- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.541
Bizim salçayı annem yapmıştı pişirerek, daha organiği olamaz diyip onu açtımBen de artık biraz daha rahat bırakıyorum aslında bu yeme içme konusunda. Salça olayından dolayı bizimkilerden vermiyordum bir de yağ işte. Ama dediğiniz gibi zeytinyağıyla yapabilirim yemekleri . Salça da organik tuzsuzlar olabilir. Bu organik olayı iyice batıracak beni
ona ayırdığım odada çok geniş kanepe var, duvara yasladım başına sonuna yastıklar koydum ısı ve güvenlik için. Diğer tarafta da ben uyuyorum. Sabaha kadar tepemde dolaşıyor. Kendi yatağım çok yüksek düşerse zarar görür diye hiç yatırmadım. Yakında bi montessori gibi yerden yatak alıp oraya koyarım çünkü bebek yatağının içine bırakınca kalkıyor (düşer), en dip ayara alırsam da benim belim muhakkak fıtık olur (ve yatağa bırakırken kesim uyanır.) zaten gece beslemelerinde al bırak yaparken iki büklüm kilitlenip kaldıktan sonra yanıma aldımGece nasıl birlikte yatıyorsunuz? Benim oğlan asssla durmuyor uyanır uyanmaz yataktan kalkıp gidiyor yan tarafıma korkuluk alsam üstünden kalkıp atlar diye korkuyorum ya da ayak ucumdan yere düşer diye. Ve ben çok defa yanımda yatsın dedim ama benimle uyumuyor çünkü durmuyor nasıl güvenliği sağlıyorsunuz?
Oyun yapmışKızlar benim oğlum ver deyince veriyordu simdi cer diyorum elimi uzatuyorum kaçırıyor arkasına falan saklıyor nedendir acaba
Ben yanlış hatırlamıyorsam 8.ayda doktor onayıyla kestimKizlar merhaba.. gece beslenmesini kesen var mi? Bebegim emiyor ve şu aralar epey düskün olmaya basladi memeye gece surekli uyaniyor emmeden uykuya dalamiyor.. ben perisan uyaniyorum dinlenemiyorum..
Sizde durumlar nasil? Ne zaman kesecegiz bu gece emme işini
Ya ama gülerek de değil ııııı diyerek yapıyorOyun yapmış
Bizimkide 51 cm doğdu aslında kısa olucak dedim birden uzadı çocukMasallah sizinkinin boyu pek uzunbizimki de kilodan ilerde ama boy 71.5cm
Erkek canım benim ailem genel olarak uzun babam 1.95 erkek kardeşim 2 vardır bize çekmiş heralde eşimin ailesinde en uzun eşimBen hepsine baktım vicco aldım zaten pek gitmek istemiyor çoraptan sonra bunları da kolay çıkarıyor, bununla alışır yazın daha iyi bir şey alırım yürür. İlk adımlar 20 numaraya kadar adidas gibi markalarda vicconun çeşitleri daha fazla ve gerçekten hafif. Orda ölçüyorlar ayak boyunu şıp diye. Maşallah boyu ne kadar uzunmuş kız mı erkek mi merak ettim
Teşekkür ederiz canımAy maşşallah o nasıl boyben vicconun mağazasından aldım internette de aynı fiyat diye giydirip baktık aldık avmlerde var mağazası genelde, biz büyük aldık valla yürümüyor daha yaza yürür diye 21 aldık şu an ayağı tam 19. Biraz büyük ama olsun baharda tam olur diye düşündüm
Ben bir kutu denemiştim çok ağır keçi sütü koktuğu için ve aşırı tatlı geldi sanırım sevmedi bizimki hep öğürdü durdu muzu ezip içine bir iki tane atıyordum muzu çok sever ama onu koyarsam yemiyordu bir daha almadım.Kızlar hünnap keçi sütlü bebe büsküvisi kullanan varmi
Evet işte korkum bu çok geçmiş olsunBen de bayadır oğlumla beraber yatıyorum , bir kere düştü aslındaAma bariyerimiz tam sabitlenmemişti o sıralar tam dönmüyordu aslında. Sonra 4 tarafı çevirdim şimdi evdeki koltuklarla vs. Bu şekilde ikimizde biraz daha iyi uyuyoruz . Beşikte daha sık uyanıyor. Yan yanayken emiyor geri uyuyor
Bizim de evde öyle bi şey var ancak orada yatamıyoruz çünkü bir ay ailem bir ay eşimin ailesi geliyor ben esnek çalışsam da haftada ikigünden birkaç saat gidiyorum diye bize sadece yatak odası kaldı işte ben yapamıcam galiba kalk avut devam benim…Bizim salçayı annem yapmıştı pişirerek, daha organiği olamaz diyip onu açtımtuzu da az. Yazdan dondurduğunuz domates varsa onları kullanabilirsiniz doktor önerisi. Ben zeytinyağını da hiç ayrı almadım kendimize aldığımızdan kullanıyorum, tanıdık bildik yerlerden bulgurdu tarhana pekmez salça vs alıyorum. İnstagramları var isterseniz öyle uçmuş organikçilerden almadım hiç.
ona ayırdığım odada çok geniş kanepe var, duvara yasladım başına sonuna yastıklar koydum ısı ve güvenlik için. Diğer tarafta da ben uyuyorum. Sabaha kadar tepemde dolaşıyor. Kendi yatağım çok yüksek düşerse zarar görür diye hiç yatırmadım. Yakında bi montessori gibi yerden yatak alıp oraya koyarım çünkü bebek yatağının içine bırakınca kalkıyor (düşer), en dip ayara alırsam da benim belim muhakkak fıtık olur (ve yatağa bırakırken kesim uyanır.) zaten gece beslemelerinde al bırak yaparken iki büklüm kilitlenip kaldıktan sonra yanıma aldım
Bu arada biz diş çıkardık ikisi birden geldi çocuk harap oldu ağrıdan.
Bize de öyle dediler ama bence daha olmaz yürüme diye almadım zaten parkta vs çim harici emeklemesine izin vermiyorum evde ayakta durup tutunarak yürüyor sadece şimdilik dışarda öyle bi durumu yok bakalım ne zaman yürürseBizimkide 51 cm doğdu aslında kısa olucak dedim birden uzadı çocuk
Erkek canım benim ailem genel olarak uzun babam 1.95 erkek kardeşim 2 vardır bize çekmiş heralde eşimin ailesinde en uzun eşimzaten tıpa tıp kendimin erkek versiyonunu doğurdum bize 21 tam oldu ordaki çalışan tam olması lazım yürümesi için dedi 21 aldık. Umarım ayakları çok cabuk büyümez
Teşekkür ederiz canımbize 21 tam oldu bende büyük alayım dedim Ama bizimki desteksiz ayağa kalkmaya başladı bir yere tutunmadan sanırım yürüme yakın . Düşüyor ediyor ama inatla kalkıyor. O yüzden tam olanını aldık çalışan öyle önerdi bakalım.
Benimki de ellerinden tutunca ve hic destek vermeden kalkiyo ve yuruyo cok ilginc ama emeklemek yokbenim oğlumu da ekleyinama kollarından tutunca patır patır yürüyor. Tabi ben de bel falan kalmadı
Ben de cok merak ediyorumAnneler yarın uçak yolculuğumuz var. Bebekle uçuş için var mı öneriniz şayet çok tedirginim
Uçuş özelinde değil ama Seyehat için atıştırmalık şeyler, oyuncak, alt açma örtüleri ve yedek kıyafet( bebeğim çok terliyor seyahatte bana iyice yapışıyor), emzik ve askısı lazım. Uykusunu yola göre ayarlamaya çalışmıştım. Check in de çok sıkılmazsa uçuşta da uyursa ballı ekmek tatlısıAnneler yarın uçak yolculuğumuz var. Bebekle uçuş için var mı öneriniz şayet çok tedirginim
Ya aslında en sağlıklısı çıplak ayak basmasıymış zaten dışarı pek çıkarmıyorum korkudan duymuşsunuzdur Ankarada sincanda organ mafyası falan diye söylenti var. Parka çıkarıyordum artık onada cesaret edemiyorum. Biz altındağdayız ama sanırım cetelermiş dağılmışlar heryere. Artık evde çıplak ayak dışarı çıkarsak ayakkabıBize de öyle dediler ama bence daha olmaz yürüme diye almadım zaten parkta vs çim harici emeklemesine izin vermiyorum evde ayakta durup tutunarak yürüyor sadece şimdilik dışarda öyle bi durumu yok bakalım ne zaman yürürse
Ben annemlere gelirken almıştım. Epey göz gezdirdim. Fiyatlar park yatakta da çok artmış. Ben Elele Dumo modelini aldım. 2 katlı, üst kademe var yani. Yatağı içinde hediye geldi ama çok kaliteli değil çökme yapıyor içine yeniden yatak alcam. Üst kademesini kaldırmadan beraber katlanıyor, çantalı çok pratik. İşimizi görüyor yatılı gittiğim her yere taşıyorum. Eğer daha pahalı bi ürün almayı düşünseydim de Nuna ya da Kraft alırdım çok sağlamlar.Yazlığa park yatak almak istiyorum, mümkünse küçülüp katlanır bir şey arıyorum ki gerektiğinde taşırım.
Bu park yataklar kaç yaşına kadar idare eder bizi sizce, yani 2 yaz daha, 3 yaşına kadar kullanabilir miyim? Ona göre bütçesine karar vericem ama esneğim açıkçası. Bir de yandan aşağı doğru inebilenleri görmüştüm ama o özelliğin bir adı var mıdır?Gece ben yatakta yatarken alabilmek için iyi olur.
Önerisi olan varsa alırım :)
Bir de park yatakların hepsi için içine ayrıca yatak almak gerekiyor değil mi? Yoksa yatak almak gerektirmeyenleri de var mı?
Doktor hep bize burun temizliği çok önemli, mutlaka temizle diyor. Biraz ağlıyor huysuzlanıyo ama ben genelde her banyosundan sonra 1’er damla Gifreri damlatıp Otri bebe ile oyun yaparak çekmeye çalısıyoruz. Bazen çıkana biz bile inanamıyoruzOğlan ocak gibi emekledi yastık fıstık zaptetmeye oldu, şubatta oyun halısını komple topladım ben. O zamandan beri de evde her köşeye kafa göz dalmasın diye peşindeyim. Hele bi de ayaklandı, sehpalardan masaya ordan koltuğa ordan sandalyeye hızlıca geçiyor ki düşmesin diye uçuyorum peşinden. Resmen örümcek adam var evde. Halıyı da ara sıra bir şeyler yerken dökmesin diye altına seriyorum ki üstünde kalmayıp gezip döküyorbi tek kamyonunu oynuyor ben müzikli kamyonlu bi halı almıştım (Fisher price markasının)
Uyanınca emziriyorum ben, yanımda uyuyo zaten ikimiz de uyumaya devam ediyoruz. Yani en azından uyur gibi oluyorum yarı uyuyuk yarı uyanık. Sabah her tarafım açık kalkıyorum allahtan havalar ısındı.
Diş çıktı gibi biraz gece uykusu düzeldi bu sayede.ama daha çok diş var Allah kolaylık versin çok eziyet çekti yavrum. Ne zaman kesilir hiç bilmiyorum meme bırakmak kesin zor olacak. Uyuması için müzik açıyorum ben müzik iyi geliyor bebek uyutan klasik müzikleri çok seviyor.
Burun temizliği için pratik bir yol var mı? Ben tek başıma burnuna asla gifreri sıkamıyorum. Elini tutsam kolunu kurtarıyor kafasını tutsam ayağıyla iteliyor burnuna sıkmak imkansız oldu ufacık bebeği tutamıyorum inanır mısınız. Yanımda nefes alamadan uyuyor kıyamıyorum da, ama yapmaya kalksam hüngür şakırt ağlayıp yine de açtırmaz burnunu kaçar. Civa gibi çocuk oldu boncuğum benim. Baybay öğrenmişti çak yapmaya başladı alkış hala yok ama yakın gibi. Anne baba mama meme diyişine ölüyorum. Bi de öpücük atsa
Yabancılaması çok erken başlamıştı, ismini de baya erken öğrendi. Çağırınca bakar, al ver diyince uygular. Bayadır dans ediyor beni eritiyor. Bizde durumlar böyle.
Biz 2 kez yaptık. Kesinlikle uçuş öncesi biberon alıyorsa mamanızı hazır edin uçağa geçmeden. Emzik alıyorsa emziği hemen elinizin altında olacak bi yere koyun. İnişte ve kalkışta ya biberon ya emzik verdim. Çok aktif emmediğinden emziremedim. Emziriyorsanız tabi en güzeli emzirmek iniş ve kalkışta. İlk uçuşta çok etkilenmedi. Yarısından coğunu uyuyarak geçirdi. Ama 2. Uçuş zor geçti, benim bile kulaklarım çok etkilendi.Oğlum da çok ağladı kulaklarını çekip durdu çok ağrıdı sanırımAnneler yarın uçak yolculuğumuz var. Bebekle uçuş için var mı öneriniz şayet çok tedirginim
Ben almıştım ancak çok şekerli ve inceleme yapmıştım asla önerilmiyor. En temiz bebe bisküvileri hipp, beyorganik ve kiki diye bir markanındı sanırım. Onun dışındakiler içerik olarak iyi değildi. Ben hipp yada beyorganiğin bebe bisküvisini alıyorum. Ancak en doğalı kendimizin yaptığıKızlar hünnap keçi sütlü bebe büsküvisi kullanan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?