2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aslında ben bakıyorum sadece ceee oynuyoruz yemek yiyo tepsiyi mutfaga bırakayım diyorum başlıyo ağlamaya dediklerinizi aslında hep yapmaya çalşyrm ama nafile ama yaz gelse belki biraz rahatlıcaz

Yok erken doğmuştu doğum haritası nasıl güncelleniyor beceremedim. 06.07.2021 doğumlu emekliyormu sizinki nekdarlık
Ha okey pardon o zaman
7 ay 14 günlük benim kızımda :) Henüz emeklemiyor, sürünmeye çalışıyor ama onu da çok beceremiyor
Sürekli emekleme moduna girip kendini yere doğru fırlatıyor sanarsın denize falan dalıyor öyle bir fırlatma

sizin ki başladımı :)
Ben emeklemesine veya emeklemiyor oluşuna hiç takılmıyorum :) Çünkü doktorumuz bize emekleme bir gelişim basamağı değildir, her cocuk emeklemez, emeklemeden direkt yürümeye geçen bir sürü çocuk olduğunu söyledi. Mesela 2-3 dk desteksiz bir şekilde ayakta dikiliyor, koltuğu tutarak kalkabiliyor ama emekleme yok o yüzden takılmıyorum açıkcası işime de geliyor hava cok soğuk benim evin altı market daha da soguk yerler inşallah emeklemeden yürür ya da bi 2 ay sonra emekler

Ya bu aralar surekli aglayarak uyaniyor hatta uykusunda nerdeyse surekli agliyo bu neyin nesi anlamadim deliricem uyaninca hicbiseyi yok cocugun ama uyuyunca surekli aglayarak uyaniyo ya da uykusunda agliyo
Benimki de aglayarak uyaniyor aliyirum yanima koyuyirum memeyi veriyirum iki sn emip geri yatiyor...hoop yine yerine birakiyorum yarim saat sonra yine aynis enaryo...bel fitigi agrisiyla sabhlari uyaniyirum...yanima alip memeyi agzina vermedig.surece de kesinlikle susmuyo

Bizde asiri uyaniyoduk. En az 6-7 kere. İki üç sefer annemle yatti. Her seferinde de ya deliksiz uyudu yada bir kere uyandi. Benim kokuma uyaniyo olabilirmis. Odalar bu sebepten ayriliyormus. Detayli arastiricam bende.

Kızlar emekleme nezman başlıyo sürünerek gidiyor yuvarlanıyor ama emekleme yapamıyo benim oğlum
Biz de emekleme calısmalarındayız tam 8 aylık olduk. şu 15 20 gündür Bi çok şey yapmayı öğrendi son 3 gündür falan yüz üstünden kalkıp oturur pozisyona geliyor. Gözümüzün önünde nasıl da büyüyorlar mucize gibi bişey

Ben zaten artik besikten almayla ugrasamicam diyip yanimda yatiriyorum esim 1aydir hatta belki 2aydir salonda yatiyo nasil bitecek bilmiyorum
Bizde asiri uyaniyoduk. En az 6-7 kere. İki üç sefer annemle yatti. Her seferinde de ya deliksiz uyudu yada bir kere uyandi. Benim kokuma uyaniyo olabilirmis. Odalar bu sebepten ayriliyormus. Detayli arastiricam bende.
Aglayarak uyanma da oluyor muydu? Ben de deneyeyim oyle uyutmayi bi. Bizim kiz uykunun ilk saatleri ve sabah saatlerinde aglayarak uyaniyor surekli. Aglayip geri uyudugu da oluyor. Bugun dr randevumuz vardi, idrarinda koku varmi dedi dr, idrar yolu enfeksiyonu da gece huzursuzluk yapabilirmis ama ben hic koku farketmedim. Baska belirti de yok zaten. Dr papatya ve melisa vermemi onerdi, onu denicem artik.

Kizlar gecen hafta ctesi farkli bi dr.a gitmistik ve kizimin son 1ayda hic kilo almadigini farketmistik. Belki tarti farkindan olabilir demistik ama yine de sifir kilo alisi normal degildi. 9gun gecti ve biz bugun tekrar tartima gittik. 400gram almis 1ayda alacagini 9gunde almis dedi dr. Artik neler yedirdiysem ajjdkfs cok sukur cok sevindim boyle olmasina. Ayni sekilde devam edicez simdi

Ya bu aralar surekli aglayarak uyaniyor hatta uykusunda nerdeyse surekli agliyo bu neyin nesi anlamadim deliricem uyaninca hicbiseyi yok cocugun ama uyuyunca surekli aglayarak uyaniyo ya da uykusunda agliyo
Bizimde aynı canım. Üst dişler geliyor ondan bizimki. Üst 4 diş birden geliyor biri çıktı 3 ü şiş hala. Yanaklar al al hep ateş vs yok ama çok huysuz.

Benimki tutunup kalkmaya bile çalışmıyo yuvarlanarak gidiyo hep kucak istiyo asabi biraz

Yok ya benimki çok aksi huysuz ama rahatsız büyüyen bebekler de böyle inek sütü alerjisi tedavi diyet ağrı sacı bizi biraz aksileştrdi herşeyi bna yaptrtıyor

tamamen aynı sdurumdayız. Sürekli ağlayarak uyanıyor. 2 sn emip geri yatıyor. sonra yine ağlayarak uyanıyor

MadammS canim sana bisey sorucam ya uyku prof.usun sen simdi. Ben gunduz uykularini 3 uykudan 2uykuya dusmustum. Cok cok iyi gidiyodu ama son gunlerde uyku vakti gelmeden gozlerini kasiyor, sanki 3.uykuyu da istiyor gibi, 2defa 1,5saat uyuyor ama galiba birde sekerleme istiyor. Aslinda ben zorluyodum uyanik tutuyodum zaten babasi isten gelince de uykusu kacip biraz daha takiliyodu. Ama simdi son gunlerdeki sık uyanmalari, aglayarak uyanmalari acaba fazla yorgun dusmesinden mi diye dusunmeye basladim. 3.uykuyu da uyutsam bu defa gecesi cok gec saate kalacak. Ne yapsam bilemedim. Sana danisayim dedim. Uyku saatlerimi de yazayim sana hatta.
8.30 uyanma
10.30-12.00 1.uyku
15.00-16.30 2.uyku
20.30 gece uykusu
Genelde 18.30 gibi gozlerini kasimaya basliyo bu aralar. Napsam sence ya, geceyi sarkitmadan 3.uykuya mi donsem tekrar ama o da saglikli olur mu bilemedim

Kizlar bu neyin nesi valla uyuttum kizi sonra odadan aglayarak ciktim ben de surekli uyaniyor ya deliricem
Ben de uykudan yana yüzü gülmeyen kesimdeyim. Bir ara biizmakşam saat 8de uyutma çabalarına başlayıp sabahlara kadar devam ediyoduk. Fiziksel olarak da pskolojik olarak da çökmüştüm. Ama şimdi bi çabam yok uyumuyosa uyumuyodur,oynuyoruz hepbir oturuyoruz sonra illaki uyuyacak uykusu geliyo. Hı tamam sabaha kadar 100 kere uyuyup uyanıyo ama kafa olarak biraz daha iyiyim

Erken uyutma cabam yok aslinda benim de acikcasi simdi yaz geliyo gunler uzuyo biraz bencilce olacak ama erken uyumasi isime gelmiyor, illaki biyerlere gidicez onunla ve uyku saati napcam bilmiyorum. Benim su an derdim gece 100kere uyanmasi aslinda, aylardir uyumuyorum valla yaslandigimi hissediyorum artik

Canım 2 uykuya düşmüşsün geri dönüş olmamalı.
Şuan 3. Uyku fazla olacaktır ya geceden çalar ya da en az bir uykuya da cok zor geçiriyor olursun sonra ya gece ya gündüz düzeni daha çok bozar yani.
Uyku süreleri de güzel kısa kısa uyusa 3 olurdu ancak ama gayet yerinde maşallah
Şöyle son yatışa 4 saat fazla geliyor olabilir bu da yorgun yatış olur özellikle gece 12 ye kadar cok sık uyanma yapar. Sen de o sık uyanmada destek olacağım derken yaptıkların iyice alışkanlık yapar bu böyle sarmala girer.
Bu ayda max 3.5 saattir uyanık kalış
Yatışı 8 e çekerek deneme yapabilirsin mesela.
8. Ay uyku gerilemesi yaklaştı
Atak haftaları, yeni beceriler, ayrılık kaygısı ve dişte var malum bunlardan bağımsız bakarsak
En büyük sebep elbette ki destek beklentisidir.
Destek kaynaklı demek için belirti şöyledir;
Gece 12 ile sabah 4 arası daha uzun uyur ama öncesi ve sonrası sık uyanır çünkü uyku baskısı o kalan saatlerde azdır geri uykuya dönerken bilinci daha açık olduğu için ağlayarak istekte bulunacaktır.
Ağlama tamamen uykuya dönme isteği ile ilgili olmalı yani. Yine emin olmak için
Emzirince hemen uyuyorsa ya da desteğin her ne ise çok hızlı çözüm oluyorsa hastalık, açlık, diş vs eleyebilirsin, uyanma sebebi destek ya da alışkanlık diyebiliriz
Tüm sorunlar destekli uykuya çıkıyorsa
Destek azaltmalısın canım başka çözümü maalesef yok Bebeğin tepkilerine göre ufak denemeler yapabilirsin bazen bağımsız uyku isteyen bebek bu şekilde kendi tepki vermeye başlayabilir güzel bi fırsat olabilir yani.
Sallama ve emzirme gibi büyük destekleri azaltmayı kasdediyorum tabiki.
Sevmek, okşamak ninni, pışpış, müzik gibi zararsız olanlar için hiç sorun yok

Benim de en büyük sıkıntım o ama ben galiba çaresizlikten durumu kabullendim . Fakat sizin yerinizde olsam erken uyuyosa hiç ellemezdim aksine mutlu olurdum. Bebek arabasında uyur ,kucağınızda uyur ,misafirliğe mi gittiniz koltuğun bi köşesine bile yatırın uyusun nolcak. Yoksa gerçekten bütün uğraşımız uyutmak yedirmek kaldırmak olup kendimizi iyice unutucaz ki ben şuan unuttum bile maalesef. Bir de bu sabahlara kadar uyanma durumu yinede birçok kişide var dönemsel diye düşünüyorum ,öyle düşünmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…