2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bunlar aynı ya ayları da aynı kendileri deO hızlı kalp çarpma o hızlı emeklemeamanasıl depara kalkıyor gibi minik kalplerinin çırpınışlarını sevdiklerim Ben konuşuyorum ama benimki beni dinlemiyor onu çözemedik biz yine de konuşmaya devam

Ya evet ayrilik kaygisi diye dusunuyorum ben de, aslinda bu derece siddetli degildi son 2 3 gundur had safhada. Bu hafta annemlerde kayinvalidemlerde zaman gecirdim hep hickimseye gitmedi yine bende hep, babasina bile gitmiyor. Ama dedigin gibi dikkatini cekecek seyler yapinca beni aramiyor, mesela dün 5 6 cocukla oturup oyunlar oynadi beni hic aramadi yaninda babasi vardi umrunda degildim ama beni gordugu an aninda aglamaya basliyor hemen bana kosuyor insallah saglikli bir surec olur da atlatiriz

Ya benimki de tam olarak oyle 2dk biyere gidemiyorum su icmek icin bile kalkamiyorum cok zorladi bu hafta beni. Dediklerini yapicam canim cok sagol sistemli olarak hepsini denicem ben de insallah yavas yavas alisir anlar onu terketmeyecegimi kiyamam gercekten o kadar cok panik oluyorki birde normalde bebisler hemen gozyasi dokmez derler bizimki aninda 2damlayi gozunun onune birakiyor 10saniye gormese hemen gozunun onunde 2 damla oluyor kiyamiyorum sipaya. Emeklemeye basladigindan beri pesimde zaten dedigin gibi mutfaga diger odalara geliyor hep pesimden ama.bu aralar ayrilik kaygisindan aglayarak emekliyor oyle geliyor yanima masum bebisim insallah saglikla atlatir bu gunleri de

Güvenli bağlanmanın süreçlerinden biri diye biliyorum. Anne yok olduğunda onu araması geldiğinde kayıtsız kalmaması vs bunların hepsi iyiye işaret

Aynen benim kizimda bu dedilerinin hepsini yapiyor bana Ani diyor anne diyemedigi icin bazende abla diyor ben anne diyorum oda abla diyor heceleyerek soyluyor an ne diye o da ablaaa diye bagirmaya basliyor dedigin hepsini kizimda yapiyor rahatladım bizde de diş yok pekte gelecek gibi degil

Mop aşırı mantıklı: )

S Sarisinmelekk milenart
Kızlar, bebeklerinizin bazı gelişim göstergeleri açısından yaşıtlarının ilerisinde olmasından dolayı bir şey soracağım: Kalabalık bir ailede mi büyüyorlar? Biz annem rahatsızlanıp gittiğinden beri çekirdek aileyiz, son aylarda arkadaşlarımız geliyor haftada bir iki kere ya da dışarıda görüşüyoruz ama onun öncesinde epey asosyaldik. Ben epey uğraşıyorum konuşma, kitap okuma, oyun oynama vs, fakat ne zaman sosyalleşsek, kalabalık ortamda bulunsak dilinin daha açıldığını görüyorum. Onun için parkın kalabalık olduğu saatleri yakalamaya çalışıyorum: )
Sözün özü, bebeklerinizle ilgilenen, oynayan, konuşan kişi sayısı çok mu: )
Bazı şeyler mizaçla ve genetikle ilgili tabi de ortamsal etkenler nasıl etkiliyor acaba..

Arkadaşım, çok zor bir durum. Hiç büyük konuşulacak bir durum değil çocuk var.. Boşansanız da çocuk için, boşanmasanız da.. Affetseniz bile tekrar güvenmek çok zor oluyor böyle durumlarda. Çocuk huzursuz bir aile ortamında büyüyeceğine ayrılmış ama huzurlu ebeveynleriyle büyüyebilir. Barışılacaksa çift terapisi gibi destekler lazım. Çok zor. Nasıl bir baba olduğu ve bu konudaki potansiyeli çok önemli bence karar verirken. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.

Canım maşallah valla. bizde konuşma isteği hiç yok sıfıra yakın ses çıkarası bile yok sadece çığlık ve ııı ıhı modunda artık sesleniş şeklinden hangimizi çağırdığını anlıyoruz çünkü hepimize ayrı bir ton belirlemiş ne istediğini anlıyoruz yani suya ayrı oyuncak istemeye ayrı vs
Kedilerin mamasına giderken cıs yapıyordum
Şuan sadece cıs diyor çocuğumun ilk öğrendiği sözcük bu oldu
Onun dışında fiziksel olarak her şeyi yapıyor
Emekleme, ayağa kalkma, adımlama yemeğini kendi yiyor kaşıkla vermek mümkün değil kaşığı yakalayıp avuçlayıp öyle yiyor
Her yemek bizim için ardından büyük temizlik getiriyor yani
Oyuncaklarla arası iyi saatlerce kendi başına oynayabilir ben eşlik edip çok konuşursam üff yapıyor anlamadık yani konuşsun diye konuşmak lazımmış diye bol bol konuşuyoruz ama sıkılıyor biz konuşunca sohbetimizi mi sevmiyor nedir sesli oyuncak sayısını arttırdım bende bakalım. Tv izletmesekte arka fonda hep açık oluyordu biz izlediğimiz için olumsuz etkisi olduğunu düşünüyorum kapadık artık bi de böyle deneyeceğiz. Ben de eşimde erken konuşmuş ama pek çekmemiş gibi bize

Bebeğin içinde istek olacak bence bizimkinde yok fazla konuşursam üfff yapıyor hele babası zorlarsa elleriyle kulaklarını kapıyor o derece rahatsız

Bebeğin içinde istek olacak bence bizimkinde yok fazla konuşursam üfff yapıyor hele babası zorlarsa elleriyle kulaklarını kapıyor o derece rahatsız
: )) ya bizimki başkalarını dinlemeyi seviyor, birileri konuşsun kendi aralarında bu otursun onları dinlesin: ) dedikodu lazım oğluma, laf lazım: )

Maşallah canım bizimki tam 9 buçuk aylık oldu hala kaka ve çişi beze yapıyor baba, mama, gel, ver gibi kelimeleri söylüyor ama öyle anlamlı şekilde değil, kendi kendine konuşur gibi daha çok, baba nerde dediğim zaman babasına bakıyor, mama ver dediğimde elinde biberon varsa onu veriyor ya da emzigini veriyor ama elime değil direk ağzıma bağırma dediğimde keyfi yerindeyse fısıldayarak konuşmaya başlıyor, müzik çalınca ya da şarkı söyleyince el çırpıyor, bay bay yapıyor, öpücük atıyor, emekliyor ama şu sıralar daha cok koltuklara ulaşana kadar emekliyor sonra kalkıp tutunarak yürüyor, gece mamaya uyandığında yatağında kalkıp bana uzanip saçımı çekerek uyandırıyor zor kurtuluyorum elinden

: )) ya bizimki başkalarını dinlemeyi seviyor, birileri konuşsun kendi aralarında bu otursun onları dinlesin: ) dedikodu lazım oğluma, laf lazım: )
Yok öyle bizde çok seviyoruz onu konuşturacak şeyleri sevmiyor yoksa sabaha anlat kadar dinlesin ama ondan cevap bekleme

Yok öyle bizde çok seviyoruz onu konuşturacak şeyleri sevmiyor yoksa sabaha anlat kadar dinlesin ama ondan cevap bekleme
ne çenelerini yoracaklar: ) bi de ciddi ciddi bakarak dinleyip dinleyip durduk yere afslflgrlşgkrşlkg şeklinde kuş gibi ötmeli çığlıklı random gülücükleri var: )

Çekirdek aile olarak yaşıyoruz babası ben kızım. hatta anneme 15-20 günde bi gidiyoruz bazen o geliyor. arkadaşlarımız yok gibi bişey yaşadığımız şehirde. eşimin ailesi memlekette 1 kez gittik 1 hafta kaldık onun dışında aslında hep evde bebeğim akşamları 1 saat çıkarıyoruz ama o da etrafı görsün hava alsın şeklinde. Bu kadar aktif olmasını sürekli ilgilenmeye bağlıyorum böyle bıkmadan anlatıyorum konuşuyorum gündüz. babası öğretmen 1 de evden çıkıyor 6 da geliyor öğlene kadar ilgileniyor akşam ilgileniyor gündüz ben ilgileniyorum ev işi yaparken babası gibi sürekli aktif konuşmaya maruz kalıyor. Sürekli kitap gösteriyorum okumak gibi değil de görselleri parmağımla gösterip anlatıyorum. oyuncaklarını sürekli tanıtıyorum bak bu top bu tavşan gibi sonra top nerede deyince onu bulup alıyor ya da parmağıyla gösteriyor. mesela bak kuşlar diye gökyüzüne belki bin kez bakmışımdır göstermişimdir şimdi kuş deyince nerede olursak olalım pencereye bakıyor.
ama kalabalık ciddi etken 1 hafta memlekette kaldık erkek kuzenleri araba sürdüler bbııırrr diye şimdi kızım evde bıırrrr bırrr yapa yapa araba sürüyor dışarıda araba görünce veya kitapta araba görünce bıırrrr diyor.
öğrenmeye tamamen ısrarla anlatmak etken diye düşünüyorum :)

Çok benzer bebişte olan iletişimiz bizde sürekli bu moddayız ama konuşma isteği sıfır
Düt düt mööö hav hav kitaplardan hep tanır parmakları ile gösteriyor. Oyuncaklarını isimleriyle buluyor.
Hadi parka diyince kapıda bekler
Komşu bebekler nerde diyince camı gösterir
Çişli bez nerde diyince de bezini tutuyor bu aylarda herkes hissediyordur gerçekten beni anladığını düşündüğüm an okadar çok ki bunları bende hep birlikte oynayarak, iletişim kurarak öğrettim. Üzerine o konuşsun diye gideyim neymiş bunun adı hav hav, ne annecim bu bak hav hav vs hani tekrar etsin söylesin üfff öfff oluyor
Ya birden açılacak bu kadar yüklemeye diyorum ya da geç konuşacak ama geç konuşursa kesinlikle bu ilgisizlikten olmayacak ondan eminim en azından

Kızlar bu haftalarda uyku düzeni bolzulan varmi? Bizimki normalde aksam 10 da yatar sabah 10-11 e kadar uyurdu fakat bu hafta 10 da uyuduktan sonra 12 de uyaniyor gece 3 e kadar ayaktayiz sabah 5 de uyanip 7 ye kadar da ayaktayiz atak haftası falan varda benim mi haberim yok

Uykularda bozulma yok bizde şuana kadar bozulmadan geldik ama bozulan çok şey var bi elimde uyku kaldı
Ben harika Haftalar programı satın almıştım
7. Ataktayız
41-47. Hafta arası atak dönemi olarak veriyor
Bizde 2 yaş sendromu seviyesinde hissediliyor kendi başına cumhuriyet kurdu. Bebek reisin askerleri modundayız evde

Merhaba parmağıyla gösteriyor mu benimki parmakla da göstermiyor

Kızlar benim oğlum bir haftadır acta olsa mamayı azıcık içip ittiriyor böyle bir problemi olan var mı neden yapıyor anlamadim, alttan iki dışının ucu çıktı uzuyor ilgisi varmidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…