- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 83
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.741
Çok teşekkür ederim evet kesinlikle dışa bakan da olması gerekiyor hemen bakıyorumBen ergobaby omni360 almıştım. Zaten inanılmaz çok pahalıydı, gereksiz pahalıydı. Şimdi bi baktım tam olarak iki katına çıkmış fiyatı. Ben bunu kullanmaya and içtim diyim, çok geziyoruz çok dışardayız da iyisi olsun demiştim epey oldu alalı. Fiyat artış şokundan çıkamadım şu an.
Her yöne olan bir model alın diyeyim sadece. Bi baktım da solomombaby diye bi marka var görünüş itibariyle ergobaby e çok benziyor.
Bizde hala aynı problemle devamSanki gün geçtikçe daha da arıyor meme.Dün bende tükentim, çok sinirlerim bozuldu 1 saat yatakta kaldık emdi uyudu, yarım saat sonra bi uyandı meme yok basbas bağırdı sakinleşmedi de çok kötüydü, odadan cıktım eşime bıraktım artık dayanamadım. Dün gece farklı farkı uzmanlardan videolar izledim. Memede emme konusunda en iyi yaklaşım daha küçük oldukları için birden kesmemekmiş, yatır kaldır pozisyonu. Bugün öyle denedim koydum ağladıkça aldım emdi, daldı bıraktım. Akşam uykusuna geçekende tabi yine emdi, yarım saat sonra ağlayrak uyandı. Emzirip bıraktım aldım bikaç kez iyice dalmasını bekledim şuan uyudu.Keskin geçiş değilde bu şekilde yumuşak ve sakin yapmak daha iyi sanırım bebek için. Birde ben uyku arkadası alıstırıyorum. Emerken benimle oğlumun arasına koyup belki onla geçer uykuya memeyi bırakıp.
Aaa gerçekten mi ama piyasada hep o model var bunu bi araştırayım ben benim oğlum sadece benim kucağımda yüzü bana dönük oluyor başkasında yüzü diğer tarafa dönük istiyor ben doktora sorayım bunu 10 gün sonra kontrolümüz var teşekkür ederimOf ne olmuş onun fiyatı öyle.
bende neko switch var memnunum. Elim ayağım. Yalnız bebeği kendinize dönük kullanmak gerekiyor-hangi marka olursa olsun-. Dışa dönük kullanmak yani bebekle anne aynı doğrultuya bakarken kullanmak kalça sağlığı için iyi değil. Biraz büyüyünce sırtta taşınabilir.
Ay çok teşekkür ederim bu modele de bakacağımBen boroosh baby- new age modelini kullaniyorum. Zamaninda ben kizimdan vakit bulup arastiramamistim esim bulmus bu modeli, Cok cok memnunum
Canım benim doktorum 400-500 gram için normal dedi benim oğlum 700 gram almıştı bu yüzden ekstra mama fln önermedi bana, ben anne sütü devam. Bir doktora daha mı gitsen acaba bir fikir daha mı alsan bilemedim. Hayır 200 ml kaşıkla da verilmez ki biberona başlarsan da bebeğin bırakabilir. Bu arada eğer sütün devam etsin istiyorsan bardak ya da fincanla vereblirsin ben geçen sağdım annem öyle vermiş bakmış kaşıkla bağırıyor daha çok daha çok diye huzursuzlanıyormuş öyle verince rahatlamış.Merhaba kızlar 4 ay kontrolünde biz de kilo alamadık 470 gr almışız, yalnız benim bebeğimin kusma problemi var yediği midesinde durmuyor günde 10 kere kusuyordu buna bağlıyorum anca 7 kg oldu çok mutsuzumsaatlerce emzir emzir sonra hepsi çıksın süt boşa bebeğe kilo yok bi de yavrun sıkıntı çekiyor.. Doktor günde 3 kez motilium şurup verdi bir de beslenme sonrası için reflü ilacı.. bakalım iyi gelirse paylaşırım. Bir de günde 4 kez 200 ml mama ver dedi çok değil mi sizce ya, sütüm iyice gider diye korkuyorum (
Aynı şeyleri yaşıyoruz dün gece üçe kadar yarım saat bile uyumadı hep meme istiyor çok bitkin hissediyorum bu konuda koyduğum an bağırıyor bu uyku arkadaşını ben de yapayım çok teşekkür ederimBizde hala aynı problemle devamSanki gün geçtikçe daha da arıyor meme.Dün bende tükentim, çok sinirlerim bozuldu 1 saat yatakta kaldık emdi uyudu, yarım saat sonra bi uyandı meme yok basbas bağırdı sakinleşmedi de çok kötüydü, odadan cıktım eşime bıraktım artık dayanamadım. Dün gece farklı farkı uzmanlardan videolar izledim. Memede emme konusunda en iyi yaklaşım daha küçük oldukları için birden kesmemekmiş, yatır kaldır pozisyonu. Bugün öyle denedim koydum ağladıkça aldım emdi, daldı bıraktım. Akşam uykusuna geçekende tabi yine emdi, yarım saat sonra ağlayrak uyandı. Emzirip bıraktım aldım bikaç kez iyice dalmasını bekledim şuan uyudu.Keskin geçiş değilde bu şekilde yumuşak ve sakin yapmak daha iyi sanırım bebek için. Birde ben uyku arkadası alıstırıyorum. Emerken benimle oğlumun arasına koyup belki onla geçer uykuya memeyi bırakıp.
Canım henüz almadım ama eczaneler güvenilir oradan alırım alırsam diş çok mu etkiliyor sizi bizim de kaşınıyo belli ama henüz erken diye başlamadımarcherwoman canım Osanit alacaktın diş için, aldın mı ? Ben almak istiyorum ama nerden alsam güvenilir bilemedim.
Ay çok detaylı olmuş bakayım çok teşekkürlerNeko switch aldım ben de oğluş sevmedi ama ben memnunumbelimde ağrı vs yapmadı ki belimde ciddi problem var.
Neko almasaydım boba düşünüyordum ama pek tabii her şeyde olduğu gibi o da inanılmaz pahalandı
Aslında şöyle özetleyeyim bir sürü yazı bir sürü de deneyim aldım kullananlardan.
Neko ve huggyberry kumaş yapısı ve rahatlığıyla en çok tercih edilen markalar.Huggy sadece daha yumuşak bir kumaş bu da bebeğin ağırlığını hissetmede biraz daha dezavantaj olabiliyormuş.Benim belimde problem olduğu için onu eledim.
Boba ömürlük,kanvas kumaşlı yapısı.dezavantajı yazın ter yapabiliyormuş haliyle kumaş yapısından dolayı.Ama rahatlığı için olumsuz yoruma denk gelmedim.
Bir dönem düşündüğüm baby björn de var bu arada onu da ergonomik yapısı çok uygun değil vs gibi okudum bir de yine gereksiz pahalı geldi şu an.
Son olarak çok popüler solomon mu ne marka tam aklımda değil o var ama ondan neko kullanan arkadaşlarım hiç memnun kalmadı.Bu sebeplerden neko aldım.
Dün gece ben de dedim başlıcam eğitime diye. Yani ben başlarım da benimki o eğitimi alır mı hiç sanmıyorum evi yıkar eğitilmez yine deValla bunu okuyunca ben de rahatladim. Uyku gerilemesi yuzunden gece gunduz uykuyu reddeden kizim sayesinde delirmek uzereyim bu aralarsu gunler bi gecse hayirlisiyla ben kafayi yemeden gece 2saatte bir uyaniyor ne uyuyabiliyorum ne dinlenebiliyorum, kendime bakamiyorum bile. Anne olunca bakimsiz gezmicem dedim ama son gunlerde kusmuklu kiyafetlerle, yagli saclarla, gozler mor ve sis geziyorum. Bu atagi atlatir atlatmaz kuafore gidicem kendimi yenilicem sonra uyku egitimine baslicam
Sabah akşam birer tane içiyorum. 10günü geçti Sütüm yoğunlaştı gibi geliyor bana.
Ben de anlamadım ya hatta kaşık mama tavsiye etti şu yulaflı muzlu olanlar var ya oldu olcak ek gıda veriyim ne alaka şaşırdım. Hayır bebegim aşırı zayıf da değil ki o kadar kusmasına rağmen 500 gr almış iyi kötü. Takviye vereyim tabi de günde 4 fazla geldi ki emmek isteyen bir bebekCanım benim doktorum 400-500 gram için normal dedi benim oğlum 700 gram almıştı bu yüzden ekstra mama fln önermedi bana, ben anne sütü devam. Bir doktora daha mı gitsen acaba bir fikir daha mı alsan bilemedim. Hayır 200 ml kaşıkla da verilmez ki biberona başlarsan da bebeğin bırakabilir. Bu arada eğer sütün devam etsin istiyorsan bardak ya da fincanla vereblirsin ben geçen sağdım annem öyle vermiş bakmış kaşıkla bağırıyor daha çok daha çok diye huzursuzlanıyormuş öyle verince rahatlamış.
çözüm bulan paylaşsınDün gece aynı şeyi yaşadım yine bir kriz anıı
Yaa saat 9da yatak odasına çıkıyoruz abartısız 11 e kadar emiyor. Göğsümde uyuyor yerine yatırıyorum sırtı beşiğe değer değmez bağırıyor. Dün gece defalarca yaşadım bunu. Artık hünggür hüngür ağladım dinlenmek istiyorum diye. Vallahi ne bel kaldı ne omuz her yerim deli gibi ağrıyor
Nasıl memesiz uykuya geçiricem bilmiyorum çok çaresizim
Canım gece uykusuna geçerse kalkmıyo 6 saat kesintisiz uyuyo, uykuya memeyle geçiyo o sorun bizde. Meme ağzımdan cıkmasın diyo uykuya geçerken. O süreçte de ağladığı için ben emzirip emzirip bırakıyorum. Sakinleşmiyo çok ağlatmak istemiyorum. Dün gece mesela uyudu uyandı baktı meme yok başladı ağlamaya odadan cıkarmadan yatakta oyaladık oynadık, sonra tekrar azcık emzirdim uyudu. Gün içinde de 2 saatte fln emiyor zaten. Uyku arkadasına alısırlar inş çok mantıklı.Aynı şeyleri yaşıyoruz dün gece üçe kadar yarım saat bile uyumadı hep meme istiyor çok bitkin hissediyorum bu konuda koyduğum an bağırıyor bu uyku arkadaşını ben de yapayım çok teşekkür ederimBen de dün geceden sonra 2 saatte bir olmadıkça meme vermemeye karar verdim ağlasa da bağırsa da kucağıma alıp sarılıcam gerekirse odada biraz turlayacağım diyorum yani sarılıcam öyle yatakta ağlamasına izin vermem diyorum sence meme verilmesi mi gerekiyor ben 2 saatte bir kuralı mı koysam diyordum
Eczanede bulamamıştım da. Bazen iki elini sokuyo ağzına ağlıyo sanki yavas yavas baslıyo sıkıntısı ben alayımda dursun diyorum denicem.Canım henüz almadım ama eczaneler güvenilir oradan alırım alırsam diş çok mu etkiliyor sizi bizim de kaşınıyo belli ama henüz erken diye başlamadım
Ben mama+meme gittiğim için hiç sağıp bakmadım ne kadar diye. Düzenli mama veriyorum , meme emmesi benim için ekstradan ne alısa kar mantığı. Ama emerken uzun emiyo hemen bırakmıyor.archerwoman N numcop RebelAngel kızlar yazdıklarınızı okudum da ben de aynı durumdayım bende ‘aç mı bu çocuk’ hastalığı olduğundan uyku gerilemesine daha düşük ihtimal veriyorum ama sizin bebekler de benimki gibi aynı şunu sormak istiyorum size benim kızım emmeye başlayınca eskisi gibi uzun sürmüyor sağ memeyi 4-7dk sol memeyi 4-5dk lık lık emiyor ama bu dakikalardan sonra memeyi bir bırakıyor bir alıyor sağa sola bakıyor sonra tekrar alıyor 2saniye sonra yine bırakıp etrafa bakıyor ben de emzirmeyi sonlandırıyorum dün emzirmemiz bitince oyalanmadan sağdım iki meme toplam 40ml çıktı emzirdikten 2 saat sonra saydığımda da 90-110ml çıkıyor sizce sütüm az mı sizde durumlar ne bir memeyi 10dk aktif yutkuna yutkuna emiyor mu bebekleriniz
Benim sütüm de aynen bu şekil emzirdikten sonra sağarsam 30-40 anca emzirmeden 2-3 sa durayim 100 ml çıkıyor. Bebegim az kilo aldı bu ay ama bizim kusma sorunumuz var. Bi de sağdığınla emdiği arasinda fark olur derler hep. Emme şekli de aynı senin anlattiğin gibi bu ay çoğu bebek öyle emiyor sanırIm.archerwoman N numcop RebelAngel kızlar yazdıklarınızı okudum da ben de aynı durumdayım bende ‘aç mı bu çocuk’ hastalığı olduğundan uyku gerilemesine daha düşük ihtimal veriyorum ama sizin bebekler de benimki gibi aynı şunu sormak istiyorum size benim kızım emmeye başlayınca eskisi gibi uzun sürmüyor sağ memeyi 4-7dk sol memeyi 4-5dk lık lık emiyor ama bu dakikalardan sonra memeyi bir bırakıyor bir alıyor sağa sola bakıyor sonra tekrar alıyor 2saniye sonra yine bırakıp etrafa bakıyor ben de emzirmeyi sonlandırıyorum dün emzirmemiz bitince oyalanmadan sağdım iki meme toplam 40ml çıktı emzirdikten 2 saat sonra saydığımda da 90-110ml çıkıyor sizce sütüm az mı sizde durumlar ne bir memeyi 10dk aktif yutkuna yutkuna emiyor mu bebekleriniz
Az önce tarttım iki haftada 210gr almış sadece sanırım gerçekten uyumaması tam doymamasına bağlıBenim sütüm de aynen bu şekil emzirdikten sonra sağarsam 30-40 anca emzirmeden 2-3 sa durayim 100 ml çıkıyor. Bebegim az kilo aldı bu ay ama bizim kusma sorunumuz var. Bi de sağdığınla emdiği arasinda fark olur derler hep. Emme şekli de aynı senin anlattiğin gibi bu ay çoğu bebek öyle emiyor sanırIm.
Ben de ayni durumdayim delirmemek elde degil uykusuzluktan olucem4.ay atak gazisi unvanı falan varsa üzerime atın lütfen.Atağın bitmesi için gün sayıyorum.Bir de bundan sonra bu huylar kalırmış falan aman yarabbi sen koru
öyle düşünme ben mama takviyesine başladım yine uyumuyoAz önce tarttım iki haftada 210gr almış sadece sanırım gerçekten uyumaması tam doymamasına bağlı
Aynen 19 dayız.Azalır gibi oluyor sonra şaka şaka aynen devam kanka diyor bize sankiBen de ayni durumdayim delirmemek elde degil uykusuzluktan olucemsizin kacinci hafta, biz 19a girdik ama hala hafiflemedi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?