2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar bebegime sehriye corbasi yapim dedim salca olmadigi icin tarifte dogal olarak sanki su tadinda oldu sanki yavan yavan ne yapabilirim limon bir iki damla damlatsam alerjik reaksiyon gösterir mi acaba erken mi bunun için?

Kizlar bebegime sehriye corbasi yapim dedim salca olmadigi icin tarifte dogal olarak sanki su tadinda oldu sanki yavan yavan ne yapabilirim limon bir iki damla damlatsam alerjik reaksiyon gösterir mi acaba erken mi bunun için?
Bence göstermez, minicikti daha 1 aylıktı çok hıçkırıyordu. Doktor limon damlatın ağzına 1 damla geçer demişti. Ama çok ekşi meyve önermiyorlar asidik ya pişik yapmasın diye. Öyle ufakcıktan bişey olmaz.

Zamanla artar canınızı sıkmayın bide her bebek farklı ve yediği miktarda farklı 1-2 kaşık bile olsa yese onun için güzel bir alışkanlık. Zaten 9. Aya kadar hala tadım kapsamında ek gıda o yüzden porsiyon yiyen bebeklere göre kıyaslamayın hiç normal yani süreciniz azimle devam ben 30cc den yapıyordum başta muhallebiyi şimdi 150 lere çıktı her gün verdim ama beğenmedi diye kesmedim hiç ve dediğim gibi yerini doldurmadım acıktıkça aynı şeyi sundum birazda zorunda kaldı yerine biberon versem her seferinde bilecekti bunu yemicem biberon gelecek arkasından diye
Bide gerçekten aç olduğunda yiyorlar o nedenle saatli yediriyorum saati dışında mama vs vermiyorum ki öğünde güzel güzel yesin. Bana kalsa 2 saat bir sey yemese çok aç gibi geliyordu doktorun saat düzenine uyunca ortalama 4 saatte 1 e tekabül ediyor çok çok daha iyi oldu.
Kilo alımı da benim tartmama göre 500 gr civarı bu ay ama okadar çok haraketli ki iyi bile almış diyorum hoppala da günde 3 saat zıplıyordur en az

Bugün kontrole gittik, ayıcık 800 gr almış. Ek gıdalar yaramış zaten çok istiyor zor tutuyorum. Ama boyu hiç uzamamış, geçen ay çok uzamıştı bu ay yerinde kalmış. Normal aralığında şu an ama bi burukluk oldu. Böyle olan var mı acaba?

Bu bebek omleti pankekini bende bugün telefonuma kaydetmiştim.Hatta bunu patatesli olarak görmüştüm evde tatli patates vardi onunlami denesem diye düşündüm Sizinle verdiklerimiz ayni gibi bende pirinç unu+suyla muhallebi yapıyorum icine pekmez atıyorum cok seviyor..Bende corbalarina kuzu kıyması ve kemik suyu atiyorum mutlaka.Ev yogurdunu cok seviyor.Şuana kadar kabak,tatli patates,balkabagi,pazi,patates,avakado,tarhana, brokoli,karnabahar,ispanak,havuç vs bunlari verdim meyvelerden elma,muz,armut.Kerevizi henuz denemedik.Kahvaltida bebe bisküvisi, yumurta sarisi,lor arada labne arada yulaf ezmesi dönüşümlü devam ediyoruz.3 öğün yediyorum kahvalti,ana öğün,ara öğün oglum iştahlı maaşallah çiğnemeye yeni yeni alisti en korktugum konuda buydu
Organik yulaf ezmesi almistim canim ben suda haśliyorum yumuşayana kadar.Lor ve labne aldim dönüşümlü kullaniyorum kahvaltilarda.Marka şuan hatırlamıyorum ama labne torkunundu sanirim.

Evet ya bizim yemeklerimize bayiliyor bizim kizda. Yemegin suyuna batiriyorum parmagimi veriyorum agzina, sanki biberon emer gibi emiyor parmagimi su yumurta tadimini alerjisiz bitirsek mucver pankek falan yapsam.belki onlari daha hevesle yer bilmiyorum. Yumurta tadiminda yarin 3.gun ama doktor 10gunde tam sariya ulasacaksin dedigi icin az az veriyorum simdi. Mesela 3gun icnde alerji yapmadi diyelim 10gunu beklemeden direkt pankek yapsam mi dedim doktota, hayir dedi. Ama sonucta pankeke de tam sariyi koyup 7 8 tane pankek cikarcam ama onun 1ini anca yicek. Bilmiyorum 10gunu bekleyebilicek miyim

Ben de simdi gece muhallebisi vermeye basladim. Onu bile zor yiyor valla basinda 2kisi dans ediyor ben yediriyorum gece mamasini hipp mama ile hazirladim ben de bugun. 4olcek hipp mamayi yapip 4kasik gece mamasiyla karistirdim dogru yapmisimdir ins kilo aldirmak icin daha neler yapcam bilmiyorum pekmez degil de hurma özü aldim ben ebebekten, onu veriyorum 2 3 gundur az az kahvaltida. Birde aslinda istah acici olarak karadut özü varmis, instadan takip ettigim bi hesap 6aydan itibaren verilir dedi ama internette 1yas iyibariyle verilir diyor. Sizin bilginiz var mi bu konuda duydunyz mu hic?

Ya bu saat duzenini ben birturlu oturtamadim cunku kahvalti vermeye basladim. Uyumadan once emziriyorum uyandiktan 1saat sonra da ekgidasininl veriyordum ama simdi sabah ilk uykudan uyaninca emzirdim bugun. E dogal olarak toktu ve kahvaltida bisey yemedi. Sabah uyandiginda mama yada meme vermeden direkt kahvalti mi yapiyorsunuz? Öğünlerdeki saat duzeni nasil sizin?

Tam olarak nasil yaptiniz bilmiyorum ama benim yaptigimi anlatayim cunku su gibi olmuyor tadini seviyor kizim. Tam bugday ununu tereyagda ya da zeytinyaginda kavuruyorum, sonrasinda yavas yavas su ekliyorum. 1 2 küp kemik suyu da ekliyorum. Sonra sehriyeleri atip pisiriyorum. Su gibi olmuyor baya kivamli oluyor

Pinar ve sütaşın labneleri, icim pinar ve sutasin suzme peynirini verebilirsiniz. Birmuhendisbirpediadrist instagram hesabinda paylasmisti. Kendisi gida muhendisi. Onlari suda bekletip tuzundan arindirdigini soylemisti. Ben pinar labne aldim, suda bekletip süzüp veriyorum sabahlari

Trendyoldan alıyorum ben. ketbox satıcı. Marketlerde bulamadım bende
Sağol canım ben de aldım keçiboynuzu unuyla hemen göndeririz dediler bakalım
Benim kızım da 450gr almış bu ay en son sadece anne sütüyle 650gr almıştı doktor iyi dedi ama bana az geldi

Cok tesekkurlerr Peki labneleride mi suda bekleteceğiz

Bende üstünde glutensiz yulaf ezmesi almıştım ama genede eser miktardan fındık ceviz yazıyır sizinkide yazmıyormu hangi marka acaba?
Bide torkunun labnesinde tuz yokmy

Biz kapya biber denediğümiz için tuzsuz bebek salçası aldım nane ekledim bayıla bayıla yedi. Belki fikir olur. Limon için 1 yaş diye biliyorum

Canım o hesaba baktım da labne olayını bulamadım ben yaa

Canim ayni bire bir tarif tam bugday unu ile ve ilikli kemik suyu mutlaka ekliyorum.Ama tat olarak yavan gelmisti kivami iyide ilk yaparken so radan baktigimda tat oturmuştu teşekkür ederim yinede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…