2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bendim o. Lorelli yi bilmiyordum güzel görünüyor. Ben globber ı 2800den yakalayınca alayım dedim. Evde duruyor belki iade ederim. Katlanır olması önemli yaa bu şekilde çok büyük çünkü (

Bizim de ek gidayla başımız dertte, bizde kilo problemi yok doktora göre ama bana az almış gibi geldi, bir türlü ek gıdayı yediremedim, doktor da kendimize yaptığımız corbalari tuz koymadan ona ayırıp vermemizi tavsiye etti ve biraz işe yaradı, mercimek, tarhana, yayla, ezogelin falan takılıyoruz, bir de ben gece uyurken 200cc mama veriyorum iki sefer, yoksa biliyorum benimki de kilo alamayacak, gündüz pek iştahı yok ama gece uyurken içiyor fark etmiyor.

Evet gercekten evhamlandim panik yaptim. Birde yedirmek cok zor gercekten, 1 2 hafta yese midesi alissa cok rahat yer belki sonra. Su 1 2 hafta sabredicem artik. Evet püre sevmiyor, sehriyeli corba yapiyorum seviyor onu. Taneli neler yapabilirim varsa oneriniz alirim. Tarhana yaptim onu da sevmisti, onunda icine sehriye aticam bundan sonra. Birde bebek biskuvisi yapmayi denicem en azindan yogurtla birlikte yer belki.

Canim ben de mama vermek istedim hep ama biberonu reddediyor simdi de zorla kasik mama yedirdim. Biberona alissa cok iyi olur bende gece 200cc sut cikmiyordur sanmiyorum. Ben de sehriyeli corba ve tarhana verdim sevdi onlari. Bizim yemekler gibi yemekleri yemek istiyor gercekten. Pure sevmiyor ama yemek yerken de cok inat ediyor. Bugun kasik mamasini karsisinda 3kisi dans edip sarki soyleyerek yedirdik haftasonu neyse de haftaici eve folklor ekibi almam gerekecek asdsadhjd

Kızlar bebek irmiği satılan bir market var mı kardeşim yanıma gelirken getirecek ama Migros ve ebebekte bulamadı başka bir bebek mağazası da irmik unu satıyordu sadece
Ben de civilden aldım, organik hem de. Yalniz mağazasında yoktu internet mağazasından buldum. 1 aydır kullanıyoruz memnunum

Bize kahvaltı eklendi, öğlen muhallebi ya da meyve akşamda yemek. Gece harici ben 90 cc veriyorum da az veriyormuşum dedim

Vitma dan aldım ben. Trendyol da da varlar kendi instagram hesapları da var. Memnunum güzel
Benim bebeğim de en fazla 120 cc içiyor.Gece uykuluyken 150 cc içiyor sadece.Ek gıda ile desteklemeye çalışıyorum ama kilo alımı çok değil maalesef.

Aynısını yaşıyorum maalesef.Doğum kilosuna göre normal aralıkta bebeğim 7100 kilosu.3090 ile doğdu ilk hafta 2750ye düştü.Sonra sürekli kilo alımına devam etti.Bu ay da yine aldı ama 300 gr alması doktora az geldi.Daha doğrusu az demedi de daha iyi olabilirdi dedi.Alt sınırda almış dedi.Maalesef havada kaşık kapan bir bebeğim yok.Ağzını sürekli kapatıyor.Her şeyi denedim muhallebide de çorbalarda da birkaç kaşık sonrası ağzını sıkıca kapatıyor.Üzülmeye başladım bu duruma da açıkçası.Sağlığı yerinde hareketleri de güzel ve evet her bebek kilolu olacak diye bir şey yok ki eti de sıkı yani ama yine de az kilo alması beni üzüyor.Doktor kalorisi bol gıdaları önerdi.Tam buğday ekmek içleri,kıymalar ya da un çeşitleri vs gibi.Aklınızda olsun sizin de.

Şehriye yi yutuyor mu çiğniyor mu sıkıntı olmuyor mu?

Tesekkur ederim onlari da deneyeyim. Tam bugday ekmegi marketlerde paketli satilanlardan aliyorum, onlardan verebilirim heralde degil mi?
Ben de uzuluyorum gercekten, agzini kapatiyor yemek istemiyor. İlk basta hevesle aciyor agzini sonra kilit. İnsallah alisirlar yavas yavas

Kizlar burdan yazisirken bir arkadas labneyi nasil verdigimi sormustu. O zaman ben evde yapiyordum onu vermistim. Daha sonra bir sure sut urunu vermedim, kabizlik nedeninden suphelendigim icin. Simdi tekrar vermeye basladim. Bir gida muhendisi anne var takip ettigim. O peynirin imalatinin hassas oldugunu ve bebek peyniri diye satilan seyleri guvenli bulmadigini yazmisti. Sutas pinar vs o markalarin labnesini alip suda bekletiyormus, tuzu ciksin diye. Sonra veriyormus. Ben de dun gece suda beklettim sabah suzup verdim bebegime. Sizin de aklinizda olsun. Soruyu soran arkadas gorur insallah

Merhaba iyileştiniz mi açılan yerde kanama oluyor öutdu kapandı mı orası acaba

Bendim o. Lorelli yi bilmiyordum güzel görünüyor. Ben globber ı 2800den yakalayınca alayım dedim. Evde duruyor belki iade ederim. Katlanır olması önemli yaa bu şekilde çok büyük çünkü (
Evet katlanması çok ii olur, uzak parklara fln giderken arabaya alıp götürülmeli. Alırsam bende yazarım buraya
Benim bebeğim de en fazla 120 cc içiyor.Gece uykuluyken 150 cc içiyor sadece.Ek gıda ile desteklemeye çalışıyorum ama kilo alımı çok değil maalesef.
Oğlum kilo alımı iyi de gece 2 kez uyanıyo sabahta erken uyanıyo acaba acıkıyo mu dedim

Ben kendim yapıyorum ama zatenn uzun zamandır ekmekleri evde yaptığım için çok da oyalamıyor beni.Aynı durum inanın aynı önce hevesle açıyor tadına bakınca anında duruyor.Yoğurt sevdi mi sizinki?Benimki onu sevdi her şeyi onunla veriyorum biraz daha iyi durumda.Bir de bu akşam et suyuyla şehriye çorbası yaptım baya içti ondan.

Evet katlanması çok ii olur, uzak parklara fln giderken arabaya alıp götürülmeli. Alırsam bende yazarım buraya

Oğlum kilo alımı iyi de gece 2 kez uyanıyo sabahta erken uyanıyo acaba acıkıyo mu dedim
Gece uyanması bizde de 2.Sabah erken kalkmada devam.Biraz zaman geçsin 1’e düşürürüz dedi doktor.

Gece 200x2 fazla geliyor olabilir belki
Ben gece beslenmesini kestim doktorumun isteğiyle. Gündüz 180x3 kez mama içiyor memeyi bıraktı sütümde cok cok azalmıştı zaten geri kalan ek gıda.
Ek gıda bir iki kaşık yerken bi kaselere çıktı bu nedenle etkisi vardır diye düşünüyorum bu şekilde gece de acıkmıyor tabi gündüz güzel yediği için.
Ben yine de ana yüreği bi kez besleme yapıyordum zaten dedim devam edeyim ama itiyordu diliyle ya da ağzında biberonu tutup uyuyordu uyumadan önce muhallebimiz var.
Doktorun ilk başlattığı ek gıda da bana muhallebiydi. Muhallebiye alışınca gece beslenmesini kestirdi vs ek gıda sıralaması bi değişikti benim doktorun tadım vs de hiç yapmadık baya tarif tarif ilerledik.
Sanırım gece muhallebisi baya tok tutuyor ki bu şekilde planladı ve işe yaradı bizde.

Ben de takip ediyorum eşi de pediatrist dimi :)
Bu ay kahvaltı başlayacak bizde de o nedenle paylaşımı benimde dikkatimi çekmişti de labne su da nasıl bekletilir onu çözememiştim
Suyla çözünmedi mi ayran gibi olur diye düşündüm nasıl yaptınız

Evet evet o cift ben de oyle dusundum hatta sabah uyandigimda kesin ayran gibi olur diyordum da olmadi sabah da suzdum suyunu suzgecte bekletip sorun olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…