2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bir hafta sonra 6. Ayımıza giriyoruz.
Üçüncü ayın bitiminde doktora demir ilacını hatırlattım, erken dedi. Hâlâ vermedi de.
Siz demire kaçıncı ay başladınız?

Canım ben doktora randevu bulamadım, randevusuz gittim dolu olduğu için almadılar, haftaya cumartesiye bulabildim ancak, ama bizim kızın iştah problemi düzeldi, ben mamayi değiştirdim belki onun da etkisi olmuştur.
Benimkinin de iştahı normale döndü. Dönemsel bi şeydi sanırım Biz yarın ya da Cumartesi gidicez. Ek gıdaya geçirecek muhtemelen. Çok heyecanlıyım

Merhaba kızlar 4 ay kontrolünde biz de kilo alamadık 470 gr almışız, yalnız benim bebeğimin kusma problemi var yediği midesinde durmuyor günde 10 kere kusuyordu buna bağlıyorum anca 7 kg oldu çok mutsuzum saatlerce emzir emzir sonra hepsi çıksın süt boşa bebeğe kilo yok bi de yavrun sıkıntı çekiyor.. Doktor günde 3 kez motilium şurup verdi bir de beslenme sonrası için reflü ilacı.. bakalım iyi gelirse paylaşırım. Bir de günde 4 kez 200 ml mama ver dedi çok değil mi sizce ya, sütüm iyice gider diye korkuyorum (

Kızlar az önce ınstagramda keşfette karşıma çıkan bir bebek oldu sayfaya girdim annesi yazmış bebek kifayet giyemiyor her saat vücut nemlenmesi lazımmış parlak bebek diye geçiyormuş hastaligi. Turkiyede bu hastalikla hayatta kalabilen 2. Bebekmiş.Allahim acil şifalar versin. Çok duygulandim şuan yazarken bile ağlıyorum. Allahim her bebeğe sağlık sıhhat versin.

Bunu buraya yazma sebebim bebeğin kremlerini devlet karşılamıyormuş bebeğin ve annemizin sesini duyurmak icin aklıma buraya yazmak geldi. Bebek için dua edelim.

Benim danışmanım bıraktırın diyor
Emziği attığı zaman geri kendisi alabiliyorsa sorun yokmuş
Ama kalkıp biz veriyorsak destekli uyku oluyormuş
Sadece emerek uykuya geçmek istiyor uyku arasında yoksam uyanıp ağlıyor geri dalamıyor ben de bugün emzikle uyuttum ne yapacağımı bilemiyorum gece uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor sütüm az herhalde dedim emzirmenin üstüne 75-80ml daha süt verdim ona rağmen uyandı tekrar pışpışladım ağladı emzirdim biraz uyuttum bir saat sonra tekrar uyandı bu kez emzirmedim 3 saat uyudu 4te uyandı emzirdim yatırdım uyudu tam ben başımı yastığa koymuştum ki uyandı başladı ağlamaya ben de çıldırdım çok sinirlendim ve ilk defa bu kadar sinirlendim eşim aldı uyuttu ama saat de 6 oldu bir üç saat de öyle uyudu bugün ayağıma aldım hafif hafif sallayarak uyuttum erken uyandı tekrar ayağıma alıp hafif sallayarak uyuttum ki saati dolsun sanırım MadammS öyle önermişti nasıl olacak böyle bilmiyorum memeyi bırakalım derken ayağa alışacak desteksiz uyuyamıyor hiç uykusu hafifleyince de destek yoksa uyanıyor

MadammS Nosking emzik kullanımı İçin ne düşünüyorsunuz uykuya geçerken
Ben emzikle uyutuyorum zaten 2-3 haftadır emzik alıyor hazır emzik almışken uyku eğitimine başlamıştım bi cesaret
Ama ben uyku dışında vermedim hiç sadece uyurken yani uyku arkadaşı olarak kullanıyorum pusette de aynı şekilde baktım uykusu gelmiş veriyorum
Kontrollü verince problem olacağını sanmıyorum

Benim danışmanım bıraktırın diyor
Emziği attığı zaman geri kendisi alabiliyorsa sorun yokmuş
Ama kalkıp biz veriyorsak destekli uyku oluyormuş
Bende sorun olmadı canım emziği atıp devam ediyor uykunun 20. Dakikasında falan kendi atıyor zaten sonra emziksiz devam ediyor
Ama uyanırsa ben veriyorum kolayıma geliyor
Dün akşam saat 8 yatırdım yine emziği ilk yarım saatte attı ve sabah 6 da kalktı bu süre benim için de bir ilkti devamı gelirse yazarım dün aşı olduk belki aşı uyku yaptı bilemiyorum inşallah aşıdan değilde eğitimin meyveleridir
Bide emzikle sakinleştirebilirsin gözler kapanırken ağzından alırsanız sonra aramazmış ama ben henüz denemedim uyku kıvamına gelmişken ağlar diye bi ara da onu deneyeceğim

Uyku eğitiminden bağımsız bi tavsiye vereyim
Kime dediysem ise yaradı
Artık algılar açık olduğu için bebekler memede karınlarını yüzde yüz doyurmuyor
Gündüz neyse de gece sık uyanmalara sebep oluyor
O yuzden ben uzun süredir gece boyunca biberonla besliyorum
Hoş artık emmiyorlar gerci
Neyse gece 11 gibi 180 ml süt hazırlayıp veriyorum
Genelde 150 içiyorlar nadiren 180 bitiriyorlar
Gece 3 gibi acıkıp uyanıyorlar onda da 150 mama veriyorum sabaha kadar götürüyor bi aksilik olmazsa
Eğitimde de danışman aynısını söyledi
Farkında olmadan doğru bir şey yapıyormuşum dedim.
Emzik konusu kanayan yaram zaten
Biri asla emziksiz uyumuyor napcaz bilmiyorum
Beni protesto etmeyebilir ama emziği bıraktık diye çok ağlayacak kesin

Ben denedim daha cok agliyor
Diğeri parmakci o rahat

Ben denedim daha cok agliyor
Diğeri parmakci o rahat
Ozman kalsın emzik bende denemeyeyim hiç uyuyana kadar nabzım 500 zaten kaç gün oldu stresim hala geçmedi sanki bi gün hiç uyumayacak gibi geliyor ama çocuk hep uyuyor anne anksiyetesi benim ki sanırım
Bide yeni keşfim beni görünce ağlıyor görmediği yerden şşşş sesi yaparsam ağlamıyor ama gördüğü gibi emziği atıp ağlıyor bu akşam yatır çık deneyeceğim bu cesaretle bakalım

Bende sana katılıyorum uyku öncesi emziriyorum 7 den sonra sık sık her fırsatta meme teklif etmeye başladım son 1 saat öyle geçiriyorum en son yatarken de duş öncesi biberon veriyorum baya farketti
Ama duş sonrası meme biberon vs yok alışkanlık yapmasın diye
Sonra da kendim yatarken 12 gibi rüya öğünü emziriyorum ama uyanabiliyor
Emzirmek yerine biberon mu versem bence acaba onda uyanmaz diye düşündüm şimdi

Akşam 8’de uyudu 12’de emzirdikten sonra kaça kadar uyanmadan uyuyor
O yüzden ben de gece yatmadan önce emzirip biraz daha süt veriyorum.Sütüm çok fazla değil zaten günü kurtarıyoruz işte eğer gece emzirmezsem iyice azalır

Lütfen bana marka model söyleyebilir misiniz denemek istiyorum slingi sevemedim çocuk düşecek gibi oluyor tedirgin oluyorum
Neko switch aldım ben de oğluş sevmedi ama ben memnunum belimde ağrı vs yapmadı ki belimde ciddi problem var.
Neko almasaydım boba düşünüyordum ama pek tabii her şeyde olduğu gibi o da inanılmaz pahalandı
Aslında şöyle özetleyeyim bir sürü yazı bir sürü de deneyim aldım kullananlardan.

Neko ve huggyberry kumaş yapısı ve rahatlığıyla en çok tercih edilen markalar.Huggy sadece daha yumuşak bir kumaş bu da bebeğin ağırlığını hissetmede biraz daha dezavantaj olabiliyormuş.Benim belimde problem olduğu için onu eledim.
Boba ömürlük,kanvas kumaşlı yapısı.dezavantajı yazın ter yapabiliyormuş haliyle kumaş yapısından dolayı.Ama rahatlığı için olumsuz yoruma denk gelmedim.
Bir dönem düşündüğüm baby björn de var bu arada onu da ergonomik yapısı çok uygun değil vs gibi okudum bir de yine gereksiz pahalı geldi şu an.
Son olarak çok popüler solomon mu ne marka tam aklımda değil o var ama ondan neko kullanan arkadaşlarım hiç memnun kalmadı.Bu sebeplerden neko aldım.

Biberonu çaktırmadan ağızlarına sokuyorum şimdiye kadar beslerken hiç uyanmadılar
Senin bebe baya yol katetti ama ağlayacağını sanmıyorum artık
Dediğin gibi analık işte
Ben hala videoları izliyorum ona rağmen gerginim nasıl yapcam diye

Kızlar selam bebeği diş çıkaran var mı ?
Bir kaç gündür bebeğim çok huzursuz katılarak ağlamalar uyumamalar..acaba dedik dış mi çıkartıyor.
Perişan ettti hepimizi.Bu arada iki gündür düzeldi gibi ama gece uykuları azaldı bozuldu biraz.Birde kendi kendine eee eee yapıyor artık uykusu geldiğinde ve sallarken

Sabah 6 ya kadar 6 da emzirdim 8 e kadar devam etti uyuması sonra
Ama aşıdan mı oldu eğitimden mi emin değilim
Bu gece anlarım

Atakta olabilir dişte bizim dün doktor kontrolü vardı sordum ben baktı alt üst hep şişmiş yakında gelir hepsi birden de gelebilir huzursuzluk ateş ve meme reddi olursa çıkacak demektir dedi

pekü bir şey sorucam ,gündüzleri de yatırdığınız yer karanlık oluyor mu? Yoksa karanlık olması farketmiyor mu? Bir de hep aynı yerde mi yatmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…