- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.392
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.981
Boy kilo normal gece Uykularını da sormayinca açıkçası benim de aklıma gelmedi sorayim canım bir sonrakine teşekkür ederimCanım onu bebegin gelişimine göre doktorun bilir, bizimki uyanmazsa en fazla 7 saat dedi ben de 6 saate alarm kurup uyurken doyuruyorum.
Bizim kiz uzun ince ya, ultrasonda da hep karni haftasina gore geriden geliyoduSizin de masallah boyu cok iyi65 cm yi gorebildik en fazla... siz kiloyu ben boyu takiyom bu aralar...her ay 2cm anca uzayabiliyoz
Genetik demekki canim, benim de eşimin de bebekligi zayifmis bizim genetik belli kiz napsinValla tatlım inanki bende bilmiyorum anne sütü veriyorum sadece doktor dedi sütün yarıyor. Öyle sağlıklı beslenmiyorumda yani kahvaltı fln doğru dürüst yapmam pek meyve yemem sanırım genetik. Bir ara vitamin kullanıyordum onları da bıraktım. Aman olsun önemli olan sağlıklı olması kilo cok ta iyi bişey değil.:))
Ahaha aynı şeyi bende dedim diyetisyeneUymamız gereken liste böyleyse neden emzirmeme rağmen kilo aldığım anlaşıldı
Bizim bebis kalkiyor 2 kere falan. Emziriyorum. Ama dert etme uyanmiyorsa acikmiyor ya da acligi rahatsiz etmiyor ki uyanmiyor. O emmek istese uyanir zaten annesi rahat ol benceMerhaba kızlar, emziren annelere sorum gece emziriyor musunuz? Bebeğiniz uyanıyor mu yani? Benim bebiş gece 10 gibi uykuya geçiyor. Sabah 8 gibi uyanip emiyor hatta bazen 9 diyebilirim. Gece hiç kalkmıyor artık anca az emdiyse kalkar ya da huzursuzluk vs. Valla o uyuyunca ben de uyuyorum açıkçası ama her sabah içimde bir pişmanlık acaba aç mı kaldı vs diye. Sizde durumlar nedir? Benim oğlum çok şükür saat gibi dakikasını geçirmeden az pışpışlamam ile dalar uyur, o yüzden uyku problemi yaşamadık hiç uykuya geçemeyen bebelerin annelerine sabır diliyorum o yüzden çok zor uykusuz olmak
balkabağını buharda haşlayıp ezip mi verdiniz. Asit oranı düşük oluyor ,en sağlıklısı ve doğalı diyebiliriz o yüzden bebek zytinyağıYa evet ben de anne sutu kattim birkac defa bugun havuc verecektim ama karar degistirip balkabagi verdim bayildi onabirde bebekler icin zeytinyagi satiliyor, onlarin farki nedir bizimkilerden arastirdiniz mi hic ben hic bakamadim onlara, evdekini de kullansam mi bilemedim
Bakanlığa ulaştım sonunda,24 ay bitmeden istediğiniz zaman ücretsiz izne ayrilabilirsin dediler. 1-2 ay çalışıp ayrılsam olur mu dedim, olur isterseniz ücretsiz izne ayrılıp sonra izni bozup 1 ay çalışıp tekrar bile ayrilabilirsin dediler.merhaba. bende memurum(öğretmen).. bu konuyu bende cok merak ediyorum acikcasi. net bir bilgi ögrenirsem sizinle paylasacagim. ayni sekilde sizde net bir sey ögrenirseniz burdan beni etiketleyerek yazarmisiniz, görebilmem için.
Rica ederim canım, sanırım doktordan doktora değişiyor bu durum da.Boy kilo normal gece Uykularını da sormayinca açıkçası benim de aklıma gelmedi sorayim canım bir sonrakine teşekkür ederim
Evet buharda hasliyorum hep, patatesle kabakta da oyle yaptimbalkabağını buharda haşlayıp ezip mi verdiniz. Asit oranı düşük oluyor ,en sağlıklısı ve doğalı diyebiliriz o yüzden bebek zytinyağıBizlerde onu tüketebiliriz sofralarımızda ama malum en doğalı olduğu için pahalı diğer zeytinyağlarına göre
Haklısın vermiyorum mama vazgeçtim ama hastayım bir haftadır doğru düzgün su bile içemedim sanırım azaldı sütüm inşallah toparlarım yenidenCanım mama verirken çok daldı uyuyacaktı baya uykusu geldi ama işte ona rağmen uyumuyor ilginç ben de anlamıyorum yine uyandı başını okşadım konuştum sakinleşti uykuya daldı ama gece çok sorunlu bizim ya ama şu an 3 saat bile uyuması mucize benim içintam tamına saatlere uydurmuyoruz aslında minimum 1 saat diyor madams gündüz iki uyku için diğeri de 30-45 dklık şekerleme. Düşününce çok da değil gündüz çok uyuyor diyemem ama sorun çıkarmadan koyuyorum uyuyor geceyi de çözeceğim inşallah muhtemelen çok uyarana maruz kalıp yoruluyor benimki birazcık daha erkene çekicem mesela 10 dk fln belki çok yorulmaz olmadı diyorum son yarım saati karanlık odada geçirelim yatakta oynama kısık sesle konuşma belki çocuk direkt ışıklı salondan yatak odasına geçince afallıyor bu arada kucakta hafif dans edip ninni de söylüyorum mamadan çok medet umma bunların sorunu süt müt değil anacım etrafta keşfedecek çok şey var uykuya ne gerek var yani
Bendim canım teşekkür ederimDeneyin siz de, bu arada acil degilse eczaneden almak yerine internetten alin, hepsiburadada indirim vardi 44liraydi eczanede 80liraymis, hizli olsun diye mecbur aldim ben, sizin de aklinizda olsun
Tetagil kullaninca sonucu merak eden biri vardi siz miydiniz bilmiuorum mesajlardan bulamadim, umarim yazdigimi görür
Ben yürüteç aldım walla değişik bir model paylaşmıştım burada da sağa sola gidemiyor aktivite masasına bağlı sütçü beygiri gibi dönüyor etrafındaGuleceksiniz ama bizimki yurumeye basladi. Tabi ki bizim yardimimizla. Yurumek istiyor deli gibi. Biz de belinden tutarak yurutuyoruz. Adim atmaya basladi.
Ben ücretsiz izindeyken doğum yaptım o zaman başlama yapıp bu kez analık İçin ayrılabilirim dimi öyle anlıyorum yazdıklarınızdanBakanlığa ulaştım sonunda,24 ay bitmeden istediğiniz zaman ücretsiz izne ayrilabilirsin dediler. 1-2 ay çalışıp ayrılsam olur mu dedim, olur isterseniz ücretsiz izne ayrılıp sonra izni bozup 1 ay çalışıp tekrar bile ayrilabilirsin dediler.
Evet ayrilabilirsin ama analık doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta, onun süresi geçmiş olabilir onu tam bilmiyorum.Haklısın vermiyorum mama vazgeçtim ama hastayım bir haftadır doğru düzgün su bile içemedim sanırım azaldı sütüm inşallah toparlarım yeniden
Bendim canım teşekkür ederim
Ben yürüteç aldım walla değişik bir model paylaşmıştım burada da sağa sola gidemiyor aktivite masasına bağlı sütçü beygiri gibi dönüyor etrafındaama yürüyor onunla adımlıyor yani çok da seviyor keyfi yerindeyse
Ben ücretsiz izindeyken doğum yaptım o zaman başlama yapıp bu kez analık İçin ayrılabilirim dimi öyle anlıyorum yazdıklarınızdan
İlk 2 sene istediğin zaman kullanabilirsinKızlar memurlarda doğum sonrası ücretsiz izin ile ilgili bilgisi olan yazabilir mi? Ben ücretsiz izine baslayacagim ama işlerinde pek bilgi sahibi olan yok, kimisi diyor analık izni bitince baslamaliydın kaçırdın, kimi diyor süt izni bitene kadar başlamalısın, kimi diyor yıllık izin kullanmadan başlaman gerekiyordu kimi diyor 24 ay boyunca istediğin zaman kullanabilirsin, bakanlığı arıyorum 2 gündür kimseye ulaşamadım.
Ben gece emzriyorum ama bebeğim kalktığı için kalkmasa sabaha kadar uyandırmamMerhaba kızlar, emziren annelere sorum gece emziriyor musunuz? Bebeğiniz uyanıyor mu yani? Benim bebiş gece 10 gibi uykuya geçiyor. Sabah 8 gibi uyanip emiyor hatta bazen 9 diyebilirim. Gece hiç kalkmıyor artık anca az emdiyse kalkar ya da huzursuzluk vs. Valla o uyuyunca ben de uyuyorum açıkçası ama her sabah içimde bir pişmanlık acaba aç mı kaldı vs diye. Sizde durumlar nedir? Benim oğlum çok şükür saat gibi dakikasını geçirmeden az pışpışlamam ile dalar uyur, o yüzden uyku problemi yaşamadık hiç uykuya geçemeyen bebelerin annelerine sabır diliyorum o yüzden çok zor uykusuz olmak
Biz her sabah 7 de uyandırıyoruz ( işe gitmeden bizimle biraz oynasın , benim evden çıkışımı görsün diye ) akşam en geç 9 da uyumuş oluyoMerhabaöncelikle maşallah bebişlerimize biz de çekmedik uykusuzluk çok şükür oğlum gece 10-11 arası uykuya geçiyor sabah 9-9:30 kalkıyor ben saatimi kurup emziriyorum, 6 saat sonraya kuruyorum. Ben de gece uykuya geçişi erkene çekmek istiyorum bir türlü olmuyor sabahları geç kalktıgı ve gündüzleri uzun uykuları oldugu için muhtemelen biraz geç uyuyoruz
BenBebeği ile birlikte duşa giren var mı? Ben çok istiyorum da acaba bi zararı olur mu?
Bizim bebeği yıkadığımız banyo soğuk oluyor, ebeveyn banyosu da çok küçük onun küveti girmiyor ama orası da sıcak. Hem ten tene temas hem de sıcaklık için istiyorum ama bilemedim.
Canım ben yaptım onu ama tavsiye etmem, önce ben duş aldım banyoyu iyice bi isittim sonra eşim bebeği getirdi ama bebeğe şampuanı döktüğümüz anda tutmak o kadar zor oldu ki kaydı gitti elimizden, iki kişi olmasak dusurebilirdik, sampuansiz olursa olabilir ancak.Bebeği ile birlikte duşa giren var mı? Ben çok istiyorum da acaba bi zararı olur mu?
Bizim bebeği yıkadığımız banyo soğuk oluyor, ebeveyn banyosu da çok küçük onun küveti girmiyor ama orası da sıcak. Hem ten tene temas hem de sıcaklık için istiyorum ama bilemedim.
Şimdi anladım yazdığınızı, evet diğer ücretsiz izni kesip doğum sonrası ücretsiz izin alabilirsiniz ama keşke hamileyken 37. Haftada başlama yapsaydınız 16 hafta ücretli izni kullanilirdiniz, sonra ücretsiz devam ederdi.Haklısın vermiyorum mama vazgeçtim ama hastayım bir haftadır doğru düzgün su bile içemedim sanırım azaldı sütüm inşallah toparlarım yeniden
Bendim canım teşekkür ederim
Ben yürüteç aldım walla değişik bir model paylaşmıştım burada da sağa sola gidemiyor aktivite masasına bağlı sütçü beygiri gibi dönüyor etrafındaama yürüyor onunla adımlıyor yani çok da seviyor keyfi yerindeyse
Ben ücretsiz izindeyken doğum yaptım o zaman başlama yapıp bu kez analık İçin ayrılabilirim dimi öyle anlıyorum yazdıklarınızdan
bunu ögrendigime cok sevindim. cok tesekkur ederim. farkli bir sey ogrenirsem size de mutlaka yazacagimBakanlığa ulaştım sonunda,24 ay bitmeden istediğiniz zaman ücretsiz izne ayrilabilirsin dediler. 1-2 ay çalışıp ayrılsam olur mu dedim, olur isterseniz ücretsiz izne ayrılıp sonra izni bozup 1 ay çalışıp tekrar bile ayrilabilirsin dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?