2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aynı durumdayız canım bizim de aynı muhtemelen diş, iştahsızlık da basladi çünkü

Bizim doktor da aynı, organik ya da bebek malzemelerine girersen işin içinden çıkamazsın, hiç bulaşma dedi Sadece süt, yumurta ve tavuk organik olsun diğerleri önemli değil dedi, hayırlısı bakalım
Tam olarak böyle söyledi doktorumuz aynı mı acaba

Reactions: Hyl
Arkadaşlar merhaba. Bebelerinize nasil ve hangi yumurtayi veriyorsunuz? Su an sadece yumurta sarisi verilmesi gerekiyor diye biliyorum. Birkac kere verdim ama marketlerden aldigimiz yumurtayi vermek icime sinmiyor. Tam yumurta verecegimiz vakit organik yumurta alayim diyorum
O zamana kadar da yumurta vermemeyi dusunuyorum. Siz nasil yapiyorsunuz?

Cogu bebek pamak ucuya yuruyor. Benim bebis de oyle. Zaten mantiken parmak ucu degil de ayaklariyla tam basarak yuruyebilmesi icin ayakta durabilmesi gerekir. Ayakta duramadigina gore parmak ucuyla yuruteci ittirerek yuruyor. Bacakla ilgisi yok. Kafana takma.

büyük marketlerin organik yumurtalarını veriyorum. sarısını vererek başlamıştım, orman gönülal'ı dinledikten sonra arttırarak beyazından da verdim, şu anda tam bir yumurtayı veriyorum. iki doktora gidiyorum, biri ilk ay sadece sarısını ver dedi, diğeri 7. aydan önce yumurta yok dedi. siz yine bir doktorunuza: )

Babamlarin tavukları var yumurtayı oradan getiriyoruz biz, şimdilik sadece sarisini veriyorum yediği kadar, bazen peynirle veya yoğurtla karıştırıp veriyorum.

Kızlar yaa ek gıda tariflerinizi paylaşır mısınız? Her gün aynı şeyleri veriyorum gibi geliyor. Siz neler veriyorsunuz çorba olarak mesela? Bir de uyumadan önce tok tutması için muhallebi tarzı şeyler yapıyor musunuz?

Benim şimdiye kadar verdiğim çorbalar tavuk suyuna şehriye, brokoli, yayla, mercimek, tarhana, balkabağı. İçlerine genelde hazırladgö ilikli kemik sularından ekleyip öyle veriyorum.
Gece yatmadan önce muhallebi öğünümüz yok bizim. Akşam 7-8 gibi 1 kase yoğurt yer sonra bidaha 10 da mamasını yiiyip uyur

Organik yumurta veriyorum bizim ablamız da var henüz tam yumurta sarısı yemese de ablası yiyor onun kalanını o okuldaysa ben yiyorum ama dün tavada pişmiş bir tam yumurta sarısı yedi ama yumurtamız küçüktü babamız son yumurtasını rafadan yapınca mecbur bizimkinden yedi ayrıca mücver ve pankekine de normal yumurta koydum iki kez
Ben iki kez mücver yapıp eline verdim kendisi yedi bu sabah da pankek yaptım muzlu kendisi yedi yine lor peyniri de yapıyorum kahvaltıda her gün veriyorum bir tatlı kaşığı
Mücver: buharda pişmiş sebzelerine biraz tam buğday unu ekliyorum 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tane de yumurta sarısı aklıma gelirse azcıcık da kimyon
Pankek: 1 yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı t.buğday unu 1.5 tatlı kaşığı yoğurt ve muz
Bunların ikisini de fırçayla yağladığım tavada pişirip eline veriyorum döke saça az çok yiyor

Kizlar selamlar...dogum yapali 8 ay olacak hala kasiklarimda sık sık sanci oluyor.. normal gelmiyor bana ama doktordan da cok korkuyorum..
Yarin büyük ihtimal gidecegim ama yinede sizede sormak istedim.. benim gibi olan var mi

Kayınvalidemin tavukları var. Baya büyük bahçeleride var orda geziyor tavuklar baya organik o biriktiriyor bana da hatta değişik tür tavuklarıda var kabuğu su yeşili yumurtluyor birde kızlar yumurtayı dolaba koymamak lazımmış kanserojen madde üretiyormuş sizler nasıl saklıyorsunuz. Şuan balkonda saklıyorum ben havalar hala soğuk. Ama yaz olunca benim balkonda durulmaz orda saklamam imkansız.

Kizlar selamlar...dogum yapali 8 ay olacak hala kasiklarimda sık sık sanci oluyor.. normal gelmiyor bana ama doktordan da cok korkuyorum..
Yarin büyük ihtimal gidecegim ama yinede sizede sormak istedim.. benim gibi olan var mi
Canım bencede bi git göster. Benim hiç sancı vs olmadı. Ama ben hala üşütmemek için belim sıcak dursun diye yün korse takıyorum oda etkili olabilir belki üşütmüşsündür.

Ben büyük marketlerden organik sertifikalı yumurtalardan alıyorum. Öyle bakkalda organik diye satılan kirli yumurtalardan almıyorum her organikta sağlıklı değilmiş, yenilen yemin kalitesi önemliymiş.O yüzden marketler daha güvenli geliyor

Bebek arabası gibi olan bebek bisikletleriyle ilgili tavsiye ihtiyacım var. İndirimde diye globber aldım ama aşırı büyük geldi. Nedense katlanır olduğunu düşünüyordum ama kocaman. Arabaya koyup bir yere götürülebilir olsa çok daha iyi olacak benim için. Doona ya baktım o çok güzel küçülüyor ama on bin lira vermek istemiyorum, töbe yarabbim o ne fiyat öyle. Önerisi olan var mı acaba?

Kızlar bebeğim karyoladan düştü iki dk tel çaldı diye içeri gitmiştim döne döne düşmüş ağlama sesine geldım baktığımda yüzüstü yerdeydi kafasının ön tarafının sol üst köşesinde kızarıklık vardi ama bide sol yanağı ama şimdi geçti basına gelen varmı cok kötüyüm cok moralim bozuk genel durumu iyi doktora götürmem gerekir mi? Yoksa evde takip mi edeym.

Kızlar Help me
benim bebişin gece uyku saati 22
Ama şu 2*3 gündür kudurdu dün gece mesela 1 de yattı, geri 4 te kalktı 6da birdaha yattı gibi vs .. keyfi gayet iyi ama bu saçmalama neden anlamıyorum durup durup bagırıyor, hiçbirşey yokken ağlıyor çok mızmız ama iştah ateş vs hiçbişeyi yok şükür. Gayet normal
Eşim de diyor bizim kız contaları yaktı şuna müdahale et yahu ne yapayım derdi ne blmiyorum ki

Çok geçmiş olsun, ne kadar mesafeden düştüğü de önemli nereyi vurdu sonuçta görmediniz, ben olsam tedbir aamaçlı götürürdüm sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…