- 15 Eylül 2009
- 2.486
- 881
- 323
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.761
Benim kızım emiyorarcherwoman @numcop RebelAngel kızlar yazdıklarınızı okudum da ben de aynı durumdayım bende ‘aç mı bu çocuk’ hastalığı olduğundan uyku gerilemesine daha düşük ihtimal veriyorum ama sizin bebekler de benimki gibi aynı şunu sormak istiyorum size benim kızım emmeye başlayınca eskisi gibi uzun sürmüyor sağ memeyi 4-7dk sol memeyi 4-5dk lık lık emiyor ama bu dakikalardan sonra memeyi bir bırakıyor bir alıyor sağa sola bakıyor sonra tekrar alıyor 2saniye sonra yine bırakıp etrafa bakıyor ben de emzirmeyi sonlandırıyorum dün emzirmemiz bitince oyalanmadan sağdım iki meme toplam 40ml çıktı emzirdikten 2 saat sonra saydığımda da 90-110ml çıkıyor sizce sütüm az mı sizde durumlar ne bir memeyi 10dk aktif yutkuna yutkuna emiyor mu bebekleriniz
Canım çok geçmiş olsun. Tez zamanda bebiş sağlığına kavuşsun işallah. Çok üzülmüşsündür eminimMerhaba kızlar oglum sürekli kusuyordu yedıgını bugun ultrsnda mıde ıle bagırsak arasındakı kısım darmıs ondan oldugunu amelyt olması gerektıgını soyledıler bu durumu yasayan varmı
Evet canım bende bir doktora daha danıştım oda aynı görüşte bende ocean microferi başlamak istiyordum ama 4 yaş üzeri yazıyor. Aklım karıştı ne kullanıcağımı şaşırmış durumdayım. Bestiron mu başlasam bilemedim. O kadar karışık bir durum olduki hangisi iyi içerikli hangisi bebeğe iyi gelecek sürekli araştırır olduk. Annelik işte her zaman iyisi olsun istiyoruz. Bende başlamaya karar verdim hayırlısı olsun inşallah. İlk zaman bünyeleri biraz zorlayacak ama alışacaklar inşallah. Kaç damla veriyorsunuz. Bize 2 damla ile başla 2 gün arayla arttır dedi kilosu 8.600 8 damlaya kadar alıştırarak vericez sonrasında her kilo için bir damla..Bu verilen demir takviyesi koruyucu demir takviyesi, tedavi edici demir takviyesi değil. Bu yüzden önce bi değere bakalım denmesi çok çok yanlış aslında bunu yaşlı doktorlar söylüyor. Artık bebeklerde demir eksikliğinin nöromotor gelişim eksikliği yaptığı ortaya konmuş bu yüzden demir şart. En azından biz böyle düşünüyoruz. Kan tahlili yapılmadan anne sütü de alsa annenin şu an depoları da iyi olsa hatta bebeğinizin ferritin seviyesi gidip baktırsanız iyi bile olsa başlanması gerekiyor. Çünkü bebeklerimiz büyüdü ve o depoların boşalması çok kısa sürede olabilirmiş bunun takibini yapamayız diye 4. Aydan sonra koruyucu demir takviyesi şart diye düşünüyoruz biz eşimle. Ben de ocean microfer kullanıyorum sanki gaz yapmaya başladı gibi bestirona geçiş yapabilirim bu yüzden
Az önce emzirmenin üstüne 100ml süt verdim bakalım bu gece nasıl geçecekBebeğim doymuyo diyenlere de bir not; Mamaya
öyle düşünme ben mama takviyesine başladım yine uyumuyobu aralar uykuları geriliyor sanırım. Bence iyi de almış biz hala ayda 1.5 kg alsın istiyoruz da kilo alımları yavasladi. Götürdüğün yere kadar götür işte artık çok da üzme kendini ben de napiyim diyorum artık elimden geleni yaptim bundan sonra da yaparım ama olmayacaksa da bir yere kadar. En azindan ilk 5 ay anne sütü verdim diyorum kendimce vicdanım rahat kafam da rahatlarsa belki süt artar
Sana katıldım ben de emzirmenin üstüne 100ml süt verdim yine 2 kez uyandı 2 saat içinde pışpışladık geri daldı sanırım uyku bozukluğu ağır basıyor yanıma alıp emzirerek memede uyutsam 1 hafta uyur amaBebeğim doymuyo diyenlere de bir not; Mamaya
öyle düşünme ben mama takviyesine başladım yine uyumuyobu aralar uykuları geriliyor sanırım. Bence iyi de almış biz hala ayda 1.5 kg alsın istiyoruz da kilo alımları yavasladi. Götürdüğün yere kadar götür işte artık çok da üzme kendini ben de napiyim diyorum artık elimden geleni yaptim bundan sonra da yaparım ama olmayacaksa da bir yere kadar. En azindan ilk 5 ay anne sütü verdim diyorum kendimce vicdanım rahat kafam da rahatlarsa belki süt artar
aynen canım benimki de 12de uyuyor memede zorla ayarları bozuldu bizimkilerinSana katıldım ben de emzirmenin üstüne 100ml süt verdim yine 2 kez uyandı 2 saat içinde pışpışladık geri daldı sanırım uyku bozukluğu ağır basıyor yanıma alıp emzirerek memede uyutsam 1 hafta uyur ama
Cok sagol canım öğrendıgımden berı cok kotuyum gercektenCanım çok geçmiş olsun. Tez zamanda bebiş sağlığına kavuşsun işallah. Çok üzülmüşsündür eminimBöyle durumlarsa ne kadar iyi doktor da olsa başka birinden görüş alın derim, bir zararı olmaz. Bir de acil bir ameliyat mı oluyor acaba yoksa beklenebilir bir şey mi?
Kusuyordu demişsin ama hepimizin bebeği kusuyor neredeyse, hani belirgin bir farklılığı mı vardı bu kusma konusunda acaba?
Benim oğlum da 10 dk dan fazla emmez hiç kilo alımı yüksekti ilk üç ay şimdi de iyi dedi doktor çiş çok yapıyor e bu da doyuyor demek su içme beş saat çişe çıkamazsın onun gibi düşün. 2 saat sonra 90-110 cc çıkıyorsa çok iyi demek bence. Sütün az fln değildir emzirdikten sonra benim 20 cc bile çıkmıyor. 10 dk boyunca hiç hep yutkuna yutkuna emdiği olmuyor ilk dakikalar çok yutkunma sesi geliyo sonra azalıyor sıklığı. Sen bu emzirmeye çok kafayı taktın yazdıklarını hep görüyorum süt inanılmaz derecede psikolojik bi şey. Yetmiyor mu dersen yetmez azalır hep herkese sana bu çocuk aç diyen herkese sütüm yetiyor de kendine de böyle söyle bak nasıl iyi olacaksın. Benim oğlum bu ara hep memeye düştü saatlerce yatmak istiyor emerek ama bu açlık değil olsa olsa duygusal açlık ben hiç kafaya takmıyorum rahat ol maşşallah ne güzel çıkıyormuş sütün. Eziyet etme kendinearcherwoman @numcop RebelAngel kızlar yazdıklarınızı okudum da ben de aynı durumdayım bende ‘aç mı bu çocuk’ hastalığı olduğundan uyku gerilemesine daha düşük ihtimal veriyorum ama sizin bebekler de benimki gibi aynı şunu sormak istiyorum size benim kızım emmeye başlayınca eskisi gibi uzun sürmüyor sağ memeyi 4-7dk sol memeyi 4-5dk lık lık emiyor ama bu dakikalardan sonra memeyi bir bırakıyor bir alıyor sağa sola bakıyor sonra tekrar alıyor 2saniye sonra yine bırakıp etrafa bakıyor ben de emzirmeyi sonlandırıyorum dün emzirmemiz bitince oyalanmadan sağdım iki meme toplam 40ml çıktı emzirdikten 2 saat sonra saydığımda da 90-110ml çıkıyor sizce sütüm az mı sizde durumlar ne bir memeyi 10dk aktif yutkuna yutkuna emiyor mu bebekleriniz
Canım kaşık mama fln verme 6+ Onlar. Ben de 6. Aydan sonra kaşık mamaya geçerim ama şimdi ne alaka. Gayet kilosu güzel almış normalde de iyiyse sorun yok. Günde bi iki vermekte sorun yok ama sakın etkileme kendini 500 gr bu ay için gaaayet iyi artık hep böyle olacaklar için rahat olsun benimkinde kusma yok 700 gr aldı doktor hatta iki doktora gittik bu ay ikisi de süper dedilerBen de anlamadım ya hatta kaşık mama tavsiye etti şu yulaflı muzlu olanlar var ya oldu olcak ek gıda veriyim ne alaka şaşırdım. Hayır bebegim aşırı zayıf da değil ki o kadar kusmasına rağmen 500 gr almış iyi kötü. Takviye vereyim tabi de günde 4 fazla geldi ki emmek isteyen bir bebekGünde 2 kere veriyorum ben de mama. KusMalar azalinca 1e düşürcem süt müt kalmqz yokksa valla. Biberon veriyorum 10 günden fazladır mecbur veremem o kadar fazlasını şırıngayla öbürüne de vaktim yok cnım tekim zaten gün zor yetiyor simdilik meme reddi yok bakalım inş olmasın da teşekkür ederim cevabına
Onun üzerinde öyle yazıyor ama öyle değil dedi doktor ilaç firması öyle yazıyor ama kullanılıyor. Bizim kilo da size yakındı iki hafta önce şu an ne bilmiyorum Biz 19 damla kullanıyoruz bilemedim şu an niye öyle dedi size doktor 31 aralıkta randevu var soracağım size de yazarım bestirona geçiyorum ben ocean gaz yaptıEvet canım bende bir doktora daha danıştım oda aynı görüşte bende ocean microferi başlamak istiyordum ama 4 yaş üzeri yazıyor. Aklım karıştı ne kullanıcağımı şaşırmış durumdayım. Bestiron mu başlasam bilemedim. O kadar karışık bir durum olduki hangisi iyi içerikli hangisi bebeğe iyi gelecek sürekli araştırır olduk. Annelik işte her zaman iyisi olsun istiyoruz. Bende başlamaya karar verdim hayırlısı olsun inşallah. İlk zaman bünyeleri biraz zorlayacak ama alışacaklar inşallah. Kaç damla veriyorsunuz. Bize 2 damla ile başla 2 gün arayla arttır dedi kilosu 8.600 8 damlaya kadar alıştırarak vericez sonrasında her kilo için bir damla..
Evet canım çok haklısın emzirme konusunda psikolojim çok ama çok zayıf her beslenmede doyacak mı endişesini atamıyorum kafamdanBenim oğlum da 10 dk dan fazla emmez hiç kilo alımı yüksekti ilk üç ay şimdi de iyi dedi doktor çiş çok yapıyor e bu da doyuyor demek su içme beş saat çişe çıkamazsın onun gibi düşün. 2 saat sonra 90-110 cc çıkıyorsa çok iyi demek bence. Sütün az fln değildir emzirdikten sonra benim 20 cc bile çıkmıyor. 10 dk boyunca hiç hep yutkuna yutkuna emdiği olmuyor ilk dakikalar çok yutkunma sesi geliyo sonra azalıyor sıklığı. Sen bu emzirmeye çok kafayı taktın yazdıklarını hep görüyorum süt inanılmaz derecede psikolojik bi şey. Yetmiyor mu dersen yetmez azalır hep herkese sana bu çocuk aç diyen herkese sütüm yetiyor de kendine de böyle söyle bak nasıl iyi olacaksın. Benim oğlum bu ara hep memeye düştü saatlerce yatmak istiyor emerek ama bu açlık değil olsa olsa duygusal açlık ben hiç kafaya takmıyorum rahat ol maşşallah ne güzel çıkıyormuş sütün. Eziyet etme kendine
Ya ben de bir uykuda memesiz uyutuyorum tamam bitti eskiye donduk diyorum sonraki uykuda yine kiyametAynen 19 dayız.Azalır gibi oluyor sonra şaka şaka aynen devam kanka diyor bize sanki
Ya masallah ne guzel cok sevindim sizin adinizaSelam kızlar ağırlıklı uyku sorunları konuşulmuş kesinlikle eğitime başlayın ilk 1 hafta zor geçiyor evet ama zaten şuan zorlanıyorsunuz
Kararlı sabırlı davranarak gerçekten çözebilirsiniz
Bizim 12. Günümüz bugün ağlamalar neredeyse tamamen bitti gündüz uykuları 2 saat min ve ben kaldırıyorum bide kaldırdım diye ağlıyor
Gece uykuları hala bozuk gerileme diş atak malum, saatte 1 bile kalkıyor ama biliyorum tok hiç gitmiyorum yanına 1-4 dk arası mızırdanıyor ve hop kendi uyuyor artık ağlayınca kalkmıyorum bünye alıştı bazen duymuyorum bile
Açsa da emzirip bırakıyorum 1 saat bile uyanık duruyor sonra kendi uyuyor uyumayı bildiği için ağlamıyor bana ihtiyacı kalmadı sadece emziğini veriyorum bazen emzikli bazen emziksiz uyuyor ve daha 12 günde bunlar oldu 1 ay sonra daha rahat olacağımdan eminim
Çoğu detayı paylaştım burda sormak istediklerinizi seve seve paylaşırım ama yeterki kararlı olun bi kere başladıktan sonra zor gelip tekrar meme ya da sallarsanız bir daha kine bebek daha çok tepki verir oyuzden hazır olmak çok önemli
12 günde asla hiç bir yöntemle uyutmadım uyumadıysa sabrettim yine yatağında kendi uyudu ama sonuç harika
Normal kucakta taşırken yüzü karşıya bakarsa sorun olmaz destekli tutulabilir ama kanguruda o şekilde taşımak kalça sağlığı için uygun değil görsel vardı ama bulamadım oğlan durmuyor da :)Aaa gerçekten mi ama piyasada hep o model var bunu bi araştırayım ben benim oğlum sadece benim kucağımda yüzü bana dönük oluyor başkasında yüzü diğer tarafa dönük istiyor ben doktora sorayım bunu 10 gün sonra kontrolümüz var teşekkür ederim
Bizimki 6 aylık olunca başlayacakmış.On gün önce doktordaydım bilmediğim için sormadım bu Demir işini o da herhangi bir şey söylemedi. Yarın arayıp soracağım.
Cok gecmıs olsun. Kilo alımı nasıldı peki? Benimde cok asiri kusuyor doktor sorun varsa ameliyat diyor ama belirti kilo almamasiymisMerhaba kızlar oglum sürekli kusuyordu yedıgını bugun ultrsnda mıde ıle bagırsak arasındakı kısım darmıs ondan oldugunu amelyt olması gerektıgını soyledıler bu durumu yasayan varmı
Mutlaka sevdiği bir sey vardır ağlarken sakin sakin deneyin bütün tuşlara aynı anda basmayın çok sinir oluyorlar tek tekbenimki de böyle sırtını okşayınca çığlık atıyordu hep tek tek denedim
Ensesinde parmak gezdirince düğmesine basmış gibi susuyor mesela bide yanağında parmak gezdirince bunları uyku eğitiminde keşfettim
Kaşlarını ellerini yüzünü kibar kibar okşayın illaki biri sakinleştirecek hele bi başlayın bulacaksınız
Bizim 10 gün oldu hep ben uyutuyordum bu gün son 2 uykusunu annem yaptırdı 10 dk sürdü kadın da şaşırdı n’aptınız bu çocuğa diyor
Ağladığında yatakta sakinleştirecek şeyler buluyorsun sakin kal susturmaya çabalama kendini de sakinleştiriyor çok uyaran vermeden tek tek elini okşa sırtını okşa poposuna pat pat yap hepsini Sırayla yatağa pat pat vur yanağını sev o an her şeyi dene sende bebeğin ne seviyor anlarsın belki ninni belki şşş sesi bol bol keşif baktın hiç biri sakinleştirmesi kucakYa ben de bir uykuda memesiz uyutuyorum tamam bitti eskiye donduk diyorum sonraki uykuda yine kiyamet
Ya masallah ne guzel cok sevindim sizin adinizaben de cok kararliyim valla bu ctesi 19biticek, 3 4 gun uyuma beslenme saatlerini not alicam takip edicem ve baslicam ona gore egitime. Kendime güc toplamam lazim
Besige yuzukoyun yatirip uyutmaya calisiyorsunuz ya hani, agladiginda napiyorsunuz yavas yavas nasil kestiniz destegi? Birkac danismanla gorusuyorum ben de eger atak sonrasi o 3 4 gun cok kriz gecerse atak duzenimizi cok bozduysa direkt danismanla baslicam calismaya
Tecrübeyle sabit eşine göre değişir benim ki home office özellikle 2 hafta şirketten çalıştıevet benim oğlum tüm tuşlarına aynı anda basmış gibi ağlıyor resmen. Eşim yıllık izin aldığında düşünüyorum bu şşşpat eğitimini. Tek başıma yapacak gücğm yok. Hem gece hem gündüz tüm yük bende çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?