- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 83
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.301
O zaman da hiç oturamıcaz deseneSağlıkla büyüsünler inşallah ama yürüyünce de çok zorher yer tehlikeli görünüyor gözüme o dönemde ve bebeklerin nerelerden neler bulabildiğine hayret edersiniz en tatlısı da yanınızda oynarken bir anlık dalgınlıkla kaybolup başka odadan çıkması benim kızım yürüteçle ben etrafında olmadım mı hep yatak odasındaki abajura giderdi yol güzergahına da eline verdiğim pırasanın yapraklarını döke döke ayy ne güzel günlerdi
Ay o vakte geldiler miGeçen hafta kontrolde doktor da dedi bana, artık su ister bu, mamadan sonra teklif edin diye, 3 kere kana kana su içti onun disinda biberonu itekledi diliyle.
Hangi mamayı kullanıyorsunuz diye sorsam biz bugüne kadar anne sütü ile geldik doktorun tavsiyesiyle de tadımlara başlamıştık gece boyu sürekli uyanıp emmek istiyor belki acikiyordur biraz olsun uyuyalım diyerek mama aldık hipp combiotic ama öguruyor kabul etmiyor çöpe gidecek mama işe de başlayacağım sağıp bırakırım ama evde de mama olsun demiştim kabul etmiyor mama önerilerine ihtiyacım varSüt yeterli olmadığı zamanda yapıyorlar, eskiden yetiyordu büyüdükçe bebeler süt yetmiyor sanırım. Benim oğlanda bu şekildeydi, biberon almayan çocuk artık nasıl açsa verdiğim mamayı bir çırpıda içiyor akşamları mutlaka, biz süt yetiyor sanıyoruz ama tam doymuyorlar sanırım, memedeyken huysuzluklari bu olabilir
Doktor randevusu aldım gidecem canımilk cocukta 10 ay adet olmamıştım. sanırım normal.
Valla benim de olmayan karnım 2 aydır şiş adet olamadığımdan diye yoruyorum çok sinirliyim bu aralar karnım ağrıyor ama adet olamıyorumBen de tam alacakken yorumlarda bu şikayeti alacakken vazgeçtim çok haklısın
Ben de olmadım hala ama nedense her ay belli bir zaman adet olmuşum gibi sütüm azalıyor sonra düzeliyorbazen karnım ağrıyor galiba olacak diyorum yine yok ama ben memnunum hiç sevmem hijyenik pedleri bir de 10 gün sürünce çok da aramıyorum
Bebelac gold 1 almıştım bir umut hiç rahatsız etmedi gaz, kabizlik vs olmadı, tadını da sevdi ben memnun kaldım bebelactan içiyor şükür. Yeni bitti, 6.aylık olacağı için yeni paket almadım 2.numaraya geçeceğiz yine bebelac gold 2 numara alacağım,şimdilik aptamilin hazır şişe maması var 200 ml lik onlardan almıştım belmari usulü ısıtıp veriyorum, aptamilin toz mamasını içmedi koca kutu çöpe gitti ama hazır mamasını içiyor severek rahatsız etmedi. Bebelac gold tavsiye ederim yada denemek için aptamilin hazır mamalarınıHangi mamayı kullanıyorsunuz diye sorsam biz bugüne kadar anne sütü ile geldik doktorun tavsiyesiyle de tadımlara başlamıştık gece boyu sürekli uyanıp emmek istiyor belki acikiyordur biraz olsun uyuyalım diyerek mama aldık hipp combiotic ama öguruyor kabul etmiyor çöpe gidecek mama işe de başlayacağım sağıp bırakırım ama evde de mama olsun demiştim kabul etmiyor mama önerilerine ihtiyacım var
Ben hala yüzüstü devam ediyorum zaten dönmeye de başladı uykusunda geri dönüyor uyutmaya çalışırken de uyumamak içinde dönüyorMerhaba. Bebeğime uyku egitimi vermeye basladim 2 gundur yüz üstü yatirip şş pat yontemini uyguluyorum, ilk etapta evet cok agliyor, hatta aliyorum kucagima sakinlestirip yeniden yuz ustu yatirip devam ediyorum, 45 dk surdugu bile oldu uyuması ama kısalmaya basladi sure. Fakat yuz ustu uyumasinin zararli oldugunu duydum. Bu yuzden daldiktan sonra ceviriyorum gece yatarken. Gunduzleri de cevirirken uyaniyor napsam bilemedim. Sirt ustu dalmiyo uykuya nedense. Egitim veren arkadaslar siz nasil yaptiniz ?
Tesekkurler daha donemiyor kizim sizin bebeginiz alisti mi nasil gidiyor su an uykulariniz ☺Ben hala yüzüstü devam ediyorum zaten dönmeye de başladı uykusunda geri dönüyor uyutmaya çalışırken de uyumamak içinde dönüyor
Doktora sordum kendini kurtaracak zamandalae
sorun olmaz dedi
Şuanda gündüz hala yüzüstü çünkü öyle uzun uyuyor ama gece sırtüstü de sabaha kadar uyuyor artık pozisyon ayırt etmiyor yani
Kendi uyumaya alışana kadar yüzüstü eğitimi sürdürün çünkü kol bacak uçuşma olmadığı için daha az ağlıyor ve çabuk dalıyor sonra her pozisyonda uyur hala gelecek zaten
Biz de de benzer şeyler oluyor nor mal benceBizim bebiş sevdiği oyuncağı gösterince aşırı heyecanlanıyor. Elleri titriyor bu normal mi ya kafaya taktım bir haftadır. Ve üzerine yorganını örtünce ışığı kapatınca ııııı ııı ııı yapıyor nefesini tutuyor. Hani kapalı alan korkusu olurda nefes alınmaz ya çok zor alınır . Öyle.. Yanağına dokununca normal nefes alıyor. Korkmaya başladım açıkcası.. mama sandalyesi ben bir tane küçük portatif aldım katlanıyor çantası var her yere götürürüm diye. Bir de kraftın büyük sandalye gibi olanını aldım. Portatif olan 350. Kraftın 359 du. İkisindende memnunum şuan ara ara oturtuyorum küçük olanı daha çok sevdi. AramızdA yürüteç kullanacak olan var mı? Kimi sağlıksız diyor kimi doktorum önerdi diyor. Kimide önermedi diyor. Kaldım bende ortada. Bu gün e bebekte denedik bi iki tane çok sevdi aslında mutlu oldu. Ama sırf sağlıksız denildiği için almadım. Annelerde biz sizi onla büyüttük diyor. Önemli olan sırt kısmı tam sırtına oturmalı ve ayak kısmı ayarlanabilir olmasıymış. Bel kamburluğu yapıyormuş yoksa ve ayak ucuna basarsa geç yürüme. Bilemedim . Kaç aydan itibaren kullanılır acaba.
Yurutecı onermıyorlar tandgmz fızk tedavı doktoru var erkek bebek gelms gecenlerde yurutecte yurudugnden hep oarmak ucunda yuryırmus banu alkan yuruyusu gıbı :) onermıyorlar ama ıste bebeklerde cok rahat gıbı bılemedık bızdeBizim bebiş sevdiği oyuncağı gösterince aşırı heyecanlanıyor. Elleri titriyor bu normal mi ya kafaya taktım bir haftadır. Ve üzerine yorganını örtünce ışığı kapatınca ııııı ııı ııı yapıyor nefesini tutuyor. Hani kapalı alan korkusu olurda nefes alınmaz ya çok zor alınır . Öyle.. Yanağına dokununca normal nefes alıyor. Korkmaya başladım açıkcası.. mama sandalyesi ben bir tane küçük portatif aldım katlanıyor çantası var her yere götürürüm diye. Bir de kraftın büyük sandalye gibi olanını aldım. Portatif olan 350. Kraftın 359 du. İkisindende memnunum şuan ara ara oturtuyorum küçük olanı daha çok sevdi. AramızdA yürüteç kullanacak olan var mı? Kimi sağlıksız diyor kimi doktorum önerdi diyor. Kimide önermedi diyor. Kaldım bende ortada. Bu gün e bebekte denedik bi iki tane çok sevdi aslında mutlu oldu. Ama sırf sağlıksız denildiği için almadım. Annelerde biz sizi onla büyüttük diyor. Önemli olan sırt kısmı tam sırtına oturmalı ve ayak kısmı ayarlanabilir olmasıymış. Bel kamburluğu yapıyormuş yoksa ve ayak ucuna basarsa geç yürüme. Bilemedim . Kaç aydan itibaren kullanılır acaba.
Evet ya büyüdü civcivlerimizAy o vakte geldiler miönümüzdeki ay ek gıdadan sonra 1 çay kaşığı püre bile yeseler su teklif edicez oh yarasın bebişinize
Bizim 40 günlük olduğundan beri yüzüstü yatıyor sırt üstü uyumuyor çünkü çok şükür bir sorun olmadı.Merhaba. Bebeğime uyku egitimi vermeye basladim 2 gundur yüz üstü yatirip şş pat yontemini uyguluyorum, ilk etapta evet cok agliyor, hatta aliyorum kucagima sakinlestirip yeniden yuz ustu yatirip devam ediyorum, 45 dk surdugu bile oldu uyuması ama kısalmaya basladi sure. Fakat yuz ustu uyumasinin zararli oldugunu duydum. Bu yuzden daldiktan sonra ceviriyorum gece yatarken. Gunduzleri de cevirirken uyaniyor napsam bilemedim. Sirt ustu dalmiyo uykuya nedense. Egitim veren arkadaslar siz nasil yaptiniz ?
Aa ne güzel ☺ şu an bile nefes aliyor mu diye surekli kontrol ediyorum o kadar kucukken napardim bilmem.Bizim 40 günlük olduğundan beri yüzüstü yatıyor sırt üstü uyumuyor çünkü çok şükür bir sorun olmadı.
Valla reflü yatağını koymuştum yatağın üstüne şu anda yatağın altında reflü yatağı hafif eğimli yine. Sırt üstü 10 dakikadan fazla uyumuyordu kolik olduğu için karın üstü daha rahat oluyordu ilk zamanlar ben de öyleydim ama artık korkmuyorum doktor da artık sorun olmaz dedi zaten.Aa ne güzel ☺ şu an bile nefes aliyor mu diye surekli kontrol ediyorum o kadar kucukken napardim bilmem.
Dönünce bi gerileme oluyor panik yapmayın ben başa döndük sandım neyse ki 2-3 güne toparladıTesekkurler daha donemiyor kizim sizin bebeginiz alisti mi nasil gidiyor su an uykulariniz ☺
Hadi yaDönünce bi gerileme oluyor panik yapmayın ben başa döndük sandım neyse ki 2-3 güne toparladı
Şuanda gece uyku süremiz 11 saat
Ağlayarak uyanma sayımız 1 onda da emziriyorum açlık ağlaması olduğunu anlıyorum sonra uyumaya devam ediyor
Bazende bunun dışında 1-2 kez de uyanıp 3-5 dk oynuyor geri kendi uyuyor kameradan keyifle izliyorum hatta bazen sabah 6 gibi özellikle 30 dk bile uyanık kalıp yine uyuyor tok olduğu için ağlama olmuyor ben hiç müdahele etmiyorum.
Gündüz de 3 uyku toplam 3-4 saat uyuyor
Uykuya geçişler 5-10 dk arası sürüyor çok nadir uykuya direndiği tabiki oluyor onda da 1-2 dk sırtına pışpış yapıyorum kendi başına uyuyor eğitime başlayalı 25 gün oldu bizim
Bende olmadım hala, aşırı şişkin hissediyorum karnımı :/ geçen hafta doktoruma kontrole gittim normal dediKızlar ben hala adet olmadım ya neden valla sinirlerim bozuluyor
Bende bu hafta baktım, Chiccolar güvenli ve sağlam ama çok kaba, hantal görünüyo ben sevmedim. 2000-3000 civarı Peg perego nun mama sandalyeleri var, cok daha kibar ve ergonomik geldi bana, kullanışı da baya iyi gibi görünüyor. Ben siesta olanından aldım. Bikaç sene kullanırsak rahat, kullanıslı olsun istedim. Joie ninki de kullanıslı görünüyorduKizlar mama sandalyesi ne marka almayi dusunuyorsunuz. Chiccoya baktim ama 3500 Tl civari. Cok pahali geldi. Ne kadar kullanicaz onu da bilmiyorum. Baby care daha uygun gibi geldi. Baska hangi markalar var? Arastiran var mi aramizda?
İnşallahBende 63 dum dogumdan once suan 52 kıloyum ınsalalh daha fazla vermeyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?