- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.501
Ay bizde de 2 gündür başladı istediği olmayınca resmen sinir küpü oluyorKizlar merhaba bu aylarda bebisler sinirli olma hareketi yaparlarmi?benimki biseye kizinca iki avucunu sikip bi anda iiiihhhh diye kizgin hareketi yapiyor
Bizik de gündüzler düzene girdi gecemiz de tamamen kötüleşti aynı sizinki gibiBizde aynıyız sürekli bi bahane buluyorum bu ara çok huysuz diş heralde gerçi cıkmaya yakın görünmüyor amadün gece saat başı mızmızlanarak uyandı
bence atlatmanın tek çözümü aynen böyle el ele koyun koyuna yatmak gibiBen de cok aglayinca elini tutup uyuyorumise yariyor galiba bu ayrilik kaygisini kolay atlatmanin bi yolu var mi acaba ya
aynı biz , artık oyunck almamaya karar verdim. Minimum seviyede oyuncak bundan sonraBen bir sürü oyuncak aldim, cıngıraklar, piyano, puzzle, halkalar, toplar, kitap falan ama o yine boş ped şişe ve kumanda ile oynamayi seviyor
Benimki beni isiriyorKizlar merhaba bu aylarda bebisler sinirli olma hareketi yaparlarmi?benimki biseye kizinca iki avucunu sikip bi anda iiiihhhh diye kizgin hareketi yapiyor
Benimki de 10 da uyuyor sabah 7 gibi kalkıyorYa bir tek benim oğlum mu 5.30 ta uyaniyoAksam 8 de yatiyo halbuki.
Peki gündüz uykularını nasıl uzatabilirizRica ederimmmm
Evet kesinlikle öyle ya bilmek kesinlikle daha zor annem öyle diyor biz nasıl büyütmüşüz şimdi benden konuya cok hakim tabi ataktır uykudur gerilemedir malum annem bakıyor bebişe sağolsun düzeni koruyor ezberlettim kadıncağıza bütün bildiklerimi ödü kapıyor aman bozarım falan diye
8. Ay uyku gerilemesi kısa sürüyor en azından 4. Ay gibi hiç hiç değil çok şükür bunu da atlatacağız artık
gece kaçak 1 saati buldum şimdi sanırım
Gece 12 saat uyku fazla aslında 3 saatte gündüz ekleniyor 15 saat totalin oluyor.
Gece 10-11 saat max 11 yani
Gündüz 3-4 saat gibi bölmelisin uykuları
Ama baktın güne uyku yetmedi 2 uyku bitti ama akşam yatışa cok zaman kaldı 3. Uyku puset uykusu olabilir bu dediğim gibi sıkışık günlerde çok fayda sağlar ve tabiki 30-45 dk kadar olmalı fazlası geceye zarar bide misafirlik olur, dışarı gezmesi olur, akşam uykusu sarkacaksa eğer kullanabileceğimiz mini uyku hakkımız hala var ama yatakta değil puset, oto koltuğu vs olmalı
Özetle kalkışı biraz erkene çekersen ciddi etkisi olacaktır
Gündüz uykuları uzar 2 saate gelebilir ama geceyi bölmez merak etme
Yarın mesela 7:30 kalkış ile güne başlamayı dene canım
Uyku sürelerin saatlerin vs her şey çok güzel aslında ufak bir iki dokunuş gerekli sadece
Desteklerinde bu arada zorlayıcı değil 40 dk bir bile uyanıyor olabilirdi bebişin uyku döngülerini atlatmayı biliyor ki bu bağımsız uykudan daha zordur ve kıymetlidir. Saat düzeni ile desteklerin zararsız kalabilir o zaman azaltmaya bile gerek kalmaz. Her bebek bağımsız uyumak zorunda değil düzenli uykuları olması önemli olan.
Desteksiz uyku başka bir sey uyku döngüsünü bebeğin kendisi yapması bambaşka bir sey yani
Aklına takılan bir sey olursa her zaman sorabilirsin seve seve yardımcı olurum.
Bizde tamamen 2 uykuya düştük
Sabah 7 de kaldırıp akşam 6:45 yatırdım bir süre mecbur çünkü 2 az 3 cok geliyordu.
Sonra araları açtım açtım derken uyku süreleri uzadı ona bağlı olarak uyanıklık süreleri uzadı
7:00 kalkış 8:00 yatışa fixledim
7:00 düzenli ben kaldırıyorum işe gitmeden vakit geçirebilmek için giderken beni görsün istiyorum.
10:00-11:30 ilk uyku
14:30-16:30 2. Uyku
20:00 yatış
Bazen dediğin gibi ilk uykuya asla dayanamıyor bıraksam 1.30 dk sonra bile uyuyabilir
2 saate bayılacak yani mızmız oluyor
Camdan baktırıyorum yarım saat hem sakin aktivite hem oyalıyor hareketli bi alana bakan cam varsa baya etkili bizim site TEM otoyol üstünde bi cam baya otobana bakıyor ve çok yüksekteyiz çizgi film gibi izliyor
en sevdiği oyuncağı da sona saklıyorum (Puzzle gibi bir sey var hepsini sökene kadar yarım saat geçiyor :)
yine oyalamak için iyi oluyor yani.
laya falan koymuyorum çok yorduğu için daha çabuk uykusu geliyor
uyanıklık sürelerimiz baya baya uzadı tavsiye ederim yani
Cok uzun yazdım bir soru sor bin ah işit gibi oldu valla idare et
Son günlerde aktivite masasını çok seviyor. Ayakta durmaya da basladı tutunup, kendi oynuyor. Piyano seviyor. Eğitici küp almıştım çevire çevire onla baya oyalanıyor. Aksam uykusu öncesinde de kitaplara bakıyoruz. Pop up, dokun hisset tarzı kitaplar almıştım ilgisini çekiyor.kızlar bebeğinizle hangi oyuncakalrı oynatıyorsunuz ? hangi etkinliklerin faydasını gördünüz?
Acikcasi doktora goturmedim...cunku ben hastalik hastasi oldugum icin esim benim abarttigimi dusundu...cocuk doktoru kontrolumyzde de doktorumuz hersey yolunda deyip gecti...bizimkisi eskisi gibi olmazsa da yine ara ara daliyo ve 2-3kez seslenince ancak donebiliyor....hani agir bir derinlik hali yok suan ...ilk gunler ne yaparsam yapayim donmuyordu ancak sarsinca felan ama suan seslendigimde 2-3kez donup bakiyor. ...size izletilen videolarin icerigi neydi mesela ne gosteriyorduMesajınızı yeni gördüm. 15 gün öncesine kadar benimde 4 5 gün o şekilde devam etti hatta takip ettim uykudayken 10 dakikada toplam 16 kez sıçradı. Endişelendim bende tabi dr a sordum dokunduğunda veya seslendiginde geçiyorsa problem yok dedi ama geçmedi muayeneye götürdüm bana bazı videolar seyrettiydi bunlar oluyor mu diye. Olmadığı içinde bi problem yok o zaman dedi. Sonra kendiliğinden geçti sıçramaları. Hâlâ donup kalıyor ama dokunduğumda tepki de vermeye başladı.
Sizde durumlar nedir? Muayene oldunuz mu
Ahaha benimki tatliliktan cok bu yasta ne siniri diye kicik oluyorum...yani insallah boyle bir kisiligimiz olusmaz endisrm buçok tatlı geldi: ) yok bizimki yapmıyor. şöyle bişey oluyor ama: kakası gelince gözümün içine bakarak kaşlarını çatıp kıpkırmızı olup ıkınmaya başlıyor. sinirlenmişcesine hareketler: )
Bizimki de durup dururken yapiyo ozellikle sıkılnca yaptigini farkettim mesrla mama sandalyesinde cok bekletilince veya oyundan sikilinca ama insan da geriliyo niye yapio diyeAy bizde de 2 gündür başladı istediği olmayınca resmen sinir küpü oluyor
Minnoş kızım gitti yerine doblocu enişte geldi diyorum
Bizimki hareketi aynı değil sizle ama yüzüyle böyle çirkin ol derler ya bebeklere öyle bi değişik mimik yapıyor kızarıyor resmen burnundan soluyor ve baya söyleniyor kendi dilinde.
Gelişim sürecinin bir parçası merak etmeyin sadece o anlarda siz cok sakin olun istediğini yapmak zorunda değilsiniz elbette ama açıklayarak sakinleştirmek gerekiyormuş bizden örnek alırmış öfke anlarını birazda.
el kadar bebeler neler biliyor neler
Mesajları geriden okuyorum belki cevap yazan olmuştur ama bu msjı görünce kayıtsız kalamadım cünkü daha bugün bu dyson ı bulandan Allah razı olsun diye dua ettim :)) 2 sene önce v7 sini almıştım tabi ozamanlar üst modelleri pek yoktu:) v7 den bile cok memnunum asla pişman olmazsın. Komşum yeni V8 aldı o da cok memnun. Eğer bütçeniz varsa alın kesinlikle değer okadar para vermek istemiyorum derseniz de v8 de cokkkk güzel iişinizi görür:))Kızlar dyson süpürge kullanıyor musunuz v15 alayım diyorum sizce değer mi o kadar para vermeye?!
Biz napıcaz böle ne zaman düzelecek diye düşünmeye basladım artık, diş olabilrimi acaba sizinkide görünür de varmı ? dün uyurken sürekli yatagında dönüp yatagn kenarına çarpınca duruyor mızmızlanmaya baslıyor nerdeyse yarımsaatte bir , zombi oldumBizik de gündüzler düzene girdi gecemiz de tamamen kötüleşti aynı sizinki gibi
Benim kizim 5:30da uyaniyor aynen ve ya 6 da aksam kacta yattigi farketmiyorYa bir tek benim oğlum mu 5.30 ta uyaniyoAksam 8 de yatiyo halbuki.
Bizde de var böyle şeyler geçer umarım ama az uyursa daha huysuz oluyor bazen gunduz 2.5 saatlik uyju uyuyor uyaninca çok sakin oluyorAy bizde de 2 gündür başladı istediği olmayınca resmen sinir küpü oluyor
Minnoş kızım gitti yerine doblocu enişte geldi diyorum
Bizimki hareketi aynı değil sizle ama yüzüyle böyle çirkin ol derler ya bebeklere öyle bi değişik mimik yapıyor kızarıyor resmen burnundan soluyor ve baya söyleniyor kendi dilinde.
Gelişim sürecinin bir parçası merak etmeyin sadece o anlarda siz cok sakin olun istediğini yapmak zorunda değilsiniz elbette ama açıklayarak sakinleştirmek gerekiyormuş bizden örnek alırmış öfke anlarını birazda.
el kadar bebeler neler biliyor neler
Aynen bende sizingibi dusunuyorumBiz napıcaz böle ne zaman düzelecek diye düşünmeye basladım artık, diş olabilrimi acaba sizinkide görünür de varmı ? dün uyurken sürekli yatagında dönüp yatagn kenarına çarpınca duruyor mızmızlanmaya baslıyor nerdeyse yarımsaatte bir , zombi oldum
West sendromunu hatırlıyorum bak youtube den istersenAcikcasi doktora goturmedim...cunku ben hastalik hastasi oldugum icin esim benim abarttigimi dusundu...cocuk doktoru kontrolumyzde de doktorumuz hersey yolunda deyip gecti...bizimkisi eskisi gibi olmazsa da yine ara ara daliyo ve 2-3kez seslenince ancak donebiliyor....hani agir bir derinlik hali yok suan ...ilk gunler ne yaparsam yapayim donmuyordu ancak sarsinca felan ama suan seslendigimde 2-3kez donup bakiyor. ...size izletilen videolarin icerigi neydi mesela ne gosteriyordu
Benim bebeğimde öyle canım. Sıkıyor kendini ellerini yumruk yapıp.Kizlar merhaba bu aylarda bebisler sinirli olma hareketi yaparlarmi?benimki biseye kizinca iki avucunu sikip bi anda iiiihhhh diye kizgin hareketi yapiyor
Yani bu yasta ne siniriyseBenim bebeğimde öyle canım. Sıkıyor kendini ellerini yumruk yapıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?