2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Annem karşı binada oturuyor ama sabah işe çıkıyor akşam geliyor bazen hergün 1/2 saat bazen de 2/3 günde bir görüşebiliyoruz eşim tüm gece çalışıyor tüm gün uyuyor günde toplasan 2 saaten fazla görüşmüyorlar benden başkasını gormuyor ama ben kizimla konusmayi severim beni anladigi içinmi çok konusuyorum yoksa çok konustugum icinmi anlamaya basladi bilmiyorum ama ben kelimeleri duz soylerim oyle cocuklara kelimeleri onlarin gibi soyleyerek degil tv izlemesekte hep cocuk sarkilari gidiyor zaten izlemeyi de sevmiyor pek fazla ama dinemeyi seviyor. 2 gün once gece 4 te uyandik oyuncaklari ile oynuyor bende yaninda telefona bakiyordum elerini uzatti verecen mi diyor bakiyo bende baktim sasirdim tekrar verecenmi dedi sen telefonumu istiyorsun dedim gulmeye basladi elimden cekti aldi bence kendi cocukla alakali misal nirmalde eskiden cocuklar sadece anneyi gordugu icin kimseye sokulmazlar zanediyordum sma kizimla parka cikiyor bazen baska arkadaslarda geliyor hic tanimadigi insanlara bakiyor guluyor biraz yaklasinca hemen elerini uzatiyor kucagina istiyor elalemin sosyalesmeyi cok seviyor Bende babasida oyle degiliz kime cektiyse

Ya maşallah: ) Gerçekten çok erken konuşmuş..
Başkalarına gitmesi harika, bizimki de başkalarına gidince seviniyorum: ) Telefon gibi şeyleri istediğinde "bunlar büyükler için" diyorum ve vermiyorum ama tabi sürekli elimizde görünce ne yapsın, vermesem de yakaladı bir kaç kez. Elimde keşke telefon yerine kitap olsa gördüğü ama yanında kendim için okuduğum tek kitap tarif kitabı. O da onun için: )
Sağlıklı, mutlu olsun hepsi: )

Canım ben aktivite masası değilde
Eğitici köpekçik yürüme arkadaşını aldım.
Çok sevdi memnun kaldım oyunları da güzel

Aslında ben de yürüme arkadaşı almak istiyordum, birkaç ay önce zıpzıp almaya gittiğimizde alacaktık, zebra mi kopekcik mi ona karar vermeye çalışıyorduk eşimle, mağaza çalışanına danistik o da normal yurutec verelim bunlar tehlikeli bebekler çok düşüyor falan dedi, eşim de fazlasıyla ciddiye aldı,sanki koltuğun kenarında yuruken hiç düşmüyor da, biz yanındayız tutuyoruz yani, o gün bugündür ikna edemedim, şimdi alsam çocuk düşse falan ben demedim mi, bak çocuğu düşürdün bilmem ne bilmem ne konuşup duracak, o yüzden o topa hiç girmiyorum işte. Bari dedim aktivite masası olsun, fisher price in oyuncakları da eğitici oluyor, kopekcik ve oyun halısı almistim en sevdiği oyuncakları oldu, bakalım aktivite masasını sevecek mi.

Merhaba annişler . Bir konu canimi cok sıkıyor. Malum bebişlerin 1. Yaşı yaklasıyor hayirlisiyla ve saglikla... Yalniz bir sorunum var. Kutlama yapmak istiyorum ama bizim oyle kalabalik olarak toplanip kutlayacagimiz kimsemiz yok. Yalniz kutlayacagimiza tatile gidip tatilde animasyon vs kutlariz diye dusunuyodum ama esim iznini ayarlayamadi. Fikirlerinizi alabilir miyim, ne yapabilirim?

Evet aon günlerde cok karsılastırma yapıp kaygılanıyorum benmki de sıralıyor koltuklarda harekete odaklı benmki de hepsi sağlıklı olur inşallah

Cok haklısınız biraz daha pozitif olmaya calısıcam anksiyetesi olan bi insanım son günlerde buna taktım inşallah güzel olur her sey su dönemi atlatırım

Ben sizin gibiydim ama biraz ataga gectim. Yedigimiz uygun olan herseyden vermeye calisiyorum. Salatalik, domates, kasar peynir, kapya biber, semizotu, köfte, cacık vs veriyorum. Nasil veriyorsunuz derseniz ozel bir sey yapmiyorum. Eline tutusturuyorum, yiyor. Bugun ilk.kez seftali verdim biraz yedi birakti. Onceden bogazina kacmasindan vs korkuyordum ama cesaretlenmem gerektigini dusundum. Bir de her gun menu olusturmak zorunda degilsiniz. Sosyal.medyadan etkilenmeyin. Cogu foto cekip paylasmak icin yapiyor. Evinizde ne varsa bebise uygun yaraticiliginizi kullanarak bir besin hazirlayabilirsiniz. Gecen gun etsuyunun icine haslanmis irmik koyup verdim. Yok pankek yok bilmem ne corbasina gerek yok
Almasi gereken besini.alsin yeterli. Bir de kasik mama da alin bence. Bir ogunumu kasik mama kurtariyor benim.

Ya kıyamam. Valla biz gelelim

Selam: ) Fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz, destroy the cake konsepti var ya, bebek pastayı avuçluyor, o fotoğraflar güzel bir anı olur bence.

He tabi biz de gelebiliriz gerçekten: )

Ya kıyamam. Valla biz gelelim

Bizimki denizde pek keyif almadı mesela bu yaz kolluk kullanacağını da sanmıyorum. Çok küçükler ya kucakta olmak istiyorlar ya da oturaklı , tenteli simitler kullanışlı oluyor. Artık ihtiyaç belirleyip almak daha mantıklı sanırım Hava o kadar sıcakki tüm günü askılı zıbınla geçiriyoruz yazlık kıyafet alırken bile artık düşünmek gerekiyor bence
Biz kullanıyoruz bay oyalayıcı seviyor ama yürüme arkadaşı alacağım artık. Siz direkt yürüme arkadaşı alsanız daha kullanışlı olur.
Bence aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar. Oğlum da yumurta yemiyo artık 3-4 gündür vermiyorum. Kahvaltı tarzını değiştirdim bir süre meyveli, hurmalı ya da tahin pekmezli muhallebi yapıp vereceğim.

Benim bahsettiğimin teker hızının ayarı var hem de 3 kademe. diğerlerinde yokmuş pat küt düşüyorlarmış. Sırf ayarı var diye aldım diğerleri cidden burnu üstüne düşürürdü. Erkeklerin hiç bir şey yapmayıp ben demedim mi diye atarlanması anı benim için cinnet sebebi. Çocuğun kakalı bezini burnuna çat diye yapıştırmak istediğim anlar…

Bu sabah kendimize yumurtalı havuç kavuşmuştum yanına yulaf ezmesi haşlayıp avakado tereyağı ve peynirli lapa gibi bir şeyle yoğurt koydum ağzını açmadı bana madem öyle dedim sofra bezini serdim kaşığı da verdim eline ben verince tükürdüğü havucu kendisi yedi saçı başı battı ama kendisi yedi kahvaltısını döke saça arada da ben verdim müsade ettikçe pek hevesli bu ara kendisi yemeye kaşığı daldırıp daldırıp ağzına götürüyor bir şey alamasa da

Kizlar bildiginiz uzere kizimda geçen ayın 25 inden bu yana ishal var kalın barsakta iltihap var nane zaten yemeklerine katıyorum ama taze nane çayını yapabilirmiyim ? Bi sıkıntı olmaz demi ?

Eklentiler

• 63A49ACF-3EC0-4855-9A94-B9C0CBCACB75.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 30
Bende dokunturmak istemezdim ama mecbur kaldım hastanede 2 gün serumda mecburen telefondan cizgi film izlettim cunku agliyor durmuyordu mecbur yatakta tutabilmek icin iki gun o telefonda hep cizgi film izledigi icin ne ise yaradigini anliyor telefonu eline alinca saga sola oturdugu yerden salanmaya basliyor cizgi film acmam icin tabi telefonda konusuldugunuda biliyo hemen kulagina koyuyor konusmaya basliyor babaannesi falan memelkette oldugu icin hep goruntulu konusturuyorum ve bildigi icin hemen konusmaya basliyor telefon gorunce

Ay canım sıkma canını normalde biz de temmuzda Türkiye’ye dönecektik nasıl bir şey yapsam diye düşünüyordum ama dönüşümüz gecikecek gibi burada da kimse yok sayılır ben de üzülüyorum ilk doğum günü yalnız geçecek diye sağlıklı olsunlar da napalım artık

Kizlar bildiginiz uzere kizimda geçen ayın 25 inden bu yana ishal var kalın barsakta iltihap var nane zaten yemeklerine katıyorum ama taze nane çayını yapabilirmiyim ? Bi sıkıntı olmaz demi ?
Geçmiş olsun. Ben arada bir kuru nane ve kimyon çayı veriyorum şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…