2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar kafayi yicem artik kizim asla su icmiyor iciremiyorum. Bu kiz susamiyor mu anlamiyorum surekli kabiz zaten. 3gun once duphalac suruba basladik bu yuzden. Ama su icmezse de nasil gecicek kabizlik bilmiyorum. Siz ne kadar su veriyosunuz? Dr.a soyledim bebekler suyu sevmez meyve kat dedi ama yok yine de ise yaramiyor yaa

Canim benim oglus suyu cok seviyor. Sebebi de suluguna bayiliyor rengine vs. Onu gosterdigimde heyecanlanip seviniyor. Gozunun onunde de o suluktan kasiga su dokup veriyorum. Suluga hayran hayran bakarak iciyor. Tavsiyem ilgisine ceken sevdigi bir suluk alabilirsin

Kizlar bugun ilk defa kiyma verdim bebegim Sehriyeli tarhana corbasini sevdigi icin onun icine kattim ama yerken rahatsiz oldu. Kiymayi nasil veriyorsunuz siz? Bebekleriniz nasil yemeyi seviyor fikir verebilir misiniz
Bugun bizim dr. Kiymayi 9. Aydan sonra vericez dedi. Simdi ufak tavuk parcalari corbasina ekleyebilirsin dedi. Belki kiyma icin erken olabilir bebisin icin

Kasikla verin ,ustunu islatsa da plastik bardakla verin....yani cesitli sekillerde vermeye calisin...bizimki nuk alistirma bardagitla veriyorum oyle icebiliyo gunde 40-50cc

O kadar cok suluk aldimki anlatamam servet doktum resmen biberonla denedim onda da olmuyor bir turlu sevdiremedim nasil olacak bilmiyorum

Bugun bizim dr. Kiymayi 9. Aydan sonra vericez dedi. Simdi ufak tavuk parcalari corbasina ekleyebilirsin dedi. Belki kiyma icin erken olabilir bebisin icin
Bu ayki kontrolde dr bize yavas yavas kiymaya basla dedi. Hatta kuzu kiyma dimi diye sordum ama sut alerjisi yok o yuzden dana da verebilirsin dedi. Ben yine de sindirimi daha kolay diye kuzu kiyma verdim, bu 2.gun bakalim ins sever

Bu ayki kontrolde dr bize yavas yavas kiymaya basla dedi. Hatta kuzu kiyma dimi diye sordum ama sut alerjisi yok o yuzden dana da verebilirsin dedi. Ben yine de sindirimi daha kolay diye kuzu kiyma verdim, bu 2.gun bakalim ins sever
Bizimki de kıymaya başlatıyor özellikle dana ver ded, kuzu mevsimi başlamadı diye. Yağsız sinirsiz çift çekilmiş dedi. Et suyu gibi yağlı şeyleri 9. Ayda başlatacak.
Su işini de teklif et ama içmezse korkma zamanla alışır anne sütünün çoğu sudan oluşuyor dedi. Kabız durumunda kayısıyı az suda haşlayıp duyuyla ezip günde iki kayısıya kadar yedirebilirsin dedi. Bir de kabak, pırasa gibi kabırlığı önleyecek şeylerle besle dedi. Patatesi tamamen kestim misal kabız yapacak şeyleri verme dedi. Armut bağırsakları güzel çalıştırır cam reddeden deveci armut geçirip verebilirsin dedi.

Ben etsuyunu 6.aydan beri veriyorum benim eşim kazak, onlarda etsuyu tek basina corba gibi icilir cok sevilir ben de bayilirim onlar 3aylikken verelim demeye basladilar da ben ek gidayla vermeye basladim valla ahdjjd biraz istahlansa eline kemikli eti tutturucaklar

Kizlar bugun ilk defa kiyma verdim bebegim Sehriyeli tarhana corbasini sevdigi icin onun icine kattim ama yerken rahatsiz oldu. Kiymayi nasil veriyorsunuz siz? Bebekleriniz nasil yemeyi seviyor fikir verebilir misiniz
Bizim doktorumuz kuzu kıyma 2 çekim demişti yemeğine koymadan da azıcık rendele demişti evet yanlış okumadın rendelemek daha kolay yutup rahatsız olmaması için..

Bizim doktorumuz kuzu kıyma 2 çekim demişti yemeğine koymadan da azıcık rendele demişti evet yanlış okumadın rendelemek daha kolay yutup rahatsız olmaması için..
Bugun tekrar sansimi denedim begendi yedi bu defa insallah kofteleri etleri de yer ilerde. Ben de cift cekim aldim ama rendelemedim valla bizim kiz daha cok kati seyler sevdiginden heralde sorun olmadi

Bizim kabızlık geçmiyo geçmiyo geçmiyo
Kızımın poposu yara bere içinde çok üzülüyorum sabahları ağlayarak uyanıyor yapamadığı için, yapsa da 1 tane keçi boku gibi bırakıyor havalar berbat doktora da gidemiyorum bişeyde yapamıyorum. Bal kabağı su yulaf unu kayısı denemedgm şey kalmadı yok düzelmiyor

Neyin kabız yaptığını düşünüyorsunuz hani başta tek tek ekleyerek verdik ya gıdaları, hangisinde kabız başladıysa onu hiç vermeyin. Benim doktor öyle demişti gıdalarıntek tek 5 gün denememizin sıralı gitmemizin bir sebebi bu demişti. Patates başladığım an her gün yapan çocuk iki güne çıktı anında kestim düzeldi.

yalnız bugün kıyma aldım ve size yazarken farkettim, ikinci defa çektirmeyi unuttum. Hay kafama…

Ay bilemiyorum ki ne yapıyor muz diye düşündüm kestim vermiyorum ama yine kabız .. onun haricinde öyle aman aman yemek yediği de yok muhallebi o da yulaf unundan falan yapıyorum lif oranı yüksek diye .. işte çorba içiyor ama o da genelde sebze çorbası ya da ne bileyim tel şehriyeli tavuk suyu çorbası ya da tarhana ..
ama yumurta baya seviyor baya baya yiyor acaba diyorum yumurta mı .. kessem bir kaç gün vermesem mi bilemiyorum ki ne yapıyor of çok üzülüyorum
Şu kabız şurubu varmış alıp içirsem ne olur ki, bilinçsizlik mi yapmış olurum acaba

Yani öyle pirinç unu, patates pişmiş havuç falan yediği de yok çok çok fazla hafta da 1-2 defa belki .. meyve püresine muz koyuyordum işte onu çıkardım pişmiş havucun kabızlık yapabileceğini duydum onu da çıkardım .. kefir içirsem günde 1-2 kaşık iyi gelir mi bilmiyorum ki

Deneyeyim canim onu da 40 50cc yeterli oluyor mu peki, kabizlik yasadiniz mi hic?
Bizim kizin son 2aydir kakasi duzenli degil..gunde iki kez de yaptigi oluyo 5gunde bi yaptigi da oluyor...ama bizim doktor simdilik yeter o su demisti...anne sutunu de aldigi icin zaten su ihtiyacini karsiliyirmus...ama keciboynuzu pekmezli bisey yapsam veya tatlimsi bir sey tattirsam su hesabi yapmiyorum istedigi kadar iciyo....40-50cc dedigim gunde ortalama

Bizim doktor da 6.aydan itibaren verin demisti...buzlukta porsiyonlayip corbalara kullaniyorum mis gibiama eti henuz bu ayda onermiyo

Kıymaya bizde başladık. Önce kavurunca biraz sertleşiyo belki onu sevmemiştir. Ben önce biraz su ile haşlıyorum kıymayı suyunu çekince de az kavuruyorum.Daha yumuşak kalıyor yemekte.
Kızlar bebeği göz muayenesi olan var mı?Bizim doktor 7.ayda yapalım demişti yarın da gideceğiz merak ettim nasıl oluyor
Biz 6. ayda olmuştuk. Genel muayene ve bi damla damlatıp biraz bekletip öyle muayene ediyorlar.
Ispanak denediniz mi ? Bide baya faydası oldu. Buharda haşlayıp zeytinyağ ile püre gibi verebilirsiniz. Bide ben kabız gibi olunca mamaya 1 çk zeytinyağ damlatıyorum hala .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…