- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.701
Evet diştendirKızlar benim oğlum bir haftadır acta olsa mamayı azıcık içip ittiriyor böyle bir problemi olan var mı neden yapıyor anlamadim, alttan iki dışının ucu çıktı uzuyor ilgisi varmidir
harika: ) uzun uzun anlatmayayım ama ben de öyleyim inanın ben de: ) çok kitap okuyoruz doğduğundan beri, çok seviyor. kocam aktivite aktivite diye benim kadar emek vermese de çok iyi bir oyun arkadaşı, lego, araba, kamyon konuları onda. ben o daha çok kitap okutur diye düşünüyordum öğretim üyesi olduğu için ama yok: )Çekirdek aile olarak yaşıyoruz babası ben kızım. hatta anneme 15-20 günde bi gidiyoruz bazen o geliyor. arkadaşlarımız yok gibi bişey yaşadığımız şehirde. eşimin ailesi memlekette 1 kez gittik 1 hafta kaldık onun dışında aslında hep evde bebeğim akşamları 1 saat çıkarıyoruz ama o da etrafı görsün hava alsın şeklinde. Bu kadar aktif olmasını sürekli ilgilenmeye bağlıyorum böyle bıkmadan anlatıyorum konuşuyorum gündüz. babası öğretmen 1 de evden çıkıyor 6 da geliyor öğlene kadar ilgileniyor akşam ilgileniyor gündüz ben ilgileniyorum ev işi yaparken babası gibi sürekli aktif konuşmaya maruz kalıyor. Sürekli kitap gösteriyorum okumak gibi değil de görselleri parmağımla gösterip anlatıyorum. oyuncaklarını sürekli tanıtıyorum bak bu top bu tavşan gibi sonra top nerede deyince onu bulup alıyor ya da parmağıyla gösteriyor. mesela bak kuşlar diye gökyüzüne belki bin kez bakmışımdır göstermişimdir şimdi kuş deyince nerede olursak olalım pencereye bakıyor.
ama kalabalık ciddi etken 1 hafta memlekette kaldık erkek kuzenleri araba sürdüler bbııırrr diye şimdi kızım evde bıırrrr bırrr yapa yapa araba sürüyor dışarıda araba görünce veya kitapta araba görünce bıırrrr diyor.
öğrenmeye tamamen ısrarla anlatmak etken diye düşünüyorum :)
Benim oğlum da sordugum şeylere bakıyor ama parmakla göstermiyor sordugum seyi sizinki ?harika: ) uzun uzun anlatmayayım ama ben de öyleyim inanın ben de: ) çok kitap okuyoruz doğduğundan beri, çok seviyor. kocam aktivite aktivite diye benim kadar emek vermese de çok iyi bir oyun arkadaşı, lego, araba, kamyon konuları onda. ben o daha çok kitap okutur diye düşünüyordum öğretim üyesi olduğu için ama yok: )
ben de her gördüğümüzü açıklıyorum ona tabi ki, o da her yeni gördüğü şeyde, duyduğu seste soran gözlerle dönüp bana bakıyor ne olup bitiyor anlatayım diye :) bıkılmıyor tabi ki ama yorulduğum oluyor konuşmaktan, kitap okumaktan. "yeterince iyi ebeveyn" kavramını çok seviyorum, yeterince iyi kalarak arada bir elmo açıyoruz valla: )
benzer şeyleri yapsak da her çocuğun gelişimi farklı. oğlum normal ilerliyor çok şükür. kakasını çişini söylemesine daha çok var, bunları yapanları duymak şaşırtıcı oluyor tabi. sadece acaba dedim sosyallik farkı mı: ) öyle olsaydı haftada bir iki gittiğim validebağ korusuna her gün gidip gözüme kestirdiğim bütün piknikçilerle sosyalleşecektim: )
Son 1 haftadır bizde aynıyız, vallahi akşam olmasını istemiyorum artık o derece. Çığlıkla uyanıyor ve ne yaparsam yapayım en az iki saat uyumuyor. Dün gece saat 5 te uyandı sabah 7.30 da uyuduKızlar bu haftalarda uyku düzeni bolzulan varmi? Bizimki normalde aksam 10 da yatar sabah 10-11 e kadar uyurdu fakat bu hafta 10 da uyuduktan sonra 12 de uyaniyor gece 3 e kadar ayaktayizsabah 5 de uyanip 7 ye kadar da ayaktayiz atak haftası falan varda benim mi haberim yok
parmakla istediği şeyleri gösteriyor ama benim sorduğum şeyleri göstermiyor daha. annenin burnu nerde diye sorduğumda, o sırada zaten yüzümle uğraşan eli bir kaç kez burnuma denk geldi bir ümitlendim ama yok: )Benim oğlum da sordugum şeylere bakıyor ama parmakla göstermiyor sordugum seyi sizinki ?
Hadi ya erken başlamış maşallah mesela neyi gösteriyorparmakla istediği şeyleri gösteriyor ama benim sorduğum şeyleri göstermiyor daha. annenin burnu nerde diye sorduğumda, o sırada zaten yüzümle uğraşan eli bir kaç kez burnuma denk geldi bir ümitlendim ama yok: )
Pencere kolunu mesela: ) İşaret parmağını dikmeye başladı mı sizinki, biz çok sevinmiştik görünce, bayılıyorum o parmağa: ) Erken mi geç mi bilmiyorum, hani daha emeklemeyen, tırtıl gibi kedi peşinde sürünen bir delikanlı bizimki.Hadi ya erken başlamış maşallah mesela neyi gösteriyorben de dikKat edicem gösteriyor bi şeyler ama anlamıyorum bence tam başlamadı daha
Direk işaret parmağı şekli tam yapamıyor elini uzatıp gösteriyor, yokki hareketi de yapıyor elleri kullanarak yani hareketlerMerhaba parmağıyla gösteriyor mu benimki parmakla da göstermiyor
Benmkinin sürekli işaret parmagı havada.bi kaç kez bay bay yaptı alkış yok.bi de mesela oyuncak pek oynayamıyorım hemen sıkılıyor araba sürüyor top atıyor ama kovayı doldurma calısyprum hiç istemiyor yapmak işaret parmagıyla sesli oyumcagına basıyor mesela.bi de alı pbi şeyleri atıyor yerde o dönüyor falan ona bakıyor bu da beni düsündürüyor sizinki yapıyor mu bunuDirek işaret parmağı şekli tam yapamıyor elini uzatıp gösteriyor, yokki hareketi de yapıyor elleri kullanarak yani hareketler
Mama sandalyesinde önüne ne koysak yere atıyor bide arkasından bakıp gülüyor sonra bize bakıp geri istiyor ama ben sadece 1 kez veriyorum tekrar atarsan yok diyorum oyuna çevirmesi kötü yemekleri de atıyor çünkü. Böyle azalttı şimdi gerçekten vazgeçince atıyorBenmkinin sürekli işaret parmagı havada.bi kaç kez bay bay yaptı alkış yok.bi de mesela oyuncak pek oynayamıyorım hemen sıkılıyor araba sürüyor top atıyor ama kovayı doldurma calısyprum hiç istemiyor yapmak işaret parmagıyla sesli oyumcagına basıyor mesela.bi de alı pbi şeyleri atıyor yerde o dönüyor falan ona bakıyor bu da beni düsündürüyor sizinki yapıyor mu bunu
Benmki emekliyor bayadr sıralıyor falan ama sürekli her seyi atıyor halkalaro gecirsin istiyorum ama o atıp alıyor tekraPencere kolunu mesela: ) İşaret parmağını dikmeye başladı mı sizinki, biz çok sevinmiştik görünce, bayılıyorum o parmağa: ) Erken mi geç mi bilmiyorum, hani daha emeklemeyen, tırtıl gibi kedi peşinde sürünen bir delikanlı bizimki.
Mama sandalyesinden atıyor arkasından bakıyor yerde otururken de atıyor bi şeyleri alıp tekrar atıyor buMama sandalyesinde önüne ne koysak yere atıyor bide arkasından bakıp gülüyor sonra bize bakıp geri istiyor ama ben sadece 1 kez veriyorum tekrar atarsan yok diyorum oyuna çevirmesi kötü yemekleri de atıyor çünkü. Böyle azalttı şimdi gerçekten vazgeçince atıyorKastettiğiniz buysa normal yani
Çok normal bu dönemde bütün çocuklar keşfedince sever atma işini sadece oyuna çevirmeyecek şekilde yönlendirmemiz gerekiyorMama sandalyesinden atıyor arkasından bakıyor yerde otururken de atıyor bi şeyleri alıp tekrar atıyor bu
Evet aynen öyle atmayı sever dedi doktoru da.siz bultak halka geçirme yaptırıyor musunuzÇok normal bu dönemde bütün çocuklar keşfedince sever atma işini sadece oyuna çevirmeyecek şekilde yönlendirmemiz gerekiyor
Evet bultakta karıştırabiliyor ama halka geçirmeyi tamamen yapabiliyorEvet aynen öyle atmayı sever dedi doktoru da.siz bultak halka geçirme yaptırıyor musunuz
Bence süre az ben sabah 7:30 120 Cc süt veriyorum 9:30 kahvaltı onda bile tok geliyor banaYa kızlar ara ara iştahsızlık yaşayan var mı bebişinde? Benim ufaklık her gün bir yumurta yerdi haşlanmış ya da omlet farketmiyordu bir ay önce haşlanmış yumurta yemeyi bıraktı arada bir çok az yedi bu aralar omlet de yemiyor dün akşam yemeğine kadar neredeyse hiçbir şey yediremedim akşam yemeğini güzel yedi bir tek resmen yemek seçiyor severek kabul ettiği tek şey yoğurt ha bir de salatalık. Peynirini ben kendim yapıyorum onu da severdi iki gündür kahvaltımız çok zayıf geçiyor. Emzirdikten 1.5 saat sonra oturduk sofraya az mı sizce bu süre?
Canım ben aktivite masası değildeKızlar fisher price'ın aktivite masasını almayı düşünüyorum, kullanan var mı, bebişler seviyor mu, ucuz bisey de değil ki boşa gitsin de istemiyorum, artık oturarak değil ayakta oynamak istiyor, aktivite masası iyi olur gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?