2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bunun en başlıca sebebinin burun tıkanıklığı olduğunu okumuştum burnu tıkalıysa böyle yaparmış bebekler. Sümküremiyolar temizleyemiyolar bizim gibi bi burnuna bakın

Hareketleri boylarından büyük bunların bastıbacaklar büyümüş de oturmadan yürümeye çalışıyolar
Yok yok gülmem benim eşim de yapıyor mutfaktayım mesela yürüterek getiriyo biz geldik annesi diye ğkğmğmnğ bizim şapşik de gülerek keyifle geliyor ben dediğim gibi çok zararlı olduğunu düşünmüyorum önümüzdeki ay bakacağım zaten 15 dk fln oturturum günlük o hazzını alsın çocuk yeter karar herkesin kendine ait vebal almayım hiç. Ama kızınıza maşşallah darısı iki numaraya bizimkilere olsun inşallah

Bunun en başlıca sebebinin burun tıkanıklığı olduğunu okumuştum burnu tıkalıysa böyle yaparmış bebekler. Sümküremiyolar temizleyemiyolar bizim gibi bi burnuna bakın
Ben gunde 2-3kez aspire ederim burnunu hatta tazyikli siranga ile yapar kalani cekerim...ondan degil benimki yani cozum bulamamak canimi yakiyor...en son sutumu sagip sirt ustu uzandirip biberonla verdim gayet de emdiyani geriye sadece pozisyondan rahatsiz oluyor bazen diye dusunuyorum ...bi yeri agriyor yan durunca ama iste oyle dusundugumde de diyorum hep agrimazmiydibu bebekleri anlamak cok zor gercekten kiyamam dertlerini anlatamiyorlar da

Bizimkinde de oluyor, ben gazi oluyor diye düşündüm, o rahatsız ediyor ya midesini ya da barsaklarını.
İste onu da dusunmedim degil ama iste yan durunca bunaltin bacak aralarindaki bez sebebiyle bacaklarini ust uste koyamadiklari icin mi rahatsiz oluyor veya kalcasi mi agriyo veya beli mi agriyo diye dusunmekten kendimi alamiyorumesim de ben bu akdar pinpirikim ve kotu senaryo kuruyorum diye de kiziyor bana...bebek pozisyonu sevmiyor veya tok diyo...ben hipokondriyakim onu kabul ediyorum ama buraya da yazayim dedim benim bebegim gibi olan varmi diye

Benimki zaten duzen soyle;1.5-2saat yatar sonra uyanir altini degistirirm.biraz oyun oynariz az evin icini turlarim...balkondan disariyi seyrettiririm sonra yine mizirdanir yani 1.5saat de uyanik kalir ve meme veririm memede yatar yine 1.5-2saat bazen de 40dakika yatar ve dongumuz hep boyle fazla uyanik kalmayi da sevmez ama memeyi hep ister ve genelde hep ayni pozisyonda memeyi veririm ve o da o pozisyonda yatar kalkar yerine koyarim...ama iste hep ayni pozisyon olmasina ragmen bazen beli incinmis gibi aniden kendini geriye atmasina ve aglamasina anlam bulamiyorum

Ben gittigimde ilk arabam kalmamıştı. Yer karosu da köpük gibiydi çocuk üstünde iki hareket etse yırtılir gibi duruyordu. E bebegin sitesinden baktim 10 lu 50 tl onuda gidip görmek lazim. Resimlerden istediğim gibi duruyor ama resimle ayni olurmi bilemem

A arven84 canim nasilsin?bebegin nasil?sesin solugun cikmiyor...gerci bebek dogduktan sonra malesef zamanimiz kalmiyor eskisi gibi siteye girmeyeiyisinizdir insallaha

A arven84 canim nasilsin?bebegin nasil?sesin solugun cikmiyor...gerci bebek dogduktan sonra malesef zamanimiz kalmiyor eskisi gibi siteye girmeyeiyisinizdir insallaha
Ah canım benim teşekkür ederim halimi hatrımı merak edip sorduğun için çok şükür iyiyiz epeydir girmiyordum buraya bir yandan evle bir yandan oğluşla uğraşmaktan vaktin nasıl geçtiğini bilmiyorum inan sen nasılsın Arwen nasıl bebişlerle hayat çok güzel değil mi ya maşallah öyle bir oğluş verdi ki Rabbim yıllardır beklettiğine değdi hiç üzmüyor annesini hep böyle devam eder inşallah Bu arada haftalardır hiç girmeyip tesadüfen etiketlediğin gün girmem hissetmişim kalp kalbe karşıymış

Sağlıkla büyüsünler inşallah ama yürüyünce de çok zor her yer tehlikeli görünüyor gözüme o dönemde ve bebeklerin nerelerden neler bulabildiğine hayret edersiniz en tatlısı da yanınızda oynarken bir anlık dalgınlıkla kaybolup başka odadan çıkması benim kızım yürüteçle ben etrafında olmadım mı hep yatak odasındaki abajura giderdi yol güzergahına da eline verdiğim pırasanın yapraklarını döke döke ayy ne güzel günlerdi

Oyle bir agrisi olsa sürekli olur canım önemli bisey değildir kafana takma sen.

Selam kızlar. Malum ek gıdaya geçiş dönemi deyiz çoğumuz. geçen gün burada buharlı pişirici konusu konuşulmuştı. Bende bir süredir araştırıyorum ve bu gün Philips avent pişirici araştırırken maalesef su koyma bölümü açılıp temizlenemediği için kısa zaman da pas ve kireç biriktiğine dair Bi çok yorum okudum. Şok oldum İyiki almamışım. Bir anne olarak sizi de uyarmak istedim bu konu da aman aman araştırmadan almayın alırken özellikle ürünün şikayetlerine bakın.

Canim benim sukur biz de iyiyiz...evet ne guzel tesaduf olmusoglusunun da seni uzmemesi cok guzel keske benimki de beni uzmezse diyecegim ama sanirim benim evhamligimdan kaynakli yoksa Arwenin yaptigi bisey degilRabbim korusun evlatlarimizi insallah... ne de kiymetliler....isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu diye her gece dua ederimcanim okuyorum bazen forumda kacirdigim kinusmalari seni gormeyince de hal hatir sorayim dedim ...cok mutlu oldum iyi olmaniza Rabbim her daim etsin insallah

Kızlarcım merhaba,5.ay kontrolünden geldim benim bebeğimin kilosu öyle aman aman yüksek değil ki zaten ben de çok kilolu bebek olsun istemiyorum sağlıklı olsun büyüme eğrisi normal olsun yeter düşüncesindeyim.Bu ayda doğum kilosunun 2 katı olsun isteniyormuş daha çoğu elbette olabilir ama gereken buymuş.Artık ayda öyle 1 kilolar değil 300-500 gr arası normal dedi doktorum.Benim oğlum tam 450 ge aldı ek gıda olayını sordum bu ayın sonunda bana gelmeden bir mesaj atın size bilgilendirmeler göndereceğim önceden hazırlanırsınız gelince de konuşuruz dedi.Acele etmeye gerek yok 6.ayda başlamanın daha doğru olacağı düşüncesindeyim dedi.Açıkçası ben de 6.yı beklemek istiyordum mutlu oldum Oğlum oturma konusunda istekli bir bebek yatınca çoğu zaman başıyla kaldırmaya çalışıyor kendini özellikle hafif yatay yatıyorsa.Destekle oturtabilirsin rahatsız olursa zaten istemez dedi.
Uyku eğitimi konusunda da açıkçası şu bu yöntemden bahsetmedik ben uyku eğitimine çok sıcak bakan biri değilim bunun sebebi ise tamamen bebeğimin mizacı.Rahat uykuya dalan(4.ay atağını hala unutmadım ) bir bebek o sebeple ekstra bir yönteme ihtiyaç duymadım.Doktoruma nasıl uyuttuğumu anlattım zaten uyku eğitimini vermişsin aslında sadece biraz daha az temas et dedi.Bu benim için çok zor temas sever bir anne hatta insanım

Bu arada demir takviyesinde kafalar karışık dedim.Kaç damla kaç ml ocean microfer için konuşuyorum 1 ml yeterli 0,5 az geliyor dedi.1 ml yaklaşık 16 damlaya falan geliyor.

Özetle her bebek kendine has bence.Belirli ölçütlerin dışında hepsi kendi yolunu bize gösteriyor gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…