2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar merhaba...benim kiz bazen oyun halisini yuvarlanarak geciyor ve kafasini yere carpiyor ..cok korkuyorum...sizin de bebekelr yapiyir mu?yani cok dikkatli olmama ragmen...etrafina yastiklar koymama ragmen bazen geciyor bariyerleri
Oğlan ocak gibi emekledi yastık fıstık zaptetmeye oldu, şubatta oyun halısını komple topladım ben. O zamandan beri de evde her köşeye kafa göz dalmasın diye peşindeyim. Hele bi de ayaklandı, sehpalardan masaya ordan koltuğa ordan sandalyeye hızlıca geçiyor ki düşmesin diye uçuyorum peşinden. Resmen örümcek adam var evde. Halıyı da ara sıra bir şeyler yerken dökmesin diye altına seriyorum ki üstünde kalmayıp gezip döküyor bi tek kamyonunu oynuyor ben müzikli kamyonlu bi halı almıştım (Fisher price markasının)

Uyanınca emziriyorum ben, yanımda uyuyo zaten ikimiz de uyumaya devam ediyoruz. Yani en azından uyur gibi oluyorum yarı uyuyuk yarı uyanık. Sabah her tarafım açık kalkıyorum allahtan havalar ısındı.
Diş çıktı gibi biraz gece uykusu düzeldi bu sayede.ama daha çok diş var Allah kolaylık versin çok eziyet çekti yavrum. Ne zaman kesilir hiç bilmiyorum meme bırakmak kesin zor olacak. Uyuması için müzik açıyorum ben müzik iyi geliyor bebek uyutan klasik müzikleri çok seviyor.

Burun temizliği için pratik bir yol var mı? Ben tek başıma burnuna asla gifreri sıkamıyorum. Elini tutsam kolunu kurtarıyor kafasını tutsam ayağıyla iteliyor burnuna sıkmak imkansız oldu ufacık bebeği tutamıyorum inanır mısınız. Yanımda nefes alamadan uyuyor kıyamıyorum da, ama yapmaya kalksam hüngür şakırt ağlayıp yine de açtırmaz burnunu kaçar. Civa gibi çocuk oldu boncuğum benim. Baybay öğrenmişti çak yapmaya başladı alkış hala yok ama yakın gibi. Anne baba mama meme diyişine ölüyorum. Bi de öpücük atsa
Yabancılaması çok erken başlamıştı, ismini de baya erken öğrendi. Çağırınca bakar, al ver diyince uygular. Bayadır dans ediyor beni eritiyor. Bizde durumlar böyle.

Kızlaaar
Bebeğime 4,5 ay önce uyku eğitimi vermiştim. Çok şükür bugüne kadar inişli çıkışlı da olsa güzel bir düzenimiz vardı.
Ama gelin görünki kızım 9,5 aylık kalkmayı öğrendi. Beşiğin kenarıma tutunup kalkıyor dakikalarca ağlıyor. Bu gece bunu defalarca yaptı.
Aslında gün içinde deniyordu ben de yaptırmaya çalıştım ama özellikle gece yaptı. 2 kere yatırdım bu sefer daha çok ağladı yine ayağa kalktı.
Napıcam bilmiyorum hiç ağlayarak uyanmazdı şaştım kaldım. Yaşayanınız var mı?

Ben ebebekten aldım
Hem çok kolay açılıyor kapanıyor hem de çantalı istediğim yere taşıyorum.
Orda çalışan kadın benim çocuğum 4 yaşında hala kullanıyorum dedi.
İçine yatak almak gerekiyor. Onu da civilden 3 e katlanır yataklardan aldım. Baby’ness katlanır yatak adı.
Çok memnunum tavsiye ederim. Bence park yatak için daha pahalısına gerek yok. Beşik 899 tl yatak 269 tl idi.

Bende böyleyim devam ediyorum. bizim doktor gece beslenmesine devam etmemi söylemişti bebek acıktığı için değil de sütün devamlılığı için gerekli olduğunu söylemişti

Kizlar bebegimin kafasi surekli terliyor bu iki uc gundur...gerci havalar da cok isindi...bir de elleri ve ayaklari sicacik vucut sicakligi iyi cok ilginc geliyoroyle olan var mi?
biiz kafasından sular akıyo. Ama hep öyleydi kış mevsiminde bile kafasından terliyodu şimdi sıcaklarda kafası burnu bıyıkları su içinde çoccuuumun

Ay müthiş bilgi bu tamam ben de böyle diyeyim çok mantıklı Küçük insanlarımıza doğru davranmalıyız ya kişiliklerinde bizim verdiğimiz tepkilerin önemi çok büyük

kızlar bebeği dişini gıcırdatan varmı bizimki çok kötü dişlerini birbirine sürterek ses çıkartıyor ben huylanıyorum o daha devam ediyor

Bebişlere Ihlamur verenler nasıl veriyorsunuz? Direk çiçek ıhlamur Demleme mi? Yoksa normal bardak poşet seklinde olan ıhlamurdan alsam olurmu bide hangi marka en doğalıdır acaba

biiz kafasından sular akıyo. Ama hep öyleydi kış mevsiminde bile kafasından terliyodu şimdi sıcaklarda kafası burnu bıyıkları su içinde çoccuuumun
Benimki de surekli kafasinin arkasi ense kismi su icinde kaliyor ama havalar isindigindan beri ...kollari bacaklari soguk ama.ayak eller ve kafa sicacik

Ayrılık kaygısı yaşıyor kalkıp kalkıp sizi kontrol edecek ya kaçıp gittiyseniz de yalnız kaldıysa

Canım bizde de oldu tutup kalkma henüz yokta otururken oldu. Oturup ağlıyordu.
Müdahale etmeyeceksin ilk kural çünkü yeni becerileri yatakta ve gece denemeyi çok seviyorlar
Ayrılık kaygısı eklenince de sizi görmek istiyor
Yanına gelin sakince konuşup yakınına oturun ve bekleyin ağlamadığı sürece müdahale yok ağlarsa sakinleştirin yatakta tabi :)
Bir de ayağa kalkıyor ama yatmayı geri beceremediği içinde ağlıyor olabilir sürekli antrenman yaptırın geri yatma pozisyonunu öğretin yani
Tutup birden yatırırsanız çok sinirlenip daha çok ağlayacaktır. Önce geri oturmaya teşvik olmalı oradan da yatmaya ve geçici merak etmeyin yeni bir alışkanlık kazandırmazsanız kısa sürede eski düzene dönecektir.

Kizlar merhaba daha once de sormustum da demir damlasi gunde 25damla.kullaniyiruz bir ay oldu ve kakasi haliyle kopkoyu kullanim surecince mi oyle olur?yani bu demiri emilmedigini mi gosteriyor?benzer durum yasayan var mi

Kizlar merhaba daha once de sormustum da demir damlasi gunde 25damla.kullaniyiruz bir ay oldu ve kakasi haliyle kopkoyu kullanim surecince mi oyle olur?yani bu demiri emilmedigini mi gosteriyor?benzer durum yasayan var mi
Canım demir damlası bebekte kullanmadım ama yıllarca demir eksikliği olan birisiydim ve ilaç kullandığım süre boyunca hep siyahtı

Gece nasıl birlikte yatıyorsunuz? Benim oğlan asssla durmuyor uyanır uyanmaz yataktan kalkıp gidiyor yan tarafıma korkuluk alsam üstünden kalkıp atlar diye korkuyorum ya da ayak ucumdan yere düşer diye. Ve ben çok defa yanımda yatsın dedim ama benimle uyumuyor çünkü durmuyor nasıl güvenliği sağlıyorsunuz?

Ben de artık biraz daha rahat bırakıyorum aslında bu yeme içme konusunda. Salça olayından dolayı bizimkilerden vermiyordum bir de yağ işte. Ama dediğiniz gibi zeytinyağıyla yapabilirim yemekleri . Salça da organik tuzsuzlar olabilir. Bu organik olayı iyice batıracak beni

Ben de bayadır oğlumla beraber yatıyorum , bir kere düştü aslında Ama bariyerimiz tam sabitlenmemişti o sıralar tam dönmüyordu aslında. Sonra 4 tarafı çevirdim şimdi evdeki koltuklarla vs. Bu şekilde ikimizde biraz daha iyi uyuyoruz . Beşikte daha sık uyanıyor. Yan yanayken emiyor geri uyuyor

Biz de aynı böyleyiz. Sütten tamamen kesince vu olay biter diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…