2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar yoğurt yapma makinesinden bahşedilmiş, bebeğe yoğurdu makinede mi mayalamalıyız, normal tencerede mayalasak olmaz mı? Ben hiç hazır yoğurt kullanmam hep kendim mayalarim, o yoğurtu bebeğe veremezmiyim?
Ben de makine kullanmayacağım küçük kavanozlara üç beş günde bir mayalayacağım

Makine şart degil ben minik kavanozlar aldım günlük pastörize sütten mayalayacağim onda sadece ısıtıyosun kaynatmaya gerek yok.
Açık süte pek güvenilmez zaten, ineklere antibiyotik falan veriyorlar, kendimizinkini açık sütle mayaliyorum ama bebeğe ayrı mayalarim artık.

O zaman evde kendim boyayabilirim heralde. Kuafore gitmek istemiyorum. Gidersem bebise esim bakmak zorunda kalacak adamin izin gununu zehir etmim bari.

Acaba uyku eğitiminde bebeğin odasını ayırmak şart mı arkadaşlar? Ben oda ayırmaya hiç hazır hissetmiyorum. Ama uykularımızda da garip garip değişiklikler var ve baya zorlanıyorum. Sanırım bir yöntem deneyeceğim çünkü zaten bağırarak ağlıyor ne yapsam. Belki biraz düzene oturur.

Ben odasına geçirmedim henüz benim yanımda park yatağında uyuyor 6. Ayda ayırmayı düşünüyorum hem iyice kendi uyumaya alışsın
Aldığım eğitimde eğitimle birlikte ayırmayı tavsiye ediyordu ama ben gerek duymadım
Yanımda daha kolay her uyanmasına müdahele etmiyorum gördüğüm için geri uyusun vs diye bekliyorum ama odasında olsa kustu mu döndü mü elimi altında kaldı hep kalkıp bakmam gerekecek

Ben 1 yasina kadar aynı odada farklı yataklarda yatılması gerekiyor diye biliyorum , ben de onun odasına bi yatak kurdum orada yatıyorum. Ayrı oda olmaz bence daha çok küçükler, Allah korusun kusabilir hatta tükürüğü bile boğazına kaçabilir.

Kızlar yoğurt yapma makinesinden bahşedilmiş, bebeğe yoğurdu makinede mi mayalamalıyız, normal tencerede mayalasak olmaz mı? Ben hiç hazır yoğurt kullanmam hep kendim mayalarim, o yoğurtu bebeğe veremezmiyim?
Verilir neden verilmesin genelde kıvamını tutturmakta zorlandıkları için makina alıyorlar.
kalça çıkığı için önerilmiyor yürütmeler. Ben bebekken düşüp burnumu kırmışım asla almam. Şimdi yürüme yardımcıları var araba gibi sürülen onları incelediniz mi?
İlikli suları da içeriği temiz bulup küplere dolduracağım
Çağdaş marketler var ya Ankara’da kesilmiş ilikli kemikler satılıyordu aldım denemek için, saatlerce kaynatattım. Tekrar yapar mıyım bilemiyorum

Bestiron kullanıyorum ben 1 hafta olcak, doktor kusma yapabilir demişti zaten kusuyor bi artma gözlemlemedim. Gaz da yapmadı sanırım ya, gazlı bi bebek zaten her zamanki sıkıntıları var. Olumsuz bir etki etmedi bize.
Harikasınız valla, maşallah diyeyim Biz gündüz uykularını yapıyorum gayet saatine göre 2 saat uyanık yaklaşık 1-1,5 saat uyku. Bugün mesela 20:30 da yattı 40 dk uyudu süper dedim Ve uyandı, mama verdim başladı ağlamaya. Kendini yırtıyo böyle bir ağlama yok .2-3 gecedir aynısı, uyuyo bi süre sonra uyanıyo uykuya dalmak istemiyo Çok perişanım artık akşam olunca bi stres basıyo nasıl uyuyacak diye
Doktorlar önermiyo genelde, özellikle erkek bebeklere.
Sevgili anneler saçlarınızı boyatıyor musunuz? Ben artik boyatmak istiyorum ama zararli falan deniyor ne yapacagimi sasirdim.
Ben boyattım , daha fazla bekleyemedim

Arkadaslar saglik ocagin verdigi demir ilacini kullanan var mi?veya kullanmayan neden kullanmadi rica etsem bilgi verebilirmisiniz?

Arkadaslar saglik ocagin verdigi demir ilacini kullanan var mi?veya kullanmayan neden kullanmadi rica etsem bilgi verebilirmisiniz?
Benim doktorum kullanma dedi, 6. Ayda test yapıp kan sonucuna göre bakıcaz dedi. Ben kullandırmıyorum şu an. İçinde paraben olduğu söylendi, alıp bakmadım ama öyle diye anladım. Farklı demirler var içeriği daha sağlıklı olan. Ama buradaki arkadaşlardan da karşıt yönde yorumlar geldi. Bebeklerin demir depoları hızlı boşalıyor bunu takip etmek imkansız gibi. Demirin gelişim için faydalı olduğu söyleniyor. Ben de arada kaldım. Ama doktorumu dinlemeyi tercih ettim.

şöyle bişeye denk geldim üzüldüm açıkçası bende uyku eğitimi düşünüyorum ama bir yandan da kafam karışıyor. Bir çok sayfada bunun gibi yazılar okuyorum ve kıyamıyorum benim kız dokunarak uyumayı seviyor ağlamıyor da ağlatmaya kıyamıyorum Benim gibi olan var mı kafama hala yatmıyor bu iş

Eklentiler

• 7DAC16D5-9E27-4769-BD18-178AE15409D6.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 88
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…