2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
hanımlar doğum yapalı 8 ay olacak bugün ilk defa adet oldum ama çok fazla kanama var orkid hakgetire dogumda kullandigim depent kilodu kullanıyorum sabahtan beri 3.degisisim,bu kadar çok gelmesi normal mi hiç bir adetimde böyle birşey yasamamistim

Ya biz prima pampers külot bez kullanıyoruz kilo aralığı 9-12 bizim oğlan 6,5 aylıkken 11 kiloydu ben hala 4 numara kullanıyorum . Küçük mü kullanıyorum acaba. Bu arada biz doktor kontrolünde sünnet ettirmemiz gerektiğini öğrendik. Uç kısmı çok dar ve idrarını tutuyor özellikle gece. Özel bir hastaneye sorduk 1,500 fiyat vermiş. Birde eve gelip evde yapan var 800 tl ne yaptırsam bilemedim sünnet yaptıranlar bir akıl verin. Ben biraz daha havalar ısınsın zıbınla durur diye sünnet işini geciktirmiştim.

Doğum sonrası ilk adetim aynen öyle olmuştu çok korkmuştum, genelde böyle oluyormuş içiniz ferah olsun. Bazen ikinci ayda da bu şekil olabiliyormuş benim sadece ilki dependle geçmişti ikinci ay itibariyle normale döndü.

Normal canım tedirgin olma,ilk ki sanki yeni doğum yapmis gibi oluyor bir iki adet döngüsünden sonra normale dönüyor

Ben doğumdan beri prizma premium care kullandım, sleepy bio Natürali merak edip denedim ikisi arasında bariz fark olsa da bio natural de gayet iş gördü. İndirime ya da kampanyaya rastlayan olursa haber versin biraz stok yapalım.
Farkları şu şekilde; bio natural çok daha ucuz, prima premium care çok daha kaliteli gündüz sleepyciyiz, gündüz dışarıda olduğumuzda primacıyız, gece uykumuzda da primacıyız.
Sleepy 4+ saat kalırsa belinde ve sırrında kızarıklıklar oluşuyor çocuğum çok beyaz. İkisi de çok kaka olunca sızdırıyor. Primanın bel bandı ile bacak saran yerleri daha güzel yapılmış. Bir de bezler prima poşetlerinde çok muntazam, sleepy tıkış tıkış çingene bohçası gibi çıktı poşeti açınca. İkisinde de 4 beden kullanıyorum.
Bu farklar içinde kızarıklık durumu olmasa hiç prima almam.
emeklemeye başladıktan sonra göreceksiniz, kilot gibi olan bezler hayat kurtarıcısı. Stok yaparken bunu da göz önünde bulundurun. Bir de bol bol alt açma şart. Emeklemeye beraber çiş kaka kabusa dönüşüyore.

I

Prima dışında bütün bezler bana aynı geliyor ki gerçekten aynılar bence, o yüzden bende bu mantıkla hareket ediyorum artık baş edemez oldum çünkü çok yükseldi primanın fiyatları. Bende bimden aldım gündüz onu, gece ve dışarı çıkarken prima kullaniyorum denedim sleepy natural ve bio, babyturco, minies, jelly willy, molfix hepsi gece sızdırıyor yada bildiğin dışına çıkıyor baya baya ve kokuyor bir kere yapsa bile. Aynı zamanda prima disindakiler kızarıklık ve pişik yapiyorlar ki çok sık değiştiriyorum fazla bekletmiyorum ona rağmen. Kesinlikle katiliyorum stoğu şimdiden yapıyorum prima için, denk geldikçe 4-5-6 başka türlü olmayacak artık

Ben evde yapıyordum ama çok zor oluyor 3-4 günde bir yapmam gerekiyor çıkan peyniri de bitiremiyoruz Muratbey lor aldım içindekilerde whey proteini yazıyor ama verip vermeme konusunda kararsızım napsam ki
Lor konusu beni yordu çok zahmetli geliyor, bıraktım bende labne yapıyorum 2 seferdir daha pratik ve kplay oldu. Tadı da güzel sevdi oğlum da, aklınızda olsun.
Ben kolsuz, altı torba gibi tüm olanlardan kullanıyorum. Kolsuz-1,5 tog.Oda sıcaklığını 22 yi geçirmemeye çalışıyorum, tek uzun kollu zıbınla koyuyorum tuluma iyi geliyor. Yurtdışından almıştık ama muadilleri çok var Owli, M&S ve Carters çok güzel. Tulum kesinlikle gece hayat kurtarıcı. Ayrıca oğlum gece çok dönerek uyumaya başladı, ister istemez altı torba gibi olduğundan dolaşıyo arada dönemiyo bağırıyo uykuda Bende ayaklı bi tulum arayısındayım

Bence ne kadar erken o kadar iyi. Biz 3. Ayında yaptırmıştık ben eşimi zorlamıştım da öyle ikna olmuştu ama sünnet sonrası o bile dediki keşke 1 aylıkken yaptırsaydık :)

Kızlar bebeğinizin kakasi nasil eskisi gibi cıvık sekildemi yoksa katilaştı mi. Benimki bugün kati yapmış dünde öyle yapti. Artik kaka sekilleri değişiyormu yoksa kabizmi olacak

Bu Sleepy bi bizde sızdırma yapmıyor sanırım
Biz dogdugu günden beri Sleppyciyiz, en uzun tuttuğum saat akşam 10 da uykuya giriyor sabah 7-8 gibi uyanıyor yani yaklaşık 10 saat hiç sızdırma vs yapmıyor, şimdiye kadar hiç pişik durumumuzda olmadı.

Gece harici ben zaten çok uzun süre bezi atında tutan biri değilim 3-4 saatte bir altını açıp kuduruyoruz o sırada değişiyorum çok tutsamda tutmasam da hiç sızdırma olmadı yani bezi tartsan yaklaşık 10 kilo gelir desem yeridir o anları bile gördüm ama yine de hiç sızdırma yaşamadık

Kızlar bebeğinizin kakasi nasil eskisi gibi cıvık sekildemi yoksa katilaştı mi. Benimki bugün kati yapmış dünde öyle yapti. Artik kaka sekilleri değişiyormu yoksa kabizmi olacak
Benim ki çok katı baya katı, hatta yaparken baya zorlanıyor poposu da yara olmuş, bizim ki çok net belli ki kabız .
Ama onun haricinde de eskisi gibi çok cıvık yapmıyor.. Ama bizim şuan yaşadığımız durum maalesef kabızlık

Bizim 6 ay da işte 8600 çıktı, 8400 diyebiliriz dedi doktoru çünkü ben yedirip götürüyorum.
Boyu da 68 cm idi.. doktoru 69-70 beklediğini söylemişti bende kızıma baktgmda 1 tık kısa gibi geliyor ama doğumda da kısa doğdu , 48.5 doğmuştu prensesim :)

Hiç üzülme sağlıkları yerinde önemli olan bu, kilo çokta iyi bir şey değil.
Ben 5 kilo doğmuşum ve hayatım boyunca hep balık etli iri bir insanım 1 yasında iken 19 kiloymusum doktor rejime sokmuş beni şeker hastasym mesela.. iyi bir şey deği yani önemli olan sağlık eli ayağı düzgün, keyfi yerinde hastalığı yoksa varsın zayıf olsun kilosu düşük olsun bsver . Doktorunuz normal diyorsa gelişimi iyiyse hiç önemi yok kuzum

arkadaşlar ben doğumdan beri goon kullanıyorum cok tamemnunum bir deneyin isterseniz. Sadece akşam 8 de takıp sabah 8 de cıkarırsam taşma oluyor. Bende sabah 6 da değiştiriyotum. Bizmkisi gece deli uyanıyor ve emiyor. Enaz 4 kere ...Bu sefer ilk defa külot olanı denedim. açıkcası ondan da memnun kaldım ...

Bir yerde okumuştum ek gıda ile bebeğin kakası (afedersiniz) b.ka dönüşüyor diye cidden öyle

Prima göre uygun olunca ben de sık sık değiştiriyorum. bim bezini de deneyeyim en kısa zamanda. Molfix daha sert ve kalın pek yaramadı çocuğa.

Kızlar ramazanda oruç tutacakmisiniz? Emziriyoruz ya zaten sütüm az daha da azalırmi tut diyen var tutma diyen var kararsizim

Bir yerde okumuştum ek gıda ile bebeğin kakası (afedersiniz) b.ka dönüşüyor diye cidden öyle
baya güldüm ya evet doğru hem kati hem içinde sanki değişik şeyler var baya inceledim veee aşırı pis kokuyor bakarken sabah aç karna midem bulandi analık yavrunun b.kunu bile inceliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…