2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
pekü bir şey sorucam ,gündüzleri de yatırdığınız yer karanlık oluyor mu? Yoksa karanlık olması farketmiyor mu? Bir de hep aynı yerde mi yatmalı
Alışana kadar aynı yatak ve karanlık
Sonra her yerde uyuyormuş zaten
Bizimki oto koltukta ya da bebek arabasında hiç durmaz hep ağlardı şimdi oralarda sakin ve uyumaya başladı mesela

Mama veriyor musun bilmiyorum ama
Emerek beslenme sonrası mamayı veya sagdigin sütü önceden hazır edip hemen üstüne biberonla da verebilirsin

Alışana kadar aynı yatak ve karanlık
Sonra her yerde uyuyormuş zaten
Bizimki oto koltukta ya da bebek arabasında hiç durmaz hep ağlardı şimdi oralarda sakin ve uyumaya başladı mesela
ayyy maşallah ya ,bi ara bende cesaret edip başlayacağım şşş pata . Benim ki ağlayınca susturamıyorum gerçi, benim şşşş sesimi bile bastırabilir ama bakalım

ayyy maşallah ya ,bi ara bende cesaret edip başlayacağım şşş pata . Benim ki ağlayınca susturamıyorum gerçi, benim şşşş sesimi bile bastırabilir ama bakalım
Mutlaka sevdiği bir sey vardır ağlarken sakin sakin deneyin bütün tuşlara aynı anda basmayın çok sinir oluyorlar tek tek benimki de böyle sırtını okşayınca çığlık atıyordu hep tek tek denedim
Ensesinde parmak gezdirince düğmesine basmış gibi susuyor mesela bide yanağında parmak gezdirince bunları uyku eğitiminde keşfettim
Kaşlarını ellerini yüzünü kibar kibar okşayın illaki biri sakinleştirecek hele bi başlayın bulacaksınız
Bizim 10 gün oldu hep ben uyutuyordum bu gün son 2 uykusunu annem yaptırdı 10 dk sürdü kadın da şaşırdı n’aptınız bu çocuğa diyor

Kızlar bir hafta sonra 6. Ayımıza giriyoruz.
Üçüncü ayın bitiminde doktora demir ilacını hatırlattım, erken dedi. Hâlâ vermedi de.
Siz demire kaçıncı ay başladınız?
4. ayda başlattı doktor bize. Bestiron kullanıyoruz.
Bebeğinizin zaten kusma problemi varmış tek seferde 200 ml cok değil mi Bizim de kusma problemimiz var 3 saatte 90 cc iken birden yüklenme diye 2 saatte 60 cc e düşürdü, biraz rahatladı, kusması azaldı gibi. Bana çok geldi 200 cc

Bizde hala aynı problemle devam Sanki gün geçtikçe daha da arıyor meme.Dün bende tükentim, çok sinirlerim bozuldu 1 saat yatakta kaldık emdi uyudu, yarım saat sonra bi uyandı meme yok basbas bağırdı sakinleşmedi de çok kötüydü, odadan cıktım eşime bıraktım artık dayanamadım. Dün gece farklı farkı uzmanlardan videolar izledim. Memede emme konusunda en iyi yaklaşım daha küçük oldukları için birden kesmemekmiş, yatır kaldır pozisyonu. Bugün öyle denedim koydum ağladıkça aldım emdi, daldı bıraktım. Akşam uykusuna geçekende tabi yine emdi, yarım saat sonra ağlayrak uyandı. Emzirip bıraktım aldım bikaç kez iyice dalmasını bekledim şuan uyudu.Keskin geçiş değilde bu şekilde yumuşak ve sakin yapmak daha iyi sanırım bebek için. Birde ben uyku arkadası alıstırıyorum. Emerken benimle oğlumun arasına koyup belki onla geçer uykuya memeyi bırakıp.

Emerek beslenme sonrası mamayı veya sagdigin sütü önceden hazır edip hemen üstüne biberonla da verebilirsin
Mama vermiyorum kendi sütünden veriyorum dediğin gibi
Ben 1 aylıktan beri sabah en son yataktan çıkmadan yanıma alıp yatarak emziriyorum öyle yanımda emerek uyuyor kıpırdandı mı bakıyorum memeyi bırakmış tekrar veriyorum rahat geldi tabi ama sonunu düşünemedim şimdi alıştı yine onu istiyor dert aldım başıma miskinliğim yüzünden yarından itibaren sabah yatarak emip uyumayı bırakıyorum az önce yine uyandı senin mesajını okuyunca emzirip sakinleştirdim ayağıma yatırdım sonra uyudu bakalım ne kadar uyuyacak

İlaç iyi gelirse söyler misin lütfen? Benimki de çok kusuyor. Aynı şekilde 400 gr aldı geçtiğimiz ay. 4.5 aylık olmak üzere daha 6 kg oldu mu bilmiyorum. Benim sütüm zayıf kalmış ona bağladık ama ben kusmaya da bağlıyorum. Bazen hepsi çıkıyor midesinden. Dünyaları emiyor sonra kendini öne atıyor yatırsak mekik yapıyor midesini sıkıştırıp kusuyor. Fışkırma çok seyrek oluyor. Doktor da 6 aydan sonra hiç kalmaz unutursunuz bu kusmaları dedi ama ben bütün gün kıyafet önlük değiştirmekten bezdim.

Mama vermiyorum kendi sütünden veriyorum dediğin gibi
Ben 1 aylıktan beri sabah en son yataktan çıkmadan yanıma alıp yatarak emziriyorum öyle yanımda emerek uyuyor kıpırdandı mı bakıyorum memeyi bırakmış tekrar veriyorum rahat geldi tabi ama sonunu düşünemedim şimdi alıştı yine onu istiyor dert aldım başıma miskinliğim yüzünden yarından itibaren sabah yatarak emip uyumayı bırakıyorum az önce yine senin mesajını okuyunca emzirip sakinleştirdim ayağıma yatırdım sonra uyudu bakalım ne kadar uyuyacak

4. ayda gaz maz biter rahat oluruz derken simdi hersey daha zor olmaya basladi. Uyku gerilemesimi dersin dis kasintisimi meme reddimi. Biri bana akil versin. Göğsümu emmemeye basladi. Sagip verdim bütün gün. Uykularida korkunc azaldi. 20 dk uyuyup kalkiyo. Göğsümde emzirip yatiriyodum simdi emmedigi icin sallasakta uyumuyo kavga kiyamet. Bayiliyo en son. Ne yapmak lazim?

Ahh aynı şeyi yapmışız. Benimde işime geldi sabahları alıp emzirerek yatmak, öyle benimle 1-1,5 saat daha uyuyo çünkü. Ben bugün mesela yarım saat-40 dk öyle yattım sonra kalktık. Yavas yavaş azaltacağım, birden kesmek istemiyorum.

Yine hayal kırıklığı iki saat uyudu anca biraz emzirdim yatırdım WC’ye zor gittim geldim ayağımda sallanıyor hanımefendi şimdi

Günaydın
Uyku tulumu aldınız mı ya da hangi marka aldınız benimki üstünü hiç örttürmüyor. Açıyor sürekli

Benimkilerin birinde patolojik reflu vardı
Kilo kaybı başlamıştı artık
Doktor gaviscon önerdi günde 4 defa
Gavisconla beraber tamamen durdu kusmaları
Ağzının kenarından bile süzülmüyor şu an mesela

Günaydın
Uyku tulumu aldınız mı ya da hangi marka aldınız benimki üstünü hiç örttürmüyor. Açıyor sürekli
Bana arkadaşım hediye etmişti 0-6 ay
Içeri elyaflı onların çok hoşuma gitmese de ince giydirdim kullandım
Şimdi boylar uzayınca 0-6 ay alttan ayakları sıkıştırıyor
Hm 6-12 ay sipariş etmiştim dün geldi
2 tog yazıyor ama o 2 togsa arkadaşımın hediye ettiği 8 togdur
Ince geldi baya gözüme kalın giydirmezsem üşürler gibi

İmdaatt diye bağırıcam şimdi kızlar bebeği uykusunda çok mızırdanan uykusunda dönemediği için sinirlenip mızırdayan vsr mı kafayı yemek üzereyim 1 haftadır melek gibi sakin oğlum gitti sinirli mızmız bi bebe geldi. Kucak istiyo bi de sürekli. Uykuları çok azaldı. Çözümü bulamıyorum

İçebildigi kadar içsin dedi canım ama bana da çok geldi valla. Ama tek seferde 130 falan içiyorc gene de..

İnan aynı canım emziriyorum memeden alıp gazı çıksın diye omzuma alırken 5 sn içinde kusuyor, ne var ne yok çıkıyor. Beslenme üzerinden 1 sa geçiyor hadi tummy time yapayim diyorum gaz çıkarıp gene kusuyor. Bez değişirken hareketlenince mide ağzına geliyo kusuyor yıldım bizim doktor da dik oturmaya baslayinca azalir dedi inşallah. Bir de bence sütümüz azalmadi kustuğu için yetmiyor diye düşünüyorum. Ama gene takviye yapacağim mecbur acıkıyor da. Şimdi takip ediyorum ilaç iyi gelirse bilgi veririm mutlaka sana da çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…