2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Dışarıdaysam 2-3 saatte bir emziriyorum ama evde uyanıp güne başlayınca güzel emiyor ilk uykuya hiç dayanamıyor o yüzden ilk uykusuna yatırırken zaten ememiyor hemen uyuyor 1-2 saat uyuyor sonra uyanınca emziriyorum yine uykusu gelince emziriyorum 1 saat anca uyuyor uyanınca tekrar emziriyorum böyle böyle gün bitiyor gece yatmadan ne emerse emiyor bu ara azalma hissettiğim için 60ml takviye de veriyorum güzelce uyuyor gece bazen çok güzel emiyor bazen az bazen 5 saat uyuyor bazen 3 saat ilk uyanmadan sonra 2-3 saatte bir uyanır daha uzun uyumaz. 10-11 gibi uyuyor gece uykusunu sabah da bu saatler kalkıyoruz karışık yazmamışımdır inşallah. Şimdi ben mesela sabah emzirdim ya ilk uykuya geçeceği zaman emzirmeden direk yatağa alıp şş-patpat mı yapayım

Kamera konusunda, bende xiaomi almıştım daha kurmadık ama geçen haberleri izleniz mi bilmiyorum şüpheye düştüm. Wifi ile bağlantılı kameralar olduğu için hacklenmiş ve evde anne yokken çocukla kameradan konusuyolar,izliyolar bide yatak odalarımızda kullancaz bu kameraları kapalı devre monitörlü almak daha mı sağlıklı acaba bilemedim.

Ya ben de gordum onu
Ürperdim açıkçası düşüncesi bile korkunç
Kapalı devre kamera araştırıyorum o yüzden dediğin gibi

Ben de durum öyle çünkü yüzüstü uyuyabiliyor ve önceden hiç uyumuşluğu yoktu dönüş yapmaya da başlamadı sadece sağa sola dönebiliyor
Doktoruna sordum sorun yok dedi
Zaten kafayı kaldırıp sağa sola bakıp indirip geri uyuyor
Yan pozisyon da da uyutabildim ama sırt üstü hiç başarılı olamadım çırpınarak ağladı yüzüstü çevirdiğim anda uyuyor artık iyice alışınca bence her pozisyonda uyur
dönüp durmalarına da az kaldı ozmana kadar yüzüstü mecbur
Gece emzirince sırtüstü bırakıyorum ama
Gündüz uykuları ve gece ilk yatış yüzüstü şuan da

Aslında istediğin kadar emzirebilrisnn burda amaç uykuya emzirerek geçirmemek için araya süre koymak 15 dk sonra bile yatırsanız olur
Sadece meme mayışmasını ya da uyumasını ortadan kaldırıp Meme uyku ilişkisini kesmek

Bizde 4 buçuk aylık olduk. Ve az kilo almışız. 7.700 dü bir ay öncesinde şimdi 8600 olmuş 100 gr elbise çıkarsak 8.500 dedi ilk defa bu kadar az almış. Ama 71 cm olmuş boyu. Ek gıdayı sordum kesinlikle 6. Ayda başlıyorsun şimdiden başlama dedi. Çok hareketli olduğu için az kilo almış. Ama doğum kilosunu ikiye katladı şükür. Kan damlası ne kullanıyorsunuz. Bana kan damlası başla dedi ama marka vermedi. Benimde aklımda ocean microfer kalmış. Bende onun kapsül olanını kullanıyorum. Kullanan var mı kaç damla kullanılıyor. Memnunmusunuz? Kabızlık, huysuzluk vs. Yaptımı ya da başka damla kullananlar ne önerirsiniz. Bu ayda pek başlamak istemiyorum aslında tahlil falan da yapılmadı. Kansızlık varsa kullanılmalı bence. Birde bize daha hiç kan tahlili yapılmadı. Bu normalmi genel kontrol amaçlı kan tahlili yaptıran var mı?

Bundan sonra az kilo alacaklar, bir ay içinde kilo alımı gayet iyi. Demire başlama zamanı kişiden kişiye değişiyor sanırım bizimki başla demedi. Doğum sonrası iki defa Topuk kanı dışında kan alımı olmadı.

Aslında kan ve Demir değerine bakılıp gerekiyorsa kullanılmalı bence. Bir sonraki gitmemizde isteyeceğim tam kan sayımına bakılsın. Ben çok kullanma yanlısı değilim ama bir doktora daha danışıcam.

Bir de benim kız uyuduktan yarım saat sonra falan uyanıp ağlıyor geri dalamıyor tekrar uyutuyorum ve uzun uykuya ondan sonra geçiyor sizce neden oluyor böyle

Çok ağlıyor süre uzuyor ben de yine meme vererek uyutuyorum
Ama işte bizim sabırlı olmamız lazım süre git gide düşüyor inan
ben artık 5 dk altında uyutmuş oluyorum yatağından bana bakarak uyuyor mızırdanmazsa şşş bile yapmıyorum ve 9. Gündeyim sadece

Bir de benim kız uyuduktan yarım saat sonra falan uyanıp ağlıyor geri dalamıyor tekrar uyutuyorum ve uzun uykuya ondan sonra geçiyor sizce neden oluyor böyle
Destekli uyuduğu için şöyle ki;
uyku döngüleri 40 dk bebeklerin 40 dk sonra hafif uyku sonra tekrar derin uyku aynı biz yetişkinler gibi
Bu nedenle hafif uyku da bi uyanıyor meme yok son pozisyonunu hatırlıyor çünkü
Bizim ki şuan sağa sola bakıp kendi uyuyor amaç zaten bunu başarmasını sağlamak her bebek uyanır uyumayı bilen devam eder bilmeyen destek bekler oyuzden uyumayı öğretiyoruz
Kolay mı değil ama onun gelişimi için sabredip başarmalıyız bisiklete binmek gibi bidaha uyumayı unutmayacak ve daha cok küçük
Bunun dişi var hastalığı var yürüdüğü zaman var ataklar var en kolay zaman 4-6 ay arası bu nedenle

Gayet iyi kilo almış biz de ilk defa 1 kilo altında aldık ve 400 gr sadece ama doktor bundan sonra böyle dedi. 5 aylıkken doğum kilosunun 2 katı olması gerekmiş 4. Ayda 2 katı olduk bizde

Dün bi psikologun bi yazısına denk geldim. Hastası bir anne ve anlatmış anlatmış sonra da demiş ki “inanır mısınız bilmem ne hanım bir of bile demedim” Psikolog diyor ki niye of demedin canım anne niye duygularını yadsıdın… bazen yorulursun bazen sinirlenirsin bazen üzülürsün anne olmak bazen keyif de vermeyebilir bunların hiçbiri seni kötü anne yapmaz… gündüz neyse de gece ben de böyle oluyorum ve hiçbi duygumu da inkar etmiyorum anne olmayı çok seviyorum ama bazen gerçekten mola vermeye ihtiyacım oluyor. Yalnız değilsin

Bugün kucaktaydı hep daraldım uyutayım da dinleneyim dedim tekrar uyanınca eşim gitti uyutmaya yattığı yerde koluna yatırmış pışpışlıyordu tam da bizim yatarak emzirme pozisyonumuz olunca bastı yaygarayı ben devraldım yatağına geri yatırdım müzik açtım su sesli patpatladım 10.dakikada uyudu tekrar müziği 15dk daha açık bıraktım bakalım kaç saat ya da dakika uyuyacak bu kez

Lütfen bana marka model söyleyebilir misiniz denemek istiyorum slingi sevemedim çocuk düşecek gibi oluyor tedirgin oluyorum

Yalnız değilsiniz kızlar anneyiz ama insanız yani bazen yorgun düşmemiz çok normal ben de bugün çok mutsuz hissediyorum bir mola verme imkanım olsa keşke dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…