2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sizin de masallah boyu cok iyi 65 cm yi gorebildik en fazla... siz kiloyu ben boyu takiyom bu aralar...her ay 2cm anca uzayabiliyoz
Bizim kiz uzun ince ya, ultrasonda da hep karni haftasina gore geriden geliyodu doktorum uzun ince bi kiz olcak diyordu su an tam da dedigi gibi oluyo kilosu boyuna gidiyor, 1 2 ay 4 5cm uzadigi oldu ama simdi bizimkinin uzamasi da yavasladi

Genetik demekki canim, benim de eşimin de bebekligi zayifmis bizim genetik belli kiz napsin zaten esimin aynisi bebekligi, kayinvalidemin soylemesine gore esim de uzun inceymis bebeklikte saglikli olsun da kilo iyi bisey olsa su an zayiflamaya calismazdik agshdhhad

Bizim bebis kalkiyor 2 kere falan. Emziriyorum. Ama dert etme uyanmiyorsa acikmiyor ya da acligi rahatsiz etmiyor ki uyanmiyor. O emmek istese uyanir zaten annesi rahat ol bence

balkabağını buharda haşlayıp ezip mi verdiniz. Asit oranı düşük oluyor ,en sağlıklısı ve doğalı diyebiliriz o yüzden bebek zytinyağı Bizlerde onu tüketebiliriz sofralarımızda ama malum en doğalı olduğu için pahalı diğer zeytinyağlarına göre

merhaba. bende memurum(öğretmen).. bu konuyu bende cok merak ediyorum acikcasi. net bir bilgi ögrenirsem sizinle paylasacagim. ayni sekilde sizde net bir sey ögrenirseniz burdan beni etiketleyerek yazarmisiniz, görebilmem için.
Bakanlığa ulaştım sonunda,24 ay bitmeden istediğiniz zaman ücretsiz izne ayrilabilirsin dediler. 1-2 ay çalışıp ayrılsam olur mu dedim, olur isterseniz ücretsiz izne ayrılıp sonra izni bozup 1 ay çalışıp tekrar bile ayrilabilirsin dediler.

Evet buharda hasliyorum hep, patatesle kabakta da oyle yaptim ben de alayim o zaman bebek zeytinyagindan

Haklısın vermiyorum mama vazgeçtim ama hastayım bir haftadır doğru düzgün su bile içemedim sanırım azaldı sütüm inşallah toparlarım yeniden
Bendim canım teşekkür ederim
Guleceksiniz ama bizimki yurumeye basladi. Tabi ki bizim yardimimizla. Yurumek istiyor deli gibi. Biz de belinden tutarak yurutuyoruz. Adim atmaya basladi.
Ben yürüteç aldım walla değişik bir model paylaşmıştım burada da sağa sola gidemiyor aktivite masasına bağlı sütçü beygiri gibi dönüyor etrafında ama yürüyor onunla adımlıyor yani çok da seviyor keyfi yerindeyse
Ben ücretsiz izindeyken doğum yaptım o zaman başlama yapıp bu kez analık İçin ayrılabilirim dimi öyle anlıyorum yazdıklarınızdan

Evet ayrilabilirsin ama analık doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta, onun süresi geçmiş olabilir onu tam bilmiyorum.

İlk 2 sene istediğin zaman kullanabilirsin

Ben gece emzriyorum ama bebeğim kalktığı için kalkmasa sabaha kadar uyandırmam sizinki demekki acıkmıyo acıksa mutlaka uyanırdı

Biz her sabah 7 de uyandırıyoruz ( işe gitmeden bizimle biraz oynasın , benim evden çıkışımı görsün diye ) akşam en geç 9 da uyumuş oluyo

Bebeği ile birlikte duşa giren var mı? Ben çok istiyorum da acaba bi zararı olur mu?
Bizim bebeği yıkadığımız banyo soğuk oluyor, ebeveyn banyosu da çok küçük onun küveti girmiyor ama orası da sıcak. Hem ten tene temas hem de sıcaklık için istiyorum ama bilemedim.

Ben ama eşimde mutlaka oluyor. 4. Ayından beri her akşam duşa girip suyla oynatıyoruz rahat rahat uyuyo su baya rahatlatıyo. Ben kucağıma alıp oturuyorum sadece bebeği tutuyorum eşimde duş başlığını tutuyo oyuncak falanda aldık suda oynanabilen :)

Canım ben yaptım onu ama tavsiye etmem, önce ben duş aldım banyoyu iyice bi isittim sonra eşim bebeği getirdi ama bebeğe şampuanı döktüğümüz anda tutmak o kadar zor oldu ki kaydı gitti elimizden, iki kişi olmasak dusurebilirdik, sampuansiz olursa olabilir ancak.

Şimdi anladım yazdığınızı, evet diğer ücretsiz izni kesip doğum sonrası ücretsiz izin alabilirsiniz ama keşke hamileyken 37. Haftada başlama yapsaydınız 16 hafta ücretli izni kullanilirdiniz, sonra ücretsiz devam ederdi.

bunu ögrendigime cok sevindim. cok tesekkur ederim. farkli bir sey ogrenirsem size de mutlaka yazacagim

Kizlar ben emziriyorum diye gaz yapan seyler yemiyorum dogumdan beri. Hatta hamilelikte de yemiyodum. Ama gaz sorunumuz bitti artik gaz damlasi kullanmiyorum birde donebiliyor rahat gaz cikariyor. Acaba kuru fasulye, mercimek corbasi vs yemeye baslasam mi, siz dikkat ediyo musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…