- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.001
Ben evde kimse yokken girmiştim geçenlerde kucağımda hem o yıkandı hem ben durulanacağım zaman filesine yatırdım durulanıp çıktık hatta emzirdim suyun altında neredeyse uyuyacaktıBebeği ile birlikte duşa giren var mı? Ben çok istiyorum da acaba bi zararı olur mu?
Bizim bebeği yıkadığımız banyo soğuk oluyor, ebeveyn banyosu da çok küçük onun küveti girmiyor ama orası da sıcak. Hem ten tene temas hem de sıcaklık için istiyorum ama bilemedim.
Eş durumundan ücretsiz izindeyim iki senedir yurtdışındayız belki tekrar alamam diye doğurdum hemen bir tane sahaŞimdi anladım yazdığınızı, evet diğer ücretsiz izni kesip doğum sonrası ücretsiz izin alabilirsiniz ama keşke hamileyken 37. Haftada başlama yapsaydınız 16 hafta ücretli izni kullanilirdiniz, sonra ücretsiz devam ederdi.
Allah ne verdiyse yedim ben sadece süt içmiyorum pek o gaz yapıyor çünküKizlar ben emziriyorum diye gaz yapan seyler yemiyorum dogumdan beri. Hatta hamilelikte de yemiyodum. Ama gaz sorunumuz bitti artik gaz damlasi kullanmiyorum birde donebiliyor rahat gaz cikariyor. Acaba kuru fasulye, mercimek corbasi vs yemeye baslasam mi, siz dikkat ediyo musunuz?
Ben hic dikkat etmedim en basindan beri. Her seyi yedim. Gaz olsa bile zaten gaz damlasini kullaniyorduk her gun duzenli. O yuzden problem olmadi hic.Kizlar ben emziriyorum diye gaz yapan seyler yemiyorum dogumdan beri. Hatta hamilelikte de yemiyodum. Ama gaz sorunumuz bitti artik gaz damlasi kullanmiyorum birde donebiliyor rahat gaz cikariyor. Acaba kuru fasulye, mercimek corbasi vs yemeye baslasam mi, siz dikkat ediyo musunuz?
Canim sonuçta vücudun ve ayriyetten bebeğinde bazı vitamin ve minerallerede ihtiyacı var ben bunları 2.5-3 aylıktan beri yiyorum.Bi yoğurt,ayran aşırı tüketiyorum ve mutlaka gaz yapan yiyeceklerin içine kimyon atıyorum tabi atmadigim zamanda oluyor ama o Maasallah gazını kendine kendine çok güzel çıkartıyor büyük adam gibiKizlar ben emziriyorum diye gaz yapan seyler yemiyorum dogumdan beri. Hatta hamilelikte de yemiyodum. Ama gaz sorunumuz bitti artik gaz damlasi kullanmiyorum birde donebiliyor rahat gaz cikariyor. Acaba kuru fasulye, mercimek corbasi vs yemeye baslasam mi, siz dikkat ediyo musunuz?
Benimki en son 9kiloydu bu pazartesi kontrol var umarım 10 kiloyu geçmemiştir korkuyorum valla biraz hızlı gidiyor diye 12-18 ay giyiyoruz bazen rahat olsun diye daha büyük bile giydiriyoruz valla bir sürü kıyafet giyemeden hiç oldu..Kizlar bu cocuklari nerde buyutuyosunuz boyle yabenimki 5aylikken 6880gram 69cm.di 8kilo 9kilolari ne ara gordunuz masallah
Yoğurt,ayran aşırı tüketmiyorum yazacaktım.Canim sonuçta vücudun ve ayriyetten bebeğinde bazı vitamin ve minerallerede ihtiyacı var ben bunları 2.5-3 aylıktan beri yiyorum.Bi yoğurt,ayran aşırı tüketiyorum ve mutlaka gaz yapan yiyeceklerin içine kimyon atıyorum tabi atmadigim zamanda oluyor ama o Maasallah gazını kendine kendine çok güzel çıkartıyor büyük adam gibi
Canım aslında bu dediğin çok doğru sayılmaz senin bebeğin acıktığı vs sütün az olduğu için uyanmıyor diğerinin bebeği de sütü çok olduğu için uyuyor değil. Senin bebeğin uykuya düşkün değil ve memeci öteki o kadar memeci değil ve uykuya düşkün olabilir. Bazı bebekler doğuştan desteksiz uykuyu biliyolar senin bebeğin destekli uyuyo hepsi buBen gece emzriyorum ama bebeğim kalktığı için kalkmasa sabaha kadar uyandırmamsizinki demekki acıkmıyo acıksa mutlaka uyanırdı
Benim bebeğim aşırı aşırı gazlı kolikti bilen bilir çok yazdım buraya. Gazı geçti gibi olunca nohut yedim ayıptır söylemesi çocuk iki gün kendine gelemedi o kadar ağladı sancılandı ki çok pişman oldum. Ama sizinki belki bizimki gibi olmaz deneyin isterseniz. Ben tövbeliyim.Kizlar ben emziriyorum diye gaz yapan seyler yemiyorum dogumdan beri. Hatta hamilelikte de yemiyodum. Ama gaz sorunumuz bitti artik gaz damlasi kullanmiyorum birde donebiliyor rahat gaz cikariyor. Acaba kuru fasulye, mercimek corbasi vs yemeye baslasam mi, siz dikkat ediyo musunuz?
Bakliyatları pişirmeden önce karbonatlı suda bekletiyorum bir kaç saat. Sonra haşlıyorum, o suyu da döküp ondan sonra yemek haline getiriyorum. Ben normalde de gazlı biriyim, bendeki gazı bu şekilde biraz önlüyorum diyebilirim.Kizlar ben emziriyorum diye gaz yapan seyler yemiyorum dogumdan beri. Hatta hamilelikte de yemiyodum. Ama gaz sorunumuz bitti artik gaz damlasi kullanmiyorum birde donebiliyor rahat gaz cikariyor. Acaba kuru fasulye, mercimek corbasi vs yemeye baslasam mi, siz dikkat ediyo musunuz?
Yani anne sutu ve ek gida baslatirsak obez riski olurmus...geciktirecek ek gidayi ...sadece gelecek ay belki tadim yapariz dedi.. acikcasi isime geliyo veriyom memeyi geciyoAminn canımmHadi yaa anne sütü aldığı için obez olmaz dedi benim doktorumda. Ek gıdaya gecince ne olur bilemiyorum tabiki. Benim bebeğim çok küçük doğdu aslında 2780 hatta 2600 e düştü hastaneden cıkarken. Benim doktorum ek gıda için acele etme diyor ama bende cok istiyorum başlamayı. Sırf ben istiyorum diye başlatacak 6 aylık olunca.
Bizimki de anne karnindayken tontik olacak diyorduBizim kiz uzun ince ya, ultrasonda da hep karni haftasina gore geriden geliyodudoktorum uzun ince bi kiz olcak diyordu su an tam da dedigi gibi oluyo kilosu boyuna gidiyor, 1 2 ay 4 5cm uzadigi oldu ama simdi bizimkinin uzamasi da yavasladi
Bunu yazdiginiz iyi oldu, nohut kuru fasulye falan cok sevmem zaten ama mercimek koftesi aseriyorum resmen onu yemek istiyorumBenim bebeğim aşırı aşırı gazlı kolikti bilen bilir çok yazdım buraya. Gazı geçti gibi olunca nohut yedim ayıptır söylemesi çocuk iki gün kendine gelemedi o kadar ağladı sancılandı ki çok pişman oldum. Ama sizinki belki bizimki gibi olmaz deneyin isterseniz. Ben tövbeliyim.
Evet biliyorum ne kadar erken güne başlarsa okadar erken uyur şimdiye kadar evdeyim diye sabahları erken uyandırmadım kendisinin uyanmasını bekledim ama işe başlıcam artık ben giderken mecbur uyancak emzireceğim için otomatikman gece uykuya geçişler öne çekilmiş olacak diye umut ediyorumBiz her sabah 7 de uyandırıyoruz ( işe gitmeden bizimle biraz oynasın , benim evden çıkışımı görsün diye ) akşam en geç 9 da uyumuş oluyo
bebeğim doğduğundan beri hiç memede uyumadı emmesi bittiği an memeyi kendi bırakıyo .gece de kendi gözünü açmadan hareketleniyo acıktığını ordan anlıyorum emziriyorum doyunca memeyi bırakıp uykuya devam :)Canım aslında bu dediğin çok doğru sayılmaz senin bebeğin acıktığı vs sütün az olduğu için uyanmıyor diğerinin bebeği de sütü çok olduğu için uyuyor değil. Senin bebeğin uykuya düşkün değil ve memeci öteki o kadar memeci değil ve uykuya düşkün olabilir. Bazı bebekler doğuştan desteksiz uykuyu biliyolar senin bebeğin destekli uyuyo hepsi bu
Hayır hayır onları yiyebiliyoruz artık toksoplazma riski yok sütten geçmez ama onlara yumurtayı hafif çiğ bile vermicez ilerde ama biz yiyebiliyoruz ben hamileyken yiyememenin acısını çıkardım geçen suşi bile yedimBunu yazdiginiz iyi oldu, nohut kuru fasulye falan cok sevmem zaten ama mercimek koftesi aseriyorum resmen onu yemek istiyorumdenemeyi onunla yapayim bari ya birde ben emziriyorum diye midye kokorec sucuk sosis falan yemiyorum onlari da yiyebilir miyiz acaba ben mi abartiyorum dogrusu nedir bunun acaba, hamileyken de yemezdim bunlari büfe sosislisini bile ozledim ya asdhjfjs
Ayni dert bende de var. Buyuk diye sakladigim kiyafetleri bir cikardim kuculmus bile. Cok hizli buyuyorlar. O yuzden ben en basindan beri az kiyafet aldim. 4-5 tane alip yikayip giydirdim. Onlar kuculunce belediyeye bagisladim. Yeni 5 takim aldim. Hep bu sekilde ilerliyorum.Benimki en son 9kiloydu bu pazartesi kontrol var umarım 10 kiloyu geçmemiştir korkuyorum valla biraz hızlı gidiyor diye 12-18 ay giyiyoruz bazen rahat olsun diye daha büyük bile giydiriyoruz valla bir sürü kıyafet giyemeden hiç oldu..
Valla ben Sushyi hamileyken de yedimHayır hayır onları yiyebiliyoruz artık toksoplazma riski yok sütten geçmez ama onlara yumurtayı hafif çiğ bile vermicez ilerde ama biz yiyebiliyoruz ben hamileyken yiyememenin acısını çıkardım geçen suşi bile yedim
Hayır hayır onları yiyebiliyoruz artık toksoplazma riski yok sütten geçmez ama onlara yumurtayı hafif çiğ bile vermicez ilerde ama biz yiyebiliyoruz ben hamileyken yiyememenin acısını çıkardım geçen suşi bile yedim
Kızlar sushiyi nerede yiyorsunuz yurtdışında yelpaze geniş ama Türkiye’de kendim yapabilirim ancak güzel bir yer var mı gittiğiniz özellikle Ankara’daValla ben Sushyi hamileyken de yedim
Kendim de güzel yaparım
Pişmiş olanlarda sorun yok önemli olan çiğ yememekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?