- 17 Şubat 2015
- 8.892
- 24.585
- 548
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.521
Oğlan ocak gibi emekledi yastık fıstık zaptetmeye oldu, şubatta oyun halısını komple topladım ben. O zamandan beri de evde her köşeye kafa göz dalmasın diye peşindeyim. Hele bi de ayaklandı, sehpalardan masaya ordan koltuğa ordan sandalyeye hızlıca geçiyor ki düşmesin diye uçuyorum peşinden. Resmen örümcek adam var evde. Halıyı da ara sıra bir şeyler yerken dökmesin diye altına seriyorum ki üstünde kalmayıp gezip döküyorKizlar merhaba...benim kiz bazen oyun halisini yuvarlanarak geciyor ve kafasini yere carpiyor ..cok korkuyorum...sizin de bebekelr yapiyir mu?yani cok dikkatli olmama ragmen...etrafina yastiklar koymama ragmen bazen geciyor bariyerleri
Kizlar merhaba.. gece beslenmesini kesen var mi? Bebegim emiyor ve şu aralar epey düskün olmaya basladi memeye gece surekli uyaniyor emmeden uykuya dalamiyor.. ben perisan uyaniyorum dinlenemiyorum..
Sizde durumlar nasil? Ne zaman kesecegiz bu gece emme işini
Ben ebebekten aldımYazlığa park yatak almak istiyorum, mümkünse küçülüp katlanır bir şey arıyorum ki gerektiğinde taşırım.
Bu park yataklar kaç yaşına kadar idare eder bizi sizce, yani 2 yaz daha, 3 yaşına kadar kullanabilir miyim? Ona göre bütçesine karar vericem ama esneğim açıkçası. Bir de yandan aşağı doğru inebilenleri görmüştüm ama o özelliğin bir adı var mıdır?Gece ben yatakta yatarken alabilmek için iyi olur.
Önerisi olan varsa alırım :)
Bir de park yatakların hepsi için içine ayrıca yatak almak gerekiyor değil mi? Yoksa yatak almak gerektirmeyenleri de var mı?
Bende böyleyim devam ediyorum. bizim doktor gece beslenmesine devam etmemi söylemişti bebek acıktığı için değil de sütün devamlılığı için gerekli olduğunu söylemiştiBen devam ediyorum gece beslenmesine. Acikcasi bir sure daha devam etmek istiyorum cunku gece beslenmesini kesersem sutum gidecek gibi geliyor. gun icinde cok verimli emmiyor ama gece uykusunda verimli emiyor gogsumu bosaltiyor. Emdikce de sut oluyor sonucta
biizKizlar bebegimin kafasi surekli terliyor bu iki uc gundur...gerci havalar da cok isindi...bir de elleri ve ayaklari sicacik vucut sicakligi iyi cok ilginc geliyoroyle olan var mi?
Ay müthiş bilgi bu tamam ben de böyle diyeyim çok mantıklıEvet canım en doğrusu
1 panik yapmamak
2 Ah vah gibi korkmasını sağlayacak sözler kullanmamak
3 sarılıp öpmek
Ben en çok şu bilgiye çok şaşırdım ki genelde çok yapılıyor ki bende kesin yapardımmesela kafasını çarptı. Biz vurduğu yeri bi döveriz ya al sana kafamıza çarptın diye
Her zaman suçu karşısında arayan bir birey yaratırmışız
O yüzden canını kendi yakınca kaza yaptın annecim biraz daha dikkatli olabilirsin diyorum
Benimki de surekli kafasinin arkasi ense kismi su icinde kaliyor ama havalar isindigindan beri ...kollari bacaklari soguk ama.ayak eller ve kafa sicacikbiizkafasından sular akıyo. Ama hep öyleydi kış mevsiminde bile kafasından terliyodu şimdi sıcaklarda kafası burnu bıyıkları su içinde çoccuuumun
Ayrılık kaygısı yaşıyor kalkıp kalkıp sizi kontrol edecek ya kaçıp gittiyseniz de yalnız kaldıysaKızlaaar
Bebeğime 4,5 ay önce uyku eğitimi vermiştim. Çok şükür bugüne kadar inişli çıkışlı da olsa güzel bir düzenimiz vardı.
Ama gelin görünki kızım 9,5 aylık kalkmayı öğrendi. Beşiğin kenarıma tutunup kalkıyor dakikalarca ağlıyor. Bu gece bunu defalarca yaptı.
Aslında gün içinde deniyordu ben de yaptırmaya çalıştım ama özellikle gece yaptı. 2 kere yatırdım bu sefer daha çok ağladı yine ayağa kalktı.
Napıcam bilmiyorum hiç ağlayarak uyanmazdı şaştım kaldım. Yaşayanınız var mı?
Doğurdum doğuralı kafa boyun ter içinde, olurmuş öyle.Benimki de surekli kafasinin arkasi ense kismi su icinde kaliyor ama havalar isindigindan beri ...kollari bacaklari soguk ama.ayak eller ve kafa sicacik
Canım bizde de oldu tutup kalkma henüz yokta otururken oldu. Oturup ağlıyordu.Kızlaaar
Bebeğime 4,5 ay önce uyku eğitimi vermiştim. Çok şükür bugüne kadar inişli çıkışlı da olsa güzel bir düzenimiz vardı.
Ama gelin görünki kızım 9,5 aylık kalkmayı öğrendi. Beşiğin kenarıma tutunup kalkıyor dakikalarca ağlıyor. Bu gece bunu defalarca yaptı.
Aslında gün içinde deniyordu ben de yaptırmaya çalıştım ama özellikle gece yaptı. 2 kere yatırdım bu sefer daha çok ağladı yine ayağa kalktı.
Napıcam bilmiyorum hiç ağlayarak uyanmazdı şaştım kaldım. Yaşayanınız var mı?
Canım demir damlası bebekte kullanmadım ama yıllarca demir eksikliği olan birisiydim ve ilaç kullandığım süre boyunca hep siyahtıKizlar merhaba daha once de sormustum da demir damlasi gunde 25damla.kullaniyiruz bir ay oldu ve kakasi haliyle kopkoyu kullanim surecince mi oyle olur?yani bu demiri emilmedigini mi gosteriyor?benzer durum yasayan var mi
Gece nasıl birlikte yatıyorsunuz? Benim oğlan asssla durmuyor uyanır uyanmaz yataktan kalkıp gidiyor yan tarafıma korkuluk alsam üstünden kalkıp atlar diye korkuyorum ya da ayak ucumdan yere düşer diye. Ve ben çok defa yanımda yatsın dedim ama benimle uyumuyor çünkü durmuyor nasıl güvenliği sağlıyorsunuz?Oğlan ocak gibi emekledi yastık fıstık zaptetmeye oldu, şubatta oyun halısını komple topladım ben. O zamandan beri de evde her köşeye kafa göz dalmasın diye peşindeyim. Hele bi de ayaklandı, sehpalardan masaya ordan koltuğa ordan sandalyeye hızlıca geçiyor ki düşmesin diye uçuyorum peşinden. Resmen örümcek adam var evde. Halıyı da ara sıra bir şeyler yerken dökmesin diye altına seriyorum ki üstünde kalmayıp gezip döküyorbi tek kamyonunu oynuyor ben müzikli kamyonlu bi halı almıştım (Fisher price markasının)
Uyanınca emziriyorum ben, yanımda uyuyo zaten ikimiz de uyumaya devam ediyoruz. Yani en azından uyur gibi oluyorum yarı uyuyuk yarı uyanık. Sabah her tarafım açık kalkıyorum allahtan havalar ısındı.
Diş çıktı gibi biraz gece uykusu düzeldi bu sayede.ama daha çok diş var Allah kolaylık versin çok eziyet çekti yavrum. Ne zaman kesilir hiç bilmiyorum meme bırakmak kesin zor olacak. Uyuması için müzik açıyorum ben müzik iyi geliyor bebek uyutan klasik müzikleri çok seviyor.
Burun temizliği için pratik bir yol var mı? Ben tek başıma burnuna asla gifreri sıkamıyorum. Elini tutsam kolunu kurtarıyor kafasını tutsam ayağıyla iteliyor burnuna sıkmak imkansız oldu ufacık bebeği tutamıyorum inanır mısınız. Yanımda nefes alamadan uyuyor kıyamıyorum da, ama yapmaya kalksam hüngür şakırt ağlayıp yine de açtırmaz burnunu kaçar. Civa gibi çocuk oldu boncuğum benim. Baybay öğrenmişti çak yapmaya başladı alkış hala yok ama yakın gibi. Anne baba mama meme diyişine ölüyorum. Bi de öpücük atsa
Yabancılaması çok erken başlamıştı, ismini de baya erken öğrendi. Çağırınca bakar, al ver diyince uygular. Bayadır dans ediyor beni eritiyor. Bizde durumlar böyle.
benim oğlumu da ekleyinAhahah aynen o performansi bekliyorum artik...cunku emekleme henuz olmamasi degisik geldi bana...koca grupta ikimizin kaldi emeklemeyen sanirim
Ben de artık biraz daha rahat bırakıyorum aslında bu yeme içme konusunda. Salça olayından dolayı bizimkilerden vermiyordum bir de yağ işte. Ama dediğiniz gibi zeytinyağıyla yapabilirim yemekleri . Salça da organik tuzsuzlar olabilir. Bu organik olayı iyice batıracak beniBen genelde zeytinyağlı pişiriyorum, salça da çok koymam. Ege usulü bizim yemekler. Etlilere çiçek yağı koyduğum için sadece etinden veriyorum suyundan vermiyorum. Eğer o gün biz dünden kalanı yiyeceksek çocuğa taze bi çorba, bi sebze yemeği yapıveriyorum.
Çok yanlış biliyorum ama taze yoğurt yapmadıysam ya da tutturmadıysam az biraz hazır yoğurt verdiğim de oldu. Kahvaltıda kendi yedğim peynirden vermeye başladım. Aşırı dikkat etmeyi bıraktım ben.
Ben de bayadır oğlumla beraber yatıyorum , bir kere düştü aslındaGece nasıl birlikte yatıyorsunuz? Benim oğlan asssla durmuyor uyanır uyanmaz yataktan kalkıp gidiyor yan tarafıma korkuluk alsam üstünden kalkıp atlar diye korkuyorum ya da ayak ucumdan yere düşer diye. Ve ben çok defa yanımda yatsın dedim ama benimle uyumuyor çünkü durmuyor nasıl güvenliği sağlıyorsunuz?
Biz de aynı böyleyiz. Sütten tamamen kesince vu olay biter diye düşünüyorumKizlar merhaba.. gece beslenmesini kesen var mi? Bebegim emiyor ve şu aralar epey düskün olmaya basladi memeye gece surekli uyaniyor emmeden uykuya dalamiyor.. ben perisan uyaniyorum dinlenemiyorum..
Sizde durumlar nasil? Ne zaman kesecegiz bu gece emme işini
Ahhh bizimkikızlar bebeği dişini gıcırdatan varmı bizimki çok kötü dişlerini birbirine sürterek ses çıkartıyor ben huylanıyorum o daha devam ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?