2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben doktora sordum oturtayim mi oturmak istiyor diye. Istiyorsa oturtun dedi . Yurutec kullanalim mi dedim. Aldiysaniz kullanin dedi Ki kullanmayin deseydi kullanacaktim yararli oldugunu ve biraz rahatlayacagimi dusundum cunku. Cogumuz bebekken yurutec kullanmisizdir. Bebekken yurutec kullandigi icin ortopedik sorunu olana rastlamadim. En iyisi bebisin ne istedigi.

Muhtemelen öyle canım hem kol hem bacak hem sırt çalışıyor hem de yorulup güzel uyurlar bence

Kızlar memurlarda doğum sonrası ücretsiz izin ile ilgili bilgisi olan yazabilir mi? Ben ücretsiz izine baslayacagim ama işlerinde pek bilgi sahibi olan yok, kimisi diyor analık izni bitince baslamaliydın kaçırdın, kimi diyor süt izni bitene kadar başlamalısın, kimi diyor yıllık izin kullanmadan başlaman gerekiyordu kimi diyor 24 ay boyunca istediğin zaman kullanabilirsin, bakanlığı arıyorum 2 gündür kimseye ulaşamadım.

en doğrusunu 170 i arayarak hemen öğrenebilirsiniz sanırım

Kizlar benim kiza bi enerji geldi ya. Gunduz 2defa 45dk, 1defa 1bucuk saatlik uyku yapiyor, uyku aralari en az 2bucuk saat oldu ve gece uykusuna yatmadan once tam 4bucuk saat uyumadi. 2saat boyunca uyutmaya calistim ama deli gibi bi saga bi sola donuyor, yatakta durmuyor. Uyku sinyalini mi kacirdim dicem ama surekli gozlemledim. Uykusu gelsede yatrsam diye onu da kacirmis olamam bu atakta boyle bisey var mi ya bilen var mi

Maşallah canım yaa seninki baya iyimiş. Ben 5 aylıkken gittiğimde 8750 gr 70 cm boydu.
Sizinki de iyi masallah Rabbim korusun tum yavrularimizi insallahsadece bizim boy ve kilo dogru orantili degil diye ek gidaya hemen baslamiycaz dedi...daha gelecek ay tadim yapabiliriz dedicunku obez olma riski oluyormus ek gida da baslatirsa

Merhaba kızlar, emziren annelere sorum gece emziriyor musunuz? Bebeğiniz uyanıyor mu yani? Benim bebiş gece 10 gibi uykuya geçiyor. Sabah 8 gibi uyanip emiyor hatta bazen 9 diyebilirim. Gece hiç kalkmıyor artık anca az emdiyse kalkar ya da huzursuzluk vs. Valla o uyuyunca ben de uyuyorum açıkçası ama her sabah içimde bir pişmanlık acaba aç mı kaldı vs diye. Sizde durumlar nedir? Benim oğlum çok şükür saat gibi dakikasını geçirmeden az pışpışlamam ile dalar uyur, o yüzden uyku problemi yaşamadık hiç uykuya geçemeyen bebelerin annelerine sabır diliyorum o yüzden çok zor uykusuz olmak

Merhabaöncelikle maşallah bebişlerimize biz de çekmedik uykusuzluk çok şükür oğlum gece 10-11 arası uykuya geçiyor sabah 9-9:30 kalkıyor ben saatimi kurup emziriyorum, 6 saat sonraya kuruyorum. Ben de gece uykuya geçişi erkene çekmek istiyorum bir türlü olmuyor sabahları geç kalktıgı ve gündüzleri uzun uykuları oldugu için muhtemelen biraz geç uyuyoruz

Kizlar bu cocuklari nerde buyutuyosunuz boyle ya benimki 5aylikken 6880gram 69cm.di 8kilo 9kilolari ne ara gordunuz masallah
Valla tatlım inanki bende bilmiyorum anne sütü veriyorum sadece doktor dedi sütün yarıyor. Öyle sağlıklı beslenmiyorumda yani kahvaltı fln doğru dürüst yapmam pek meyve yemem sanırım genetik. Bir ara vitamin kullanıyordum onları da bıraktım. Aman olsun önemli olan sağlıklı olması kilo cok ta iyi bişey değil.:))

Canım onu bebegin gelişimine göre doktorun bilir, bizimki uyanmazsa en fazla 7 saat dedi ben de 6 saate alarm kurup uyurken doyuruyorum.

Kız ne güzel daha ne istiyorsun:) benimki 2 max 3 saatte bir mıkırdanıyor yani acıkıyor emziriyorum. Yarım saat 1 saat memede kalıyor artık ben zorla cekıyorum. Çok zor oluyor geceleri ya. Acıksa mutlaka huzursuz olur uyanır demekki acıkmıyor bence. Hiç doğru düzgün uyuyamıyorum bende bu yüzden hatta diyorum acaba sütüm doyurmuyor mu büyüdüler artık bu kadar sık uyanmaması lazım ama bilmiyorum. Ek gıdaya geçelim geceleri yoğurt verip uyutucam birinde gördüm baya uyuyormuş öyle bebeler :))

Sizinki de iyi masallah Rabbim korusun tum yavrularimizi insallahsadece bizim boy ve kilo dogru orantili degil diye ek gidaya hemen baslamiycaz dedi...daha gelecek ay tadim yapabiliriz dedicunku obez olma riski oluyormus ek gida da baslatirsa
Aminn canımm Hadi yaa anne sütü aldığı için obez olmaz dedi benim doktorumda. Ek gıdaya gecince ne olur bilemiyorum tabiki. Benim bebeğim çok küçük doğdu aslında 2780 hatta 2600 e düştü hastaneden cıkarken. Benim doktorum ek gıda için acele etme diyor ama bende cok istiyorum başlamayı. Sırf ben istiyorum diye başlatacak 6 aylık olunca.

merhaba. bende memurum(öğretmen).. bu konuyu bende cok merak ediyorum acikcasi. net bir bilgi ögrenirsem sizinle paylasacagim. ayni sekilde sizde net bir sey ögrenirseniz burdan beni etiketleyerek yazarmisiniz, görebilmem için.

Aynen canım benim de böyle. ek gıdada sıkıntı oluor bana biraz bu durum. Tek yol gündüz bir uykusuna geçirmemek, o zaman 1 sa erkene çekilir hem uyku hem kalkma saati dee Benimki günde 2-3 kere şekerleme yapar. Ama elinden alamıyorum uykusu geldiğinde aşırı huzursuz oluyor oyalamak imkansız oluyor. Bakalım belki de kendi kendine ayar çeker bu düzeni de o oluşturdu çünkü

Yok canım tabii uyuması çok iyi hem o hem ben dinlenmiş oluyoruz iyi oluyor sadece işte klasik annelik vicdanı sanırım 10 gündür falan böyle olunca uykumdan uyanamadim çocuğum aç mı diye tribe girdim yoksa gece 2 kere max uyanıyordu emmeye bu zamana kadar. Memedeyken hemen uyumuyor mu, yani genelde memede huzur bulup yyurlar ya geceleri de dalmaları daha kolay oluyor. (En azından fikrim bu)Bir de yerine koyunca uyanıyor mu hemen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…