2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende üstünde glutensiz yulaf ezmesi almıştım ama genede eser miktardan fındık ceviz yazıyır sizinkide yazmıyormu hangi marka acaba?
Bide torkunun labnesinde tuz yokmy
Canim ben ona dikkat etmeden almistim başta ama bizim doktorumuz tuzu hic vermeyin gibi konuşmadı az miktarda verin dedi.

Sabah kahvaltı yok bizde bu ay başlatacak doktor
Ortalama saatler mama 150-180 cc arası içiyor
7:00 mama
9:00 meyve püresi
12:00 çorba
14:00 mama
16:00 yoğurt
18:00 muhallebi
20:00 mama

Benim bebeğim de en fazla 120 cc içiyor.Gece uykuluyken 150 cc içiyor sadece.Ek gıda ile desteklemeye çalışıyorum ama kilo alımı çok değil maalesef.
1 yaşına kadar ana besin süt yada mamadir . ek gida adı üstünde ek gida. 1 yaşından sonra bebekler yemek yesin alışsın diye var.
bende ilk 6 aylıkken ek gıdaya abartmıştim az kilo aldı .ve doktor mama ya da süt almazsa boyu uzamaz .kilo alır ama gelişmez tam.anlamiyla dedi.
mamayi bu aylarda 4 saatte bir 120 veriyorum daha fazlasını da veriyorum almıyor ama emiyorda aynı zamanda. mamayi azaltmayin bence .ilk ek gida zamanı alerji maması kullandığımız için mamadan da soğumuştu ama şuan normal.
o zamandan beri çok takılmıyorum yediği kar diyorum ek gıdada.
bir de ne veriyorsunuz ki dedi doktor mama ve süt kadar zengin besin değil verdiğiniz gıdalar dedi .aklınızda bulunsun .kilo alımı boy uzaması için dayayin mamayi

Ben kereviz de verdim. 4 'te akşam yEmeklerini yiyorlar sonra,aksam6 sa biz yerken yine yemwk istiyorlar, ben de,artık veriyorum yaptığımız yemeklerden. Bugün pırasa vardı çok severek yediler maşallah diyeyim.

Muhallebi yapıyorum içine elma armut rendeliyorum. Daha doyurucu besleyici oluyor. Mevsim meyvelerinden gidicem böyle boyl3 inşallah. Şimdilik elma,armut buluyorum pazarda, şeftali falan çıkınca daha çeşitli olur.

Kizlar merhaba umarim herkes iyidiraranizda bebegi arada bi yere dalan var mi? 10-15saniyeligine....son 4-5gundur farkediyorum bunu ve bebegime sesllenince de donup bakmiyo o sure icinde

Kizlar merhaba umarim herkes iyidiraranizda bebegi arada bi yere dalan var mi? 10-15saniyeligine....son 4-5gundur farkediyorum bunu ve bebegime sesllenince de donup bakmiyo o sure icinde
benim ki dalıyor. tam anlattığınız gibi. doktora sormadım ama bi sorun olduğunu sanmıyorum.

Dalıyor benim oğlanda o yüzden evde tv açmıyorum arada çok nadir yavaş hareketleri olan bebek çizgi filmi açıyorum 5 -10 dk. Bu dönemde surekli tv ve telefonda cok hizli hareketli görsellere maruz kalmasi da dalmalari artırır.

benim ki dalıyor. tam anlattığınız gibi. doktora sormadım ama bi sorun olduğunu sanmıyorum.
Soyleki gunde 4-5kez bu hareketini yakaliyorum ve seslenince donmuyo 10-15saniye daldigi yere bakiyor...doktorumuza sordum yuksek ihtimalle bisey yok ama bi cocuk norolog gorsun dedi...

Soyleki gunde 4-5kez bu hareketini yakaliyorum ve seslenince donmuyo 10-15saniye daldigi yere bakiyor...doktorumuza sordum yuksek ihtimalle bisey yok ama bi cocuk norolog gorsun dedi...
Benim kizim da arada daliyor biyerlere uykusu gelmis oluyor yorgun oluyor ben normal karsilamistim hic boyle dusunmemistim biraz abartmis mi dr yoksa ben de sorsam mi dr.a

Evet galiba sizdiniz lor peynirini seviyor mu, cok kuru oldugu icin yemez gibi geldi bana. Evet suzme peyniri de oyle yapiyormus, onu da denicem
Lor peyniri evet çok kuru , yutamaz tek başına diye mutlaka bileye karıştırıp veriyorum çok güzel oluyor. Mesela lorlu omlet yapıyorum, tarhana çorbası yapıp içine lor koyuyorum, havuç haşlayıp eziyorum içine zeytinyağı ve lor ekleyip karışım yapıyorum gibi. Hepsi gerçekten çok lezzetli oluyor belki denemek istersiniz

Benim kizim da arada daliyor biyerlere uykusu gelmis oluyor yorgun oluyor ben normal karsilamistim hic boyle dusunmemistim biraz abartmis mi dr yoksa ben de sorsam mi dr.a
İnanin bilmiyorum gunde 4-5kez boyle daldigini anlattim normal mi dedim ...bana dedi bu beni asar siz bir cocuk norologa gosterin

Kızlar uzun zamandır aranızda değilim o kadar canım sıkılıyor ki çocuğumun süt ürünlerine bademe yumurta sarısına toza yüne tüye ahududuya alerjisi var çocuğuma peynir yoğurt veremiyorum kendimde yiyemiyorum mesela kek yiyemiyorum kendimi geçtim tamamen ama bebeğim en azından yoğurt yiyebilseydi keşke

aynı şekilde bizimki de bakmıyor.
Ben çok bağırıyorum oyuncakları vuruyorum en sonunda dönüyor. dönmediği de oluyor.
tam hatırlamıyorum ama tam bu şekilde değilde doktora bazn seslendigimizde bakmıyor demiştim.
Olur öyle şeyler demişti.
Bi sonraki kontrolde sorayım bari tam olarak.
Yani ben çocuğumda herseyden şüpheleniyordum.
göz de kırpıyor mesela arada tık gibi heyecsnlaninca sonra bıraktı. arada çok az yapıyor.
Dili disardaydi titriyor bu sma mi bile dedim doktora
artık saldim.
kötü düşünmek istemiyorum. mükemmel anne dikkatli anne olacam derken deli hastanesine yatirilacagim

ohoo
her.bebekte var nerdeyse süt alerjisi .
biz 1 aylıkken fark ettik
Bu zamana kadar süte dair bisi yemedim içmedim
ama şuan açtım diyeti bisey olmuyor çocuklarda da en geç 1 2 yaşlarında geçiyor. evet şu an yoğurt veremiyoruz ama biz yoğurtun pişmiş halini verdik aşırı alerji yapmadı biraz yaptı.
tek sıkıntımız bu olsun.
ama ben 6 ayda hamilelikte daha cok kilo aldım.herseyo içinde süt varmis meğersem bunu fark ettim :):)

Alin benden de o kadar.... Ben normalde de takintiliyim..esim de biseyi yok goturmeyecegim diyordedim doktoru gosterin demis...diyor norolog bu cocugu mr a sokacak ben cocugumu gostermem ...ben de bi salsam artik biraksam rahatlayacam...gece uykulari cok bolunuyo yani 6-7kere uyanip meme istiyo...ve uyanikken seslerden bazen korkuyo irkiliyo bir de bu dalmalarink gorunce internet sagilsun felaket tellali gibi epilepsi bilmem ne gibi hastaliklar siraliyo ...doktora sorayim dedim o da bi norolog gorsun dedibilemiycem gercekten annelik zor hele bizim gibi evhamli hele benim gibi hastalik derecesinde takam biri icin cokdaha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…