- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.181
Üç sınavım var hazırlanmam gereken ve benim icin çok önemli, kitaplar bana bakıyor ben kitaplara. Ayrıca kaynaklari tarayıp kontrol edilmesi gereken sorular var, hata var mi yokmu bunlarda cabasi. Bilgisayarım bozuldu aksi gibi iki ay dir bekliyorum. Bana gün yetmiyor, dinlenemiyorum neye yetişeceğimi şaşırıyorum. Işe dönseydim bu dönem hiçbirşey yapamazdım ama bu şekilde de tamamen ev hanımı oldum. Gundüz çocuk ne yiyecek yap et uyut tekrar tekrar, evi topla, çamaşır, orası burası, akşam koca ne yiyecek sonra mutfağı topla vs gece olmuş 11 12.. Eşim yoğun çalışıyor tamamen pazar hariç tek halletmeye çalışıyorum. Masamin başına oturup iki şey yapamadım daha. Oglumdan yana sikintim yok fakat bekar olsaydim sanirim daha rahat anne olurdum bu ev isleri kocanin arkasını toplamak ekstra zaman aliyor fazlaca. Ben bir aylığına öyle bir annem bakar vs için gittim inanki daha çok yoruldum bu sefer çocuğumu uyutmadiklari için evde ses vs iki hop hop sonra yine ben iki hafta sonra geri geldim eminim evime gelseler yine aynısı olacakmış. Arada temizlikçi geliyor ama iki haftada alıyorum. Geçecek ama ümidim o yöndehanımla bebekle birlikte okuyan anne var mı? veya sınava hazırlanan? Ben doktora yapıyorum, tez yazımı makale yazımı araştırma, sınav hazırlıkları yetiştirme mücadelesi çok yoruluyorum yetişemiyorum. Mental olarak iyi değilim. Ne anne ne kv yardımcı olanım yok. Nasıl planlama yapıyorsunuz merak ediyorum nasıl yetmeliyim her şeye?
Biz de aynıydık 4 gece nefes aldırmadı 5 dk uyudu uyandı hep uyutması da zordu çığlık çığlığa. 2 gündür normale dönmeye başladı çok korkmuştum öyle kalacak diye. Şu an 2 kere uyanıyor. Normalde 4 aylıktan beri 1 kere uyanırdı bazen hiç uyanmazdı. Dişimiz gelmeye başlamış bizim. Bi de 1 haftadır emekliyor hiç durmuyor kas ağrısından da oldu diye düşünüyorum. Yine olursa banyosuna lavanta çayı koyacağım varsa papatya da iyi oluyormuş çocuğu gevşetip daha derin uyumasını sağlıyormuş eczacımız söylemişti deneyin istersenizAynısı bizde varTam yazayım diyordum senin mesajına denk geldim. Sürekli mızmızzz ,hiçbir şey yaptırtmıyor Altını da üstünüde zor değiltiriyorum. Gündüz iki dakika kendi işimi yapamıyorum. Zaten en büyük sorunumuz gece saatte bir dönerek ağlayarak uyanması Geri uykuyada zor dalıyor. Nedir bu kızlar ,cidden bi önerisi olan var mı ya. Ben kafayı yemek üzereyim çünkü
Üstlerin olması normal çünkü kafasının yanlarını sürtüyor hep o yüzden dökülüyor yanlarKızlar iyi aksamlar
Benim kızçemin saçları çok kısa ya ve seyrek yanlar daha boş arkalar daha kısa ön tepe saçma şekilde uzuyor bir garip yani doğduğundan beri hiç uzamıyor gibi .. badem yağı vs sürsem işe yarar mı acaba
Bizim de öyle canım, bebeklerin öyle olur zaten, yatağa değen yerler kırılıyor saclari zayıf olduğu için.Kızlar iyi aksamlar
Benim kızçemin saçları çok kısa ya ve seyrek yanlar daha boş arkalar daha kısa ön tepe saçma şekilde uzuyor bir garip yani doğduğundan beri hiç uzamıyor gibi .. badem yağı vs sürsem işe yarar mı acaba
En güzelini yapmışsınızİnşallah ataktır dişimiz de çıkmadı daha ağzının suyu Çeşme gibi yakalık dayanmıyor çocuğum asmayı unuttuğumuz çamaşır gibi kokuyor hep ıslak
Ben de uykusuz kalınca yanıma alıyorum mecbur napayım yemek yerken bağırıyor giyinirken alt değiştirirken ağlıyor uyku zamanı emzik alıyordu birden nefret etmeye başladı ağzını kilitliyor emzik verince sürekli benimle ilgilenin modunda
halimiz bu vallahi beşiğine almaya korktum uyanır diye kale yaptım etrafına
Bende banyo yaptırmadan tüm kafaya sürüp şapka geçirip bi 10 dk bekletsem mi diye düşünüyorumZeytınyağının beslediğini duydum bir çok kişi söyledi şimdi sende söyledin denesem mi acaba
Ben veriyorum. Elimde hafif sıkıp bi pıtlatıp 2 ye ayırıyorum, öyleyece koyuyorum önüne yiyor.Bebişlerinize yabanmersini verdiniz mi nasıl veriyorsunuz cevabınız evetse
aynısını yaşıyoruz. artık stresten sinirden uçuk patlattımKızlar uyku demişken benim kız gece sadece 2 kez uyanırdı emer yatardı şimdi elli kez uyanıyor resmen meme tiryakisi. Uykusuz kalmaya başladık eşimle. Çünkü ya elimi tutacak ya yüzümü okşayacak emerken mecburen yatağına koyamıyorum çünkü anlıyor ve uyanıyor. Dişten dolayı yanımda emzirerek uyutmuştum acaba ona mı alıştı hemen. Var mı bir çözümü geçici mi bu dönem yaşayan var mı?
aynı aynıı vallahi .tek farkı uyanıkken yerse geri geri sürünmek istiyor@z e y n o m @Zeytindallarindan benim kız da aynı memede durayım diyor zırt bırt uyanıyor üstüne üstlük emziği reddetmeye başladı zaten çok zor almıştı gündüz bensiz durmuyor sürekli al beni diyor uykusu geliyor uyutuyorum hop ilk döngüde ayakta atak mı acaba yine noluyor ya
Kaçıncı aya kadar her ay götüreceğiz 9 mu? Ben şimdiye kadar götürdüm kah aşı oldu kah ek gıda muhabbeti ama bir yerden sonra götürmeyiz değil mi?Her ay düzenli kontrole götürüyor musunuz bebeklerinizi? Benim bu ay hiç gidesim gelmiyor mesela çok şükür iyi de kızım boyunu kilosunu ölçüp dünyanın parasını alacaklar yine
Her ay götürdüm şimdiye kadar.Bugün gittik hatta önümüzdeki ay gelmeyin bir durum yok zaten dedi 9. ay göreceğim dedi.Her ay düzenli kontrole götürüyor musunuz bebeklerinizi? Benim bu ay hiç gidesim gelmiyor mesela çok şükür iyi de kızım boyunu kilosunu ölçüp dünyanın parasını alacaklar yine
9'da da aşısı var gel dedi bugün bana.8. ayda gelme gerek yok dedi.Sanırım en fazla 1 yaşından sonra götürmeyiz.Kaçıncı aya kadar her ay götüreceğiz 9 mu? Ben şimdiye kadar götürdüm kah aşı oldu kah ek gıda muhabbeti ama bir yerden sonra götürmeyiz değil mi?
Şimdiye kadar her ay gittik, 7. Ve 8. Ayda kontrol yok 9. Ayda var. Doktor ne zaman gelin derse o zaman götürüyoruz ama artık daha seyrek olacak sanırım.Her ay düzenli kontrole götürüyor musunuz bebeklerinizi? Benim bu ay hiç gidesim gelmiyor mesela çok şükür iyi de kızım boyunu kilosunu ölçüp dünyanın parasını alacaklar yine
Canım rica ederim ne demek öncelikle uyku düzenin bozulmaz merak etme uykuya yatkınlıkta olacaktır ateş kaynaklı sana düşen sık sık ateş kontrolü yapmakherkese selam. çarşamba'dan beri oğlumun ateşi var. salı huysuzluğu başlamıştı ama ateşini ölçmemiştim o gün. sürekli meme istiyordu, meme olmasa da kucak, hala öyle..
ateşi fitille bir kere düştü. dönüşümlü calpol-dolven kullanıyoruz. idrar tahlilinde bişey çıkmayınca ve boğazda kızarıklı olunca viral enfeksiyondur dediler. ilk şikayetler çıktığında takip doktoruna mesaj atmıştım, o da 2 gün ateş olur geçer, dolven kullanın demişti. 2 günde geçmedi. şimdi babası uyutuyor. 39 derece ateşle yatağına yatırdık.
tam uykusunu hale yola koyduk derken böyle oldu. (uyku konusundaki desteklerinden ötürü buradanMadammS e selam ederim.)
ilk defa bu kadar ateşlendi. bu kadar gündür ateşli olması normal mi, benzer bir şey yaşayan var mı?
bu arada geçen hafta "ay bizim çocuk da bi hastalansa da bağışıklığı gelişse, hiç hastalanmamak iyi bir şey değil" şeklinde cümleleri bir iki kere kurmuştum. gülücem, gülemiyorum. sadece ateşi düşünce yüzümüz gülüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?