- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.864
- 528
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.641
Yatakları da değişecek canım o yüzden taşınmayı bekliyorum aslındaCanım sen 2 bebekle başaracaksın ben inanıyorum
bu arada taşınmak sorun değil bebekler o farkı anlamıyor yatağı değişmeyecekse başlayabilirsin
Karanlık oda aynı yatak uyku arkadaşı ve oda ısısı ile tamamdır bizde kamera hep vardı zaten evim büyük asla sesi gelmiyor çünkü. Xioamininki her telefondan da açılıyor memnunum bilgin olsun
Ben bi oda ısısını ayarlayamadım peteğini kapadım ona rağmen 24-25 derece oda
camı da uyuyana kadar açık bırakıyorum gelince kapatıyorum ama yok yani 24 altına düşmedi gitti camı hep açık bırakmam malum çarpar bu seferde inan nasıl soğur bilmiyorum klima yok sitede klimaya izinde yok
Soğuk buhar makinesi aldım ancak yarım derece oynattı bide her yeri ıslatıyorÜstünü örtmüyorum falan öyle çözüm buldum ama uyumaya çalışırken efordan sanırım kafası terliyor rahatsız ediyordur kesin 21 olsa cidden daha rahat uyur 24 te bile zorlandım
Eskiden annemleri dinlerken oda 28 dereceydi neyse ki erken öğrendim bu işleri ama hala geldiklerinde ay buz gibi diyor oda
28 derece de denize giriliyor öyle düşün anne diyorum ama yok yani illa 40 derece olacak
Sen ısıyı halledersen hiç korkmak psikolojik olarak üşüdü sanıyor insan ilk başta ama bebekler serin severmiş üstlerini örttürmemede burdan geliyor tekmeleye tekmeleye atarlar genelde
Sağol canım ben sallamıyorum kızımı ama bensiz de uyumuyor yatarak memede uyuyor iyice dalmaya yakın memeyi çekiyorum şş-patpat ile devam ediyorum öyle uyuyorÖnce odayı hazirliyorsun canım
Gündüz uykuları için de karanlık istiyor benim danışmanım
Karartma perde, gece lambası falan almam lazım.
Bebeğin yatağının etrafında hicbir obje olmaması gerekiyormus
Dikkatini cekip uykuya gecişi zorlastirmamasi icin
Hazirliklari tamamladiktan sonra odayı ayiracaksan birkaç gün bebeği kendi odasında destekli uyutuyorsun
Ben odaları ayırmaya karar verdim
Düzeni oturtana kadar çocuk odasında yatarım sonra tamamen ayrılırız
Onun için bebek kamerası da almam lazım
Sonra rutinleri oluşturuyorsun birkaç gün de odasında ritimlerle destekli uyutuyorsun
Bebek rutinlere de alışınca beslenme ve uyku düzeni kuruyorsun
Bununla da bir hafta kadar devam edip metod uygulamaya geçiyorsun
Onu da iki basamak şeklinde ayırmış
Kademeli uzaklaştırma ve metod uygulama diye
Kademeli uzaklaştırma tercih edersen işte atıyorum önceden kucakta sallayarak uyuyordu diyelim
Yine kucakta uyuyor ama sallamadan
Buna alıştıktan sonra yatağında uyutmaya başlıyorsun
O aşamada da 3 tane metod veriyor sen kendine ve bebeğine en uygun olduğunu düşündüğünü seçiyorsun
Yorumlarda birkaç kişi ilk geceden mızmızlanma bile olmadan desteksiz uyudu yazmış
Hadi ordan dedim ilk okuyunca
Yakın arkadaşım da aynı yerden almıştı zaten o tavsiye etti
Onun bebeği de ilk geceden desteksiz uyumuş
Zaten detaylı inceleyince de sebebini anlıyorsun
Neredeyse 2 hafta kadar bebeğin odasına yeni rutinlerine düzene alışması için uğraşıyorsun
En son yatır bebeği çık ağlamaz tabi 2 hafta belki daha fazla alıştırmaya calismissin
Petek11 canım yeni gördüm seni de etiketliyorum
Izledikce daha fazla detay paylaşırım her basamakla ilgili
Ben de abone oldum birkaç ücretsiz mail aldım ama çok detaylı şeyler yoktuÇiçek ailem Ahu Tükel canım
Videolarla yönlendiriyor mail yoluyla soru soruyorsun
Hemen geri dönüyorlar
300 tl ödedim ikizler için
Ücretsiz maillerde temel şeylerden bahsediyorSağol canım ben sallamıyorum kızımı ama bensiz de uyumuyor yatarak memede uyuyor iyice dalmaya yakın memeyi çekiyorum şş-patpat ile devam ediyorum öyle uyuyor
Ben de abone oldum birkaç ücretsiz mail aldım ama çok detaylı şeyler yoktu
Canım biz doktora randevu bulamadık, haftaya cumartesiye bulabildim ancak, bizimkinin iştah problemi biraz düzeldi ama. Seninki aynı mı?Tabiki haber veririm, inşallah benimki de kilo almıştır, gözüme hep zayıf gözüküyor.
Bende topuz yapiyorum ama anlamıyorum nasil yine okadar cok dokuluyorAniden düşen iki hormon nedeniyle oluyor canım saç dökülmesi. Benim de çok dökülüyor. Her yer saç ki asla salmıyorum saçımı hep anne topuzudoktor emzirme dönemi bitince dökülme durur yenileri çıkmaya başlar dedi. Benim emzirme dönemim sonlandı maalesef. Artık regl ve dökülmenin durmasını bekliyorum
Biz de hatayda yaşıyoruz canım. İlk doğduğundan itibaren biz Eylül ortasına kadar klimayı 26 derecede kullandık. Arada bir odayı havalandırınca sorun olmadı çok şükürYatakları da değişecek canım o yüzden taşınmayı bekliyorum aslında
Ben de kamera arayışına girdim bi tane buldum xiaomi.
Seninkinin aynısıdır muhtemelen
Oda sıcaklığı benim için en büyük problem şu an.
Hatay'a taşınıyoruz şimdi değil de 4-5 ay sonra 26-27 derecenin altına düşmez
Hele yazın 35 derecenin üstünde olacak nasıl serin tutcam bilmiyorum
Odaya klima koyamam kapıyı açık yatırcam sanırım mecburen salonda klimayı açıp
Canım uyku saati ile meme arasını git gide açacaksınNosking MadammS kızlar çok şükür ben sallama vs ile uğraşmıyorum aslında baştan beri babası kucağında sallayarak çok uyuttu sevdiği için ben de muhtemelen bir daha doğurmam diye kucağımdan hiç düşürmedim her şey kendi akışında ilerledi sallayarak uyumayı sevmedi tamamen memede uyumaya döndü kendisi ama her yerde de memede uyuma olmuyor ki neyse madamms’ın gazıyla mayıştığı bir an yatağına aldım şş-patpatla 10dk’da uyuttum ama 3.gün ona da ağlamalar başladı mesela az önce uyku geldi emzirdim yatarak uyumaya yakın memeyi aldım odanın kapısına gittim belki uyur diye uyumadı ve aktif ağlamaya geçti yanına geldim çok hafif poposuna patpat yaptım şş-şş sesi yaptım 2.dakikada uyumuştu bile ben şimdi nasıl devam etmeliyim sizce?
RebelAngel @colorfulballoons @Aharven benim bebek kanguruyu sevdi baya ( sırtım ve belim aynı şeyi söylemiyor ama) Ama öne dönük kullanıyorum ben. Yani 5 aydan önce önermiyorlar pek ama ben kullanıyorum valla.
İlk başta sevmedi bağırdı baya bu arada ama sonra sevdi dolaşırken iyi oluyo. Belki denersiniz. Dün 1 saat gezdirdim hatta çarşı işlerimi hallettim. Sonunda da uyumuştu.
Klima ayrı odadaydı ama dimi?Biz de hatayda yaşıyoruz canım. İlk doğduğundan itibaren biz Eylül ortasına kadar klimayı 26 derecede kullandık. Arada bir odayı havalandırınca sorun olmadı çok şükür
Yok aynı odadaydı canım sadece beşiği klimanın karşısına değil havanın direk gitmediği tarafa koyduk. Daha önce Hatay'a geldin mi bilmiyorum ama bir klima tek bir odaya yetiyor burada aşırı sıcak özellikle bizim bulunduğumuz ilçe.Klima ayrı odadaydı ama dimi?
Çift iç üniteyle bütün evi serin tutmayı hedefliyorum benYok aynı odadaydı canım sadece beşiği klimanın karşısına değil havanın direk gitmediği tarafa koyduk. Daha önce Hatay'a geldin mi bilmiyorum ama bir klima tek bir odaya yetiyor burada aşırı sıcak özellikle bizim bulunduğumuz ilçe.
Olabilir kullanmadığın odaların kapısını kapatırsın.Çift iç üniteyle bütün evi serin tutmayı hedefliyorum ben
Bebekleri sadece odalarında yatırcam çünkü
Bankalarda kullanılan klimalardan mi alsamOlabilir kullanmadığın odaların kapısını kapatırsın.
Evet Antakya serin. İskenderun ve Kırıkhan çok sıcak. Kardeşim Antakya da sadece 1 Ay ihtiyaç duyuyorlar klimaya tabi evin yönü de önemli.Bankalarda kullanılan klimalardan mi alsam
Bi de henüz neresinde yaşayacağımız da belli değil
Benim tayinim Antakya'ya cıktı
Eşimin nereye çıkarsa oraya yerleşeceğiz.
Iskenderun olursa orası aşırı sıcak ve nemli
Antakya nispeten serin
Evet çok güzel anlattın canım ama sanırım önce benim kendimi hazırlamam lazım emzirmenin hemen arkasından uyumazsa aç uyumuş gibi hissediyorumCanım uyku saati ile meme arasını git gide açacaksın
Emzirdikten 5 dk sonra 10 dk 30 dk diye süre uzayacak şşş pata aynen devam
Oda da yalnız bırakma zamanı değil yatağa koyun uykusu geldiğinde anlayınca ya da ağlayınca şşş pat yapın
Meme bağı kopunca şşş pat azaltacaksınız sonra teması çekip sadece şşş kalacak sonra oda gidecek gibi kademli yani umarım anlatabildim
Yazdıklarınızı dönüp dönüp okudum inşallah en büyük derdime derman olur benim bebeğim çok kaka yaptığı gibi gecede sürekli uyanıyor sayamiyorum artık sürekli memede uykuya hasretim aylardır bazen ağlayasim geliyorBenimki 5-6 kere yapıyor. Gece 3 saatte bir uyanıyor. Not olarak belirtmek isterim bebeğim ilk 2 2.5 ay boyunca 4 5 günde bir kaka yapıyordu. Sonradan açıldı.
4. Ay konttolünde 400 gr almıştı bebeğim. Öncesinde bir ara gece 45 dk da bir uyanır olmuştu. Sütüm su gibi olmuş. Süt var çünkü taşıyo hatta ama besleyici değil. Bu yüzden hem çok gaz yapıyomuş sanırım hem de kısa sürede acıkıyormuş. Doktorum mama pek sevmiyo sanırım, ben olsam mamayı dayamıştım da neyse sözünü dinleyeyim dedim. Bana günde min 200gr peynir ye sürekli yoğurt ayran tüket dedi. Bir de lacmix diye bi takviye verdi. 1 hafta geçti yeni. 3 saate yakın uyuyor gece. Mesela dün 11, 1, 4.30 ve 7.40 uyandı. 11 dışındakilerin hepsinde emip kaka yaptı. Özellikle 4.30dakinde tekrar uykuya dönüş uzun sürdü yani 5.15ti en son baktım daha yeni uyucaktı. Aralarda ufak uyanıp dalmalar da oldu. Doktoruma göre gece aralıksız 6 saati olması lazım uykusunun. (O da minimum) 9 da uyudu diyelim, 12 de sen yatarken ya tekrar emzir ya da gün içinde biriktirebilirsen sağım sütlerini ver, sabah 6ya kadar uyusun. Sonra 6 da uyanır bi emer tekrar 8 -9 a kadar uyur dedi. Rüya gibi. Uyuyan annenin sütü bambaşka olur bebeğin de karnı kaliteli doyar keyfi yerinde olur dedi.
Siz de kaka sordunuz ben uyku anlattım amaİnsanın aklı derdine kayıyor işte.
Uyku aralıkları ayına göre 1saat 15 dk ile 2 saat arası bu süre dolarken uyku işaretlerini takip etmek gerekiyor boş boş bakma ilgisiz bakışlar göz kızarması kaşıma kulak çekme esneme gibi bunların biri başladı mı hemen uyku rutini ve yatakEvet çok güzel anlattın canım ama sanırım önce benim kendimi hazırlamam lazım emzirmenin hemen arkasından uyumazsa aç uyumuş gibi hissediyorumemzirdikten bir buçuk saat sonra uykusu geliyor mesela ben onu tekrar emzirmeden uyutmak istemiyorum haliyle uyku ile arasına meme girmiş oluyor işte benim bu olayı çözmem lazım önce siz beslenme ve uyku arasını nasıl ayarladınız
Ya size bisey sorucam. Simdi uyku egitimiyle ilgili eksiklerimi tamamlamaya calisiyorum haftaya baslicam ins 19.hafta bitmis olcak. Yuzustu yatiriyorum demistiniz ya, benim bebegim sirtustunden yuzustune donuyo ama yuzustunden sirtustune her zaman donmuyor, yorgunsa vs kafayi kaldiriyo kaliyo oylece. Yine de yuzustu yatirsam mi, o kisim beni tedirgin ediyor kim bilir nasil karsi koyacak diyeUyku aralıkları ayına göre 1saat 15 dk ile 2 saat arası bu süre dolarken uyku işaretlerini takip etmek gerekiyor boş boş bakma ilgisiz bakışlar göz kızarması kaşıma kulak çekme esneme gibi bunların biri başladı mı hemen uyku rutini ve yatakeğer bebeğin başında değilsem sadece saat takibi ile
Beslenme konusunda aynıydım uyutmadan önce emzir uyanınca emzir geri uyandı emzir mızırdandı emzir sıkıldı emzir
Süt üretim kalitemi bile etkiledi az az sık sık emmesi
Sonra okuduğum kitapta atıştırmacı bebek yarattığımı farkettim ek gıda ya da daha büyükken tabaklarını bitirmeyen abur cuburcu bebekler böyle başlıyormuş
Sonra saatli emzirmeye geçtim 2 saatte 1
3 saatte 1 derken 4 saatte 1 e geldim
Uyumadan yarım saat önce emziriyorum hem 4 saate bir olduğu için uzun uzun emiyor meme de tamamen boşalıyor 2 memeyide emiyor hatta
Eskiden 3 dk max 5 dk emerdi
Böyle olunca sonra ki 4. Saatte göğüsler de tekrar dolmuş oluyor
Oyuzden yenidoğan değiller artık düzen şart not tutarak başlayın mesela gündüz 3 saatte 1 den hesap edersek 4 kere emzirmek gerek mesela ben bi not aldım çocuğu 20 kere emziriyormuşumöyle öyle hatalarımı görerek düzelttim
Diyelim 8 de uyandı emzirin
Sonra 9:30 ilk uykusu ya emzirme yok
11:00 uyandı diyelim emzirin
12:30 tekrar uyku ya yine emzirme yok böylece meme uyku ilişkisi kesiliyor
EASY METODU bu
EAT Yedir
ACTİVİTY oynat
SLEEP uyut
Your time : senin zamanın
Başta çocuk bunu bilmediği için 1-2 öğün az beslenebilir eski düzende bol bol emicem sanıyor ama 1 günde oturuyor bol bol iştahla emiyor daha keyifli oldu emzirmelerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?