- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.741
Annem karşı binada oturuyor ama sabah işe çıkıyor akşam geliyor bazen hergün 1/2 saat bazen de 2/3 günde bir görüşebiliyoruz eşim tüm gece çalışıyor tüm gün uyuyorS Sarisinmelekk @milenart
Kızlar, bebeklerinizin bazı gelişim göstergeleri açısından yaşıtlarının ilerisinde olmasından dolayı bir şey soracağım: Kalabalık bir ailede mi büyüyorlar? Biz annem rahatsızlanıp gittiğinden beri çekirdek aileyiz, son aylarda arkadaşlarımız geliyor haftada bir iki kere ya da dışarıda görüşüyoruz ama onun öncesinde epey asosyaldik. Ben epey uğraşıyorum konuşma, kitap okuma, oyun oynama vs, fakat ne zaman sosyalleşsek, kalabalık ortamda bulunsak dilinin daha açıldığını görüyorum. Onun için parkın kalabalık olduğu saatleri yakalamaya çalışıyorum: )
Sözün özü, bebeklerinizle ilgilenen, oynayan, konuşan kişi sayısı çok mu: )
Bazı şeyler mizaçla ve genetikle ilgili tabi de ortamsal etkenler nasıl etkiliyor acaba..
Ya maşallah: ) Gerçekten çok erken konuşmuş..Annem karşı binada oturuyor ama sabah işe çıkıyor akşam geliyor bazen hergün 1/2 saat bazen de 2/3 günde bir görüşebiliyoruz eşim tüm gece çalışıyor tüm gün uyuyorgünde toplasan 2 saaten fazla görüşmüyorlar benden başkasını gormuyor ama ben kizimla konusmayi severim beni anladigi içinmi çok konusuyorum yoksa çok konustugum icinmi anlamaya basladi bilmiyorum ama ben kelimeleri duz soylerim oyle cocuklara kelimeleri onlarin gibi soyleyerek degil tv izlemesekte hep cocuk sarkilari gidiyor zaten izlemeyi de sevmiyor pek fazla ama dinemeyi seviyor. 2 gün once gece 4 te uyandik oyuncaklari ile oynuyor bende yaninda telefona bakiyordum elerini uzatti verecen mi diyor bakiyo bende baktim sasirdim tekrar verecenmi dedi sen telefonumu istiyorsun dedim gulmeye basladi elimden cekti aldi bence kendi cocukla alakali misal nirmalde eskiden cocuklar sadece anneyi gordugu icin kimseye sokulmazlar zanediyordum sma kizimla parka cikiyor bazen baska arkadaslarda geliyor hic tanimadigi insanlara bakiyor guluyor biraz yaklasinca hemen elerini uzatiyor kucagina istiyor elalemin sosyalesmeyi cok seviyor Bende babasida oyle degiliz kime cektiyse
Canım ben aktivite masası değilde
Eğitici köpekçik yürüme arkadaşını aldım.
Çok sevdi memnun kaldım oyunları da güzel
Canım şimdiki aklım olsa aktivite masası almaz direkt yürüme arkadaşı alırdım zaten ayağa kalkarsa fisher price yürüme arkadaşının önüyle de oynayabilir. Benim oğlan ayağa kalkma sıralamayı peşpeşe yaptı şimdiki aklım olsa sadece yürüme arkadaşı alırdım sehpa ittiriyor benimki evdeama her türlü seviliyor oğlumun üç şeyden sıkılmışlığı yok biri dansçı beatbo biri ilk arabam biri de ve hatta en çok aktivite masası
Aslında ben de yürüme arkadaşı almak istiyordum, birkaç ay önce zıpzıp almaya gittiğimizde alacaktık, zebra mi kopekcik mi ona karar vermeye çalışıyorduk eşimle, mağaza çalışanına danistik o da normal yurutec verelim bunlar tehlikeli bebekler çok düşüyor falan dedi, eşim de fazlasıyla ciddiye aldı,sanki koltuğun kenarında yuruken hiç düşmüyor da, biz yanındayız tutuyoruz yani, o gün bugündür ikna edemedim, şimdi alsam çocuk düşse falan ben demedim mi, bak çocuğu düşürdün bilmem ne bilmem ne konuşup duracak, o yüzden o topa hiç girmiyorum işte. Bari dedim aktivite masası olsun, fisher price in oyuncakları da eğitici oluyor, kopekcik ve oyun halısı almistim en sevdiği oyuncakları oldu, bakalım aktivite masasını sevecek mi.Bende little tikes 3in1 var hem yerde aktivite masadı hem ayakta aktivite masadı hem yürüme arkadaşına dönüşüyor. Ayakta aktivite yapsın diye açınca itip yürümek istiyor o özelliği en az kullandık o yüzden. Sehpadır sandalyedir ayaklı şeyler bulunca yine ittirip yürüyor. Arkadaşına tutunup burdan memlekete yürür bence ben pert oluyorum o yürümek istiyor.
Ayaklanıp oynamak isterse koltuk, tv ünitesi favorisi. Zaten en şık oyuncağı alıyorum o gırgır mandal keşfetme derdinde, su şişesi karton kutu kumanda öyle şeyler. Her çocuk başka tabi siz uygun görüyorsanız masayı edinin
Evet aon günlerde cok karsılastırma yapıp kaygılanıyorum benmki de sıralıyor koltuklarda harekete odaklı benmki de hepsi sağlıklı olur inşallahHiç takılmayın böyle şeylere ben sizi biraz kaygılı gördüm yazdıklarınızdan. Bebişiniz gayet olması gerektiği gibi davranıyor daha 10 aylıklar
20 gün büyük arkadaşımın çocuğu baya yürümeye başladı 2-3 adımda bir sendeliyor ama pıtı pıtı yürüyor yani, halka takamıyor ama yürüyor nasıl halkayı baz alalım kibizde de aksine yürüme yok halka var demekki o bebişin fiziksel becerisi, bizimkinin el becerisi gelişiyor. Bir alanda iyi olabilir ama her alanda iyi olamaz ki daha zamanı var demektir hepsi bi şekilde önce ya da sonra her şeyi yapıyor olacaklar. Yaptıkları ile ilgileniyorum. Yapabilecekleri içinde destekliyorum.
Hayatı sıfırdan bizimle öğreniyorlar keyiflini çıkaralım bu anların
Cok haklısınız biraz daha pozitif olmaya calısıcam anksiyetesi olan bi insanım son günlerde buna taktım inşallah güzel olur her sey su dönemi atlatırımSizin mesajlarınızı çok gördüğüm için yazma gereği hissettim; Çocuğunuzu kıyaslamayın gelişimde bireysel farklılıklar vardır. Şimdiden yarış atına dönüşmesinler zaten büyüdükçe bir sürü sınavla yarışla uğraşacaklar. Birlikte geçirdiğiniz zamanları keyifle geçirin, mümkün oldukça birlikte oyunlar oynayın, oyun beyin gelişiminin mihenk taşı. Ekrandan olabildiğince uzak tutun ekran da beyin gelişiminin katili.
Çocuklar öyle böyle büyüyüp gidecekler hepsi halkayı atacak, yürüyecek, konuşacak vs. Zamana ihtiyaçları var. Nasıl doğar doğmaz oturtamıyorduk beyninin ve kaslarının güçlenmesi gerekiyordu diğer beceriler için de zamana ihtiyaçları var. Gelişim belli bir sırayı izleyerek devam edecek baştan ayağa.
Ekleme: nesneleri atması gelişimin bir parçası dünyayı keşfediyor bu aylarda bütün bebekler tekrar tekrar atıp oyuna dönüştürürler. Alacak atacak sıkılmadan usanmadan.
Kızlar birşey sorucam sizlere.. bu ek gıda ile başım dertte diye söylemiştim size daha önce.. gerçekten cok zorlanıyorum yaa her gün ne yapıcam diye düşünmekten güne konsantre olamıyorum.. sorum şu; ben kızıma 11,12 gibi kahvaltı 15:00,16:00 gibi meyveli yoğurt, 19:00, 19:30 civarı da çorba yediriyorum. Geri kalan zamanlarda da anne sütü sadece. Acaba az mı veriyorum ek gıdasını? siz neler yediriyosunuz?
Ya kıyamam. Valla biz gelelimMerhaba annişler. Bir konu canimi cok sıkıyor. Malum bebişlerin 1. Yaşı yaklasıyor hayirlisiyla ve saglikla... Yalniz bir sorunum var. Kutlama yapmak istiyorum ama bizim oyle kalabalik olarak toplanip kutlayacagimiz kimsemiz yok. Yalniz kutlayacagimiza tatile gidip tatilde animasyon vs kutlariz diye dusunuyodum ama esim iznini ayarlayamadi. Fikirlerinizi alabilir miyim, ne yapabilirim?
Selam: ) Fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz, destroy the cake konsepti var ya, bebek pastayı avuçluyor, o fotoğraflar güzel bir anı olur bence.Merhaba annişler. Bir konu canimi cok sıkıyor. Malum bebişlerin 1. Yaşı yaklasıyor hayirlisiyla ve saglikla... Yalniz bir sorunum var. Kutlama yapmak istiyorum ama bizim oyle kalabalik olarak toplanip kutlayacagimiz kimsemiz yok. Yalniz kutlayacagimiza tatile gidip tatilde animasyon vs kutlariz diye dusunuyodum ama esim iznini ayarlayamadi. Fikirlerinizi alabilir miyim, ne yapabilirim?
Merhaba annişler. Bir konu canimi cok sıkıyor. Malum bebişlerin 1. Yaşı yaklasıyor hayirlisiyla ve saglikla... Yalniz bir sorunum var. Kutlama yapmak istiyorum ama bizim oyle kalabalik olarak toplanip kutlayacagimiz kimsemiz yok. Yalniz kutlayacagimiza tatile gidip tatilde animasyon vs kutlariz diye dusunuyodum ama esim iznini ayarlayamadi. Fikirlerinizi alabilir miyim, ne yapabilirim?
Ya kıyamam. Valla biz gelelim
Bizimki denizde pek keyif almadı mesela bu yaz kolluk kullanacağını da sanmıyorum. Çok küçükler ya kucakta olmak istiyorlar ya da oturaklı , tenteli simitler kullanışlı oluyor. Artık ihtiyaç belirleyip almak daha mantıklı sanırımBen neyden kısıp kısmayacağımı henüz bilemiyorum bu düzende ama dışarıda yemek kafelere oturup çay kahve tatlı şeylerine son verdik eşimle çok iyi oldu kahvemizi çayımızı alıp parklara gidiyoruz kekimizi evde yapıyoruz geçen eşimin işyerinden arkadaşlarıyls pikniğe gittik sabah kahvaltısı için o kadar güzel eğlendik ki voleybol fln oynadık lastik toplarla ve bedavakolluk da çok elzem değil şu an düşününce. Gözlük aldım mesela oğlana meğer bu yaş için çok gerekli değilmiş şapka takmak da bu görevi görürmüş. Ay ben hala tombul bi patatesim ama yine de giyicem çok teşekkür ederim bakayım
Biz kullanıyoruz bay oyalayıcı seviyor ama yürüme arkadaşı alacağım artık. Siz direkt yürüme arkadaşı alsanız daha kullanışlı olur.Kızlar fisher price'ın aktivite masasını almayı düşünüyorum, kullanan var mı, bebişler seviyor mu, ucuz bisey de değil ki boşa gitsin de istemiyorum, artık oturarak değil ayakta oynamak istiyor, aktivite masası iyi olur gibi geldi.
Bence aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar. Oğlum da yumurta yemiyo artık 3-4 gündür vermiyorum. Kahvaltı tarzını değiştirdim bir süre meyveli, hurmalı ya da tahin pekmezli muhallebi yapıp vereceğim.Ya kızlar ara ara iştahsızlık yaşayan var mı bebişinde? Benim ufaklık her gün bir yumurta yerdi haşlanmış ya da omlet farketmiyordu bir ay önce haşlanmış yumurta yemeyi bıraktı arada bir çok az yedi bu aralar omlet de yemiyor dün akşam yemeğine kadar neredeyse hiçbir şey yediremedim akşam yemeğini güzel yedi bir tek resmen yemek seçiyor severek kabul ettiği tek şey yoğurt ha bir de salatalık. Peynirini ben kendim yapıyorum onu da severdi iki gündür kahvaltımız çok zayıf geçiyor. Emzirdikten 1.5 saat sonra oturduk sofraya az mı sizce bu süre?
Benim bahsettiğimin teker hızının ayarı var hem de 3 kademe. diğerlerinde yokmuş pat küt düşüyorlarmış. Sırf ayarı var diye aldım diğerleri cidden burnu üstüne düşürürdü. Erkeklerin hiç bir şey yapmayıp ben demedim mi diye atarlanması anı benim için cinnet sebebi. Çocuğun kakalı bezini burnuna çat diye yapıştırmak istediğim anlar…Aslında ben de yürüme arkadaşı almak istiyordum, birkaç ay önce zıpzıp almaya gittiğimizde alacaktık, zebra mi kopekcik mi ona karar vermeye çalışıyorduk eşimle, mağaza çalışanına danistik o da normal yurutec verelim bunlar tehlikeli bebekler çok düşüyor falan dedi, eşim de fazlasıyla ciddiye aldı,sanki koltuğun kenarında yuruken hiç düşmüyor da, biz yanındayız tutuyoruz yani, o gün bugündür ikna edemedim, şimdi alsam çocuk düşse falan ben demedim mi, bak çocuğu düşürdün bilmem ne bilmem ne konuşup duracak, o yüzden o topa hiç girmiyorum işte. Bari dedim aktivite masası olsun, fisher price in oyuncakları da eğitici oluyor, kopekcik ve oyun halısı almistim en sevdiği oyuncakları oldu, bakalım aktivite masasını sevecek mi.
Bu sabah kendimize yumurtalı havuç kavuşmuştum yanına yulaf ezmesi haşlayıp avakado tereyağı ve peynirli lapa gibi bir şeyle yoğurt koydum ağzını açmadı bana madem öyle dedim sofra bezini serdim kaşığı da verdim eline ben verince tükürdüğü havucu kendisi yedi saçı başı battı ama kendisi yedi kahvaltısını döke saça arada da ben verdim müsade ettikçeBizimki denizde pek keyif almadı mesela bu yaz kolluk kullanacağını da sanmıyorum. Çok küçükler ya kucakta olmak istiyorlar ya da oturaklı , tenteli simitler kullanışlı oluyor. Artık ihtiyaç belirleyip almak daha mantıklı sanırımHava o kadar sıcakki tüm günü askılı zıbınla geçiriyoruz yazlık kıyafet alırken bile artık düşünmek gerekiyor bence
Biz kullanıyoruz bay oyalayıcı seviyor ama yürüme arkadaşı alacağım artık. Siz direkt yürüme arkadaşı alsanız daha kullanışlı olur.
Bence aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar. Oğlum da yumurta yemiyo artık 3-4 gündür vermiyorum. Kahvaltı tarzını değiştirdim bir süre meyveli, hurmalı ya da tahin pekmezli muhallebi yapıp vereceğim.
Bende dokunturmak istemezdim ama mecbur kaldım hastanede 2 gün serumda mecburen telefondan cizgi film izlettim cunku agliyor durmuyordu mecbur yatakta tutabilmek icin iki gun o telefonda hep cizgi film izledigi icin ne ise yaradigini anliyor telefonu eline alinca saga sola oturdugu yerden salanmaya basliyor cizgi film acmam icin tabi telefonda konusuldugunuda biliyo hemen kulagina koyuyor konusmaya basliyor babaannesi falan memelkette oldugu icin hep goruntulu konusturuyorum ve bildigi icin hemen konusmaya basliyor telefon gorunceYa maşallah: ) Gerçekten çok erken konuşmuş..
Başkalarına gitmesi harika, bizimki de başkalarına gidince seviniyorum: ) Telefon gibi şeyleri istediğinde "bunlar büyükler için" diyorum ve vermiyorum ama tabi sürekli elimizde görünce ne yapsın, vermesem de yakaladı bir kaç kez. Elimde keşke telefon yerine kitap olsa gördüğü ama yanında kendim için okuduğum tek kitap tarif kitabı. O da onun için: )
Sağlıklı, mutlu olsun hepsi: )
Hmm iyi fikir... olabilir bir arasyirayim. Bizimki pastayi fena avuclar vallahiSelam: ) Fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz, destroy the cake konsepti var ya, bebek pastayı avuçluyor, o fotoğraflar güzel bir anı olur bence.
Ay canım sıkma canını normalde biz de temmuzda Türkiye’ye dönecektik nasıl bir şey yapsam diye düşünüyordum ama dönüşümüz gecikecek gibi burada da kimse yok sayılır ben de üzülüyorum ilk doğum günü yalnız geçecek diye sağlıklı olsunlar da napalım artıkMerhaba annişler. Bir konu canimi cok sıkıyor. Malum bebişlerin 1. Yaşı yaklasıyor hayirlisiyla ve saglikla... Yalniz bir sorunum var. Kutlama yapmak istiyorum ama bizim oyle kalabalik olarak toplanip kutlayacagimiz kimsemiz yok. Yalniz kutlayacagimiza tatile gidip tatilde animasyon vs kutlariz diye dusunuyodum ama esim iznini ayarlayamadi. Fikirlerinizi alabilir miyim, ne yapabilirim?
Geçmiş olsun. Ben arada bir kuru nane ve kimyon çayı veriyorum şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.Kizlar bildiginiz uzere kizimda geçen ayın 25 inden bu yana ishal var kalın barsakta iltihap var nane zaten yemeklerine katıyorum ama taze nane çayını yapabilirmiyim ? Bi sıkıntı olmaz demi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?