2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bebeğin kilosuna göre mama miktarını hesaplanıyordu ya formülü hatırlayan varmi?
Canım benim bildiğim
Kilo X 160 / 8
Kendimden hesaplarsam
7300x160 / 8 = 150 cc
Ama mama kutusunda ki talimata göre 180cc
Ben içtiği kadar veriyorum 150-180 arası içiyor zaten

Kan istedim ben ama gerek yok dedi doktor. Olmadı başka bir takip doktorumuz daha var, ona da gideriz. Çok sağol.
Viral enfeksiyon bu dedi, ha covid ha başka bir şey, yapılacak şey aynıymış.
İçim rahat değil. Ateş uzadığı için..
Uyuyor uyuyor mis gibi maşallah. İki gecedir uykularını böldük, ateş ölçmedir, şurup vermedir ama beni şu yatağıma koyun da uyuyayım tavırları hoşuma gidiyor, öğrendi artık öyle uyumayı. gündüz uykuları kaydı epey, çünkü sabah uyanmayınca bekledik uykusunu alsın diye: ) gündüz bir kere 2 saat, bir kere 1 buçuk+ saat uyudu. Sanırım ateşli ateşli iki uykuya geçiyor artık yavrum..

Bizimde covidde öyle olmuştu yataktan çıkmak istemedi alınca ağlıyordu bırakınca susuyordu
Bende bıraktım bol bol uyusun.
Uyudukça daha çabuk iyileşecek emin ol
Uyku konusunda ki gelişmelere çok sevindim
Ateşi de geçsin inşallah
Ateşlenmeden büyüyen bebek yoktur heralde içini rahat tut canım

72 saati aşan ateşlenmeler riskli. Bizimkinin başından geçti 5 aylikti ateşlenmesi surupla indirsekte tekrar tekrar yükseliyordu uyumadik desem yeridir esimle surekli takipteydik, 3.günün sonunda acile götürdük kan tahlilleri kontroller yapılmıştı, boğazında kizariklik ve kanında enfeksiyon çıktı. Antibiyotik kullandık 5 gün bol bol emzirdim ve ertesi gün etkisini gösterdi çok şükür bir daha ateslenmedi. Bizimkini elektrikler bolgede kesilince sanırım soguktan biraz üşütmüşüm. Eğer baktın hala düşmüyor, suruplarin etkisi geçince tekrar yükseliyor mutlaka acilden götürün. Tekrar çok geçmiş olsun

Çok teşekkürler. Çok geçmiş olsun. Gece 12.00de fitil vermiştik, 3'te emzirip şurup vermek için kucağıma aldım, buz gibiydi bu sefer. Ateşi 36ya düşmüş. Ellerri kolları buz gibi..

Çok teşekkürler. Çok geçmiş olsun. Gece 12.00de fitil vermiştik, 3'te emzirip şurup vermek için kucağıma aldım, buz gibiydi bu sefer. Ateşi 36ya düşmüş. Ellerri kolları buz gibi..
Cok tesekkur ederim♡ Şu an genel durumu nasıl peki? Şurup yada fitil vermediğinde yükseliyorsa hala tekrar götürmekte fayda var.Ateş düşürücüler belli bir süreden sonra baskılama yapar,ateş tehlikeli evet ama belli süreden sonra hala devam ediyorsa sinyaldir ve ateş düşürücülerle o sinyali baskılama yapıyoruz. Acildeki doktor elleri kolları soğuksa atesi var demisti ki, biz götürdüğümüzde 72 saat geçmişti şurup vermiştim gitmeden 37 di atesi ve elleri kollari buz gibiydi. Keşke kan tahlili yapsalardi. Eğer şuan iyiyse ama korkulacak birşey yoktur

ısıttık güzelce, uyudu başında bekledim ateşini ölçe ölçe.. acilde daha önce görüştüğümüz doktoru aradım, o bizim kadar panik olmadı bu ateş düşüklüğüne. elleri kolları 2 saat sonra filan ısındı. bu öğlen itibariyle genel durumu iyi, ateşi de 36-37 arası.. atlattık galiba.. ateş düşürücü vermeden bekliyoruz bakalım. çok teşekkürler. böyle böyle büyüyecekler canlarımız: )

Geçen hafta bizde aynı şekildeydik.boğazda kızarıklık ateş 37-38-39 derece Doktor probiyotik verdi bende birkaç kere sarımsaklı yoğurt yedirdim çok şükür iyileşti çocuğum. Ama ateşli günlerinde çok kötüydü. Sürekli ılık duş yaptık ensesine ıslak bez vs koyduk allah yardımcınız olsun

Canım benim bildiğim
Kilo X 160 / 8
Kendimden hesaplarsam
7300x160 / 8 = 150 cc
Ama mama kutusunda ki talimata göre 180cc
Ben içtiği kadar veriyorum 150-180 arası içiyor zaten
Canım sen bu cc günde kaç defa veriyosun ? Her seferinde bu kadar mı içiyo ?

Kızlar geçen bi arkadaş ebeveyn kontrollü bisiklet sormuştu.Bulamadım yazışmayı. Doonaların fiyatı uçmuş muadil ne olabilir diye. Bende bakıyorum Lorelli indirimde gayet kaliteli güzel görünüyo. Başka alan, fikri olan varsa paylaşırsa iyi olur

Canım sen bu cc günde kaç defa veriyosun ? Her seferinde bu kadar mı içiyo ?
Canım günde 3 kez veriyorum
Sabah, öğle, akşam gibi diyebilirim.
Aralar hep ek gıda çünkü
Meyve
Çorba
Yogurt
Muhallebi şeklinde
Sabaha henüz kahvaltı eklenmedi oyuzden uyanınca sadece 180 Cc mama
Biri gece yatmadan önce oda 150-180 arası
Diğerinin zamanı değişken

çok geçmiş olsun size de.. probiyotik dışındakileri biz de yaptık, sarımsaklı yoğurdu kimse söylemedi ama ben kendim verdim. hangi probiyotiği kullandınız acaba?
sanırım iyi bir doktorunuz var, ben de en kısa zamanda probiyotik tavsiye eden bir doktor bulmak istiyorum: )

Persant
Motiflor
Aerius(alerji için bu tedbir amaçlı verdi sanırım)
Bunları 10 gün kullan dedi . Bunları kullanırken demir takviyesine ara verin dedi. Bu arada bunları devlet karşılamıyor toplam 175 tl ödedik.
Doktorumuzun yaşı var biraz , oldukça deneyimli biri. Biz haftasonu acile de götürdük antibiyotik verdi ordaki doktor. Kullanmadık istemedik. Ptesi hemen kendi doktorumuza götürdük. O da antibiyotiksiz geçirmeye çalışalım dedi sağolsun.

süper, çok sağolun. persantı bulamadım. bir de motiflor'un hangi formunu nasıl veriyoruz?

Kızlar bebek irmiği satılan bir market var mı kardeşim yanıma gelirken getirecek ama Migros ve ebebekte bulamadı başka bir bebek mağazası da irmik unu satıyordu sadece

Bize kahvaltı eklendi, öğlen muhallebi ya da meyve akşamda yemek. Gece harici ben 90 cc veriyorum da az veriyormuşum dedim
Kızlar bebek irmiği satılan bir market var mı kardeşim yanıma gelirken getirecek ama Migros ve ebebekte bulamadı başka bir bebek mağazası da irmik unu satıyordu sadece
Vitma dan aldım ben. Trendyol da da varlar kendi instagram hesapları da var. Memnunum güzel

Kizlar merhaba, epeydir giremiyordum. Bugun dr randevumuz vardi, dr ve hastane degistirdik. Bu ayki tartida hicbir degisiklik gorunmuyor. Kilo almamis dr belki hastanelerdeki tartilardan fark ediyordur ama sonucta kilo degisimi az dedi. Ek gidayi artir dedi, mama vericem artik. İyi geceler mamasi aldim ondan verdik uyumadan once. Ama benim kizim cok hevessiz, 3 4 kasiktan sonra yemiyor cok zorlaniyorum ve demekki sadece anne sutu de yetmiyor artik. Yediklerini nasil artiricam bilmiuorum. Bugun o mamayi yedirirken bile mahvoldum hic kilo degisimi olmamasi da beni cok telaslandirdi. Kilosu 7300 su an, internetten bakinca normal aralikta gorunuyor ama dr dogum kilosuna gore su an 8300olmasi gerekirdi dedi moralim bozuldu biraz. Cok sukur sagligi nesesi yerinde, cok hareketli bir an durmuyor done done heryere gidiyor simdiden. Acaba ondan mi kilo alamadi diyorum ama ek gida da gercekten cok az aliyor. Dr nestlenin takviyesini onerdi onu denicez. Kilosunu yakalamasi icin bundan ver dedi. Gunde 2 ogun yediremedigim kiza butun bunlari nasil yediricem bilmiyorum. Bir arkadasim da istah acici olarak karadut özü önerdi ama bu aylarda veriliuor mu bilmiyorum. Ay cok uzun yazdim ama panikledim benzer seyler yasayan var mi?

Çok evhamlanmışsın belli ki ama panik olacak bir şey yok boyu kilosu yerindeyse ve diğer gelişimi de iyiyse. Sadece anne sütü alırken bi ay benimki de çok az kilo almıştız o zaman bana lacmix diye bi vitamin takviyesi vermişti dr, eğer emiyorsa belki değerlendirebilirsin. Mantıklı mı bilmiyorum belki eds deneebilir gerçi biras büyüdüler bizimkiler eds için. Yemekleri farklı şekillerde pişirmeyi deneseniz ya da farklı lezzetler? Mesela belki sizinki püre sevmiyordur da taneli seviyordur ya da tam tersi... bir de ben blw deneyecektim ama tadım amaçlı değil doyma amaçlı yedirme yapınca blw olmuyor pek. Bir de benim mi oioinin kaşığını çok seviyoe, dişini kaşımak için ağzına sokuyor, o arada yiyor da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…