanında hiç ses çıkartmıyor
Odadan çıkmak metodlardan biri sadece
Rutin oluştururken de yatırıp odadan çıkıyorsun
Bebek ağlar ağlamaz içeri girip destekli uyutuyorsun
Nasılsa ağlayinca gelecek diye bebekler daha rahat olabilir bu konuda
Kesik kesik ağlamaları bu yüzdendir belki
Aynı şeyi saat düzeni oluştururken de bir hafta yapıyorsun
Birinde sallamayı bırakmış olmasam bile direkt metod uygulamaya geçerdim herhalde
Kademeli azaltarak da boş yere süreci uzatıyorsun
Her türlü agliyorlar zaten
Bi kere ağlasun tam ağlasın
Evet bizim de bugun 4.ay doldu baslamak istiyordum eğitime ama gözüm almıyor bu kadar uyanirken. Bir de gündüz son uykusu cok uzun suruyor sanirim orda hata yapiyorum biraksam 3 saat uyuyor. Sonra tabi gece uykusuna dalamiyor. En son uykuyu o yuzden sekerleme gibi veriyorlar bunu anladim sizin düzende gorunce. Sizin bitmis atak oh ne guzel insallah kolayca uykular da girer duzene artik.Ben duzene basladim mesela sabah 8 aksam 8 olcak sekilde dun aksam 8de annemin kucaginda bayildi uykuya gectiduzen hemen kuruluyo ama ataktan dolayi gece uyanmalari cok sık bizde de. Normalde 3 4 saatte bir olmasi gerekirken bizimki 2saat sonra uyaniyor ve aç gibi saldiriyo memeye. Ataga bagliyorum cunku yeterince emziriyorum da sutum de var. Son 3gundur bizim kiz da gece 3te uyanip 5e kadar uyumuyo, agliyo kucak istiyo oyun istiyo ama asla oyun oynamiyoruz, en sonunda yorulup uyuyo. Bu gece de yaklasik o saatlerde kalkti normalde yaptigi bisey degil ataga bagliyorum o yuzden. Birde mesela normalde gunduz uykulari asiri duzenli ve kolaydir cuma gunu asla uyumak istemedi butun gun 1saatlii uykuyla durdu. Bu gibi seyleri atak haftasindan dolayi normal goruyorum. 19.haftaya girdik biz hafta ctesi biticek insallah. O zaman aksatmadan tum rutinleri izleyip gece uykularini kontrol edicem, hala uyanmalar 2saatse eger ya doymuyo ya aliskanlik artik. Birde aslinda gece uyanmalarinda pispislayip uyutun diyolar ama atak oldugu icin açliktan uyanmis olabilir diye o yontemi es gectim. Atak bitince gece uykularina ayar cekmek daha iyi bence. Bir sure daha uykusuz kalicaz artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?