2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim kızım emiyor
Dinlene dinlene baya emiyor. Boşa olsa bıraktırcam o anda ama kıyamıyorum
Sağdığımda benimde çok az çıkıyor

Merhaba kızlar oglum sürekli kusuyordu yedıgını bugun ultrsnda mıde ıle bagırsak arasındakı kısım darmıs ondan oldugunu amelyt olması gerektıgını soyledıler bu durumu yasayan varmı
Canım çok geçmiş olsun. Tez zamanda bebiş sağlığına kavuşsun işallah. Çok üzülmüşsündür eminim Böyle durumlarsa ne kadar iyi doktor da olsa başka birinden görüş alın derim, bir zararı olmaz. Bir de acil bir ameliyat mı oluyor acaba yoksa beklenebilir bir şey mi?
Kusuyordu demişsin ama hepimizin bebeği kusuyor neredeyse, hani belirgin bir farklılığı mı vardı bu kusma konusunda acaba?

Evet canım bende bir doktora daha danıştım oda aynı görüşte bende ocean microferi başlamak istiyordum ama 4 yaş üzeri yazıyor. Aklım karıştı ne kullanıcağımı şaşırmış durumdayım. Bestiron mu başlasam bilemedim. O kadar karışık bir durum olduki hangisi iyi içerikli hangisi bebeğe iyi gelecek sürekli araştırır olduk. Annelik işte her zaman iyisi olsun istiyoruz. Bende başlamaya karar verdim hayırlısı olsun inşallah. İlk zaman bünyeleri biraz zorlayacak ama alışacaklar inşallah. Kaç damla veriyorsunuz. Bize 2 damla ile başla 2 gün arayla arttır dedi kilosu 8.600 8 damlaya kadar alıştırarak vericez sonrasında her kilo için bir damla..

Az önce emzirmenin üstüne 100ml süt verdim bakalım bu gece nasıl geçecek

Sana katıldım ben de emzirmenin üstüne 100ml süt verdim yine 2 kez uyandı 2 saat içinde pışpışladık geri daldı sanırım uyku bozukluğu ağır basıyor yanıma alıp emzirerek memede uyutsam 1 hafta uyur ama

aynen canım benimki de 12de uyuyor memede zorla ayarları bozuldu bizimkilerin

Cok sagol canım öğrendıgımden berı cok kotuyum gercekten süt ya da mama verıyorum once kesik kesik kusuyordu yarıyor falan dedıler ılk zamanlar azdı son bır aydır baya ne yedırsem kusuyor önce sıdetlı bır gegirme sonra agzından akıtıyor normalde boyle olan bebekler kılo almazmıs ama bızımkı alamaya devam ettı normalde her ay enz bır kılo alıyordu bu ay 900 gram almıs ve ılk aylarda tespıt edılırmıs ama bızımkı daha yenı bellı ettı bir kac doktra daha gostercm hemen amelyt olsun ıstemıyrm ınsallah yalnıs olcum yapmıstır doktor

Benim oğlum da 10 dk dan fazla emmez hiç kilo alımı yüksekti ilk üç ay şimdi de iyi dedi doktor çiş çok yapıyor e bu da doyuyor demek su içme beş saat çişe çıkamazsın onun gibi düşün. 2 saat sonra 90-110 cc çıkıyorsa çok iyi demek bence. Sütün az fln değildir emzirdikten sonra benim 20 cc bile çıkmıyor. 10 dk boyunca hiç hep yutkuna yutkuna emdiği olmuyor ilk dakikalar çok yutkunma sesi geliyo sonra azalıyor sıklığı. Sen bu emzirmeye çok kafayı taktın yazdıklarını hep görüyorum süt inanılmaz derecede psikolojik bi şey. Yetmiyor mu dersen yetmez azalır hep herkese sana bu çocuk aç diyen herkese sütüm yetiyor de kendine de böyle söyle bak nasıl iyi olacaksın. Benim oğlum bu ara hep memeye düştü saatlerce yatmak istiyor emerek ama bu açlık değil olsa olsa duygusal açlık ben hiç kafaya takmıyorum rahat ol maşşallah ne güzel çıkıyormuş sütün. Eziyet etme kendine

Canım kaşık mama fln verme 6+ Onlar. Ben de 6. Aydan sonra kaşık mamaya geçerim ama şimdi ne alaka. Gayet kilosu güzel almış normalde de iyiyse sorun yok. Günde bi iki vermekte sorun yok ama sakın etkileme kendini 500 gr bu ay için gaaayet iyi artık hep böyle olacaklar için rahat olsun benimkinde kusma yok 700 gr aldı doktor hatta iki doktora gittik bu ay ikisi de süper dediler rica ederim

Onun üzerinde öyle yazıyor ama öyle değil dedi doktor ilaç firması öyle yazıyor ama kullanılıyor. Bizim kilo da size yakındı iki hafta önce şu an ne bilmiyorum Biz 19 damla kullanıyoruz bilemedim şu an niye öyle dedi size doktor 31 aralıkta randevu var soracağım size de yazarım bestirona geçiyorum ben ocean gaz yaptı

Selam kızlar ağırlıklı uyku sorunları konuşulmuş kesinlikle eğitime başlayın ilk 1 hafta zor geçiyor evet ama zaten şuan zorlanıyorsunuz
Kararlı sabırlı davranarak gerçekten çözebilirsiniz
Bizim 12. Günümüz bugün ağlamalar neredeyse tamamen bitti gündüz uykuları 2 saat min ve ben kaldırıyorum bide kaldırdım diye ağlıyor
Gece uykuları hala bozuk gerileme diş atak malum, saatte 1 bile kalkıyor ama biliyorum tok hiç gitmiyorum yanına 1-4 dk arası mızırdanıyor ve hop kendi uyuyor artık ağlayınca kalkmıyorum bünye alıştı bazen duymuyorum bile
Açsa da emzirip bırakıyorum 1 saat bile uyanık duruyor sonra kendi uyuyor uyumayı bildiği için ağlamıyor bana ihtiyacı kalmadı sadece emziğini veriyorum bazen emzikli bazen emziksiz uyuyor ve daha 12 günde bunlar oldu 1 ay sonra daha rahat olacağımdan eminim
Çoğu detayı paylaştım burda sormak istediklerinizi seve seve paylaşırım ama yeterki kararlı olun bi kere başladıktan sonra zor gelip tekrar meme ya da sallarsanız bir daha kine bebek daha çok tepki verir oyuzden hazır olmak çok önemli
12 günde asla hiç bir yöntemle uyutmadım uyumadıysa sabrettim yine yatağında kendi uyudu ama sonuç harika

Evet canım çok haklısın emzirme konusunda psikolojim çok ama çok zayıf her beslenmede doyacak mı endişesini atamıyorum kafamdan güya ikinci çocuğum neden böyleyim bu sefer ben de anlayamıyorum kendimi

Aynen 19 dayız.Azalır gibi oluyor sonra şaka şaka aynen devam kanka diyor bize sanki
Ya ben de bir uykuda memesiz uyutuyorum tamam bitti eskiye donduk diyorum sonraki uykuda yine kiyamet
Ya masallah ne guzel cok sevindim sizin adiniza ben de cok kararliyim valla bu ctesi 19biticek, 3 4 gun uyuma beslenme saatlerini not alicam takip edicem ve baslicam ona gore egitime. Kendime güc toplamam lazim
Besige yuzukoyun yatirip uyutmaya calisiyorsunuz ya hani, agladiginda napiyorsunuz yavas yavas nasil kestiniz destegi? Birkac danismanla gorusuyorum ben de eger atak sonrasi o 3 4 gun cok kriz gecerse atak duzenimizi cok bozduysa direkt danismanla baslicam calismaya

Normal kucakta taşırken yüzü karşıya bakarsa sorun olmaz destekli tutulabilir ama kanguruda o şekilde taşımak kalça sağlığı için uygun değil görsel vardı ama bulamadım oğlan durmuyor da :)
Bebeğimi dışa dönük taşıyabilir miyim? - Tuniko

Merhaba kızlar oglum sürekli kusuyordu yedıgını bugun ultrsnda mıde ıle bagırsak arasındakı kısım darmıs ondan oldugunu amelyt olması gerektıgını soyledıler bu durumu yasayan varmı
Cok gecmıs olsun. Kilo alımı nasıldı peki? Benimde cok asiri kusuyor doktor sorun varsa ameliyat diyor ama belirti kilo almamasiymis

evet benim oğlum tüm tuşlarına aynı anda basmış gibi ağlıyor resmen. Eşim yıllık izin aldığında düşünüyorum bu şşşpat eğitimini. Tek başıma yapacak gücğm yok. Hem gece hem gündüz tüm yük bende çünkü

Ağladığında yatakta sakinleştirecek şeyler buluyorsun sakin kal susturmaya çabalama kendini de sakinleştiriyor çok uyaran vermeden tek tek elini okşa sırtını okşa poposuna pat pat yap hepsini Sırayla yatağa pat pat vur yanağını sev o an her şeyi dene sende bebeğin ne seviyor anlarsın belki ninni belki şşş sesi bol bol keşif baktın hiç biri sakinleştirmesi kucak
Sonra tekrar başa dönüyorsun 1 saate kadar bile sürebilir uyutma ama her gün azalıyor süre önce sonra sevdiklerinden ilerleyip sonra onları da azaltıyorsun
Her hamle sadece susana kadar gerçekten ilk 2-3 uyuma en zoru sonra sende biliyorsun ne sakinleştiriyor daha güzel geçiyor
Şuan yatağına bırakıyorum beni göremeyeceği yere geçiyorum hiç benden temas beklemiyor alıştıkça kendi de kesiyor sanki bu minik temasları

Tecrübeyle sabit eşine göre değişir benim ki home office özellikle 2 hafta şirketten çalıştı
Bebek ağladıktan sonra o daha cok ağlıyor çünkü ya da ağlatma diye tutturuyor tek başıma yürüttüm şuan herkesle uyuyor
Annem de eşimde 2 şer uyku yaptırdı şaşkınlıkla
İlk 1 hafta zor gerçekten ağladığımda oldu panik atak bile tuttu ama bu gün geldiğim nokta harika
Oyuzden hadi cesaret kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…