- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.861
Ben de makine kullanmayacağım küçük kavanozlara üç beş günde bir mayalayacağımKızlar yoğurt yapma makinesinden bahşedilmiş, bebeğe yoğurdu makinede mi mayalamalıyız, normal tencerede mayalasak olmaz mı? Ben hiç hazır yoğurt kullanmam hep kendim mayalarim, o yoğurtu bebeğe veremezmiyim?
Açık süte pek güvenilmez zaten, ineklere antibiyotik falan veriyorlar, kendimizinkini açık sütle mayaliyorum ama bebeğe ayrı mayalarim artık.Makine şart degil ben minik kavanozlar aldım günlük pastörize sütten mayalayacağim onda sadece ısıtıyosun kaynatmaya gerek yok.
Ben 2-3 güne bir kendimize mayaliyorum onunla beraber bebise de mayalarim artık.Ben de makine kullanmayacağım küçük kavanozlara üç beş günde bir mayalayacağım
O zaman evde kendim boyayabilirim heralde. Kuafore gitmek istemiyorum. Gidersem bebise esim bakmak zorunda kalacak adamin izin gununu zehir etmim bari.Ben boyatiyorum, hamilelikte organikle boyattim ama simdi normal boyayla boyattim. Dip boya da yaptirdim. Doktoruma sormustum. Aslinda keratin bakim da yaptirmak istiyorum ama maalesef emzirirken yapilamiyor agir kimyasal icerdigi icin. Kuaforum belli bi marka keratin onerdi ama guvenemedim acikcasi. Formaldehitsizleri var diyorlar ama bu konuda doktor aciklamasi bulamadim, kuaforlere de guvenemedim. Bilgisi olan var mi bu konuda?
Emzirirken normal boya mi.yoksa organikle mi boyattiniz?Ben hep boyattım hamileyken de emzirirkende
Organik boyalar var zaten saç boyasından bebeğin zarar gördüğüne dair bir çalışma yok sadece önlem
Evet köyde yaşasak neyse güvenirsin de en iyisi günlük iyi marka süt almak.Açık süte pek güvenilmez zaten, ineklere antibiyotik falan veriyorlar, kendimizinkini açık sütle mayaliyorum ama bebeğe ayrı mayalarim artık.
Ben odasına geçirmedim henüz benim yanımda park yatağında uyuyor 6. Ayda ayırmayı düşünüyorum hem iyice kendi uyumaya alışsınAcaba uyku eğitiminde bebeğin odasını ayırmak şart mı arkadaşlar? Ben oda ayırmaya hiç hazır hissetmiyorum. Ama uykularımızda da garip garip değişiklikler var ve baya zorlanıyorum. Sanırım bir yöntem deneyeceğim çünkü zaten bağırarak ağlıyor ne yapsam. Belki biraz düzene oturur.
Ben 1 yasina kadar aynı odada farklı yataklarda yatılması gerekiyor diye biliyorum , ben de onun odasına bi yatak kurdum orada yatıyorum. Ayrı oda olmaz bence daha çok küçükler, Allah korusun kusabilir hatta tükürüğü bile boğazına kaçabilir.Acaba uyku eğitiminde bebeğin odasını ayırmak şart mı arkadaşlar? Ben oda ayırmaya hiç hazır hissetmiyorum. Ama uykularımızda da garip garip değişiklikler var ve baya zorlanıyorum. Sanırım bir yöntem deneyeceğim çünkü zaten bağırarak ağlıyor ne yapsam. Belki biraz düzene oturur.
Verilir neden verilmesin genelde kıvamını tutturmakta zorlandıkları için makina alıyorlar.Kızlar yoğurt yapma makinesinden bahşedilmiş, bebeğe yoğurdu makinede mi mayalamalıyız, normal tencerede mayalasak olmaz mı? Ben hiç hazır yoğurt kullanmam hep kendim mayalarim, o yoğurtu bebeğe veremezmiyim?
kalça çıkığı için önerilmiyor yürütmeler. Ben bebekken düşüp burnumu kırmışım asla almam. Şimdi yürüme yardımcıları var araba gibi sürülen onları incelediniz mi?Kızlar yürüteç için ne düşünüyorsunuz ben çalışıyorum bebeğime kayınvalidem annem dönüşümlü bakıyorlar onlar açısından da kolaylik olsun istiyorum.Doktor kontrolünde soracağım ne zaman kullanılır diye..Bazı bebekler 5-6 aylıkken doktor kontrolünde izin veriliyor.Acaba sizlerin doktorları ne diyor soran var mı?
Çağdaş marketler var ya Ankara’da kesilmiş ilikli kemikler satılıyordu aldım denemek için, saatlerce kaynatattım. Tekrar yapar mıyım bilemiyorumİlikli suları da içeriği temiz bulup küplere dolduracağım
Canım beğendim anlatıyor bi kitabın başında tadımların nasıl yapılacağını bi kitapta blw yöntemini anlatıyor çeşitli geldi bana inşallah uygulayabilirimİnceledin mi nasıllar içerikler falan
Benimkide öle sürekli alerjiye uğraşıypduk dün akşam rota virüsü dediler ayın 11inde alerji randevusu varFıskırma seklınde degıl ama agzından akıtıverıyor
Antibiyotiki bebek mi aldi siz mi ?anlamadim yani...bebeklere kolay kolay vermiyorlar diye duymustumAntibiyotik kullandım zaten bol bol emzryrm ne faydası olcak ki enfeksiyona
Bebek aldı oğlum epey rahatsızAntibiyotiki bebek mi aldi siz mi ?anlamadim yani...bebeklere kolay kolay vermiyorlar diye duymustum
Bestiron kullanıyorum ben 1 hafta olcak, doktor kusma yapabilir demişti zaten kusuyor bi artma gözlemlemedim. Gaz da yapmadı sanırım ya, gazlı bi bebek zaten her zamanki sıkıntıları var. Olumsuz bir etki etmedi bize.Evet genelde firmalar öyle yazıyormuş ama kullanılıyormuş. Benimde aklıma takıldığı için direk eledim oceanı. Bende bestiron başlıycam. Öncesinde doktora danışıp tabiki. Bestiron kullananlarda vardı sanırım. Nasıl iyimi belli bi şikayet oldumu kabızlık, gaz gibi... kullananlar bilgi verirse sevinirim çok panik yaptım bu Demir takviyesi olayınaek gıdaya geçince ne yapıcam bilemiyorum herşeyi araştırır evhamlanırım artık
Harikasınız valla, maşallah diyeyimBilemedim uygun olma kısmını ayı dolunca uygundur diyorlar genelde
Erken doğum falan mı ya da mizacından dolayı mı demiş acaba
Sende istersen sor bi doktoruna benimki 4 ay dolunca verebilirsin demişti
Bide 3 metod var aslında her bebeğe uygun bi süreç var gibi geldi bana
*ferber yöntemi : Ağlamaya terketme buna karşıyım denemedim de yatır çık 3 dk sonra gir 5 dk sonra gir diye gidiyor bebek ağlaya ağlaya uyuyor hızlı çözüm bu 3. Gün alışıyormuş
*tracy hogg : yatır kaldır ve şşş pat kucak temaslı konuşma yok ağladıkça kaldır sustukça yatır metodu
* kim west : sandalye metodu burda da kucak minimumda ama yatakta ful destek yanına uzan sarıl temas et konuş diye gidiyor
Benim aldığım eğitimin içeriği kim westti ama ben tracy ve kim westi harmanlandım bebeğimin tepkilerine göre hareket ettim özellikle bir metoda bağlı kalmaya gerek yok sadece Her ne yapıyorsan istikrarlı ve tutarlı olmak lazım bebeğin kafası karışmasın diye
Güven problemi hiç yaşatmadım hep yanındaydım ilk 10 gün sürekli konuştum başarabilirsin ben burdayım bak beni hiç daha önce ağlattım mı ama bunu öğrenmek gerek falan diye. 10 günden sonra bana bakmayı kesti bende göremeyeceği noktaya geçtim artık oradan izliyorum. Şuan yatağa koyuyorum gözü kapalı bekliyor yetişkin gibi çok komik uyudu sanıyorum hop açıyor sonra bidaha kapıyor falan izlemesi okadar keyifli ki nefesinden anlamaya çalışıyorum uyuyup uyumadığını
Doktorlar önermiyo genelde, özellikle erkek bebeklere.Kızlar yürüteç için ne düşünüyorsunuz ben çalışıyorum bebeğime kayınvalidem annem dönüşümlü bakıyorlar onlar açısından da kolaylik olsun istiyorum.Doktor kontrolünde soracağım ne zaman kullanılır diye..Bazı bebekler 5-6 aylıkken doktor kontrolünde izin veriliyor.Acaba sizlerin doktorları ne diyor soran var mı?
Ben boyattım , daha fazla bekleyemedimSevgili anneler saçlarınızı boyatıyor musunuz? Ben artik boyatmak istiyorum ama zararli falan deniyor ne yapacagimi sasirdim.
Cok gecmis olsun...surekli emzirin diyorlar cunku sutun icerigindekiler bagisikligi cok guclendiriyor bu da bebegin enfeksiyin durumunda ilac etkisi yaratiyormusBebek aldı oğlum epey rahatsız
Benim doktorum kullanma dedi, 6. Ayda test yapıp kan sonucuna göre bakıcaz dedi. Ben kullandırmıyorum şu an. İçinde paraben olduğu söylendi, alıp bakmadım ama öyle diye anladım. Farklı demirler var içeriği daha sağlıklı olan. Ama buradaki arkadaşlardan da karşıt yönde yorumlar geldi. Bebeklerin demir depoları hızlı boşalıyor bunu takip etmek imkansız gibi. Demirin gelişim için faydalı olduğu söyleniyor. Ben de arada kaldım. Ama doktorumu dinlemeyi tercih ettim.Arkadaslar saglik ocagin verdigi demir ilacini kullanan var mi?veya kullanmayan neden kullanmadi rica etsem bilgi verebilirmisiniz?
Çok geçmiş olsun rotavirüs mü kaptı bebeğinizBe
Benimkide öle sürekli alerjiye uğraşıypduk dün akşam rota virüsü dediler ayın 11inde alerji randevusu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?