- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.441
Aslında ben bakıyorum sadece ceee oynuyoruz yemek yiyo tepsiyi mutfaga bırakayım diyorum başlıyo ağlamaya dediklerinizi aslında hep yapmaya çalşyrm ama nafileayrılık kaygısı bu dönemde ortaya çıkıyor gelişiminin bir parçası anneyi göremeyince kayboldu gitti sanıyor yavrucuk.
cee oyununu oynayın, bir yere saklanıp ya da örtü altına girip çıkın. Kaybolmadığınızı yeniden göreceğini öğrenmesi için önemli. Sevdiği oyuncağını göstererek saklayın bulsun gerekirse yarısını saklayın. Onun üzerine örtü koyun kendisi açsın cee diyin vb.
Sizin dışınızda bakımveren varsa sabit olmalı bakıcı ya da aile büyüklerinden kimse o. Örneğin bi hafta anane bi hafta babaanne bakmasın ya da bir ay bir ay. Sabit bir kişi bakmalı mümkünse, değişiklik tepkisini artıracaktır.
Yabancılara karşı tepkisi artacaktır bu dönemde. Tuvalete bile gitseniz anlatmak lazım, ben birazdan geleceğim, burdayım gibi. İşe gidiliyorsa kaçarak gitmek dikkatini dağıtıp gitmek doğru değil. Zor fakat anlatmak somut olarak açıklamaya çalışmak gerekiyor. Bize zor, onlara çok zor bi dönem. En önemlisi kaygısını anladığımızı bilmeli. Sarılmak gibi ilaç yok.
Ha okey pardon o zamanYok erken doğmuştu doğum haritası nasıl güncelleniyor beceremedim. 06.07.2021 doğumlu emekliyormu sizinki nekdarlık
Benimki de aglayarak uyaniyor aliyirum yanima koyuyirum memeyi veriyirum iki sn emip geri yatiyor...hoop yine yerine birakiyorum yarim saat sonra yine aynis enaryo...bel fitigi agrisiyla sabhlari uyaniyirum...yanima alip memeyi agzina vermedig.surece de kesinlikle susmuyoYa bu aralar surekli aglayarak uyaniyor hatta uykusunda nerdeyse surekli agliyo bu neyin nesi anlamadimdeliricem uyaninca hicbiseyi yok cocugun ama uyuyunca surekli aglayarak uyaniyo ya da uykusunda agliyo
Bizde asiri uyaniyoduk. En az 6-7 kere. İki üç sefer annemle yatti. Her seferinde de ya deliksiz uyudu yada bir kere uyandi. Benim kokuma uyaniyo olabilirmis. Odalar bu sebepten ayriliyormus. Detayli arastiricam bende.Kizlar ben bebegimin uyanmalarini cözemiyorum ya artik. Acliktan uyaniyor surekli diyordum ama artik gece mamasi veriyorum, ustune birde emziriyorum. Ama yine sık uyaniyor. Birde aglayarak uyaniyor, birseyden rahatsiz oluyor gibi agliyor. Bazen uyaniyor bazen kendi kendine daliyor uykuya. Kabizliktan diye dusunuyodum ama bugun kakasini da yapti. Oda isisi da iyi. Uzerinde örtü mü istemiyor acaba dedim uyku tulumuyla yatirdim yine ayni sey oldu. Yani artik gece uykusuzluga alistim ben ama onun boyle aglayarak uyanmasina uzuluyorum, ne derdi var anlamiyorum
Biz de emekleme calısmalarındayız tam 8 aylık olduk. şu 15 20 gündür Bi çok şey yapmayı öğrendi son 3 gündür falan yüz üstünden kalkıp oturur pozisyona geliyor. Gözümüzün önünde nasıl da büyüyorlar mucize gibi bişeyKızlar emekleme nezman başlıyo sürünerek gidiyor yuvarlanıyor ama emekleme yapamıyo benim oğlum
Ben zaten artik besikten almayla ugrasamicam diyip yanimda yatiriyorum esim 1aydir hatta belki 2aydir salonda yatiyoBenimki de aglayarak uyaniyor aliyirum yanima koyuyirum memeyi veriyirum iki sn emip geri yatiyor...hoop yine yerine birakiyorum yarim saat sonra yine aynis enaryo...bel fitigi agrisiyla sabhlari uyaniyirum...yanima alip memeyi agzina vermedig.surece de kesinlikle susmuyo
Aglayarak uyanma da oluyor muydu? Ben de deneyeyim oyle uyutmayi bi. Bizim kiz uykunun ilk saatleri ve sabah saatlerinde aglayarak uyaniyor surekli. Aglayip geri uyudugu da oluyor. Bugun dr randevumuz vardi, idrarinda koku varmi dedi dr, idrar yolu enfeksiyonu da gece huzursuzluk yapabilirmis ama ben hic koku farketmedim. Baska belirti de yok zaten. Dr papatya ve melisa vermemi onerdi, onu denicem artik.Bizde asiri uyaniyoduk. En az 6-7 kere. İki üç sefer annemle yatti. Her seferinde de ya deliksiz uyudu yada bir kere uyandi. Benim kokuma uyaniyo olabilirmis. Odalar bu sebepten ayriliyormus. Detayli arastiricam bende.
Bizimde aynı canım. Üst dişler geliyor ondan bizimki. Üst 4 diş birden geliyorYa bu aralar surekli aglayarak uyaniyor hatta uykusunda nerdeyse surekli agliyo bu neyin nesi anlamadimdeliricem uyaninca hicbiseyi yok cocugun ama uyuyunca surekli aglayarak uyaniyo ya da uykusunda agliyo
Benimki tutunup kalkmaya bile çalışmıyo yuvarlanarak gidiyo hep kucak istiyo asabi birazHa okey pardon o zaman
7 ay 14 günlük benim kızımda :) Henüz emeklemiyor, sürünmeye çalışıyor ama onu da çok beceremiyor
Sürekli emekleme moduna girip kendini yere doğru fırlatıyor sanarsın denize falan dalıyor öyle bir fırlatma
sizin ki başladımı :)
Ben emeklemesine veya emeklemiyor oluşuna hiç takılmıyorum :) Çünkü doktorumuz bize emekleme bir gelişim basamağı değildir, her cocuk emeklemez, emeklemeden direkt yürümeye geçen bir sürü çocuk olduğunu söyledi. Mesela 2-3 dk desteksiz bir şekilde ayakta dikiliyor, koltuğu tutarak kalkabiliyor ama emekleme yoko yüzden takılmıyorum açıkcası işime de geliyor hava cok soğuk benim evin altı market daha da soguk yerler inşallah emeklemeden yürür ya da bi 2 ay sonra emekler
Yok ya benimki çok aksi huysuz ama rahatsız büyüyen bebekler de böyle inek sütü alerjisi tedavi diyet ağrı sacı bizi biraz aksileştrdi herşeyi bna yaptrtıyorBiz de emekleme calısmalarındayız tam 8 aylık olduk. şu 15 20 gündür Bi çok şey yapmayı öğrendi son 3 gündür falan yüz üstünden kalkıp oturur pozisyona geliyor. Gözümüzün önünde nasıl da büyüyorlar mucize gibi bişey
tamamen aynı sdurumdayız. Sürekli ağlayarak uyanıyor. 2 sn emip geri yatıyor. sonra yine ağlayarak uyanıyorBenimki de aglayarak uyaniyor aliyirum yanima koyuyirum memeyi veriyirum iki sn emip geri yatiyor...hoop yine yerine birakiyorum yarim saat sonra yine aynis enaryo...bel fitigi agrisiyla sabhlari uyaniyirum...yanima alip memeyi agzina vermedig.surece de kesinlikle susmuyo
Aynıyız bizde de durum böyle. Süt içmek için emdiğini düşünmüyorum çünkü iki cuk cuk yapıyo uyuyo sonra 15 dakka sonra yine aynısı . Dişten sanırımtamamen aynı sdurumdayız. Sürekli ağlayarak uyanıyor. 2 sn emip geri yatıyor. sonra yine ağlayarak uyanıyor
Kizlar bu neyin nesi valla uyuttum kizi sonra odadan aglayarak ciktim ben detamamen aynı sdurumdayız. Sürekli ağlayarak uyanıyor. 2 sn emip geri yatıyor. sonra yine ağlayarak uyanıyor
Ben de uykudan yana yüzü gülmeyen kesimdeyim. Bir ara biizmakşam saat 8de uyutma çabalarına başlayıp sabahlara kadar devam ediyoduk. Fiziksel olarak da pskolojik olarak da çökmüştüm. Ama şimdi bi çabam yok uyumuyosa uyumuyodur,oynuyoruz hepbir oturuyoruz sonra illaki uyuyacak uykusu geliyo. Hı tamam sabaha kadar 100 kere uyuyup uyanıyo ama kafa olarak biraz daha iyiyimKizlar bu neyin nesi valla uyuttum kizi sonra odadan aglayarak ciktim ben desurekli uyaniyor ya deliricem
Erken uyutma cabam yok aslinda benim de acikcasi simdi yaz geliyo gunler uzuyo biraz bencilce olacak ama erken uyumasi isime gelmiyor, illaki biyerlere gidicez onunla ve uyku saati napcam bilmiyorum. Benim su an derdim gece 100kere uyanmasi aslinda, aylardir uyumuyorum valla yaslandigimi hissediyorum artikBen de uykudan yana yüzü gülmeyen kesimdeyim. Bir ara biizmakşam saat 8de uyutma çabalarına başlayıp sabahlara kadar devam ediyoduk. Fiziksel olarak da pskolojik olarak da çökmüştüm. Ama şimdi bi çabam yok uyumuyosa uyumuyodur,oynuyoruz hepbir oturuyoruz sonra illaki uyuyacak uykusu geliyo. Hı tamam sabaha kadar 100 kere uyuyup uyanıyo ama kafa olarak biraz daha iyiyim
Canım 2 uykuya düşmüşsün geri dönüş olmamalı.MadammS canim sana bisey sorucam ya uyku prof.usun sen simdi . Ben gunduz uykularini 3 uykudan 2uykuya dusmustum. Cok cok iyi gidiyodu ama son gunlerde uyku vakti gelmeden gozlerini kasiyor, sanki 3.uykuyu da istiyor gibi, 2defa 1,5saat uyuyor ama galiba birde sekerleme istiyor. Aslinda ben zorluyodum uyanik tutuyodum zaten babasi isten gelince de uykusu kacip biraz daha takiliyodu. Ama simdi son gunlerdeki sık uyanmalari, aglayarak uyanmalari acaba fazla yorgun dusmesinden mi diye dusunmeye basladim. 3.uykuyu da uyutsam bu defa gecesi cok gec saate kalacak. Ne yapsam bilemedim. Sana danisayim dedim. Uyku saatlerimi de yazayim sana hatta.
8.30 uyanma
10.30-12.00 1.uyku
15.00-16.30 2.uyku
20.30 gece uykusu
Genelde 18.30 gibi gozlerini kasimaya basliyo bu aralar. Napsam sence ya, geceyi sarkitmadan 3.uykuya mi donsem tekrar ama o da saglikli olur mu bilemedim
Benim de en büyük sıkıntım o ama ben galiba çaresizlikten durumu kabullendim . Fakat sizin yerinizde olsam erken uyuyosa hiç ellemezdim aksine mutlu olurdum. Bebek arabasında uyur ,kucağınızda uyur ,misafirliğe mi gittiniz koltuğun bi köşesine bile yatırın uyusun nolcak. Yoksa gerçekten bütün uğraşımız uyutmak yedirmek kaldırmak olup kendimizi iyice unutucaz ki ben şuan unuttum bile maalesef. Bir de bu sabahlara kadar uyanma durumu yinede birçok kişide var dönemsel diye düşünüyorum ,öyle düşünmek istiyorumErken uyutma cabam yok aslinda benim de acikcasi simdi yaz geliyo gunler uzuyo biraz bencilce olacak ama erken uyumasi isime gelmiyor, illaki biyerlere gidicez onunla ve uyku saati napcam bilmiyorum. Benim su an derdim gece 100kere uyanmasi aslinda, aylardir uyumuyorum valla yaslandigimi hissediyorum artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?