- 14 Eylül 2020
- 1.935
- 2.649
- 83
- 34
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.261
aynen beyaz nokta ve sertti.O beyaz nokta mi vardi sizin de?benim de bebegim emdikce aciyor..doktorum ilik su ile pamukla silin ve pompalarin kalan sutu dedi
Bunun en başlıca sebebinin burun tıkanıklığı olduğunu okumuştum burnu tıkalıysa böyle yaparmış bebekler. Sümküremiyolar temizleyemiyolar bizim gibi bi burnuna bakınKizlar benim bebegim artik emzirme yastiginda rahat degil...daha once refum vardi diye kendime reflu yastigi almistim yani egimli buyuk yastigim var bebegi uzerine uzandirirdim yan arkasinada kucuk bi yastik koyarak kendim de yanina uzanarak emzirirdim ama bazen yani arada bebegim aniden kendini geriye atiyo ve agliyo...deli gibi ac ,emmek de istiyor ama sanki biseyden rahatsiz gibi...bi de bacaklarini surekli yukariba agimin uzerine koyup emiyo...beli mi agriyo diye dusunmeden edemiyorum ama agrisa hep agrimazmiydi...cunku hep o pozisyonda emiyo...kendinigeriye atmasi beni telaslandryo...basina gelen var mi
Susuz mudur diyo anlayamadımYa sanki beli agriyor veya kalcasi agriyor gibi davraniyo ama deli gibi de ac ...veli agriyan veya kalcasi agriyan hep agrimazmi yani surekli aglamasi gerekmez mi diye dusunuyorum...doktoruma sordum susuzdur diyo
Hareketleri boylarından büyük bunların bastıbacaklar büyümüş de oturmadan yürümeye çalışıyolarTeşekkür ediyorum yürüteç için kafam karışık doktorumdan bilgi alacağım kısa zamanda. Bizimki parmak uçlarında yürümüyor ama daha desteksiz oturmadan yürümeye çalışmaları da çok komiktombik bacaklarıyla.
Yok yok gülmem benim eşim de yapıyor mutfaktayım mesela yürüterek getiriyo biz geldik annesi diye ğkğmğmnğ bizim şapşik de gülerek keyifle geliyorBizim babamız iki aylıktan beri yürütüyor kızımızıtabi bastırmıyor yere ama parmak uçlarını dokunduruyor belki gülersiniz o zamandan beri adımlar bizim boncuk ama dün birazcık bastırdı yamuk yumuk adımlar attı ayağını hemen hemen tam basarak Ablasına da üç aylıkkenden başlamıştı yapmaya 9 aylıkken yürümeye başlamıştı büyük kızım da ayrıca yürüteç de kullandım o zaman ama nedense bu kez ilk defa çocuk büyütüyor gibiyim korkutuyor her şey gözümü
Ben gunde 2-3kez aspire ederim burnunu hatta tazyikli siranga ile yapar kalani cekerim...ondan degil benimki yani cozum bulamamak canimi yakiyor...en son sutumu sagip sirt ustu uzandirip biberonla verdim gayet de emdiBunun en başlıca sebebinin burun tıkanıklığı olduğunu okumuştum burnu tıkalıysa böyle yaparmış bebekler. Sümküremiyolar temizleyemiyolar bizim gibi bi burnuna bakın
Evet bebekler sussuz olunca yaparmis ...sutteki su orani bazen yetmezmis onlara az su verin dedi bi kac kez denedim benimki suyu da sevmiyo diliyle itiyorSusuz mudur diyo anlayamadım
Ben de bol bol sagiyom insallah benimki de geceraynen beyaz nokta ve sertti.
bence tıkanıklıkti.
sıcak su duş ile geçirdim
İste onu da dusunmedim degil ama iste yan durunca bunaltin bacak aralarindaki bez sebebiyle bacaklarini ust uste koyamadiklari icin mi rahatsiz oluyor veya kalcasi mi agriyo veya beli mi agriyo diye dusunmekten kendimi alamiyorumBizimkinde de oluyor, ben gazi oluyor diye düşündüm, o rahatsız ediyor ya midesini ya da barsaklarını.
Benimki zaten duzen soyle;1.5-2saat yatar sonra uyanir altini degistirirm.biraz oyun oynariz az evin icini turlarim...balkondan disariyi seyrettiririm sonra yine mizirdanir yani 1.5saat de uyanik kalir ve meme veririm memede yatar yine 1.5-2saat bazen de 40dakika yatar ve dongumuz hep boyle fazla uyanik kalmayi da sevmez ama memeyi hep ister ve genelde hep ayni pozisyonda memeyi veririm ve o da o pozisyonda yatar kalkar yerine koyarim...ama iste hep ayni pozisyon olmasina ragmen bazen beli incinmis gibi aniden kendini geriye atmasina ve aglamasina anlam bulamiyorumUyku zamanıysa yapıyor benimki yatakta emzirirken yada biberon verirken uyumamak için diye düşünüyordum. Çünkü sırtından tutup kendime bastırıyorum hareketini kısıtlayınca uyuyor. Eğer yeni uyandıktan sonra emziriyorsam öyle bi hareket yapmıyor.
Ben gittigimde ilk arabam kalmamıştı. Yer karosu da köpük gibiydi çocuk üstünde iki hareket etse yırtılir gibi duruyordu. E bebegin sitesinden baktim 10 lu 50 tl onuda gidip görmek lazim. Resimlerden istediğim gibi duruyor ama resimle ayni olurmi bilememBen ikisinden de aldım. Karoyu açıp bakmadım henüz kullanmayacağım için ama, arabayı hiç beğenmedim, tekerleklerini takamadık, direksiyonu da sürekli çıkıp duruyordu yerinden, iade ettik. Ama yürüme arkadaşı çok güzelmiş onu tavsiye ederim.
Biz 4. Ayımıza girdiğimiz gün patlamıştı alt dişler. Şuan 5 aylık ve alt dişler tamamen çıktı.Kızlar bebeği diş çıkaran varmı. Kaçıncı ayda diş çıkarılır
Bizimde patlamış canım erkenmi diye düşündüm bende tam zamani o zaman. Yarin inşallah Allah nasip ederse diş hediğini kaynatacazBiz 4. Ayımıza girdiğimiz gün patlamıştı alt dişler. Şuan 5 aylık ve alt dişler tamamen çıktı.
Ah canım benim teşekkür ederim halimi hatrımı merak edip sorduğun için
Sağlıkla büyüsünler inşallah ama yürüyünce de çok zorHareketleri boylarından büyük bunların bastıbacaklar büyümüş de oturmadan yürümeye çalışıyolar
Yok yok gülmem benim eşim de yapıyor mutfaktayım mesela yürüterek getiriyo biz geldik annesi diye ğkğmğmnğ bizim şapşik de gülerek keyifle geliyorben dediğim gibi çok zararlı olduğunu düşünmüyorum önümüzdeki ay bakacağım zaten 15 dk fln oturturum günlük o hazzını alsın çocuk yeter karar herkesin kendine ait vebal almayım hiç. Ama kızınıza maşşallah darısı iki numaraya bizimkilere olsun inşallah
Geçen hafta kontrolde doktor da dedi bana, artık su ister bu, mamadan sonra teklif edin diye, 3 kere kana kana su içti onun disinda biberonu itekledi diliyle.Susuz mudur diyo anlayamadım
Oyle bir agrisi olsa sürekli olur canım önemli bisey değildir kafana takma sen.İste onu da dusunmedim degil ama iste yan durunca bunaltin bacak aralarindaki bez sebebiyle bacaklarini ust uste koyamadiklari icin mi rahatsiz oluyor veya kalcasi mi agriyo veya beli mi agriyo diye dusunmekten kendimi alamiyorumesim de ben bu akdar pinpirikim ve kotu senaryo kuruyorum diye de kiziyor bana...bebek pozisyonu sevmiyor veya tok diyo...ben hipokondriyakim onu kabul ediyorum ama buraya da yazayim dedim benim bebegim gibi olan varmi diye
Canim benim sukur biz de iyiyiz...evet ne guzel tesaduf olmusAh canım benim teşekkür ederim halimi hatrımı merak edip sorduğun içinçok şükür iyiyiz epeydir girmiyordum buraya bir yandan evle bir yandan oğluşla uğraşmaktan vaktin nasıl geçtiğini bilmiyorum inan sen nasılsın Arwen nasıl bebişlerle hayat çok güzel değil mi ya maşallah öyle bir oğluş verdi ki Rabbim yıllardır beklettiğine değdi hiç üzmüyor annesini hep böyle devam eder inşallah Bu arada haftalardır hiç girmeyip tesadüfen etiketlediğin gün girmem hissetmişim kalp kalbe karşıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?