- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.561
Mama alıyorsa biberon, uyumazsa eğer dikkat dağıtacak oyalanacak oyuncak bizimkisi kitap dergi meraklısı beni kurtarmıştı. Bende hep yalnız uçtum, genelde uyuyorlar emip bir ağırlık çöküyor bebelere rahat geçer tedirgin olma, sadece cam tarafı al belirt emzirdiğini ona göre ayarlıyorlar daha rahat edersin. Birde çok yük alma uçağa binerken yanına tek isen, pratik şekilde seyahat et çok taşınacak birşey alma, hem bebek hem diğer eşyalar yorar.Anneler yarın uçak yolculuğumuz var. Bebekle uçuş için var mı öneriniz şayet çok tedirginim
Teşekkür ederim canım normalde ben yedirmiyorum fakat adet olacağım zaman sütte azalma oluyor doymuyor o yüzden 2 gun yedirmeyi planlıyordumBen almıştım ancak çok şekerli ve inceleme yapmıştım asla önerilmiyor. En temiz bebe bisküvileri hipp, beyorganik ve kiki diye bir markanındı sanırım. Onun dışındakiler içerik olarak iyi değildi. Ben hipp yada beyorganiğin bebe bisküvisini alıyorum. Ancak en doğalı kendimizin yaptığı
Eczacı emzirirken iki burun deliğine de birer damla serum fizyolojik damlat demişti ama denemedim daha. Serumla yıkama yapıyordum sürekli tıkandığı için o daha da kötüleştirebiliyormuş kuruttuğundan akıntıyı arttırıyormuş çok sık yapma demişti.Oğlan ocak gibi emekledi yastık fıstık zaptetmeye oldu, şubatta oyun halısını komple topladım ben. O zamandan beri de evde her köşeye kafa göz dalmasın diye peşindeyim. Hele bi de ayaklandı, sehpalardan masaya ordan koltuğa ordan sandalyeye hızlıca geçiyor ki düşmesin diye uçuyorum peşinden. Resmen örümcek adam var evde. Halıyı da ara sıra bir şeyler yerken dökmesin diye altına seriyorum ki üstünde kalmayıp gezip döküyorbi tek kamyonunu oynuyor ben müzikli kamyonlu bi halı almıştım (Fisher price markasının)
Uyanınca emziriyorum ben, yanımda uyuyo zaten ikimiz de uyumaya devam ediyoruz. Yani en azından uyur gibi oluyorum yarı uyuyuk yarı uyanık. Sabah her tarafım açık kalkıyorum allahtan havalar ısındı.
Diş çıktı gibi biraz gece uykusu düzeldi bu sayede.ama daha çok diş var Allah kolaylık versin çok eziyet çekti yavrum. Ne zaman kesilir hiç bilmiyorum meme bırakmak kesin zor olacak. Uyuması için müzik açıyorum ben müzik iyi geliyor bebek uyutan klasik müzikleri çok seviyor.
Burun temizliği için pratik bir yol var mı? Ben tek başıma burnuna asla gifreri sıkamıyorum. Elini tutsam kolunu kurtarıyor kafasını tutsam ayağıyla iteliyor burnuna sıkmak imkansız oldu ufacık bebeği tutamıyorum inanır mısınız. Yanımda nefes alamadan uyuyor kıyamıyorum da, ama yapmaya kalksam hüngür şakırt ağlayıp yine de açtırmaz burnunu kaçar. Civa gibi çocuk oldu boncuğum benim. Baybay öğrenmişti çak yapmaya başladı alkış hala yok ama yakın gibi. Anne baba mama meme diyişine ölüyorum. Bi de öpücük atsa
Yabancılaması çok erken başlamıştı, ismini de baya erken öğrendi. Çağırınca bakar, al ver diyince uygular. Bayadır dans ediyor beni eritiyor. Bizde durumlar böyle.
Bir de havaalani xrayden bebek arabasini geciriyormuyuz veya bebek de geciyor mu?avmlerde bebek suyunu yiyecegini dahi xrayden gecirmiyorlar havaalanlarinda nasildirBen annemlere gelirken almıştım. Epey göz gezdirdim. Fiyatlar park yatakta da çok artmış. Ben Elele Dumo modelini aldım. 2 katlı, üst kademe var yani. Yatağı içinde hediye geldi ama çok kaliteli değil çökme yapıyor içine yeniden yatak alcam. Üst kademesini kaldırmadan beraber katlanıyor, çantalı çok pratik. İşimizi görüyor yatılı gittiğim her yere taşıyorum. Eğer daha pahalı bi ürün almayı düşünseydim de Nuna ya da Kraft alırdım çok sağlamlar.
Doktor hep bize burun temizliği çok önemli, mutlaka temizle diyor. Biraz ağlıyor huysuzlanıyo ama ben genelde her banyosundan sonra 1’er damla Gifreri damlatıp Otri bebe ile oyun yaparak çekmeye çalısıyoruz. Bazen çıkana biz bile inanamıyoruz
Biz 2 kez yaptık. Kesinlikle uçuş öncesi biberon alıyorsa mamanızı hazır edin uçağa geçmeden. Emzik alıyorsa emziği hemen elinizin altında olacak bi yere koyun. İnişte ve kalkışta ya biberon ya emzik verdim. Çok aktif emmediğinden emziremedim. Emziriyorsanız tabi en güzeli emzirmek iniş ve kalkışta. İlk uçuşta çok etkilenmedi. Yarısından coğunu uyuyarak geçirdi. Ama 2. Uçuş zor geçti, benim bile kulaklarım çok etkilendi.Oğlum da çok ağladı kulaklarını çekip durdu çok ağrıdı sanırımemzik almadı biberon almadı acısından. Su felan koydum biberona zorla emmesini sağlamaya çalıştım. 2-3 sevdiği dikkatini çekecek oyuncak aldım. Rötar fln olursa diye yiyeceklerini hazırladım aldım çantama. Bende yalnız uçtum çok tedirgindim ama hiç korktuğum gibi olmadı (kulak ağrısı dışında), zaten hostesler çok yardımcı oluyorlar, korkmayın hiç. Şimdiden iyi uçuşlar
Ben gunde 1kez serum fizyolojik suyu 5ml siringaya alip 2.5 ml bi delige 2.5ml digerine tazyikli sekilde basip ters cevirip sirtina patpat yapip kalani cekiyorum....cok sik yapma demesinden kasit ne yani hafta bi yapmak mi veya 2gunde bi miEczacı emzirirken iki burun deliğine de birer damla serum fizyolojik damlat demişti ama denemedim daha. Serumla yıkama yapıyordum sürekli tıkandığı için o daha da kötüleştirebiliyormuş kuruttuğundan akıntıyı arttırıyormuş çok sık yapma demişti.
Ben günde 2 defa yapıyordum bazen 4e kadar çıkıyorduBen gunde 1kez serum fizyolojik suyu 5ml siringaya alip 2.5 ml bi delige 2.5ml digerine tazyikli sekilde basip ters cevirip sirtina patpat yapip kalani cekiyorum....cok sik yapma demesinden kasit ne yani hafta bi yapmak mi veya 2gunde bi mi
Ben de evde çıplak ayak ama parkta çimdeyse de çıplak ayak. Ya ciddi misinizYa aslında en sağlıklısı çıplak ayak basmasıymış zaten dışarı pek çıkarmıyorum korkudan duymuşsunuzdur Ankarada sincanda organ mafyası falan diye söylenti var. Parka çıkarıyordum artık onada cesaret edemiyorum. Biz altındağdayız ama sanırım cetelermiş dağılmışlar heryere. Artık evde çıplak ayak dışarı çıkarsak ayakkabı
Ben canım ve çok seviyor elinde yemeyiKızlar hünnap keçi sütlü bebe büsküvisi kullanan varmi
Bizimki de kendi yemek istiyor ona bıraksam her tarafi batıracak bende biberona koydum biberon la içirdimBen canım ve çok seviyor elinde yemeyi
Eline bisküvi veriyorum bende çaktırmadan kaşıkla yediriyorum
kendi yemek istiyor sadece kaşık reddi varda
Evet geçiriyoruz. Bebek arabasını da katlayıp valiz koyduğumuz xray bantlarına koyuyoruz. Katla koy al biraz yoruyoBir de havaalani xrayden bebek arabasini geciriyormuyuz veya bebek de geciyor mu?avmlerde bebek suyunu yiyecegini dahi xrayden gecirmiyorlar havaalanlarinda nasildir
Eczacı emzirirken iki burun deliğine de birer damla serum fizyolojik damlat demişti ama denemedim daha. Serumla yıkama yapıyordum sürekli tıkandığı için o daha da kötüleştirebiliyormuş kuruttuğundan akıntıyı arttırıyormuş çok sık yapma demişti.
Benim çucuk burnuna dokundurtmuyor, olur da savaşı kazanıp başarıp bir iki gifreri sıkabilirsem dayak yemiş gibi ağlıyor gücenmesini saymıyorum bileDoktor hep bize burun temizliği çok önemli, mutlaka temizle diyor. Biraz ağlıyor huysuzlanıyo ama ben genelde her banyosundan sonra 1’er damla Gifreri damlatıp Otri bebe ile oyun yaparak çekmeye çalısıyoruz. Bazen çıkana biz bile inanamıyoruz
Kışın bile evde çıplak ayak gezdirdim ben. Kolay yürmesini, emeklemesini buna bağlıyorum. Parkta çorap ya da ayakkabı giydiriyorum böcek möcek sokar diye. Bu kaçırma işi içimi bulandırdı çayyolundayım ben, öyle bi oluşum varsa çocuğu kaçıran beni de kaçırır ufak tefek insanım. Sitelerin içinde dolaşıyoruz gerçi ama ne bileyim. Dün 100. Yıl pazar yerinde trafik kavgası çıkmış adamın birini silahla vurmuşlar misal.Ya aslında en sağlıklısı çıplak ayak basmasıymış zaten dışarı pek çıkarmıyorum korkudan duymuşsunuzdur Ankarada sincanda organ mafyası falan diye söylenti var. Parka çıkarıyordum artık onada cesaret edemiyorum. Biz altındağdayız ama sanırım cetelermiş dağılmışlar heryere. Artık evde çıplak ayak dışarı çıkarsak ayakkabı
Bizimki tek tek yapcaz dedi biraz sarsıyormuş galiba. Üç ayda yapılanla başlayacağız bakalımKızlar menenjit aşılarını tamamladınız mı iki grubu da? Doktorum yarın menectra ve bexeroyu aynı anda yapalım dedi de bir gözüm korktu
bebe bisküvisini biberonla nasıl verdiniz bende deneyeyim. uyku öncesi doyup yatsın diye biberonla vermek istiyorum da mama almıyor sevmiyor beni emmesi de yeterli kalmıyor sanırım ek gıdayı da aman aman yemiyor sürekli uyanıyor.Bizimki de kendi yemek istiyor ona bıraksam her tarafi batıracak bende biberona koydum biberon la içirdimböylelikle oğlum yedi ben mutlu oldum evim temiz kaldı
Ayrıca diş buğdayını 4.dişten sonra yapmamız da ne bileyimÜst dişlerden bildiriyorum,ne gıcık ne zor çıkıyormuş arkadaş bunlarÇocuk mahvoldu bugün hafif kanama bile oldu.Her ikisi de açıldı yerleri belli oldu ama bir türlü uzamadılar.Ateş,huysuzluk üst seviyede Diş buğdayı yapalım bahçede dedik.Eskiden görüp ay ne gerek var diş çıkıyor diye bu kutlamaya derdim.Şimdi evde buğday harici şampanya falan patlatmayı düşünüyorum Demek ki millet dişi değil dişten sağlam çıkabilmeyi kutluyormuş!
Bu 100.yıl Çukurambar’ın oradaki mi?Eğer oysa dün oradaydık hep gittiğim pazarKışın bile evde çıplak ayak gezdirdim ben. Kolay yürmesini, emeklemesini buna bağlıyorum. Parkta çorap ya da ayakkabı giydiriyorum böcek möcek sokar diye. Bu kaçırma işi içimi bulandırdı çayyolundayım ben, öyle bi oluşum varsa çocuğu kaçıran beni de kaçırır ufak tefek insanım. Sitelerin içinde dolaşıyoruz gerçi ama ne bileyim. Dün 100. Yıl pazar yerinde trafik kavgası çıkmış adamın birini silahla vurmuşlar misal.
Evet pazar günü kurulan, ben de uğrayacaktım içimden gelmedi kıl payı kurtulduk.Bu 100.yıl Çukurambar’ın oradaki mi?Eğer oysa dün oradaydık hep gittiğim pazarArtık kimsede huzur,sabır,anlayış vs kalmadı.Trafikte asla asla kimseyle muhattap olmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?