2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Ekleme yapacağım canım atlamışım.
Sabah ilk uyanıklık süresi olan 2 saati açmaya çalış ki 2 uyku ile akşama rahat gelebilesin
2.05-2:10 diye her gün 5 dk ekleyebilirsin ufak ufak zamanla uzayacaktır süre.
Aynı durum 2. Uyku öncesini 3 buçuk saate açman içinde geçerli ama o kısım çok acil olan değil zamanla gerekli sadece
İlk uyku öncesi uyanıklık süresi de 2:30-3:00 saat olduğunda 2 uyku arası 3,5 saat olduğunda akşam 8:30-9:00 hatta 9:30 gibi bile yatabilecektir yorgunluk olmadan
Sonra zaten 13. Ay sonrası tek uykuya geçeceğiz

Cok tesekkur ederim canim cok guzel anlatmissin, ben de cevaben tek tek yazayim bazi noktalari. Gunduz uykulari iyi dedigin gibi, mesela bugun 2.uykuyu 1sa.10dk uyudu ama ilk uykuyu da 1.40dk uyumustu. Yani bazen total 3saati bulmuyor ama bu o kadar buyuk bir problem mi bilmiyorum. Birde aslinda gece 3 4 gibi uyaniyor, 1saat yatakta uyanik kaliyor bu son 3 4gundur boyle. Ben de o yuzden problem gunduz uykularinda mi acaba diye dusundum. Bunu yazmayi unutmusum. O uyanmalar neden oluyor sence? İlk uykusunun suresini acmaya calisayim belki o ise yarar dedigin gibi. Ama cok huysuzlaniyor uykusu gelince de, bazen 2saati bile bekleyemedigi oluyor ilk uykuda.
Bu arada destek belirtisi diye yazdiklarin tutarli bizimle. Uykunun ilk ve son saatlerinde uyanma ve destek beklentisi daha fazla oluyor cunku. Emzirdikten sonra kucagima alip ninni soyleyerek uyituyorum, yine kucak istiyor zaten o yuzden. Ninnisiz de uyumuyor asla. Mesela bugun esimle konusmustum kesinlikle kucakta uyutmicam saatlerce surse de yanina uzanip uyutucam demistim ama o kadar yordu ki gun icinde yine pes edip en kestirme yolu sectim. Cok cok tesekkur ederim yazdiklarin ve ilgin icin destek azaltmaya gitmek icin once benim bir destek almam gerek sanirim, guc toplamam lazim cunku, annemi cagirdim bu hafta gelsin de beni bi toparlasin ben de kendi kizimi toparlayabilirim belki bu sayede insallah yavas yavas destegi azaltip sadece ninni ve pispisla uyur kivama gelir. Bu arada ben 8.ay uyku gerilemesini unutmustum, keske hic hatirlamasaydim bazi seyleri bilmek insani strese sokuyor ajdhja cehalet mutluluk gercekten ahdhdj

Ya evet aslinda erken uyumasi iyi ama uyuyup 30-45dk.da bir uyanip ilgi beklemesi kotu, insan bu defa hic uyumasa daha iyi diyor gercekten. Ama dediginiz de dogru, en azindan su uyku bolunmeleri biterse erkenden yatar ben de rahat ederim ama su an maalesef arada 30dk falan dinlenip sonra devam mesaiye. İnsallah donemseldir, su an ayrilik kaygisindan da olabilir cunku ben yanina yatinca sweatimin ipinden tutuyor gitmemi istemiyor o yuzden donemsel olma ihtimali de vardir belki bazilarinin ama bizim kiz aylardir boyle sık uyandigi icin aliskanlik ihtimali yuksek maalesef.

Benimki donemsel degil...dogdugundan beri oylehep kendimce bir bahane buldum...disidir,kulagidir,asisidir....gibi ama yok oyle uykusu...sabah 11-11.30da ilk ogle uykusu olur bazen yarim saat bazen 2saat uyur...sonra uyanir 2.uyku 15.30-16gibi o da 1-1.5 saat sonra 20.00de sekerleme yapiyor onu direl gece uykusuna baglamaya calistim ama kesinlikle. Yarim saati asmaz uyanir...sobra 23-23.30a kadar otururuz oynariz...uyuturum 12de tam dalar yerine koyarim ama sabaha kadar zilyin kez uyanir meme aranir...halterci oldum resmen al emzir.yerine koy

Rica ederimmmm
Evet kesinlikle öyle ya bilmek kesinlikle daha zor annem öyle diyor biz nasıl büyütmüşüz şimdi benden konuya cok hakim tabi ataktır uykudur gerilemedir malum annem bakıyor bebişe sağolsun düzeni koruyor ezberlettim kadıncağıza bütün bildiklerimi ödü kapıyor aman bozarım falan diye
8. Ay uyku gerilemesi kısa sürüyor en azından 4. Ay gibi hiç hiç değil çok şükür bunu da atlatacağız artık
gece kaçak 1 saati buldum şimdi sanırım
Gece 12 saat uyku fazla aslında 3 saatte gündüz ekleniyor 15 saat totalin oluyor.
Gece 10-11 saat max 11 yani
Gündüz 3-4 saat gibi bölmelisin uykuları
Ama baktın güne uyku yetmedi 2 uyku bitti ama akşam yatışa cok zaman kaldı 3. Uyku puset uykusu olabilir bu dediğim gibi sıkışık günlerde çok fayda sağlar ve tabiki 30-45 dk kadar olmalı fazlası geceye zarar bide misafirlik olur, dışarı gezmesi olur, akşam uykusu sarkacaksa eğer kullanabileceğimiz mini uyku hakkımız hala var ama yatakta değil puset, oto koltuğu vs olmalı
Özetle kalkışı biraz erkene çekersen ciddi etkisi olacaktır
Gündüz uykuları uzar 2 saate gelebilir ama geceyi bölmez merak etme
Yarın mesela 7:30 kalkış ile güne başlamayı dene canım
Uyku sürelerin saatlerin vs her şey çok güzel aslında ufak bir iki dokunuş gerekli sadece
Desteklerinde bu arada zorlayıcı değil 40 dk bir bile uyanıyor olabilirdi bebişin uyku döngülerini atlatmayı biliyor ki bu bağımsız uykudan daha zordur ve kıymetlidir. Saat düzeni ile desteklerin zararsız kalabilir o zaman azaltmaya bile gerek kalmaz. Her bebek bağımsız uyumak zorunda değil düzenli uykuları olması önemli olan.
Desteksiz uyku başka bir sey uyku döngüsünü bebeğin kendisi yapması bambaşka bir sey yani
Aklına takılan bir sey olursa her zaman sorabilirsin seve seve yardımcı olurum.
Bizde tamamen 2 uykuya düştük
Sabah 7 de kaldırıp akşam 6:45 yatırdım bir süre mecbur çünkü 2 az 3 cok geliyordu.
Sonra araları açtım açtım derken uyku süreleri uzadı ona bağlı olarak uyanıklık süreleri uzadı
7:00 kalkış 8:00 yatışa fixledim
7:00 düzenli ben kaldırıyorum işe gitmeden vakit geçirebilmek için giderken beni görsün istiyorum.
10:00-11:30 ilk uyku
14:30-16:30 2. Uyku
20:00 yatış
Bazen dediğin gibi ilk uykuya asla dayanamıyor bıraksam 1.30 dk sonra bile uyuyabilir
2 saate bayılacak yani mızmız oluyor
Camdan baktırıyorum yarım saat hem sakin aktivite hem oyalıyor hareketli bi alana bakan cam varsa baya etkili bizim site TEM otoyol üstünde bi cam baya otobana bakıyor ve çok yüksekteyiz çizgi film gibi izliyor
en sevdiği oyuncağı da sona saklıyorum (Puzzle gibi bir sey var hepsini sökene kadar yarım saat geçiyor :)
yine oyalamak için iyi oluyor yani.
laya falan koymuyorum çok yorduğu için daha çabuk uykusu geliyor
uyanıklık sürelerimiz baya baya uzadı tavsiye ederim yani
Cok uzun yazdım bir soru sor bin ah işit gibi oldu valla idare et

Yokkkkk ne yuvarlanması dönmüyor ki yuvarlansın
Sırt üstü yatarken belden aşağısını sağ sola yatırma egzersizi yaptırın, bize sağlık ocağında öyle göstermişlerdi. Bence işe yaradı. Ama daha çok yüzüstü durma etkili oluyor. Hiç sevmiyolar ağlıyolar biliyorum ama çok defa yüzüstü koymak gerekiyor gün içinde. Zamanla olur yani henüz canı istememiştir.

Yok canim ne ah isitmesi bana da ornek oluyor yazdiklarin bu gece aglayarak uyanma diger gecelere gore daha az oldu ve neden bilmiyorum bu defa gece uyanip 1saat uyanik kalmadi. Sanirim gunduz uyku acigini kapatti cunku aksam 8bucukta uyuttum sabah 9.15te uyandi mudahale etmedim ve hatta sanirim gece fazla uyudugu icin mi bilmiyorum artik, ilk uykusundan 40dk sonra uyandi destek olup uykuya geri donsun dedim ama uyumadi baya enerjikti uyutmadim ben de. Simdi mesela boyle bi durumda ne yapilir bilmiyorum. 2.uykusunu da 45dk uyursa ve destekle uykuya donmezse ne yapilir? Sende mesela 1,5 2saat uyumazsa destek oluyor musun yoksa puset uykusu mu yaptiriyorsun direkt? yarin da 7bucukta uyandirmayi deneyeyim bi, bugun gozlemleyeyim nasil gidiyor bakalim. Dedigin gibi gunduz uykularini az uyursa da arabada uyutayim, ben o noktada cok caresiz kaliyodum uyutsam bir dert uyutmasam bir dert modundaydim. Bu cozum olur bana
Ben de camdan baktiriyorum arabalari izliyor baya dikkatini cekiyor, uyku cok rahatsiz ettiginde ben de oyle yapayim
Ya simdi birde soyle bi durum var kara kara onu dusunuyorum, yazin disarda oldugumuzda, misafirlik, disarda aksam yemekleri vs oldugunda ne yapcaz, yani illa hergun uyku vaktinde evde olmak zorunda miyiz tamam uyku duzeni onemli ama bu gibi seyler de bana iyi geliyo, kendimi cok da geri cekemiyorum boyle seylerden. Hadi bu gune kadar pandemi soguklar falan derken hep evde olduk uyku vaktinde ama yazin napcaz onu dusunuyorum. Senin var mi bi planin bu noktada?

Bunun kadar faydalı çok az mesaj okudum : ) çok teşekkür etmek istiyorum: )
Seninle de konuşmuştuk, Pınar hanım da söylemişti, uyku aralarını açmamız gerekiyordu ve fakat dirayetli olamadık bu konuda ve açamadık. belki 5 dakika uzamıştır: ) hala bazen 2 bazen 3 uyku yapıyoruz ve biliyorum ki dediğin gibi artırarak açsak araları sorun çözülecek. Biraz zamana yayma lüksüm var, bir ay daha evdeyim, ondan yavaştan alıyorum aslında. O gözler ovuşturulmaya başlayınca kucakta gezmekten başka etkinlik alternatifimiz kalmadığından lütfen lütfen o yapboz benzeri oyuncakla influence edilmek istiyorum: ) çünkü 10 kilo ve bel fıtığım: )

Kızlar 7 ay 14 gün olduk benim kız hala dönmüyor
İmstagramda yonca.gorgul hanımın (pediatrik fizyoterapist) hesabını bi kurcalayın bebeklerin ilk hareketleriyle ilgili desteklerle ilgili çokça tüyo var. Doğum sonrası uygun hareketleri hep denedim.kendi çocuğumun motor becerilerine katkısının çok olduğunu düşünüyorum.

Canım uykuya döndürme süremiz yine 45 dk
1 saat altında uyursa eğer 45 dk boyunca uykuya geri döndürmeye çabalamalısın bizde de aynı oluyor 40. dk diyelim uyandı almıyorum yataktan geri uyuyor bazen inan tam 40 dk sonra geri uyuyor mesela.
Eğer ağlarsa gidip bi konuşuyorum ufak bi şarkı söylüyorum yetiyor ona genelde ağlamıyor ama uyku arkadaşıyla takılıyor ordan oraya yuvarlanıyor bazen bi gidip kaka kontörlü yapıyorum uykuyu bölen kaka ise asla geri uyumaz dip not olsun
Dışarda uyku bebek arabasıyla çıkıyorsan cok kolay uyku saati gelince gezinirsin uyur.
Başka evde yine saat tabiki bu sefer o evde uyur Otomobil gidiş geliş ise uyku saatini tam gidişe dönerkende yine uyku saatini dönüşe denk getirebilirsin çözümler bunlar canım

MadammS aslında şunu soracaktım unuttum: bizim toplam uyku 15+ saat ortalama. Gece uykusu 12 saati buluyor çoğu zaman. Uyku uykunun mayası olduğu için mi gündüz de çabuk uykusu geliyor acaba. Gündüz en fazla ne kadar uyutuyoruz?

Kaçta yayarsa yatsın sabah 7de kalkıyor genelde. Üçüncü uyku olmadığında mecbur 18.30 da yatırıyoruz.
Bir de, bugün erken 6.30 da uyandı, 8.15de uyudu (normalde 9dan önce birinci uyku yapmıyoruz ama), 2 saat 10 dakika uyudu. İkinci uyku da öne kaydı ve 1 saat 10 dakika oldu. Toplam 3 saat 20 dakika ediyor. Ama 13.46'da uyandığı için ve o kadar saat dayanamayacağı için 3. uyku yapacağız. Muhtemelen zor dalacak ve 30-45 dakika sürecek, hatta bikaç kere 10 dakika uyuyup uyandı öyle bekledi gece uykusunu: )

Yoldan çok mu sapmışız, napıyoruz biz: ) Soru bu: ))

Canım 3 uykudan 2 uykuya geçişte böyle sapmalar olabiliyor hiç panik yapma bi 3 bi 2 olur yani ama 1. Uykudan belli aslında akşama iki uyku ile varamayacağı ozman sen uyandıracaksın uykuyu 3 e rahat bölmek için. 2 saat değil 1 saat uyutmak gibi.
Uyku aralığı açmak için uğraşman gerek özetle cok uykusu gelip huzursuz oluyor ya aslında bi 15 dk oyalasan uykusu açılıyor biraz deneme yanılma yani. İlk uyku işaretinde yatırma 0-4 ayda önemli ama şuan saat düzeni bizim elimizde biz açmazsak açılmıyor o aralar
Çok yormadan eklemeler yapacaksın canım tek çözüm bu
Bu gün 3. Uykuya direnecektir o nedenle pusette uyku öneririm böyle günlerde gezinti uykusu günü kurtarır yani

Allaam yine aydınlandım.. ama eve erken gelen babası biraz önce yatağında uyutmaya götürdü bile, bakalım napacaklar: )
Çok çok teşekkür ederim

Kızlar 7 ay 14 gün olduk benim kız hala dönmüyor
Canım bence dönebildiğini bilmiyor
Oturan, ayağa kalkan, yürüten kullanan bebeğin kasları dönmeye de hazırdır sadece dönme işi biraz teknik kolu koy totoyu çevir flaan henüz keşfetmemiş yavrucuk
İhtiyaç duymuyor olabilir bol bol aktivite artık
Bide sert zeminde dene sert derken oyun halısı gibi yatak vs yumuşak oluyor gömülüyor ya
Bizimki de sadece parkede emekliyor mesela ve ayaklar çıplak olacak

Canim valla bugun az uyudu, uyku saati öne geldi, arabada gezdirdim uyumadi ve aksam tam uyku saatinde babasi isten gelince direkt enerji patlamasi yasadi uyku saatini gecirdi. Haliyle uyuyunca da yorgunluktan uyandi, kolay kolay uykuya da dönemedi. Hergun yeni bi challenge yasiyoruz halaa

Kızlar benim kız ayaklanmaya başladı bugün tam gece uykusuna yatıracaktım pijamalarımı almak İçin yatağına koymuştum bir döndüm kenardan tutunup ayağa kalkmış ödüm koptu babamız hemen en aşağı indirdi yatağını stresli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…