2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bilemedim uygun olma kısmını ayı dolunca uygundur diyorlar genelde
Erken doğum falan mı ya da mizacından dolayı mı demiş acaba
Sende istersen sor bi doktoruna benimki 4 ay dolunca verebilirsin demişti
Bide 3 metod var aslında her bebeğe uygun bi süreç var gibi geldi bana
*ferber yöntemi : Ağlamaya terketme buna karşıyım denemedim de yatır çık 3 dk sonra gir 5 dk sonra gir diye gidiyor bebek ağlaya ağlaya uyuyor hızlı çözüm bu 3. Gün alışıyormuş
*tracy hogg : yatır kaldır ve şşş pat kucak temaslı konuşma yok ağladıkça kaldır sustukça yatır metodu
* kim west : sandalye metodu burda da kucak minimumda ama yatakta ful destek yanına uzan sarıl temas et konuş diye gidiyor
Benim aldığım eğitimin içeriği kim westti ama ben tracy ve kim westi harmanlandım bebeğimin tepkilerine göre hareket ettim özellikle bir metoda bağlı kalmaya gerek yok sadece Her ne yapıyorsan istikrarlı ve tutarlı olmak lazım bebeğin kafası karışmasın diye
Güven problemi hiç yaşatmadım hep yanındaydım ilk 10 gün sürekli konuştum başarabilirsin ben burdayım bak beni hiç daha önce ağlattım mı ama bunu öğrenmek gerek falan diye. 10 günden sonra bana bakmayı kesti bende göremeyeceği noktaya geçtim artık oradan izliyorum. Şuan yatağa koyuyorum gözü kapalı bekliyor yetişkin gibi çok komik uyudu sanıyorum hop açıyor sonra bidaha kapıyor falan izlemesi okadar keyifli ki nefesinden anlamaya çalışıyorum uyuyup uyumadığını

Canım ferber yöntemi bu çok onaylanmayan bir yöntem çünkü bebek kendi uyumayı bilmiyor ve bilmediği bir konuda sen onu yalnız bırakıyorsun
Söyle düşün bi derdin var ağlıyorsun kendi başına mı ağlamak istersin annen sarılsa öyle mi ağlamak istersin gibi düşün
Ayrıca bebeklerde kendini sakinleştirme mekanizması henüz işlemiyor anneden destek almak zorunda. Ferber in kendisi bile metodunu sonradan çok katı bulduğunu açıklamış.
En etkili yöntem bu doğru bebek 3 gece de tamamen alışıyormuş ama psikoloji açısından çok emin olamadım ben çaresizlik duygusuna da alışıyor olabilir oyuzden ben denemedim bile
Ben ful destek ile uyuttum temasım sesim gerekirse kucak ve 12 günde bitti her şey 3 gün olmasın 12 gün olsun bence

Detay soruldu anlattım illa bu yöntemi kullan demiyorum kimseye
Hakkim da yok zaten
Ben de kendime uygun olan bir yöntemi seçip uygulayacağım
Programda bütün metodlar anlatılmış senin uyguladigin dahil
Temas benim bebeklerim için aşırı uyarıcı yaşadım biliyorum

Yok canım yanlış anladın beni seni zan altında bırakmadım sonuçta yöntemi sen bulmadın olur mu öyle şey araştırdıklarımdan fikrimi söyledim bende zaten

Ya cok tesekkur ederim, ilk firsatta inceleyecegim attiklarini da. Ya ben emin olamadim, birebir danismanlik alsam mi almasam mi. Uyku gerilemesine kadar uyku konusunda bir problemimiz yoktu, atak donemi de dahil. Tek problemimiz sabah 10 aksam 10 uyku saatiydi onu da duzeltmistim ki gerileme basladi. Kucakta sallayarak uyutuyodum onu da birakmistim yani aslinda teoride kitaplardan edindigim bilgileri pratikte de uygulayabildim kizima. Simdi gerileme bittiginde bizde nasil bi etki kalacak, uykularinin yarisinda aglama krizinden dolayi emzirerek uyutmak zorunda kaldim. Mesela simdi gerileme bitince bu aliskanlik kalacak mi bilmiyorum. Hani eskisinden cok cok kotu olmazsa online videolarla ve maillesmeyle hallederim gibi geliyor ama bu kriz hali devam ederse birebir danismanlik mi alsam acaba. Arkadasimin oglu emmeden uyumazdi, hep kucakta uyurdu, birebir danismanlik aldi ve 9.gununde desteksiz kendi kendine uyumaya basladi. Ama benim kizim hic bir zaman o kadar zor bi bebek olmadi acaba kendi kendime halledebilir miyim ya?
Uyku egitimi verenler bi fikir verse MadammS

Yok canım yanlış anladın beni seni zan altında bırakmadım sonuçta yöntemi sen bulmadın olur mu öyle şey araştırdıklarımdan fikrimi söyledim bende zaten
Yok benim demek istediğim de o değildi
Senin bebeğin temassız sakinleşmez mesela
Benimkilerden biri özellikle dokunmayayım eyvah
Muhtemelen kim west bize daha uygun ben de çıkıp bekleyemem
Arkadaşım gir çık yapmış
Ama öncesinde başarısız bi kim west denemesi vardı onun
O kadar bireysel bir şey ki kimseye şunu uygula bunu yap diyemeyiz
Normalde aglayacagindan çok ağlarsa vebal almış oluruz
Bana sorulursa detayları anlatirim uygulayıp uygulamamak anneye kalmış
Kaldı ki burda ikimiz de uzman değiliz keşke olsak

Anladigim kadariyla bu sizin aldiginiz programda her yontemi secebiliyorsun zaten dimi, farkli metotlari anlatmislar ve bebegine gore sen ciziyosun yol haritani. Bana tracy hogh yontemi cok yakin geliyor ve bebegimin de onu basarabilecegini dusunuyorum. O yontemi de uygulatiyorlar degil mi

MadammS 'nin arkadaşı videolarla halledersin demiş
Bana da aynı şey söylendi
Benim izlediğim videolarda her şey çok detaylı
Uyutmaya çalışırken bebek kakasini yaparsa ne yapman gerektiğine kadar her şeyi anlatmışlar
Bizim en büyük sorunumuz bu ara 5te uyanma
Onu soracaktım mesela onu da anlatmış 5te kalkarsa böyle yapın diye
Dediğim gibi hepsini izlemedim daha
Duruma göre yol alacağım metod konusunda

Evet canım tracy hogg yöntemi de var
Kim west var
Ferber de var
Ferber metodunun esnetilmis versiyonu da var
Metodlar arasında geçiş yapabilirsin diyor
Mesela yatır kaldırla başladın baktin bebek sen kucağına alınca daha çok ağlıyor. Kim west metoduna geçebilirsin.
Denedin bebek seni görünce sakinleşiyor diyelim. Ferber metodunun esnek versiyonuna geceyim diyebiliyorsun.
Esnetilmis dediğim de odadan çıkıp 10 dakika sonra girmen gerekiyor o metodda. Sureyle ilgili oynama yapabiliyorsun 3 dakika 5 dakika diye

Bence halledebilirisn zaten okuduklarımızdan bir farkı yok ama bireysel danışmanlığın güzelliği birazda manevi destek sonuçta bilirkişi var seni ona göre yönlendirir için daha rahat eder.
Pınar sbirsky akademi aldım ben haftada 1 zoom toplantısı var sorularını biriktirip sorabiliyorsun ama 1 hafta beklediğin için halletmiş oluyorsun çok kronik bir sorun yoksa hafta da 1 pek işlevli değil her dk whatsap ucunda olması daha güzel olur tabi

Cok gecmıs olsun. Kilo alımı nasıldı peki? Benimde cok asiri kusuyor doktor sorun varsa ameliyat diyor ama belirti kilo almamasiymis
Her ay bır kılo alıyordu ama bu ay 800 gram almıs doktor normal dıyor bugun cocuk cerrahına gıttık yok mıde daralması dedı ya reflu ya da dedı mıdesınde perde olusmustr bu yuzden cocuk gastrolojı doktoruna gıdın dedı yarında ona goturcez bakalım orda ne dıyecekler

Merhaba canım anneler. Dışarı çıkarken bebeğinize ne giydiriyorsunuz? Şu astronot tulumlara baktım ama kafam karıştı. Tavsiye edebileceğiniz bir marka ya da model var mı?

Ek gıdaya başlamadan ek gıda hazırlıklarını tamamlayan var mı benim gibi? Neler lazım bilmiyorum ama yavaş yavaş kenara atmaya başladım bir süredir.
Ek gıda ile ilgili sıfır bilgi ve araştırmam var varım yoğun uykuydu
Neler yapıyorsunuz paylaşırsanız bize de bilgilendirmiş olursunuz
Doktorum ek gıdaya beraber geçicez 5. Aya girince mama sandalyesi al dedi ama başlangıç tarihi de vermedi bakalım

İlk çocukta bütün odak noktam uyku egitimi idi başarısız olunca ikinci de cesaretim hiç yok uykusuzluktan da perişan haldeyim işe baslamama az kaldı kara kara düşünüyorum.. Bizim ek gıdada 5. günümüz bilmiyorum bizden başka başlayan var mı ama takıldığınız noktalarda elimden geldiğince fikir veririm.. Doktor ek gıda demeden önce de hazırlıklar yapmıştım beyorganik ve makarnalütfen den ileriye dönük organik gıda alışverişleri yapmıştım.. Vaktin olduğunda bakabilirsin bu markalara

Ek gıdaya başlamadan ek gıda hazırlıklarını tamamlayan var mı benim gibi? Neler lazım bilmiyorum ama yavaş yavaş kenara atmaya başladım bir süredir.
Yalnız değilsin Başlamadan hazırlıklara başlamıştım ilk oglumda 6 ay 10 günlük iken başlamıştım doktorumun önerisi ile süt süt ürünleri alerjisi vardı bunda da 6 aydan önce başlamam diyordum ama doktor baslamamizi söyledi.. Bir de ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk oğlum çok seçici hala da yemek konusunda sıkıntı yaşıyoruz herkes geç başladın diye oldu modundaydi doktor bu şekilde söyleyince eşimin de ısrarı ile başladık biz..

Akademi ucreti ne kadardi? Onda da dokuman+mail mi oluyor nasil isliyor sistem? Valla birebir danismanliklar en az 1500den basliyor, bu gerileme haftasi gectikten sonra uyku konusu hala yipratici olursa danismanlik alcam mecbur

Akademi 590 TL birebir 2000 tl
Akademi de Döküman ve video var erişim 2 ay haftalıkta zoom toplantı dahil canım
Akademi ucreti ne kadardi? Onda da dokuman+mail mi oluyor nasil isliyor sistem? Valla birebir danismanliklar en az 1500den basliyor, bu gerileme haftasi gectikten sonra uyku konusu hala yipratici olursa danismanlik alcam mecbur

Tabaklarını almıştım,cam rendesini kaşıkları falan aldım şimdilik.Buharlı pişirici alıp almama konusunda kararsızım yoğurt makinesi de bir tanıdığım verdi.Kaşığı farklı farklı seçtim hangisi olursa artık Silikon ve silinebilir önlükleri de aldım.Doktor daha erken dedi ek gıda için ama ben indirimde gördüm mü alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…