- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.461
Aynen öyle, hem de probiyotik. Yok yok: ) Eskiden ben de meraklısı değildim de meğersem nimetmiş..Eskiden burun kıvırırdım, Analıkla birlikte tarhana kutsal çizgim oldu. Çok fitaminli yavru doyurgaç
Kekik, nane. Mercimek çorbası gibi çorbalarına yağda hafif nane döndürüp koyuyorum tadı bişeye benziyo o zaman. Kekik etlerine, omletine bazen Kırmızı tatlı toz biberim yok kendisine layık henüz ama olsa koyarım: )Kendimize yaptıklarına tuz baharat koymadım onlardan vericem bugün, çorba ve etli bi yemek.
Ben doktora hangi baharatlar serbest diye sormayı unuttum sizler hangi baharatları veriyorsunuz?
Aynı benim oğlum sürekli uğraşıyorum yok canım aşırı sıkılıyorGel gel ve bay bay yok canım her şeye bay bay yapıyorum. Kolunu ben sallıyorum falan ama kendi çabası yok.
Gel diyince yanıma geliyor
Yakalamaya çalışınca da kaçıyor artık
Alkışta yok. 2 oyuncağı alıyorum birbirine çarpıyorum tak tak
Sonra ona veriyorum aynı şeyi yapıyor
Oyuncaksız alkış yapıyorum onu yapmıyor ama ayaklarıyla yapıyor pes ettim
Bizde de alkış yok. Bir baybay hareketi var ama yere düşen oyuncağa gel gel dercesine aynı hareketi yapıyor, yani baybayı henüz baybay değil.Merhaba bebegm hala alkış bay bay yapmıyor.cee oyununa gülüyor ama yüzünü kendi örtmüyor kendi açıyor beni de açıyor.müsik çalınca gülüyor ama dans etmiyor bunlar cok canımı sıkıyor başkaları yazıyor yapıyor diye sizde durumlar nedir
Basklarına bakıyorm öpücük atıyor alkıs yapıyor falan diyorlar.bi ara bizimki de yaptı gek geli elini açıp kapatma seklinde oyuncaga fakan smdi onu da yapmıyor.sğrekli tutunup kalkıyor oyuncagı atıp bakıyor hareketli yani benmkiBizde de alkış yok. Bir baybay hareketi var ama yere düşen oyuncağa gel gel dercesine aynı hareketi yapıyor, yani baybayı henüz baybay değil.
Galiba bir yaşa kadar böyle tatsız tuzsuz devam. Bir süre şehir dışına çıktık gerçi orda ne bulursam yedirdim. Evdeki standartı yakalamak çok zordu, yakalayamadım.Kekik, nane. Mercimek çorbası gibi çorbalarına yağda hafif nane döndürüp koyuyorum tadı bişeye benziyo o zaman. Kekik etlerine, omletine bazen Kırmızı tatlı toz biberim yok kendisine layık henüz ama olsa koyarım: )
Doktoru tuz verebilirsiniz artık diyen koşup buraya yazabilir mi lütfen: )
Bizimki de hala emeklemiyo...yegenimle ayni gun dogurduk onunkisi yurumeye baslamisÇooook sevindiiiiim :) hep aklıma geliyordunuz.
Bizim çocuk emeklemiyo ama sürekli ayakta durmak istediği için yürüme arkdaşı aldık . Ayakta durmasını vs çok hızlandırdı biz iyki aldık diyoruz
Biz bugun yaptirdikMerhaba kızlar, kızamık aşısı yaptıran var mı ?
ayy ne güzelmiş ama artık bir tane daha almam zaten biraz pahalıymış daLittle tikes markasının tekerlerinde ayar var bebek itmezse gitmiyor ben çok memnunum. Aldığımdan beri tutunarak çok güzel adımlıyor. Oyuncakları müzikleri de çok güzel çok seviyor. Kapatınca Aktivite masasına dönüşüyor.
salça ve yağ olayını nasıl yapıyorsunuz? Bir an önce bizim yedijlerşmşzden yese hiç fena olmıcak, yoksa biz onun tediklerinden yemeye başlıcaz tuz ekleyipKendimize yaptıklarına tuz baharat koymadım onlardan vericem bugün, çorba ve etli bi yemek.
Ben doktora hangi baharatlar serbest diye sormayı unuttum sizler hangi baharatları veriyorsunuz?
Canım ben 5.5 aylıktan beri iyi uykular diyip evdeki herkese el sallattım (Kızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
Bir yerde okumuştum ceee ye gülmesi çok güzel güvenli bağlanma için. Devlet yurdunda büyüyen bebekler ceee ye gülmezmiş mesela bi psikolog söylemişti alkış bizim de yok bay bay ve oynama 1 haftadır var çok yeni dahaMerhaba bebegm hala alkış bay bay yapmıyor.cee oyununa gülüyor ama yüzünü kendi örtmüyor kendi açıyor beni de açıyor.müsik çalınca gülüyor ama dans etmiyor bunlar cok canımı sıkıyor başkaları yazıyor yapıyor diye sizde durumlar nedir
Canım bay bay yok henüz ona çalışıyoruzKızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
Merhaba canım ben bu mesajı yzalı bir ay olmuş bu bir ayda ne değişti dersen alkış bir iki gündür yapmaya basladı ama bay bay gel gel veya herangi baska birşey hala yok öğretmekden tekrarlamaktan yoruldumCanım ben 5.5 aylıktan beri iyi uykular diyip evdeki herkese el sallattım (MadammS ye sevgiler) her gece ama şimdi vakti geldiğinde el sallıyor bay bay yapıyor ama bunu 4 ayda anca öğrendi gel gel yok alkış yok. Bir de dans etmeyi öğrendi dansçı beatbo almıştım bide ben hep ayna karşısında kucağıma alıp oynadım onunla oynamayı öğrendi her müzik açılışında. En çok kırmızı balıkta oynuyor. Ben geçen muayeneye götürdüm bana doktor iki şey sordu 1- oturuyor mu 2- yabancıyı biliyo mu. Bu ikisi bu ay için olması gereken. Hiç emekliyo mu şunu yapıyor mu fln demedi. Bu ikisi tamamsa sorun yok. Benim çocuk şubattan beri babıldıyor ama şu an babıldama olmasa da sorun yok 1 yaşa kadar mümkün. Senin bebeğin isme her seferinde bakıyor mu peki? Benimki bakmıyor birkaç ay sonra bu önemli olacak mesela
MaşallahCanım bay bay yok henüz ona çalışıyoruz
Alkış yeni başladı bir kaç gündür yapıyor
Bul tak oyunları halka geçirme vs yapmaya başladı bende alkışlıyorum başarınca oda artık kendini alkışlıyor
Gel diyince yanıma geliyor emekleyerek ama kendi gel gel yapmayı bilmiyor.
Kendi elle besleniyor çiğniyorda bu aralar kaşıkla yeme denemesine de başladık döke saça gidiyor daha zamanı var tabi.
Emeklerken kendi oturma pozisyonuna geçiyor ama tutunup ayağa kalkma ya da adımlama yok henüz.
Adını söyleyince mutlaka bakıyor
Ceee oyununu çok seviyor kendi kendine de yapmaya başladı örtü verince kendine ceee yapıyor ya da oyuncaklara yapıyor.
Bana bir şeyler yediriyor emziğini paylaşıyor.
Ver ya da al diyince dediğimi yapıyor şimdilik bu kadar
Her çocuğun mizacı farklı benimki bayramda ortalığı yıktı yüzlerine bakıp bakıp insanların. Evden çıkarken kucaklarına atlıyor ama kapı açılınca her çıkanı parka gidiyor sanıyorşmğmğmmp Kimi daha sosyal oluyor bi arkadaşımın oğlu senin bebeğin gibi herkese iyi her ortamda iyi. Bizde de seslenen sese dönüyor ne desem bakıyor hala isim bilinci yok gibi. Bizimkinin sosyal becerileri az gibi zaten sadece hareket peşindeMerhaba canım ben bu mesajı yzalı bir ay olmuş bu bir ayda ne değişti dersen alkış bir iki gündür yapmaya basladı ama bay bay gel gel veya herangi baska birşey hala yok öğretmekden tekrarlamaktan yoruldumöğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum selam olsun ne zor işmiş bu arada bu iki sorudan birinci evet oturuyor ama yabancılama yapmıyor sadece hastanede doktorda ağlıyor oda üstünü vs soyuyor diye belki, cunku bayramda eşimin memleketine gttik ve uzun zamandır görmediği kişileri görünce hiç ağlamadı mesela cok garipsedim ya cok sosyal yada normal değil bunu birdaha ki kontrolde sormalıyım sanırım . İsmine bakma olayıda seslenince bakıyor herangi bişeye odaklı değilse ancak deneme amaçlı baska isimle seslendiğimdede bakıo mesela demekki kendi ismiyle alakalı değilde seslenmekle alakalı.
Ay maşşallah yerim onu kızlar hep böyle çok akıllı oluyolar yaBenim bebişin tuhaf becelerileri var alkış gel gel müziğe oynamak okey yapıyor ama mesela yemek yerken hep pencere kenarında kuşları gösterdim evin zili çaldığında ekran yanıyordu bak ziiiilllll dedim hep. şimdi kuşlar nerede deyince işaret parmağıyla gökyüzünü gösteriyor zili sorunca zziiiiiii deyip zili gösteriyorbaşka bir evde kuşlar nerede deyince pencereye bakıyor bir de oyuncaklarını tanıyor isim taktık oyuncalara sorunca onu gösteriyor arıyor buluyor. ellerin nerede deyince kaldırıyor oynatıyor ayakları sorunca kaldırıyor çorapların nerede deyince çıkarıyor.
bunların hepsini akşama kadar zilyon kez yapınca öğrendi ve babası aşırı oyun oynuyor o da etkili.
birde 2 3 gündür kendi peluş oyuncağını ayağına koyup eeee eee diyor sallıyor kendini ama daha çok popo gövde sallanıyorbunu da şöyle öğrendi ayağıma oyuncağını koyuyorum bak uyuyacak onu sallıyorum diyorum geliyor onu atıp kendi yatıyor sonra bi anda kendi ayak ucuna onu koyup eee eeee demeye başladı ve 2-3 gündür yapıyor.
Kız demişim ama uykudan yanlış okudum sanıyorum zilli dedin sandımAy maşşallah yerim onu kızlar hep böyle çok akıllı oluyolar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?