- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.241
Ya benim kiz mama almiyor birturlu asla biberon veremedim dun hipp gece mamasi verdim bugun inatla kapatti agzini almadi asla. Diger ogunleriniz nasil sizin? Benim kiz bu ay hic kilo almamis, ek gidayi cok az yiyordu ben de israr etmiyordum israr etmem gerekiyormus demekkiGece 200x2 fazla geliyor olabilir belki
Ben gece beslenmesini kestim doktorumun isteğiyle. Gündüz 180x3 kez mama içiyor memeyi bıraktı sütümde cok cok azalmıştı zaten geri kalan ek gıda.
Ek gıda bir iki kaşık yerken bi kaselere çıktı bu nedenle etkisi vardır diye düşünüyorum bu şekilde gece de acıkmıyor tabi gündüz güzel yediği için.
Ben yine de ana yüreği bi kez besleme yapıyordum zaten dedim devam edeyim ama itiyordu diliyle ya da ağzında biberonu tutup uyuyorduuyumadan önce muhallebimiz var.
Doktorun ilk başlattığı ek gıda da bana muhallebiydi. Muhallebiye alışınca gece beslenmesini kestirdi vs ek gıda sıralaması bi değişikti benim doktorun tadım vs de hiç yapmadık baya tarif tarif ilerledik.
Sanırım gece muhallebisi baya tok tutuyor ki bu şekilde planladı ve işe yaradı bizde.
Bebek omleti, pankeki yapıyorum ben , ikizlerim var ikisi de çok seve seve yiyorlar. Yumurta sarısı, yoğurt ve yoğurt suyu, pekmez, bazen de içine evde kendi yaptığım lordan koyuyuyorum. Pankek gibi küçük küçük yapıyorum tavada cok seviyorar. deneyin bence.Tesekkur ederim onlari da deneyeyim. Tam bugday ekmegi marketlerde paketli satilanlardan aliyorum, onlardan verebilirim heralde degil mi?
Ben de uzuluyorum gercekten, agzini kapatiyor yemek istemiyor. İlk basta hevesle aciyor agzini sonra kilit. İnsallah alisirlar yavas yavas
Pankeki nasil yiyorlar ben de deneyeyim dedim esim sagolsun panik yapti verdirmediBebek omleti, pankeki yapıyorum ben , ikizlerim var ikisi de çok seve seve yiyorlar. Yumurta sarısı, yoğurt ve yoğurt suyu, pekmez, bazen de içine evde kendi yaptığım lordan koyuyuyorum. Pankek gibi küçük küçük yapıyorum tavada cok seviyorar. deneyin bence.
Sonra her öğlen pirinç unu ve suyla muhallebi yapıyorum içine yarim elma, yarim armut ve birer tatlı kaşığı da kaşık maması koyuyorum . En sevdikleri bu .
Akşam da sebze oluyor genelde. Havuç, patates, pırasa, ıspanak, kereviz ne varsa gün gün değişik pisiriyorum, pirinç atıyorum içine. 7. Ayda kuzu kıyması veya kemik suyu atıyorum içine. Yanina ayVa suyu, ya da yoğurt veriyorum.
Canım muhallebiyi nasıl yapıyorsun ben yulafla,yulaf unu yada tam buğday unuyla yapıp meyve ve pekmez ekleyip veriyorum ama uyumadan önce değil saat 6-6bucuk gibi onu yediriyorum sonrada sekiz buçuk 9 arası 180ml mama yapıyorum sen uyumadan mi muhallebi veriyorsunGece 200x2 fazla geliyor olabilir belki
Ben gece beslenmesini kestim doktorumun isteğiyle. Gündüz 180x3 kez mama içiyor memeyi bıraktı sütümde cok cok azalmıştı zaten geri kalan ek gıda.
Ek gıda bir iki kaşık yerken bi kaselere çıktı bu nedenle etkisi vardır diye düşünüyorum bu şekilde gece de acıkmıyor tabi gündüz güzel yediği için.
Ben yine de ana yüreği bi kez besleme yapıyordum zaten dedim devam edeyim ama itiyordu diliyle ya da ağzında biberonu tutup uyuyorduuyumadan önce muhallebimiz var.
Doktorun ilk başlattığı ek gıda da bana muhallebiydi. Muhallebiye alışınca gece beslenmesini kestirdi vs ek gıda sıralaması bi değişikti benim doktorun tadım vs de hiç yapmadık baya tarif tarif ilerledik.
Sanırım gece muhallebisi baya tok tutuyor ki bu şekilde planladı ve işe yaradı bizde.
Çok küçük küçük kopararak ağızlarına veriyoruz . Bi sorun yaşamadık henüz. Ya da sabahları yulaf pisiriyorum, yumurta sarısı, yulaf, pekmez, lor yada labne ekliyorum muz da koyuyorum bazen. Bunu kızım pek sevmiyor.Pankeki nasil yiyorlar ben de deneyeyim dedim esim sagolsun panik yapti verdirmediisiramicak falan diye, henuz disleri cikmadi aslinda damaklariyla da ezebiliyorlar. Biz yumurta tadimina yeni basladik alerji olmazsa eger o zaman vereyim pankek. Yumurtasiz denedim cok da guzel olmamisti. Benim kiz muhallebi cok sevmiyor ya taneli seyleri daha cok seviyor, cigniyor resmen suyu bile ahdjdjjs
Gunde 3ogun verip hem de emziriyor musunuz, kilo alimlari nasil?
Galiba biz konuşmuştuk sizinleKizlar burdan yazisirken bir arkadas labneyi nasil verdigimi sormustu. O zaman ben evde yapiyordum onu vermistim. Daha sonra bir sure sut urunu vermedim, kabizlik nedeninden suphelendigim icin. Simdi tekrar vermeye basladim. Bir gida muhendisi anne var takip ettigim. O peynirin imalatinin hassas oldugunu ve bebek peyniri diye satilan seyleri guvenli bulmadigini yazmisti. Sutas pinar vs o markalarin labnesini alip suda bekletiyormus, tuzu ciksin diye. Sonra veriyormus. Ben de dun gece suda beklettim sabah suzup verdim bebegime. Sizin de aklinizda olsun. Soruyu soran arkadas gorur insallah
Evet galiba sizdinizGaliba biz konuşmuştuk sizinleO hesabı evet ben de takip ediyorum. Geçen gün gördüm ama denemedim ,brn peynirciden lor alıyorum bayadır onu veriyorum. Bir de yanlış hatırlamıyorsam ,süzme peyniri suda bekletip veriyorum demişti ,bş yine bakın ama siz
Su teklif edin ara sıra, cam resmeden deveci armut geçire verin. Kabak, pırasa gibi şeyleri yiyebilir. Eğer emiyorsa siz de kayısı yiyin, çok su için. Bi de doktor gün kuru kayısıyı az suda haşlayıp haşlanmış suyuyla ezip az az ver demişti.Kızlar selam, ben bir süre ek gıdaya ara vereceğim sanırım..
Zaten öyle henüz tam anlamıyla geçmemiştikte işte meyve püresi, yoğurt, yumurta , çorba yiyordu .. öyle akşam yemeği kahvatılar falan yoktu da henüz ama bir süre vermeyeceğim mama harici bir şey sanırım. Çok kabız yapoposu da yara olmuş kıpkırmızı o kırmızı olan yerler beyaz beyaz kabarmış bir de z.yağı ile uyarıyorum totosunu anca öyle yine de zar zor yapıyor çok üzülüyorum yara olmuş hep acıyodur bir de kesin. yavrum dili de söyleyemiyor
Bizim 1 aydır çıkacak yavrum perişan oldu. Kızarık şiş. Alt dişler bu kadar zorlamamıştı. Şimdi beyaz beyaz görünüyor dişler ama hala deri altında. Bi çıksaydıda rahatlasaydık. Bir ishal bir kabız oluyor. Gece uykuda ağlıyor. Ek gıda verirken kaşık üst damağına değsin ağlıyor. Ay bi çıksaydıKızlar üst dişiıkan varmı
Bizim de çıkmadı yaaaaBizim gibi hala dişi çıkmayan kaç kişi var, sayımızı bilelim
+ 1, bizim de hâlâ gelen giden yokBizim gibi hala dişi çıkmayan kaç kişi var, sayımızı bilelim
Ay valla yemeyen çocuk çok zor, bizim ilk başladığımızda iyiydi tadım yapıyordu ama nolduysa sonradan yememeye başladı tadimla kaldık, bugün de yeşil mercimek yemeğinin suyunu verdim bayıla bayıla yedi, bizim yemeklerle devam ediyorum artık napalım, bazı bebekler böyle oluyor demekki ama bazı zamanlar kilo almaması normalmiş artık.Canim ben de mama vermek istedim hep ama biberonu reddediyor simdi de zorla kasik mama yedirdim. Biberona alissa cok iyi olur bende gece 200cc sut cikmiyordur sanmiyorum. Ben de sehriyeli corba ve tarhana verdim sevdi onlari. Bizim yemekler gibi yemekleri yemek istiyor gercekten. Pure sevmiyor ama yemek yerken de cok inat ediyor. Bugun kasik mamasini karsisinda 3kisi dans edip sarki soyleyerek yedirdikhaftasonu neyse de haftaici eve folklor ekibi almam gerekecek asdsadhjd
Birimde ilk öyleydi 2 kaşık alır ağzını kitlerdiYa benim kiz mama almiyor birturlu asla biberon veremedim dun hipp gece mamasi verdim bugun inatla kapatti agzini almadi asla. Diger ogunleriniz nasil sizin? Benim kiz bu ay hic kilo almamis, ek gidayi cok az yiyordu ben de israr etmiyordum israr etmem gerekiyormus demekki180x3mama verip ek gida olarak ne veriyorsunuz?
BizBizim gibi hala dişi çıkmayan kaç kişi var, sayımızı bilelim
Ben de gece beslemesini bırakmıştım aslında, bazen sabaha karşı uyaniyordu uyanirsa mama veriyordum ama bu şekilde 2 hafta hiç kilo almamıştı, doktor normal bazen kilo almayabilir toparlar dedi ama süzüldü gitti çocuk, gündüz yine 3-4 sefer mama içiyordu ama çok hareketli olduğu için yaramiyordu, şimdi gece mama vermeye başlayınca 2 hafta da 250gr almış, en azından biraz toparlasin ondan sonra keserim gece beslemesini diye düşündüm, şuan 8 kilo, 8300-8400 falan olması lazım, muhallebiyi ben de yaptım hatta tadına da baktım çok güzel olmuştu ama 4-5 kasik yiyip bırakıyorGece 200x2 fazla geliyor olabilir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?