2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar doktor kontrolünde doktor ayrı yemek olayı bitti evde pişen her şeyi ver dedi.
Tuz oranına dikkat et çok az at siz kendinize yerken eklersiniz dedi
Kurufasulye, nohut, et, balık, sebze vs her hafta dolma mutlaka yesin dedi nasıl yer bilmiyorum ama
Bugün pırasalı barbunya vardı baya baya yedi her yerimiz yağ içinde kaldı o ayrı
Yasaklar
Tavuk, patlıcan, bakla ve dip balıkları
Tavuk hormonsuzu bulmak zor verme dedi ben veriyordum gerçi ama bakacağım

Bizim salçayı annem yapmıştı pişirerek, daha organiği olamaz diyip onu açtım tuzu da az. Yazdan dondurduğunuz domates varsa onları kullanabilirsiniz doktor önerisi. Ben zeytinyağını da hiç ayrı almadım kendimize aldığımızdan kullanıyorum, tanıdık bildik yerlerden bulgurdu tarhana pekmez salça vs alıyorum. İnstagramları var isterseniz öyle uçmuş organikçilerden almadım hiç.
ona ayırdığım odada çok geniş kanepe var, duvara yasladım başına sonuna yastıklar koydum ısı ve güvenlik için. Diğer tarafta da ben uyuyorum. Sabaha kadar tepemde dolaşıyor. Kendi yatağım çok yüksek düşerse zarar görür diye hiç yatırmadım. Yakında bi montessori gibi yerden yatak alıp oraya koyarım çünkü bebek yatağının içine bırakınca kalkıyor (düşer), en dip ayara alırsam da benim belim muhakkak fıtık olur (ve yatağa bırakırken kesim uyanır.) zaten gece beslemelerinde al bırak yaparken iki büklüm kilitlenip kaldıktan sonra yanıma aldım

Bu arada biz diş çıkardık ikisi birden geldi çocuk harap oldu ağrıdan.

Kızlar benim oğlum ver deyince veriyordu simdi cer diyorum elimi uzatuyorum kaçırıyor arkasına falan saklıyor nedendir acaba

Bebeğin belinde bezin temas ettiği yerlerde isilik olmaya başladı işçiliğe ne sürülür ki. Daha bezsiZ dolaştıramam o kadar ısınmadı yıkanabilen bezlerden mi alsam kullanan var mı?

Ben yanlış hatırlamıyorsam 8.ayda doktor onayıyla kestim
Kiloları iyiydi zaten kesebilirsiniz demişti
Uyku değil de gündüz istahlarina yaradı maşallah sağlam yiyorlar

Masallah sizinkinin boyu pek uzunbizimki de kilodan ilerde ama boy 71.5cm
Bizimkide 51 cm doğdu aslında kısa olucak dedim birden uzadı çocuk
Erkek canım benim ailem genel olarak uzun babam 1.95 erkek kardeşim 2 vardır bize çekmiş heralde eşimin ailesinde en uzun eşim zaten tıpa tıp kendimin erkek versiyonunu doğurdum bize 21 tam oldu ordaki çalışan tam olması lazım yürümesi için dedi 21 aldık. Umarım ayakları çok cabuk büyümez
Teşekkür ederiz canım bize 21 tam oldu bende büyük alayım dedim Ama bizimki desteksiz ayağa kalkmaya başladı bir yere tutunmadan sanırım yürüme yakın . Düşüyor ediyor ama inatla kalkıyor. O yüzden tam olanını aldık çalışan öyle önerdi bakalım.

Kızlar hünnap keçi sütlü bebe büsküvisi kullanan varmi
Ben bir kutu denemiştim çok ağır keçi sütü koktuğu için ve aşırı tatlı geldi sanırım sevmedi bizimki hep öğürdü durdu muzu ezip içine bir iki tane atıyordum muzu çok sever ama onu koyarsam yemiyordu bir daha almadım.

Evet işte korkum bu çok geçmiş olsun Benimki üstümden dahi atlıyor yataktan kalkmaya çalışıyor hep.. yanımda mesela 1 saat uyudu diyelim gece kalkıyor sessizce beni gördüğü için ağlamıyor oyun yapıp kaçmaya çalışıyor zaten o bariyerler kısa ayakta duruyor atlayabilir sanırım ben yapamayacağım bu işi

Bizim de evde öyle bi şey var ancak orada yatamıyoruz çünkü bir ay ailem bir ay eşimin ailesi geliyor ben esnek çalışsam da haftada ikigünden birkaç saat gidiyorum diye bize sadece yatak odası kaldı işte ben yapamıcam galiba kalk avut devam benim…

Bize de öyle dediler ama bence daha olmaz yürüme diye almadım zaten parkta vs çim harici emeklemesine izin vermiyorum evde ayakta durup tutunarak yürüyor sadece şimdilik dışarda öyle bi durumu yok bakalım ne zaman yürürse

Anneler yarın uçak yolculuğumuz var. Bebekle uçuş için var mı öneriniz şayet çok tedirginim
Uçuş özelinde değil ama Seyehat için atıştırmalık şeyler, oyuncak, alt açma örtüleri ve yedek kıyafet( bebeğim çok terliyor seyahatte bana iyice yapışıyor), emzik ve askısı lazım. Uykusunu yola göre ayarlamaya çalışmıştım. Check in de çok sıkılmazsa uçuşta da uyursa ballı ekmek tatlısı sanırım ben olsam checkin’de kendini yorması için uğraşırdım ki uçarken uyuyabilsin

Ya aslında en sağlıklısı çıplak ayak basmasıymış zaten dışarı pek çıkarmıyorum korkudan duymuşsunuzdur Ankarada sincanda organ mafyası falan diye söylenti var. Parka çıkarıyordum artık onada cesaret edemiyorum. Biz altındağdayız ama sanırım cetelermiş dağılmışlar heryere. Artık evde çıplak ayak dışarı çıkarsak ayakkabı

Ben annemlere gelirken almıştım. Epey göz gezdirdim. Fiyatlar park yatakta da çok artmış. Ben Elele Dumo modelini aldım. 2 katlı, üst kademe var yani. Yatağı içinde hediye geldi ama çok kaliteli değil çökme yapıyor içine yeniden yatak alcam. Üst kademesini kaldırmadan beraber katlanıyor, çantalı çok pratik. İşimizi görüyor yatılı gittiğim her yere taşıyorum. Eğer daha pahalı bi ürün almayı düşünseydim de Nuna ya da Kraft alırdım çok sağlamlar.
Doktor hep bize burun temizliği çok önemli, mutlaka temizle diyor. Biraz ağlıyor huysuzlanıyo ama ben genelde her banyosundan sonra 1’er damla Gifreri damlatıp Otri bebe ile oyun yaparak çekmeye çalısıyoruz. Bazen çıkana biz bile inanamıyoruz
Anneler yarın uçak yolculuğumuz var. Bebekle uçuş için var mı öneriniz şayet çok tedirginim
Biz 2 kez yaptık. Kesinlikle uçuş öncesi biberon alıyorsa mamanızı hazır edin uçağa geçmeden. Emzik alıyorsa emziği hemen elinizin altında olacak bi yere koyun. İnişte ve kalkışta ya biberon ya emzik verdim. Çok aktif emmediğinden emziremedim. Emziriyorsanız tabi en güzeli emzirmek iniş ve kalkışta. İlk uçuşta çok etkilenmedi. Yarısından coğunu uyuyarak geçirdi. Ama 2. Uçuş zor geçti, benim bile kulaklarım çok etkilendi.Oğlum da çok ağladı kulaklarını çekip durdu çok ağrıdı sanırım emzik almadı biberon almadı acısından. Su felan koydum biberona zorla emmesini sağlamaya çalıştım. 2-3 sevdiği dikkatini çekecek oyuncak aldım. Rötar fln olursa diye yiyeceklerini hazırladım aldım çantama. Bende yalnız uçtum çok tedirgindim ama hiç korktuğum gibi olmadı (kulak ağrısı dışında), zaten hostesler çok yardımcı oluyorlar, korkmayın hiç. Şimdiden iyi uçuşlar

Kızlar hünnap keçi sütlü bebe büsküvisi kullanan varmi
Ben almıştım ancak çok şekerli ve inceleme yapmıştım asla önerilmiyor. En temiz bebe bisküvileri hipp, beyorganik ve kiki diye bir markanındı sanırım. Onun dışındakiler içerik olarak iyi değildi. Ben hipp yada beyorganiğin bebe bisküvisini alıyorum. Ancak en doğalı kendimizin yaptığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…