2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Üç sınavım var hazırlanmam gereken ve benim icin çok önemli, kitaplar bana bakıyor ben kitaplara. Ayrıca kaynaklari tarayıp kontrol edilmesi gereken sorular var, hata var mi yokmu bunlarda cabasi. Bilgisayarım bozuldu aksi gibi iki ay dir bekliyorum. Bana gün yetmiyor, dinlenemiyorum neye yetişeceğimi şaşırıyorum. Işe dönseydim bu dönem hiçbirşey yapamazdım ama bu şekilde de tamamen ev hanımı oldum. Gundüz çocuk ne yiyecek yap et uyut tekrar tekrar, evi topla, çamaşır, orası burası, akşam koca ne yiyecek sonra mutfağı topla vs gece olmuş 11 12.. Eşim yoğun çalışıyor tamamen pazar hariç tek halletmeye çalışıyorum. Masamin başına oturup iki şey yapamadım daha. Oglumdan yana sikintim yok fakat bekar olsaydim sanirim daha rahat anne olurdum bu ev isleri kocanin arkasını toplamak ekstra zaman aliyor fazlaca. Ben bir aylığına öyle bir annem bakar vs için gittim inanki daha çok yoruldum bu sefer çocuğumu uyutmadiklari için evde ses vs iki hop hop sonra yine ben iki hafta sonra geri geldim eminim evime gelseler yine aynısı olacakmış. Arada temizlikçi geliyor ama iki haftada alıyorum. Geçecek ama ümidim o yönde günler uzuyor eskisi gibi oğlumda meşgul etmiyor. Yalnız değilsin hergun vicdanen nasıl yetişecek diye diye daha oturamadım masaya Kısır döngüye girmiş gibiyim

Biz de aynıydık 4 gece nefes aldırmadı 5 dk uyudu uyandı hep uyutması da zordu çığlık çığlığa. 2 gündür normale dönmeye başladı çok korkmuştum öyle kalacak diye. Şu an 2 kere uyanıyor. Normalde 4 aylıktan beri 1 kere uyanırdı bazen hiç uyanmazdı. Dişimiz gelmeye başlamış bizim. Bi de 1 haftadır emekliyor hiç durmuyor kas ağrısından da oldu diye düşünüyorum. Yine olursa banyosuna lavanta çayı koyacağım varsa papatya da iyi oluyormuş çocuğu gevşetip daha derin uyumasını sağlıyormuş eczacımız söylemişti deneyin isterseniz

Üstlerin olması normal çünkü kafasının yanlarını sürtüyor hep o yüzden dökülüyor yanlar benimkinin de alnı öyle bi açıktı ki hani otoban geçer cinsinden daha yeni incecik çıkmaya başladı. O kadar saçlı doğdu ki alnı açık olunca peruğu geriye kaymış gibi duruyordu hep bi de çok kolay kırılıyor bebeklerin saçları

Bizim de öyle canım, bebeklerin öyle olur zaten, yatağa değen yerler kırılıyor saclari zayıf olduğu için.

En güzelini yapmışsınız Ben de nerde nasıl uyursa öylece bırakıyorum , uyanmasını göze alamıyorum.

Kızlar genel olarak bebislerin bu sıralar huysuz ve gece sürekli uyanmalari konuşulmuş. Bir iki birşey yazayım bende, diş olabilir evet benimki bir gece çığlık çığlığa uyanmıştı hiçbirşey yapamamıştım zar zor sakinlestirmistim ve sonuç meğer iki dişi patlamış uyandigi gece.
Sarihul arkadaşımızında dediği gibi gün içerisinde çok hareket ettikleri için kas ağrısı olabilir ve gece koca adamı bile uyandırır bu ağrılar, takip ettiğim zaman arada nadirde olsa varsa huysuzluk veriyorum ağrı kesici şurup.
Ek gidaya geçtiyseniz porsiyonları fazla veriyorsanız gece rahatsız ediyordur midesini, mide kapasitelerini aşmamak gerek ve yavaş yavaş ilerlemek lazım bazı besinler illa alerji yaparak belirti verecek diye bir durum yok sindirimine ve bedene verdigi huzursuzlukta var.
Yanınızda yatıyorsa ki ben yatırıyorum anne yani beşiği kullanıyoruz sabah ta yanıma yatırıyorum eli yuzumde uyumaya devam ,horluyoruz sesimize uyanabiliyorlar ( maalesef aşırı yorgunluktan horlamaya başlamışım ve oğlum bu yüzden zırt pırt uyanıyormuş son zamanlarda, eşim söyledi )
Son olarak doymuyorlardir yada yatakları rahatsız ediyordur ben sert yatak kullanmaya başladığımdan bu yana uyku kalitesi çok düzeldi Genel olarak atak dönemleri de var tabi ben çok bilmiyorum takmıyorum sağlığı iyiyse sıkıntı yok gececek elbet, bana söylemeye çalıştığı şeyleri hareketlerini iyi gözlemliyorum ona göre yol izliyorum fazla sıkıntıya sokmadan düzeltmeye çalışıyorum

Her ay düzenli kontrole götürüyor musunuz bebeklerinizi? Benim bu ay hiç gidesim gelmiyor mesela çok şükür iyi de kızım boyunu kilosunu ölçüp dünyanın parasını alacaklar yine

aynısını yaşıyoruz. artık stresten sinirden uçuk patlattım
meme tiryakisi.resmen karnı da aç değil gece uyanıyor emmek istiyor. emzigi de bıraktı.onceden memeden emzige geçirip kandırirdim. gece aç olmadığı halde 20 dk emziriyorum. emmiyor da emzik gibi yapıyor.
bibs emzigi aldım gelsin ins onu tutar.
Ben birazda kendim kaşındım emzik tutmuyor diye biraktirayaim dedim.demez olaydım.
tek yolu gece dişlerini tetagille kasıyip güzelce doyurup yatırmak.aglama krizine girmezse de babası gece müzikle uyutuyor onda meme olmadığını anlıyor kokudan. odayi terk ediyorum . göğüslerim ilk defa acıdı çünkü emmiyor emzik gibi kullanıyor.

aynı aynıı vallahi .tek farkı uyanıkken yerse geri geri sürünmek istiyor

Her ay düzenli kontrole götürüyor musunuz bebeklerinizi? Benim bu ay hiç gidesim gelmiyor mesela çok şükür iyi de kızım boyunu kilosunu ölçüp dünyanın parasını alacaklar yine
Kaçıncı aya kadar her ay götüreceğiz 9 mu? Ben şimdiye kadar götürdüm kah aşı oldu kah ek gıda muhabbeti ama bir yerden sonra götürmeyiz değil mi?

Her ay götürdüm şimdiye kadar.Bugün gittik hatta önümüzdeki ay gelmeyin bir durum yok zaten dedi 9. ay göreceğim dedi.

Şimdiye kadar her ay gittik, 7. Ve 8. Ayda kontrol yok 9. Ayda var. Doktor ne zaman gelin derse o zaman götürüyoruz ama artık daha seyrek olacak sanırım.

Kızlar bebeğin kilosuna göre mama miktarını hesaplanıyordu ya formülü hatırlayan varmi?

Kızlar bende 1 haftadır giremiyorum siteye benim bebekte hiç durmuyor gece 2 de uyuyor. çok zor emiyor kucağıma alıyorum evde gezerek emiyor. Sürekli ağlıyor benimde aklıma diş geldi bizim alt 2 diş çıktı üst dişleri çıkacak galiba

herkese selam. çarşamba'dan beri oğlumun ateşi var. salı huysuzluğu başlamıştı ama ateşini ölçmemiştim o gün. sürekli meme istiyordu, meme olmasa da kucak, hala öyle..
ateşi fitille bir kere düştü. dönüşümlü calpol-dolven kullanıyoruz. idrar tahlilinde bişey çıkmayınca ve boğazda kızarıklı olunca viral enfeksiyondur dediler. ilk şikayetler çıktığında takip doktoruna mesaj atmıştım, o da 2 gün ateş olur geçer, dolven kullanın demişti. 2 günde geçmedi. şimdi babası uyutuyor. 39 derece ateşle yatağına yatırdık.
tam uykusunu hale yola koyduk derken böyle oldu. (uyku konusundaki desteklerinden ötürü buradan MadammS e selam ederim.)
ilk defa bu kadar ateşlendi. bu kadar gündür ateşli olması normal mi, benzer bir şey yaşayan var mı?

bu arada geçen hafta "ay bizim çocuk da bi hastalansa da bağışıklığı gelişse, hiç hastalanmamak iyi bir şey değil" şeklinde cümleleri bir iki kere kurmuştum. gülücem, gülemiyorum. sadece ateşi düşünce yüzümüz gülüyor..

Canım rica ederim ne demek öncelikle uyku düzenin bozulmaz merak etme uykuya yatkınlıkta olacaktır ateş kaynaklı sana düşen sık sık ateş kontrolü yapmak
Çok çok geçmiş olsun covid ihtimaliniz var mı peki elbette doktor değerlendirmiştir ama
Birde boğazları kızarıkmış enfeksiyon olduğu için kanda CRP değeri yüksektir bu nedenle ateş devam edebilir. Kan tahlili yapıldı mı peki benimde en istemediğim durum kan aldırmak ama
Bu tip durumlarda 2 günden fazla sürebiliyor.
En kısa sürede iyileşir inşallah kuzucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…