- 19 Ağustos 2015
- 1.860
- 1.752
- 133
- 35
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.261
7 aylık oldu bizimde çıkmadı valls beklemedeyimBizim gibi hala dişi çıkmayan kaç kişi var, sayımızı bilelim
Bizde de yok. Bugün kontrol vardı, daha aşağıda dedi doktor. Ama her şey ağzında ve deli gibi kaşıyor. Ne zaman gelşr bakalımBizim gibi hala dişi çıkmayan kaç kişi var, sayımızı bilelim
Bence göstermez, minicikti daha 1 aylıktı çok hıçkırıyordu. Doktor limon damlatın ağzına 1 damla geçer demişti. Ama çok ekşi meyve önermiyorlar asidik ya pişik yapmasın diye. Öyle ufakcıktan bişey olmaz.Kizlar bebegime sehriye corbasi yapim dedim salca olmadigi icin tarifte dogal olarak sanki su tadinda oldu sanki yavan yavanne yapabilirim limon bir iki damla damlatsam alerjik reaksiyon gösterir mi acaba erken mi bunun için?
Zamanla artar canınızı sıkmayın bide her bebek farklı ve yediği miktarda farklı 1-2 kaşık bile olsa yese onun için güzel bir alışkanlık. Zaten 9. Aya kadar hala tadım kapsamında ek gıda o yüzden porsiyon yiyen bebeklere göre kıyaslamayın hiç normal yani sürecinizBen de gece beslemesini bırakmıştım aslında, bazen sabaha karşı uyaniyordu uyanirsa mama veriyordum ama bu şekilde 2 hafta hiç kilo almamıştı, doktor normal bazen kilo almayabilir toparlar dedi ama süzüldü gitti çocuk, gündüz yine 3-4 sefer mama içiyordu ama çok hareketli olduğu için yaramiyordu, şimdi gece mama vermeye başlayınca 2 hafta da 250gr almış, en azından biraz toparlasin ondan sonra keserim gece beslemesini diye düşündüm, şuan 8 kilo, 8300-8400 falan olması lazım, muhallebiyi ben de yaptım hatta tadına da baktım çok güzel olmuştu ama 4-5 kasik yiyip bırakıyorgece beslemesi yaomadigim zaman da yine gündüz pek iştahı yoktu, galiba iştahsız bir çocuk olacak
Bu bebek omleti pankekini bende bugün telefonuma kaydetmiştim.Hatta bunu patatesli olarak görmüştüm evde tatli patates vardi onunlami denesem diye düşündümBebek omleti, pankeki yapıyorum ben , ikizlerim var ikisi de çok seve seve yiyorlar. Yumurta sarısı, yoğurt ve yoğurt suyu, pekmez, bazen de içine evde kendi yaptığım lordan koyuyuyorum. Pankek gibi küçük küçük yapıyorum tavada cok seviyorar. deneyin bence.
Sonra her öğlen pirinç unu ve suyla muhallebi yapıyorum içine yarim elma, yarim armut ve birer tatlı kaşığı da kaşık maması koyuyorum . En sevdikleri bu .
Akşam da sebze oluyor genelde. Havuç, patates, pırasa, ıspanak, kereviz ne varsa gün gün değişik pisiriyorum, pirinç atıyorum içine. 7. Ayda kuzu kıyması veya kemik suyu atıyorum içine. Yanina ayVa suyu, ya da yoğurt veriyorum.
Organik yulaf ezmesi almistim canim ben suda haśliyorum yumuşayana kadar.Lor ve labne aldim dönüşümlü kullaniyorum kahvaltilarda.Marka şuan hatırlamıyorum ama labne torkunundu sanirim.Kızlar bir kaç sorum olacak bizde kahvaltıya geçtik tuzsuz peynir lor yda labne dedi doktorumuz, kendim yapamıcam hazır ne alabilirim marka önerisi varmı? Birde yulaf nası veriyorsunuz yulaf ezmesi mi unu mu? Pişirmek mi lazım? Bide onların içinde eser miktarda ceviz fındık yazıyor saf yulaf mı bulmam gerek siz nasıl yaptınız?
Evet ya bizim yemeklerimize bayiliyor bizim kizda. Yemegin suyuna batiriyorum parmagimi veriyorum agzina, sanki biberon emer gibi emiyor parmagimiAy valla yemeyen çocuk çok zor, bizim ilk başladığımızda iyiydi tadım yapıyordu ama nolduysa sonradan yememeye başladı tadimla kaldık, bugün de yeşil mercimek yemeğinin suyunu verdim bayıla bayıla yedi, bizim yemeklerle devam ediyorum artık napalım, bazı bebekler böyle oluyor demekki ama bazı zamanlar kilo almaması normalmiş artık.
Bizim de cikmadi halaaBizim gibi hala dişi çıkmayan kaç kişi var, sayımızı bilelim
Ben de simdi gece muhallebisi vermeye basladim. Onu bile zor yiyor valla basinda 2kisi dans ediyor ben yediriyorumBirimde ilk öyleydi 2 kaşık alır ağzını kitlerdi
Ama ben her gün ısrarla teklif ettim bide yemedi diye başka bir sey vermedim 10 dk bekledim sonra bidahabaktı aç kalcam diye yemeye başladı sanırım.
Bide zorlamadım evet ama bütün şaklabanlıkları yapıyordum ağzını açsın diye danslar şarkılar
Öyle öyle arttı kaşık sayısı
Ek gıda olarak ;
gece muhallebisi hipp tahıllı ile prinç unu ve kendi mamasını ekleyerek yapıyorum.
Çorba
Meyve püresi
Yoğurt
Çorba içinde ne bulursam var eskiden blanderdan geçiriyordum çatalla ezmeye geçtim taneli yesin diye kıyma sebzeler bakliyat ekliyorum yani.
Tabiki ilk başta taneli yemedi ona da alıştı zamanla
Meyve püresi ya kendim yapıorum mevsim meyvelerini ya da kavanoz kullanıyorum hipp
Yoğurtta kayısılı ya da muzlu veriyorum bağırsak durumuna göre çünkü yoğurdu sade yemedi
Pekmez ver derse doktor onu eklerim meyve yerine.
Pankek, köfte kahvaltı vs başlamadım henüz bu ay eklenecek
Ya bu saat duzenini ben birturlu oturtamadim cunku kahvalti vermeye basladim. Uyumadan once emziriyorum uyandiktan 1saat sonra da ekgidasininl veriyordum ama simdi sabah ilk uykudan uyaninca emzirdim bugun. E dogal olarak toktu ve kahvaltida bisey yemedi. Sabah uyandiginda mama yada meme vermeden direkt kahvalti mi yapiyorsunuz? Öğünlerdeki saat duzeni nasil sizin?Zamanla artar canınızı sıkmayın bide her bebek farklı ve yediği miktarda farklı 1-2 kaşık bile olsa yese onun için güzel bir alışkanlık. Zaten 9. Aya kadar hala tadım kapsamında ek gıda o yüzden porsiyon yiyen bebeklere göre kıyaslamayın hiç normal yani sürecinizazimle devam ben 30cc den yapıyordum başta muhallebiyi şimdi 150 lere çıktı her gün verdim ama beğenmedi diye kesmedim hiç ve dediğim gibi yerini doldurmadım acıktıkça aynı şeyi sundum birazda zorunda kaldı yerine biberon versem her seferinde bilecekti bunu yemicem biberon gelecek arkasından diye
Bide gerçekten aç olduğunda yiyorlar o nedenle saatli yediriyorum saati dışında mama vs vermiyorum ki öğünde güzel güzel yesin. Bana kalsa 2 saat bir sey yemese çok aç gibi geliyordu doktorun saat düzenine uyunca ortalama 4 saatte 1 e tekabül ediyor çok çok daha iyi oldu.
Kilo alımı da benim tartmama göre 500 gr civarı bu ay ama okadar çok haraketli ki iyi bile almış diyorum hoppala da günde 3 saat zıplıyordur en az
Tam olarak nasil yaptiniz bilmiyorum ama benim yaptigimi anlatayim cunku su gibi olmuyor tadini seviyor kizim. Tam bugday ununu tereyagda ya da zeytinyaginda kavuruyorum, sonrasinda yavas yavas su ekliyorum. 1 2 küp kemik suyu da ekliyorum. Sonra sehriyeleri atip pisiriyorum. Su gibi olmuyor baya kivamli oluyorKizlar bebegime sehriye corbasi yapim dedim salca olmadigi icin tarifte dogal olarak sanki su tadinda oldu sanki yavan yavanne yapabilirim limon bir iki damla damlatsam alerjik reaksiyon gösterir mi acaba erken mi bunun için?
Pinar ve sütaşın labneleri, icim pinar ve sutasin suzme peynirini verebilirsiniz. Birmuhendisbirpediadrist instagram hesabinda paylasmisti. Kendisi gida muhendisi. Onlari suda bekletip tuzundan arindirdigini soylemisti. Ben pinar labne aldim, suda bekletip süzüp veriyorum sabahlariKızlar bir kaç sorum olacak bizde kahvaltıya geçtik tuzsuz peynir lor yda labne dedi doktorumuz, kendim yapamıcam hazır ne alabilirim marka önerisi varmı? Birde yulaf nası veriyorsunuz yulaf ezmesi mi unu mu? Pişirmek mi lazım? Bide onların içinde eser miktarda ceviz fındık yazıyor saf yulaf mı bulmam gerek siz nasıl yaptınız?
Sağol canım ben de aldım keçiboynuzu unuyla hemen göndeririz dediler bakalımTrendyoldan alıyorum ben. ketbox satıcı. Marketlerde bulamadım bende
Benim kızım da 450gr almış bu ay en son sadece anne sütüyle 650gr almıştı doktor iyi dedi ama bana az geldiYa benim kiz mama almiyor birturlu asla biberon veremedim dun hipp gece mamasi verdim bugun inatla kapatti agzini almadi asla. Diger ogunleriniz nasil sizin? Benim kiz bu ay hic kilo almamis, ek gidayi cok az yiyordu ben de israr etmiyordum israr etmem gerekiyormus demekki180x3mama verip ek gida olarak ne veriyorsunuz?
Cok tesekkurlerr Peki labneleride mi suda bekleteceğizPinar ve sütaşın labneleri, icim pinar ve sutasin suzme peynirini verebilirsiniz. Birmuhendisbirpediadrist instagram hesabinda paylasmisti. Kendisi gida muhendisi. Onlari suda bekletip tuzundan arindirdigini soylemisti. Ben pinar labne aldim, suda bekletip süzüp veriyorum sabahlari
Bende üstünde glutensiz yulaf ezmesi almıştım ama genede eser miktardan fındık ceviz yazıyır sizinkide yazmıyormu hangi marka acaba?Bu bebek omleti pankekini bende bugün telefonuma kaydetmiştim.Hatta bunu patatesli olarak görmüştüm evde tatli patates vardi onunlami denesem diye düşündümSizinle verdiklerimiz ayni gibi bende pirinç unu+suyla muhallebi yapıyorum icine pekmez atıyorum cok seviyor..Bende corbalarina kuzu kıyması ve kemik suyu atiyorum mutlaka.Ev yogurdunu cok seviyor.Şuana kadar kabak,tatli patates,balkabagi,pazi,patates,avakado,tarhana, brokoli,karnabahar,ispanak,havuç vs bunlari verdim meyvelerden elma,muz,armut.Kerevizi henuz denemedik.Kahvaltida bebe bisküvisi, yumurta sarisi,lor arada labne arada yulaf ezmesi dönüşümlü devam ediyoruz.3 öğün yediyorum kahvalti,ana öğün,ara öğün oglum iştahlı maaşallah çiğnemeye yeni yeni alisti en korktugum konuda buydu
Organik yulaf ezmesi almistim canim ben suda haśliyorum yumuşayana kadar.Lor ve labne aldim dönüşümlü kullaniyorum kahvaltilarda.Marka şuan hatırlamıyorum ama labne torkunundu sanirim.
Biz kapya biber denediğümiz için tuzsuz bebek salçası aldım nane ekledim bayıla bayıla yedi. Belki fikir olur. Limon için 1 yaş diye biliyorumKizlar bebegime sehriye corbasi yapim dedim salca olmadigi icin tarifte dogal olarak sanki su tadinda oldu sanki yavan yavanne yapabilirim limon bir iki damla damlatsam alerjik reaksiyon gösterir mi acaba erken mi bunun için?
Evet labneleri de bekletiyorsunuz, dagilma falan olmuyorCok tesekkurlerr Peki labneleride mi suda bekleteceğiz
Canım o hesaba baktım da labne olayını bulamadım ben yaaPinar ve sütaşın labneleri, icim pinar ve sutasin suzme peynirini verebilirsiniz. Birmuhendisbirpediadrist instagram hesabinda paylasmisti. Kendisi gida muhendisi. Onlari suda bekletip tuzundan arindirdigini soylemisti. Ben pinar labne aldim, suda bekletip süzüp veriyorum sabahlari
Canim ayni bire bir tarif tam bugday unu ile ve ilikli kemik suyu mutlaka ekliyorum.Ama tat olarak yavan gelmisti kivami iyide ilk yaparken so radan baktigimda tat oturmuştuTam olarak nasil yaptiniz bilmiyorum ama benim yaptigimi anlatayim cunku su gibi olmuyor tadini seviyor kizim. Tam bugday ununu tereyagda ya da zeytinyaginda kavuruyorum, sonrasinda yavas yavas su ekliyorum. 1 2 küp kemik suyu da ekliyorum. Sonra sehriyeleri atip pisiriyorum. Su gibi olmuyor baya kivamli oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?