- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.821
Bende 4-6 aylık h&m marka bi astronot var. Arkadaşımın çocuğunundu 10 aylıkken hala giyiyordu o. Yeni almadım bizimkine de onu giydiriyorum ama büyük baya, biz de bütün kış giyeriz. Bence h&m astronotları çok güzel.Merhaba canım anneler. Dışarı çıkarken bebeğinize ne giydiriyorsunuz? Şu astronot tulumlara baktım ama kafam karıştı. Tavsiye edebileceğiniz bir marka ya da model var mı?
Yalnız değilsinBaşlamadan hazırlıklara başlamıştım ilk oglumda 6 ay 10 günlük iken başlamıştım doktorumun önerisi ile süt süt ürünleri alerjisi vardı bunda da 6 aydan önce başlamam diyordum ama doktor baslamamizi söyledi.. Bir de ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk oğlum çok seçici hala da yemek konusunda sıkıntı yaşıyoruz herkes geç başladın diye oldu modundaydi doktor bu şekilde söyleyince eşimin de ısrarı ile başladık biz..
Benim doktor da 6 aydan sonra başlayacak. İnstagramdan gördükçe araştırıp içime sineni alıyorum ben şimdiye kadar chicco Polly2start mama sandalyesi, nuk ve mycey silikon uçlu kaşık, babyplus cam rende, Philips avent alıştırma bardağı, oioi puzzle gibi olan tabak, ebebekten yıkanabilir çoklu önlük aldım.Tabaklarını almıştım,cam rendesini kaşıkları falan aldım şimdilik.Buharlı pişirici alıp almama konusunda kararsızım yoğurt makinesi de bir tanıdığım verdi.Kaşığı farklı farklı seçtim hangisi olursa artıkSilikon ve silinebilir önlükleri de aldım.Doktor daha erken dedi ek gıda için ama ben indirimde gördüm mü alıyorum
Bana dahil olduğum bir Facebook grubundan bir danışman ulaştı 3000₺ dedi yaaAkademi ucreti ne kadardi? Onda da dokuman+mail mi oluyor nasil isliyor sistem? Valla birebir danismanliklar en az 1500den basliyor, bu gerileme haftasi gectikten sonra uyku konusu hala yipratici olursa danismanlik alcam mecbur
O fiyatlari ben de gördum eşime söyledim, napcak gelip kendi mi uyutcak hergun dedi ajsjdjf. hakikaten butun is bizim sabrimizda bitiyor ve ben sadece manevi destege ihtiyacim olacagi icin istiyorum biraz da. Cunku esim sagolsun bu konuda cok kastığımı dusunuyor, egitime ne gerek var kafasinda.Bana dahil olduğum bir Facebook grubundan bir danışman ulaştı 3000₺ dedi yaa
Peki hangi yontem uygulaniyor? Ben tracy hogg yontemiyle calismak istiyorum da. Kafam o kadar bulandi ki arastirma yapmaktan, bir yandan kitaplar bir yandan videolar, birde blw arastirmalarina baslamam lazim. Beynim yanmak uzereAkademi 590 TL birebir 2000 tl
Akademi de Döküman ve video var erişim 2 ay haftalıkta zoom toplantı dahil canım
Bende lansinoh pek işe yaramamıştı. Ayva çekirdeği jeli çok iyi gelmişti. Tam mevsimi de. Bol bol ayva çekirdeği biriktirebilirimDiş etiyle sıkıştırıyor baya çiğniyor ama diş yok. Diş Yolda, epey huzursuz, salyalı, dişini kaşımaya çalışıyor ağrı çekşyor. Doktorumuz bi merhem verdi onu kullanıyorum çok ağladığında. Minicik bedenleri nelerle cebelleşiyor.
Diş gelince kesin kanatır iyi ki meme kremlerimi atmamışım. O lansilohlar bana çok lazım olacak
Ay sorma benimki de aynı şu Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabını buldum okurken bana diyor ki anneliği kitaptan mı öğreniyorsun aşkımO fiyatlari ben de gördum eşime söyledim, napcak gelip kendi mi uyutcak hergun dedi ajsjdjf. hakikaten butun is bizim sabrimizda bitiyor ve ben sadece manevi destege ihtiyacim olacagi icin istiyorum biraz da. Cunku esim sagolsun bu konuda cok kastığımı dusunuyor, egitime ne gerek var kafasinda.
Kim west metodu ama ben tracy ile harmanlayıp verdim meselaPeki hangi yontem uygulaniyor? Ben tracy hogg yontemiyle calismak istiyorum da. Kafam o kadar bulandi ki arastirma yapmaktan, bir yandan kitaplar bir yandan videolar, birde blw arastirmalarina baslamam lazim. Beynim yanmak uzere
Ben sabah aç karnına Demir ilacı alıyorum ayrıca multivitamin balık yağı d vitamini ve bira mayası kullanıyorum hayatımda neredeyse hiç ek vitamin almamış ben bu kez saçım vs dökülmesin diye kullanmadığım yok inşallah mideyi delmeyizKızlar bestlak damla ile Rennie mide surubunuaynı anda kullanabilir miyim?
Mecbur kaldığım için soruyorum.
Bence bir sorun olmaz biri mide asidi dengeleyici biri de bitkisel damla etkileşime girecek ürünler değilKızlar bestlak damla ile Rennie mide surubunuaynı anda kullanabilir miyim?
Mecbur kaldığım için soruyorum.
Mama sandalyesini henüz almadım çok büyük bir şey istemiyorum chicco'ya da bakayım.mycey,mamajoo,oioi kaşık aldım.oioi puzzle tabak,bardak aldım ben de.Asıl mesele bence de yedirecek malzemede.Ah bir de tencere tava için ne alınmalı emin değilim.Küçük bir tane alsak yeterli olur mu bilemiyorum.Pancake moda bir de blw ile bebek yerken çekip koymak da moda.Bazen doğal olarak o kadar vıcık vıcık oluyor ki her yer nimetten soğuyorumBenim doktor da 6 aydan sonra başlayacak. İnstagramdan gördükçe araştırıp içime sineni alıyorum ben şimdiye kadar chicco Polly2start mama sandalyesi, nuk ve mycey silikon uçlu kaşık, babyplus cam rende, Philips avent alıştırma bardağı, oioi puzzle gibi olan tabak, ebebekten yıkanabilir çoklu önlük aldım.
Daha alınacak çok şey vardır. Erişte gibi tüketilebilecek şeyleri zamanı gelince taze alırım yapan birlerini tanıyorum. Ankara’da manda babalar var yoğurt peynir ordan alırım belki de makina alırım (hoş alacağımız süte mayaya da güvenemeyiz, az az yoğurt almak daha mantıklı gelmekle birlikte emin değilim) tencere tava işine de girişeceğim malum bi pancake modası aldı başını gidiyor, bebeği olup da yapmayanı dövüyorlar sanırım. Kemik alıp ilikli su yaptım, hang kıymanın iyi olduğunu öğrenip onları da dondurucuya mini mini paketlemeyi düşünüyorum. Yemek kitapları varmış, sağda solda işime gelen tarif görünce ss alıyorum. (Tadımları saymazsak) bizim çocukların yemeye başladıkları dönem meyvenin sebzenin bolluğuna gelecek şanslıyız.
Baya meşakkatli bu iş şimdi meme mama rahatız aslında.
Ben büyük kızıma hem sebze meyveyi püre olarak veriyordum hem de parmak besinler veriyordum ikisini aynı anda götürdüm doğaçlama o zamanlar blwden falan haberim yoktu tabi kıyma İçin kuzu kıyma okudum birkaç İnstagram hesabında buz kalıplarına kavurup koyuyorlar porsiyonluk oradan direk çorbasına vs atıyorlar et suları da aynı şekilde mama sandalyesi büyük kızımda portatif sandalyeye bağlanandan almıştım yine olsa yine ondan alırım annemlere pikniğe tatile her yere götürdüm yanımda çok rahat oldu başkasının kullandığı sandalyeleri kullanmak zorunda kalmadım ortak alanlarda hele covidde hiç oturtamam bebeğimi restoranlardaki sandalyelereMama sandalyesini henüz almadım çok büyük bir şey istemiyorum chicco'ya da bakayım.mycey,mamajoo,oioi kaşık aldım.oioi puzzle tabak,bardak aldım ben de.Asıl mesele bence de yedirecek malzemede.Ah bir de tencere tava için ne alınmalı emin değilim.Küçük bir tane alsak yeterli olur mu bilemiyorum.Pancake moda bir de blw ile bebek yerken çekip koymak da moda.Bazen doğal olarak o kadar vıcık vıcık oluyor ki her yer nimetten soğuyorumKıymayı nasıl paketliyorlar bilmiyorum ona da bir bakmam gerek.Yaz dönemine denk gelmesi bence de çok iyi olacak o konuda baya şanslıyız inşallah hepsini afiyetle yerler.Kitaplarda da gözüme kestirdiğim birkaç kitap var ama instagramda verilen tarifler baya güzel oluyor.Bir de yabancı bloglarda da çok güzel tarifler var.Hepsine bakmak gerek.
Onun mizacından dolayı öyle demiş ben çok eksiğim bu uyku konusunda öğrenip başlamayı çok istiyorum da bakalım olacak mı senin adına çok çok sevindim ama bir annenin bile bu dünyada uyuyabilmesi içimi rahatlatıyorBilemedim uygun olma kısmını ayı dolunca uygundur diyorlar genelde
Erken doğum falan mı ya da mizacından dolayı mı demiş acaba
Sende istersen sor bi doktoruna benimki 4 ay dolunca verebilirsin demişti
Bide 3 metod var aslında her bebeğe uygun bi süreç var gibi geldi bana
*ferber yöntemi : Ağlamaya terketme buna karşıyım denemedim de yatır çık 3 dk sonra gir 5 dk sonra gir diye gidiyor bebek ağlaya ağlaya uyuyor hızlı çözüm bu 3. Gün alışıyormuş
*tracy hogg : yatır kaldır ve şşş pat kucak temaslı konuşma yok ağladıkça kaldır sustukça yatır metodu
* kim west : sandalye metodu burda da kucak minimumda ama yatakta ful destek yanına uzan sarıl temas et konuş diye gidiyor
Benim aldığım eğitimin içeriği kim westti ama ben tracy ve kim westi harmanlandım bebeğimin tepkilerine göre hareket ettim özellikle bir metoda bağlı kalmaya gerek yok sadece Her ne yapıyorsan istikrarlı ve tutarlı olmak lazım bebeğin kafası karışmasın diye
Güven problemi hiç yaşatmadım hep yanındaydım ilk 10 gün sürekli konuştum başarabilirsin ben burdayım bak beni hiç daha önce ağlattım mı ama bunu öğrenmek gerek falan diye. 10 günden sonra bana bakmayı kesti bende göremeyeceği noktaya geçtim artık oradan izliyorum. Şuan yatağa koyuyorum gözü kapalı bekliyor yetişkin gibi çok komik uyudu sanıyorum hop açıyor sonra bidaha kapıyor falan izlemesi okadar keyifli ki nefesinden anlamaya çalışıyorum uyuyup uyumadığını
Evet aslında o tarz sandalyeler de çok güzel onu da düşünebilirimBen büyük kızıma hem sebze meyveyi püre olarak veriyordum hem de parmak besinler veriyordum ikisini aynı anda götürdüm doğaçlama o zamanlar blwden falan haberim yoktu tabi kıyma İçin kuzu kıyma okudum birkaç İnstagram hesabında buz kalıplarına kavurup koyuyorlar porsiyonluk oradan direk çorbasına vs atıyorlar et suları da aynı şekilde mama sandalyesi büyük kızımda portatif sandalyeye bağlanandan almıştım yine olsa yine ondan alırım annemlere pikniğe tatile her yere götürdüm yanımda çok rahat oldu başkasının kullandığı sandalyeleri kullanmak zorunda kalmadım ortak alanlarda hele covidde hiç oturtamam bebeğimi restoranlardaki sandalyelere
Aynılarını ben de aldımBenim doktor da 6 aydan sonra başlayacak. İnstagramdan gördükçe araştırıp içime sineni alıyorum ben şimdiye kadar chicco Polly2start mama sandalyesi, nuk ve mycey silikon uçlu kaşık, babyplus cam rende, Philips avent alıştırma bardağı, oioi puzzle gibi olan tabak, ebebekten yıkanabilir çoklu önlük aldım.
Daha alınacak çok şey vardır. Erişte gibi tüketilebilecek şeyleri zamanı gelince taze alırım yapan birlerini tanıyorum. Ankara’da manda babalar var yoğurt peynir ordan alırım belki de makina alırım (hoş alacağımız süte mayaya da güvenemeyiz, az az yoğurt almak daha mantıklı gelmekle birlikte emin değilim) tencere tava işine de girişeceğim malum bi pancake modası aldı başını gidiyor, bebeği olup da yapmayanı dövüyorlar sanırım. Kemik alıp ilikli su yaptım, hang kıymanın iyi olduğunu öğrenip onları da dondurucuya mini mini paketlemeyi düşünüyorum. Yemek kitapları varmış, sağda solda işime gelen tarif görünce ss alıyorum. (Tadımları saymazsak) bizim çocukların yemeye başladıkları dönem meyvenin sebzenin bolluğuna gelecek şanslıyız.
Baya meşakkatli bu iş şimdi meme mama rahatız aslında.
Philips avent pişirici çok saçma pahalı geldi yoksa ikeada aparat normaldi tam yazamamışımAynılarını ben de aldımiyi ki erken aldım diyorum çünkü her şey uçuyor 67₺ ye aldığım alıştırma bardağı 200₺ olmuş şok oldum. Ben buharda pişirme için ikeadan her tencere ile uyumlu aparat aldım çok saçma pahalı geldi. Bebeklere 1 yaşına kadar dana eti yasak kuzu kıyma vermemiz gerekiyormuş buz küplerine alıp yapacağım ben ama et için 8. Ay öneriliyor sanırım. İlikli suları da içeriği temiz bulup küplere dolduracağım ay maşşallah size ben haşlayamam dedim. Yoğurt makinelerinin fiyatı uçmuş kiwi marka bulursam alacağım o nispeten daha uygun. Bide biyerde okudum pastörize sütü kaynatmak doğru metot değil diyordu belli bir dereceye kadar ısınması içine maya konması daha uygunmuş o yüzden makine şart gibi geldi ama bunu tek bi yerde okudum henüz tam araştırmadım. Bebeğe 6. Aydan itibaren su teklif edeceğiz. Bir de olizzi markası var onların zeytinyağlarının asiditesi uygunmuş bebeklere ondan alıcaz. O üçlü kitap serisini ben de aldım çok güzel tarifler var başlangıcında da anlatıyor ama daha tam okuyamadım . Gerçekten aç meme en kolayıydı şimdi mesai başlıyor esas
Avente son baktığımda 800 dü.1800 olmuş. Ayaklanıp mamayı yedirecekse alırımPhilips avent pişirici çok saçma pahalı geldi yoksa ikeada aparat normaldi tam yazamamışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?