2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar bebisi yurumeye baslayan var mi? Instada bir video gordum 9 bucuk aylik bebis yurumeye baslamis. Duse kalka olsa da. Bizimki hala parmak ucuna basiyor ne yurumesi. Ne zaman yuruyecekler yaa pöfff

Kizlar benim kiz yeni bisey ogrendi asiri tatli ya emzik agzindayken 'mamayi anneye ver'diyorum emzigi agzindan cikarip bana veriyor gulerek deliricem asiri tatli ya, sonra alip tekrar takiyor, ben soyleyince yine yapiyor. Resmen buyuyorlar
Evet bizimki de yapıyor hatta emzikten sonra devamı geliyor canım şuan ne bulsa bana yedirmeye çalışıyor
Bu bazen yiyecek bir sey olabildiği gibi kumanda oyuncak vs yemişliğim var ve ağzımı açmazsam sinirleniyor

12.ay dedi bize doktorumuz

Bende yaptırmamayı tercih ettim. 1 yaşında tek doz yapılacak. Şuan evde bebişle tekiz ona güvendim
Teşekkürler kızlar. Bende kararsız kaldım 9. ay için aramış ebe de. Acaba bazıları neden 2 doz yapıyor etkisi aynıysa ne gerek var ki

Teşekkürler kızlar. Bende kararsız kaldım 9. ay için aramış ebe de. Acaba bazıları neden 2 doz yapıyor etkisi aynıysa ne gerek var ki
Biz dün yaptırdık canım sebebi şu. Normalde sağlık bakanlığı aşı takviminde 12. Ay anca suriyeliler geldikten sonra kızamık vakaları çok artış göstermiş bu yüzden yapılıyor artık. Biz yaptırdık hiç ateş dahi olmadı tavsiye ederim. Bize hastanede de asmde de yaptırın dediler.

Ahh yine mi bu mültecilere dayanıyo bu 2 hafta önce İstanbuldaydım, hamileliğimden beri gitmiyoduk o kadar gerildim ki bu saçma sapan göç durumuna felaket olmuş her yer şaka gibi(!)

Anladım guzel fikir peki haşlanms Normal parmak sebzeler?
Bizim doktor bir yemeği iki gün yedirebilirsin demişti.
Taze yaptığımız bir şey bu havalarda kolay kolay bozulmuyor, tuz atabilsek daha dayanıklı olur ve içimiz rahat eder bozulma açısından ama tuza daha var.
Pankek ve muz ile dışarı çıkıyorum ben genelde. Daha hiç sebzeyle ya da sıcak yemekle çıkmadım. Tarhanayla çıksam mesela, o bebek yemek termoslarına koyarım. Ama daha almadım bile onlardan: ) Parmak gıdayla çıkacak olsam cam minik kavanozlarım var ona koyarım, kavanozu da yakına gidiyorsam yalıtımlı çantaya koymam bile, normal bebek çantasında gider. Çalışma hayatından uzaklaştıkça bozulan Türkçemle selam ederim.

Yaa onu da deneyeyim belki yapar hatta ögreteyim sjdjajd
İletisim kurdukca cok daha guzel olmadi mi ya bu annelik

Türkçeniz gayet iyiiii Evet bende iki gün yediriyorum ama yemeği buzdolabında saklıyarak. Dışarı cıktımda bişeyler yedirmek istiyorum yoksa durmuyor pek muz ve pankek mantıklıymiş bende öyle yapayım ben mesela patates havuç kabaklı püre yapsak cam kavanozda kaç saat durur ozaman illa iki saat diye bir kural yok. bakteri üreyecek diye ödüm kopuyor

Meyve ve sebzelerde hemen bakteri üremez bence rahat ol. Ey suyuyla ya da eti kullandığımız gıdalarda çabuk bakteri olur.

Merhaba , bir sorum olacak yaşayan varsa cicevaplarsa çok sevinirim
Mastit değil ama göğüste düğümlenme yaşadım sol tarafta , masajla vs indi şiş olan yer . Ama 5.gün bitti benim iki göğsümden de gelen süt hala artmadı . Bir hafta sürer eskiye dönmesi dediler ama süre de dolmak üzere . Başına gelen var mi ? Sütü artan var mı? Tecrübeli annelerden cevap bekliyorum

Herkese selam!Hani benim beslenmeyle ilgili bir problemim var demiştim ya bu çocuk yemiyor demiştim vs.Bu ay kilo alımı çok az olunca doktor da bık bık "ama annesi" "ama şöyle yap" "ama böyle olmalıydı" diye beni darlayıp bunalımlara sürüklediğinden başka bir doktora gittim.Gittiğim yeni doktor da "Evet büyüme eğrisi vs istenilen düzeyde değil boyu iyi uzamış ama sadece bu.Kilo alımı yavaş" dedi.Ben oğlumu anlattığımda doktor görsel duyu hassasiyeti var diye düşündü hatta bana menü vs yazmadı çünkü yazsa da yemeyeceğini belirtti ve beni konuyla ilgili bir uzmana yönlendirdi.Gideceğin merkezde özel gereksinimli çocuklar olacaktır sakın tedirgin olma ben sizi başka bir amaçla gönderiyorum dedi.Neyse dün gittik fizyoterapist oyunlar oynadı ben anlattım o dinledi ki gittiğim doktor önceden bilgileri iletmişti zaten ve görsel duyu hassasiyetinin yüksek olduğunu onayladı. Benim oğluş bir yere gidince biriyle karşılaşınca inanılmaz inceler,kafasını sağa sola yatırana kadar arkalara kadar bakar ve hatta daha önce gittiğimiz yerleri tanıyor gibi tepkileri de var.Tüm bunları doktor da onayladı. Çene kaslarıyla ilgili bir iki test yaptı ve çiğnemeyi bilmediğini yemeği sadece ağzında gevelediğini söyledi.Ben katı yemekleri verince yoruluyor ve yemeyi bırakıyor.Yani büyük oranda aç kalıyor ve ben sadece mamayla besliyorum gibi oluyor.Çorbalarda ve sulu gıdalarda bu problem olmuyor çiğnemeye gereksinim olmadığı için yuvarlayıp gidiyor.Bana alıştırma kaşıklarıyla yemekten önce yapmam gereken hareketleri gösterdi. Görsel duyu hassasiyeti olan çocuklar yemek yerken başka bir şey gördüklerinde yemeği vs unutup ona odaklanırmış.Hakikaten de mesela biberonla beslerken eşim girse bir şey dese anında kafayı döndürür ve doymuş gibi biberonu reddederdi.Böyle çocuklarda biz nasıl dişçiye gittiğimizde ağzımız uyuşuk olur aynı bu hissiyat olurmuş.Etrafla o kadar ilgili ki ağzı uyuşuk gibiymiş.Şimdi sıpaya ağzını tanıtmam gerekiyormuş.Oyuncaklarını ve hatta ecdeki her şeyi ağzına alıyor ama o sadece diş kaşımak içinmiş çiğneme reflesiyle birebir alakalı değilmiş.İlkokul döneminde bunun ekmeğini yersin dedi iki doktor da.Matematik konusunda daha başarılı oluyorlar dediler.Yani derslerde falan görselle daha iyi başarılı olurlarmış.Genetik oluyormuş.Şaşırmadım aslında çünkü ben de öyleyim.Görsel hafızam canavar gibidir! Oyun çadırında yedirmek etkili olurmuş.Şimdi 1 hafta bu alıştırmaları deneyeceğiz.Sık sık kollarını vs sıkacağım ki zaten hep masaj yapardım daha sık yapacakmışım.Umarım işe yarar asla kilo alımına takılmıyorum gelişim geriliği olmasın yeter.Dilerim yavaş yavaş katı gıdaları da tüketmeye başlar

Sen bunları anlatınca ben bebeğimi gördüm resmen. Benim kızımda aynı. Ben de görsel bir insanım. Bir gördüğümü unutmam. Sanırım bebeğimde öyle. Egzersizleri benimle de paylaşır mısın.

Ahh yine mi bu mültecilere dayanıyo bu 2 hafta önce İstanbuldaydım, hamileliğimden beri gitmiyoduk o kadar gerildim ki bu saçma sapan göç durumuna felaket olmuş her yer şaka gibi(!)
Evet canım ne yazık ki.. onların ülkelerinde bizimki gibi bebeklik dönemi aşılama yaygın değil hatta sağlık bakanlığı sırf bu yüzden takvime 9. Ay kızamık da eklemeyi düşünüyor takvim değişecek yakında biz yaptırdık ağlamadı bile düzgün eğer dışarı çıkıyorsanız sık sık yaptırın biz bahar geldi hep dışardayız bu yüzden yaptırdık

Daha çok kısa süre önce aklıma gelmiştiniz içimden iyi dileklerimi geçirmiştim sizin için, iyi olduğuna çok sevindim. Allah bir daha yaşatmasın. Tüm evlatlarımız sağlıkla güzellikle büyüsün.

Ben de pilsanın yürüme arkadaşını aldım,hem üstündeki aktiviteleri beğendim hem de fiyarı da uygundu. Yalnız şuan ona tutunup yürümüyor. Biz kollarından tutarsak yürüyor Zaten ön tekerleri de baya hızlı gidiyor bilmiyorum bi püf noktasımı var hepsimi öyle

Merhaba , bir sorum olacak yaşayan varsa cicevaplarsa çok sevinirim
Mastit değil ama göğüste düğümlenme yaşadım sol tarafta , masajla vs indi şiş olan yer . Ama 5.gün bitti benim iki göğsümden de gelen süt hala artmadı . Bir hafta sürer eskiye dönmesi dediler ama süre de dolmak üzere . Başına gelen var mi ? Sütü artan var mı? Tecrübeli annelerden cevap bekliyorum sütünüz ne zaman tekrar arttı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…