- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.681
Bunlar aynı ya ayları da aynı kendileri deYemek durumu diş, atak, iştahsızlık vs bir çok şey olabilir ama düşkünlük konusu ayrılık kaygısı canım.
Bol bol anlatmak gerek gidiyorum ama geleceğim diye ve mutlaka verdiğiniz sözü de tutmalısınız.
Ceee oyununu her fırsatta oynayın
Ona yaptırın, kendiniz yapın, oyuncaklara yapın bir şeyler gider ve geri geliri en iyi öğreten oyun.
Bir iki hafta bizde özellikle çok şiddetli geçti lavobaya gidemiyordum göz yaşlarına boğuluyordu. Düştü flaan sanıp geri geliyordum o derece ağlama krizi
Sonra uyku rutinine de bu oyunu koydum. Bir de evde ikimizken özellikle;
Şimdi mutfağa gidiyorum geleceğim dedim
10 sn durdum hemen geldim.
2. De mutfaktan seslendim 20 sn durdum geldim vs süreleri açtım. Baya oyun gibi uzun bir süre bunu yaptım. Ağlamalar mızırdanmaya bıraktı yerini.
En son artık mutfağa gidiyorum istersen arkamdan gelebilirsine alıştırdım şıp şıp emekleyip geliyor sanırım alıştı şuan sorun çıkarmıyor ama tabi peşimde geziyor
Ben odadayken sorun yok bütün gün oyuncaklarıyla oynar kucak falan da sevmiyor ama çıktığım anda peşimde illa beni görecekhaber vermeden çıkarsam da farkettiği anda hızlı hızlı emekliyor panik oluyor kalbi bile güm güm atıyor o yüzden çıkacağımı söylüyorum peşimden geliyor böyle daha sağlıklı buldum oyuna daldı diye kaçmıyorum kalp atışına kıyamam ben onun
Evi süpürürken ona da mop bağlamayı düşünüyorum artık
Ya evet ayrilik kaygisi diye dusunuyorum ben de, aslinda bu derece siddetli degildi son 2 3 gundur had safhada. Bu hafta annemlerde kayinvalidemlerde zaman gecirdim hep hickimseye gitmedi yine bende hep, babasina bile gitmiyor. Ama dedigin gibi dikkatini cekecek seyler yapinca beni aramiyor, mesela dün 5 6 cocukla oturup oyunlar oynadi beni hic aramadi yaninda babasi vardi umrunda degildim ama beni gordugu an aninda aglamaya basliyor hemen bana kosuyorMerhaba canım yemek durumunu bilmiyorum oyun yapmıştır ama o diğer sorduğunuz ayrılık kaygısı. 8 aylıktan beri var arkamı dönsem ağlıyor tuvalete girsem biraz gözden kaybolsam ağlıyor inan terim kurumuyor. (Ben evden çalışıyorum çok az işe gidiyorum döndüğümde o yüzü aydınlanıp bana hızla emeklemesi çok başka dünyada tarifi yok bu güzel yönü) Çok doğal bi süreç geçecek bol bol yanında olacağız alışacaklar. Cee oyunu oynamak lazım bide bıraktığınız kişinin iyi oyalaması lazım ben tuvalete girdiğimde hemen dikkatini başka bir yöne çekip oyun oynatsınlar ağlamaz o zaman.
Ya benimki de tam olarak oyle 2dk biyere gidemiyorum su icmek icin bile kalkamiyorum cok zorladi bu hafta beni. Dediklerini yapicam canim cok sagolYemek durumu diş, atak, iştahsızlık vs bir çok şey olabilir ama düşkünlük konusu ayrılık kaygısı canım.
Bol bol anlatmak gerek gidiyorum ama geleceğim diye ve mutlaka verdiğiniz sözü de tutmalısınız.
Ona yaptırın, kendiniz yapın, oyuncaklara yapın bir şeyler gider ve geri geliri en iyi öğreten oyun.
Bir iki hafta bizde özellikle çok şiddetli geçti lavobaya gidemiyordum göz yaşlarına boğuluyordu. Düştü flaan sanıp geri geliyordum o derece ağlama krizi
2. De mutfaktan seslendim 20 sn durdum geldim vs süreleri açtım. Baya oyun gibi uzun bir süre bunu yaptım. Ağlamalar mızırdanmaya bıraktı yerini.
En son artık mutfağa gidiyorum istersen arkamdan gelebilirsine alıştırdım şıp şıp emekleyip geliyor sanırım alıştı şuan sorun çıkarmıyor ama tabi peşimde geziyor
Ben odadayken sorun yok bütün gün oyuncaklarıyla oynar kucak falan da sevmiyor ama çıktığım anda peşimde illa beni görecekhaber vermeden çıkarsam da farkettiği anda hızlı hızlı emekliyor panik oluyor kalbi bile güm güm atıyor o yüzden çıkacağımı söylüyorum peşimden geliyor böyle daha sağlıklı buldum oyuna daldı diye kaçmıyorum kalp atışına kıyamam ben onun
Güvenli bağlanmanın süreçlerinden biri diye biliyorum. Anne yok olduğunda onu araması geldiğinde kayıtsız kalmaması vs bunların hepsi iyiye işaretYa evet ayrilik kaygisi diye dusunuyorum ben de, aslinda bu derece siddetli degildi son 2 3 gundur had safhada. Bu hafta annemlerde kayinvalidemlerde zaman gecirdim hep hickimseye gitmedi yine bende hep, babasina bile gitmiyor. Ama dedigin gibi dikkatini cekecek seyler yapinca beni aramiyor, mesela dün 5 6 cocukla oturup oyunlar oynadi beni hic aramadi yaninda babasi vardi umrunda degildim ama beni gordugu an aninda aglamaya basliyor hemen bana kosuyorinsallah saglikli bir surec olur da atlatiriz
Aynen benim kizimda bu dedilerinin hepsini yapiyor bana Ani diyor anne diyemedigi icin bazende abla diyorZor durum Allah yardımcınız olsun ancak silinen mesajları tekrar bulunabilme ihtimali var mıdır ki? mesaj içerikleri çok mu barizdi bir de utanmadan inkar ediyor.
Benim kızım da ıkınıyor belli ediyor ama yapmıyor kakasını açınca yapıyor. bazen nokta kadar çıkarıyor beze. onun dışında davranışları benzer babaya baba dedesine dede mamaya mama bana meme diyor. Evet bana meme deyip tişörtümü açıyorzil çalınca zzziiiiiii diyor. abi abla kelimelerini öğrendi ciddi şekilde kızlara abla erkeklere abi diyor. sürekli bişeyler mırıldanıyor. bir de 10-15 kadar nesnenin adı var (oyuncalarına isim taktık veya evdeki bazı nesneler) onları buluyor. Ayşe nerede diyorum bebeğini getiriyor gibi. nesne isimlerini kolay kapıyor günden güne artırıyorum. Bunlar dışında yüzünü saklayıp ceee yapıyor alkış bay bay eller nerede ayaklar nerede kuşlar nerede gösteriyor. Böyle ufak ufak artırıyoruz becerilerimizi. ama hala 1 tane bile dişimiz yok
Mop aşırı mantıklı: )Yemek durumu diş, atak, iştahsızlık vs bir çok şey olabilir ama düşkünlük konusu ayrılık kaygısı canım.
Arkadaşım, çok zor bir durum. Hiç büyük konuşulacak bir durum değil çocuk var.. Boşansanız da çocuk için, boşanmasanız da.. Affetseniz bile tekrar güvenmek çok zor oluyor böyle durumlarda. Çocuk huzursuz bir aile ortamında büyüyeceğine ayrılmış ama huzurlu ebeveynleriyle büyüyebilir. Barışılacaksa çift terapisi gibi destekler lazım. Çok zor. Nasıl bir baba olduğu ve bu konudaki potansiyeli çok önemli bence karar verirken. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.Kızlar size bir bomba haberle geldim konu bambaşka ama çok öfkeliyim affiniza siğiniyorum , bugün evli olduğum şahsın bir başka kadınla ilişkisi olduğunu ispat ettim. Bakin ispat ettim diyorum çünkü hep şüpheleniyordum. Yanında çalışan evli çocuklu bir kadınla. Kızlar böyle zamanlarda ne yapılır? Bağırdım cagirdim inkar ediyor, mesajlrini kendime ss alıp attım ancak ben açana kadar silmiş haliyle benden de silinmiş. Çok kızgınım meğer bunca zaman bunca yaşattığı kötü herşeyin sebebinin altında bambaşka bir kadın varmış
Canım maşallah valla. bizde konuşma isteği hiç yok sıfıra yakın ses çıkarası bile yok sadece çığlık ve ııı ıhı modunda artık sesleniş şeklinden hangimizi çağırdığını anlıyoruz çünkü hepimize ayrı bir ton belirlemiş ne istediğini anlıyoruz yani suya ayrı oyuncak istemeye ayrı vsSelam annişler çok şükür 2 gündür evimizdeyiz çıktık hastaneden size biraz kizimdan bahsetmek istiyorum ve sizin yavrularinizda da varmi diye merak ediyorum çünkü doktorumuz bile şaşırdı
Kızım doğduğundan bu yana beze kaka yapmaz 3 /5 aya kadar ıkınarak anlatı hep bezi açtım oyle yaptı 6 ayında kaka demeye başladı 7 ayında çiş/abla/gel/nene/baba demeyi oğrendi 8 aylik ismini soylemeye başladı 9 aylık nerdesin sen demeye basladi ,tata diyor dovecekmis. dun tam 10 aylık olduk 2 gündur telefonu kulagina koyuyor pitir pitir konusuyor nerdesin sen diyor abla gel diyor iyim diyor
Tv den almanca cocuklar icin alfabe aciyorum ve kizim kendi icin kolay olan hafleri tekrarlama basladi bi oyuncagi var 1/4 kadar sayiyor A/D kadar harfleri soyluyor kizim onunla oynaya oynaya almanca 1 demeyi ogrendi ve 7 ayından bu yana lazimlik kulaniyoruz emekleme hala yok bir tek arka arkaya gidiyor ve one dogru surunuyorsizde durumlar nasil ?
Bebeğin içinde istek olacak bence bizimkinde yok fazla konuşursam üfff yapıyor hele babası zorlarsa elleriyle kulaklarını kapıyor o derece rahatsızS Sarisinmelekkmilenart
Kızlar, bebeklerinizin bazı gelişim göstergeleri açısından yaşıtlarının ilerisinde olmasından dolayı bir şey soracağım: Kalabalık bir ailede mi büyüyorlar? Biz annem rahatsızlanıp gittiğinden beri çekirdek aileyiz, son aylarda arkadaşlarımız geliyor haftada bir iki kere ya da dışarıda görüşüyoruz ama onun öncesinde epey asosyaldik. Ben epey uğraşıyorum konuşma, kitap okuma, oyun oynama vs, fakat ne zaman sosyalleşsek, kalabalık ortamda bulunsak dilinin daha açıldığını görüyorum. Onun için parkın kalabalık olduğu saatleri yakalamaya çalışıyorum: )
Sözün özü, bebeklerinizle ilgilenen, oynayan, konuşan kişi sayısı çok mu: )
Bazı şeyler mizaçla ve genetikle ilgili tabi de ortamsal etkenler nasıl etkiliyor acaba..
: )) ya bizimki başkalarını dinlemeyi seviyor, birileri konuşsun kendi aralarında bu otursun onları dinlesin: ) dedikodu lazım oğluma, laf lazım: )Bebeğin içinde istek olacak bence bizimkinde yok fazla konuşursam üfff yapıyor hele babası zorlarsa elleriyle kulaklarını kapıyor o derece rahatsız
Maşallah canım bizimki tam 9 buçuk aylık oldu hala kaka ve çişi beze yapıyorSelam annişler çok şükür 2 gündür evimizdeyiz çıktık hastaneden size biraz kizimdan bahsetmek istiyorum ve sizin yavrularinizda da varmi diye merak ediyorum çünkü doktorumuz bile şaşırdı
Kızım doğduğundan bu yana beze kaka yapmaz 3 /5 aya kadar ıkınarak anlatı hep bezi açtım oyle yaptı 6 ayında kaka demeye başladı 7 ayında çiş/abla/gel/nene/baba demeyi oğrendi 8 aylik ismini soylemeye başladı 9 aylık nerdesin sen demeye basladi ,tata diyor dovecekmis. dun tam 10 aylık olduk 2 gündur telefonu kulagina koyuyor pitir pitir konusuyor nerdesin sen diyor abla gel diyor iyim diyor
Tv den almanca cocuklar icin alfabe aciyorum ve kizim kendi icin kolay olan hafleri tekrarlama basladi bi oyuncagi var 1/4 kadar sayiyor A/D kadar harfleri soyluyor kizim onunla oynaya oynaya almanca 1 demeyi ogrendi ve 7 ayından bu yana lazimlik kulaniyoruz emekleme hala yok bir tek arka arkaya gidiyor ve one dogru surunuyorsizde durumlar nasil ?
Yok öyle bizde çok seviyoruz onu konuşturacak şeyleri sevmiyor yoksa sabaha anlat kadar dinlesin ama ondan cevap bekleme: )) ya bizimki başkalarını dinlemeyi seviyor, birileri konuşsun kendi aralarında bu otursun onları dinlesin: ) dedikodu lazım oğluma, laf lazım: )
ne çenelerini yoracaklar: ) bi de ciddi ciddi bakarak dinleyip dinleyip durduk yere afslflgrlşgkrşlkg şeklinde kuş gibi ötmeli çığlıklı random gülücükleri var: )Yok öyle bizde çok seviyoruz onu konuşturacak şeyleri sevmiyor yoksa sabaha anlat kadar dinlesin ama ondan cevap bekleme
Çekirdek aile olarak yaşıyoruz babası ben kızım. hatta anneme 15-20 günde bi gidiyoruz bazen o geliyor. arkadaşlarımız yok gibi bişey yaşadığımız şehirde. eşimin ailesi memlekette 1 kez gittik 1 hafta kaldık onun dışında aslında hep evde bebeğim akşamları 1 saat çıkarıyoruz ama o da etrafı görsün hava alsın şeklinde. Bu kadar aktif olmasını sürekli ilgilenmeye bağlıyorum böyle bıkmadan anlatıyorum konuşuyorum gündüz. babası öğretmen 1 de evden çıkıyor 6 da geliyor öğlene kadar ilgileniyor akşam ilgileniyor gündüz ben ilgileniyorum ev işi yaparken babası gibi sürekli aktif konuşmaya maruz kalıyor. Sürekli kitap gösteriyorum okumak gibi değil de görselleri parmağımla gösterip anlatıyorum. oyuncaklarını sürekli tanıtıyorum bak bu top bu tavşan gibi sonra top nerede deyince onu bulup alıyor ya da parmağıyla gösteriyor. mesela bak kuşlar diye gökyüzüne belki bin kez bakmışımdır göstermişimdir şimdi kuş deyince nerede olursak olalım pencereye bakıyor.S Sarisinmelekkmilenart
Kızlar, bebeklerinizin bazı gelişim göstergeleri açısından yaşıtlarının ilerisinde olmasından dolayı bir şey soracağım: Kalabalık bir ailede mi büyüyorlar? Biz annem rahatsızlanıp gittiğinden beri çekirdek aileyiz, son aylarda arkadaşlarımız geliyor haftada bir iki kere ya da dışarıda görüşüyoruz ama onun öncesinde epey asosyaldik. Ben epey uğraşıyorum konuşma, kitap okuma, oyun oynama vs, fakat ne zaman sosyalleşsek, kalabalık ortamda bulunsak dilinin daha açıldığını görüyorum. Onun için parkın kalabalık olduğu saatleri yakalamaya çalışıyorum: )
Sözün özü, bebeklerinizle ilgilenen, oynayan, konuşan kişi sayısı çok mu: )
Bazı şeyler mizaçla ve genetikle ilgili tabi de ortamsal etkenler nasıl etkiliyor acaba..
Çok benzer bebişte olan iletişimiz bizde sürekli bu moddayız ama konuşma isteği sıfırÇekirdek aile olarak yaşıyoruz babası ben kızım. hatta anneme 15-20 günde bi gidiyoruz bazen o geliyor. arkadaşlarımız yok gibi bişey yaşadığımız şehirde. eşimin ailesi memlekette 1 kez gittik 1 hafta kaldık onun dışında aslında hep evde bebeğim akşamları 1 saat çıkarıyoruz ama o da etrafı görsün hava alsın şeklinde. Bu kadar aktif olmasını sürekli ilgilenmeye bağlıyorum böyle bıkmadan anlatıyorum konuşuyorum gündüz. babası öğretmen 1 de evden çıkıyor 6 da geliyor öğlene kadar ilgileniyor akşam ilgileniyor gündüz ben ilgileniyorum ev işi yaparken babası gibi sürekli aktif konuşmaya maruz kalıyor. Sürekli kitap gösteriyorum okumak gibi değil de görselleri parmağımla gösterip anlatıyorum. oyuncaklarını sürekli tanıtıyorum bak bu top bu tavşan gibi sonra top nerede deyince onu bulup alıyor ya da parmağıyla gösteriyor. mesela bak kuşlar diye gökyüzüne belki bin kez bakmışımdır göstermişimdir şimdi kuş deyince nerede olursak olalım pencereye bakıyor.
ama kalabalık ciddi etken 1 hafta memlekette kaldık erkek kuzenleri araba sürdüler bbııırrr diye şimdi kızım evde bıırrrr bırrr yapa yapa araba sürüyor dışarıda araba görünce veya kitapta araba görünce bıırrrr diyor.
öğrenmeye tamamen ısrarla anlatmak etken diye düşünüyorum :)
Uykularda bozulma yok bizde şuana kadar bozulmadan geldik ama bozulan çok şey var bi elimde uyku kaldıKızlar bu haftalarda uyku düzeni bolzulan varmi? Bizimki normalde aksam 10 da yatar sabah 10-11 e kadar uyurdu fakat bu hafta 10 da uyuduktan sonra 12 de uyaniyor gece 3 e kadar ayaktayizsabah 5 de uyanip 7 ye kadar da ayaktayiz atak haftası falan varda benim mi haberim yok
Merhaba parmağıyla gösteriyor mu benimki parmakla da göstermiyorÇok benzer bebişte olan iletişimiz bizde sürekli bu moddayız ama konuşma isteği sıfır
Düt düt mööö hav hav kitaplardan hep tanır parmakları ile gösteriyor. Oyuncaklarını isimleriyle buluyor.
Hadi parka diyince kapıda bekler
Komşu bebekler nerde diyince camı gösterir
Çişli bez nerde diyince de bezini tutuyorbu aylarda herkes hissediyordur gerçekten beni anladığını düşündüğüm an okadar çok ki bunları bende hep birlikte oynayarak, iletişim kurarak öğrettim. Üzerine o konuşsun diye gideyim neymiş bunun adı hav hav, ne annecim bu bak hav hav vs hani tekrar etsin söylesin üfff öfff oluyor
Ya birden açılacak bu kadar yüklemeye diyorum ya da geç konuşacak ama geç konuşursa kesinlikle bu ilgisizlikten olmayacak ondan eminim en azından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?