- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.721
Alışana kadar aynı yatak ve karanlıkpekü bir şey sorucam ,gündüzleri de yatırdığınız yer karanlık oluyor mu? Yoksa karanlık olması farketmiyor mu? Bir de hep aynı yerde mi yatmalı
Mama veriyor musun bilmiyorum amaAkşam 8’de uyudu 12’de emzirdikten sonra kaça kadar uyanmadan uyuyor
O yüzden ben de gece yatmadan önce emzirip biraz daha süt veriyorum.Sütüm çok fazla değil zaten günü kurtarıyoruz işte eğer gece emzirmezsem iyice azalır
ayyy maşallah ya ,bi ara bende cesaret edip başlayacağım şşş pata . Benim ki ağlayınca susturamıyorum gerçi, benim şşşş sesimi bile bastırabilir ama bakalımAlışana kadar aynı yatak ve karanlık
Sonra her yerde uyuyormuş zaten
Bizimki oto koltukta ya da bebek arabasında hiç durmaz hep ağlardı şimdi oralarda sakin ve uyumaya başladı mesela
Mutlaka sevdiği bir sey vardır ağlarken sakin sakin deneyin bütün tuşlara aynı anda basmayın çok sinir oluyorlar tek tekayyy maşallah ya ,bi ara bende cesaret edip başlayacağım şşş pata . Benim ki ağlayınca susturamıyorum gerçi, benim şşşş sesimi bile bastırabilir ama bakalım
4. ayda başlattı doktor bize. Bestiron kullanıyoruz.Kızlar bir hafta sonra 6. Ayımıza giriyoruz.
Üçüncü ayın bitiminde doktora demir ilacını hatırlattım, erken dedi. Hâlâ vermedi de.
Siz demire kaçıncı ay başladınız?
Bebeğinizin zaten kusma problemi varmış tek seferde 200 ml cok değil miMerhaba kızlar 4 ay kontrolünde biz de kilo alamadık 470 gr almışız, yalnız benim bebeğimin kusma problemi var yediği midesinde durmuyor günde 10 kere kusuyordu buna bağlıyorum anca 7 kg oldu çok mutsuzumsaatlerce emzir emzir sonra hepsi çıksın süt boşa bebeğe kilo yok bi de yavrun sıkıntı çekiyor.. Doktor günde 3 kez motilium şurup verdi bir de beslenme sonrası için reflü ilacı.. bakalım iyi gelirse paylaşırım. Bir de günde 4 kez 200 ml mama ver dedi çok değil mi sizce ya, sütüm iyice gider diye korkuyorum (
Bizde hala aynı problemle devamSadece emerek uykuya geçmek istiyor uyku arasında yoksam uyanıp ağlıyor geri dalamıyor ben de bugün emzikle uyuttum ne yapacağımı bilemiyorum gece uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor sütüm az herhalde dedim emzirmenin üstüne 75-80ml daha süt verdim ona rağmen uyandı tekrar pışpışladım ağladı emzirdim biraz uyuttum bir saat sonra tekrar uyandı bu kez emzirmedim 3 saat uyudu 4te uyandı emzirdim yatırdım uyudu tam ben başımı yastığa koymuştum ki uyandı başladı ağlamaya ben de çıldırdım çok sinirlendim ve ilk defa bu kadar sinirlendim eşim aldı uyuttu ama saat de 6 oldu bir üç saat de öyle uyudu bugün ayağıma aldım hafif hafif sallayarak uyuttum erken uyandı tekrar ayağıma alıp hafif sallayarak uyuttum ki saati dolsun sanırımMadammS öyle önermişti nasıl olacak böyle bilmiyorum memeyi bırakalım derken ayağa alışacak desteksiz uyuyamıyor hiç uykusu hafifleyince de destek yoksa uyanıyor
Mama vermiyorum kendi sütünden veriyorum dediğin gibiMama veriyor musun bilmiyorum ama
Emerek beslenme sonrası mamayı veya sagdigin sütü önceden hazır edip hemen üstüne biberonla da verebilirsin
Ben 1 aylıktan beri sabah en son yataktan çıkmadan yanıma alıp yatarak emziriyorum öyle yanımda emerek uyuyor kıpırdandı mı bakıyorum memeyi bırakmış tekrar veriyorum rahat geldi tabi ama sonunu düşünemedim şimdi alıştı yine onu istiyor dert aldım başıma miskinliğim yüzünden yarından itibaren sabah yatarak emip uyumayı bırakıyorum az önce yine uyandı senin mesajını okuyunca emzirip sakinleştirdim ayağıma yatırdım sonra uyudu bakalım ne kadar uyuyacakBizde hala aynı problemle devamSanki gün geçtikçe daha da arıyor meme.Dün bende tükentim, çok sinirlerim bozuldu 1 saat yatakta kaldık emdi uyudu, yarım saat sonra bi uyandı meme yok basbas bağırdı sakinleşmedi de çok kötüydü, odadan cıktım eşime bıraktım artık dayanamadım. Dün gece farklı farkı uzmanlardan videolar izledim. Memede emme konusunda en iyi yaklaşım daha küçük oldukları için birden kesmemekmiş, yatır kaldır pozisyonu. Bugün öyle denedim koydum ağladıkça aldım emdi, daldı bıraktım. Akşam uykusuna geçekende tabi yine emdi, yarım saat sonra ağlayrak uyandı. Emzirip bıraktım aldım bikaç kez iyice dalmasını bekledim şuan uyudu.Keskin geçiş değilde bu şekilde yumuşak ve sakin yapmak daha iyi sanırım bebek için. Birde ben uyku arkadası alıstırıyorum. Emerken benimle oğlumun arasına koyup belki onla geçer uykuya memeyi bırakıp.
İlaç iyi gelirse söyler misin lütfen? Benimki de çok kusuyor. Aynı şekilde 400 gr aldı geçtiğimiz ay. 4.5 aylık olmak üzere daha 6 kg oldu mu bilmiyorum. Benim sütüm zayıf kalmış ona bağladık ama ben kusmaya da bağlıyorum. Bazen hepsi çıkıyor midesinden. Dünyaları emiyor sonra kendini öne atıyor yatırsak mekik yapıyor midesini sıkıştırıp kusuyor. Fışkırma çok seyrek oluyor. Doktor da 6 aydan sonra hiç kalmaz unutursunuz bu kusmaları dedi ama ben bütün gün kıyafet önlük değiştirmekten bezdim.Merhaba kızlar 4 ay kontrolünde biz de kilo alamadık 470 gr almışız, yalnız benim bebeğimin kusma problemi var yediği midesinde durmuyor günde 10 kere kusuyordu buna bağlıyorum anca 7 kg oldu çok mutsuzumsaatlerce emzir emzir sonra hepsi çıksın süt boşa bebeğe kilo yok bi de yavrun sıkıntı çekiyor.. Doktor günde 3 kez motilium şurup verdi bir de beslenme sonrası için reflü ilacı.. bakalım iyi gelirse paylaşırım. Bir de günde 4 kez 200 ml mama ver dedi çok değil mi sizce ya, sütüm iyice gider diye korkuyorum (
Mama vermiyorum kendi sütünden veriyorum dediğin gibiMama veriyor musun bilmiyorum ama
Emerek beslenme sonrası mamayı veya sagdigin sütü önceden hazır edip hemen üstüne biberonla da verebilirsin
Ben 1 aylıktan beri sabah en son yataktan çıkmadan yanıma alıp yatarak emziriyorum öyle yanımda emerek uyuyor kıpırdandı mı bakıyorum memeyi bırakmış tekrar veriyorum rahat geldi tabi ama sonunu düşünemedim şimdi alıştı yine onu istiyor dert aldım başıma miskinliğim yüzünden yarından itibaren sabah yatarak emip uyumayı bırakıyorum az önce yine senin mesajını okuyunca emzirip sakinleştirdim ayağıma yatırdım sonra uyudu bakalım ne kadar uyuyacakBizde hala aynı problemle devamSanki gün geçtikçe daha da arıyor meme.Dün bende tükentim, çok sinirlerim bozuldu 1 saat yatakta kaldık emdi uyudu, yarım saat sonra bi uyandı meme yok basbas bağırdı sakinleşmedi de çok kötüydü, odadan cıktım eşime bıraktım artık dayanamadım. Dün gece farklı farkı uzmanlardan videolar izledim. Memede emme konusunda en iyi yaklaşım daha küçük oldukları için birden kesmemekmiş, yatır kaldır pozisyonu. Bugün öyle denedim koydum ağladıkça aldım emdi, daldı bıraktım. Akşam uykusuna geçekende tabi yine emdi, yarım saat sonra ağlayrak uyandı. Emzirip bıraktım aldım bikaç kez iyice dalmasını bekledim şuan uyudu.Keskin geçiş değilde bu şekilde yumuşak ve sakin yapmak daha iyi sanırım bebek için. Birde ben uyku arkadası alıstırıyorum. Emerken benimle oğlumun arasına koyup belki onla geçer uykuya memeyi bırakıp.
Ahh aynı şeyi yapmışız. Benimde işime geldi sabahları alıp emzirerek yatmak, öyle benimle 1-1,5 saat daha uyuyo çünkü. Ben bugün mesela yarım saat-40 dk öyle yattım sonra kalktık. Yavas yavaş azaltacağım, birden kesmek istemiyorum.Mama vermiyorum kendi sütünden veriyorum dediğin gibi
Ben 1 aylıktan beri sabah en son yataktan çıkmadan yanıma alıp yatarak emziriyorum öyle yanımda emerek uyuyor kıpırdandı mı bakıyorum memeyi bırakmış tekrar veriyorum rahat geldi tabi ama sonunu düşünemedim şimdi alıştı yine onu istiyor dert aldım başıma miskinliğim yüzünden yarından itibaren sabah yatarak emip uyumayı bırakıyorum az önce yine uyandı senin mesajını okuyunca emzirip sakinleştirdim ayağıma yatırdım sonra uyudu bakalım ne kadar uyuyacak
Yine hayal kırıklığıAhh aynı şeyi yapmışız. Benimde işime geldi sabahları alıp emzirerek yatmak, öyle benimle 1-1,5 saat daha uyuyo çünkü. Ben bugün mesela yarım saat-40 dk öyle yattım sonra kalktık. Yavas yavaş azaltacağım, birden kesmek istemiyorum.
Benimkilerin birinde patolojik reflu vardıİlaç iyi gelirse söyler misin lütfen? Benimki de çok kusuyor. Aynı şekilde 400 gr aldı geçtiğimiz ay. 4.5 aylık olmak üzere daha 6 kg oldu mu bilmiyorum. Benim sütüm zayıf kalmış ona bağladık ama ben kusmaya da bağlıyorum. Bazen hepsi çıkıyor midesinden. Dünyaları emiyor sonra kendini öne atıyor yatırsak mekik yapıyor midesini sıkıştırıp kusuyor. Fışkırma çok seyrek oluyor. Doktor da 6 aydan sonra hiç kalmaz unutursunuz bu kusmaları dedi ama ben bütün gün kıyafet önlük değiştirmekten bezdim.
Bana arkadaşım hediye etmişti 0-6 ayGünaydın
Uyku tulumu aldınız mı ya da hangi marka aldınızbenimki üstünü hiç örttürmüyor. Açıyor sürekli
İçebildigi kadar içsin dedi canım ama bana da çok geldi valla. Ama tek seferde 130 falan içiyorc gene de..4. ayda başlattı doktor bize. Bestiron kullanıyoruz.
Bebeğinizin zaten kusma problemi varmış tek seferde 200 ml cok değil miBizim de kusma problemimiz var 3 saatte 90 cc iken birden yüklenme diye 2 saatte 60 cc e düşürdü, biraz rahatladı, kusması azaldı gibi. Bana çok geldi 200 cc
İnan aynı canım emziriyorum memeden alıp gazı çıksın diye omzuma alırken 5 sn içinde kusuyor, ne var ne yok çıkıyor. Beslenme üzerinden 1 sa geçiyor hadi tummy time yapayim diyorum gaz çıkarıp gene kusuyor. Bez değişirken hareketlenince mide ağzına geliyo kusuyor yıldımİlaç iyi gelirse söyler misin lütfen? Benimki de çok kusuyor. Aynı şekilde 400 gr aldı geçtiğimiz ay. 4.5 aylık olmak üzere daha 6 kg oldu mu bilmiyorum. Benim sütüm zayıf kalmış ona bağladık ama ben kusmaya da bağlıyorum. Bazen hepsi çıkıyor midesinden. Dünyaları emiyor sonra kendini öne atıyor yatırsak mekik yapıyor midesini sıkıştırıp kusuyor. Fışkırma çok seyrek oluyor. Doktor da 6 aydan sonra hiç kalmaz unutursunuz bu kusmaları dedi ama ben bütün gün kıyafet önlük değiştirmekten bezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?