2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar merhaba 10. Ay itibariyle bebislerin kilo alım hızları nasıl? Benim bebek sanki klo alamadı veriyor gibi ya yemek secmez yer, mama da içiyor ama aşşırı hareketten kaynaklı kilo alamıyoruz gibi. Doktor da 12. Ayda getir dedi 2 ay nası bekliycem bilemiyorum

Bizim de hiç değişmiyor kilo 1 aydır. Boyu uzuyor ama kilo aynı. Bana da zayıflıyor gibi görünüyor boyu uzadığı için. Doktora götürdüm ben normal dedi artık eskisi gibi kilo alması beklemiyormuş.

Canım bizim kızında küçük ama şu lastiktiler oluyor tam ayakkabı sayılmasa da 6-12 ay diye e bebekten aldım burnu biraz boş ama lastikli olduğu için düşmüyor hemde kaydırmaz altı

Eklentiler

• 90D72BAB-CEDA-4A3F-B11C-3596630C6725.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 56
Kaç kilo ?

Evet can sagligi olsun. Tek derdimiz bu olsun napalim

Bugun doktor kontrolumuz vardi. Her ay kilomuz fazla cikardi bu ay yasina gore kilosu fazla ama boyuna gore az dedi. Kilomuz su an 11.300. Boy da 81. 81.cm boya gore kilonun 12 falan olmasi gerekiyomus biz geri kaldik. Geldigimizden beri surekli bisiler yedirmeye calisiyorum. Yemeyecegi tuttu

Yeni hayatın çok iyi gelsin sana da yavruna da. O insanlar asla iflah olmayacak olmaz da bu yolda sürünür giderler erken kurtulduğuna çok sevindim. Asssla kendine inancını kaybetme ki yazdıklarından çok güçlü olduğun belli. Hayat inşallah buradan aldığını sana çok güzel verecek hep duamda olacaksın cehennem olup gitsinler hayatından sen çok mutlu ol bebeğinle

Yani evet sabrediyorum ama baska cocuklar bi sürü sey yapıyor benmki sürekli ayaga kalkıp karıstırıyor o halkayı ısırıyor veya atıyor o dönüyor gidip alıp tekrar atıypr sizinki
Bazı çocuklar sadece hareket meyilli oluyor hiperaktif olabilir bu yapmayacağı anlamına gelmiyor ilerde benim oğlum da her şeyi ağzına götürüyor ve sürekli bi şey atıyor neden sonuç ilişkisi kuruyor elimden bırakıyorum düşüyor bunu öğreniyor. Hiç merak etmeyin boşuna içinize dert etmeyin bol bol konuşun ilgilenin gerisi gelir

Instagramda böyle bi sayfayı takip ediyorum fiziksel yakınlık oyun bunların beslenmeden bile öneml olduğuna dair paylaşım yapmıştı. O kadar doğru ki anda kalmak onlarla oyun oynamak çok iyi bi şey. Be evet ekran çok tehlikeli şimdiye kadar koruduk bundan sonra da korumamız gerekiyor.

Eklentiler

• 8E87B451-D70E-4A28-B594-1C3F9C57F952.webp
    47,4 KB · Görüntüleme: 55
Çok üzüldüm çabuk toparlar bebişler geçer annesi inşallah dua edicem neden oluyormuş bu durum peki bi şey söylediler mi

Benim oğlumda mama sandalyesi reddi var kesinlikle yemiyor letgoda satıcam boşa yer kaplıyor baby jem mama/banyo oturağı almıştım zamanında oturtuyorum içine mis gibi yiyor sonra hop banyoya taşınıyoruz banyo yaparken de oluyor boşa almışım mama sandalyesi

Benimki de bayılmıyor sandalyeye ablasına portatif mama sandalyesi almıştım çok da memnundum dönünce onu kullanacağım şimdilik ikeanınkini kullanıyorum daralıyorlar sanki mama sandalyesinde onlar da haklı

Kızlar benim bi sorum derdim var. Biz oğlanla blw ile iyi gidiyorduk bir ayda 4 dişi patladığı zaman çok kötü iştahsızlık yaşadık sonra ben beslemeye başladım şimdi oğlan tamamen blw yi bıraktı ben yediriyorum. 10 aylık oldu acaba benim yedirmem gelişimsel bi sıkıntı yaratır mı? Bir yerde okumuştum sorumluluk vermemenin çocuğun potansiyeline zarar verdiği ile ilgili mesela kaşık vs de vermek gerekecek 1 yaşından sonra. Sadece çileği kendi yiyor onun dışında hep biz yediriyoruz. Yemekleri genelde sulu oluyor, pankek vs sevmiyor köfteyi bile dümdüz veremiyorum sulu sebzeli minik top köfteler oluyor. Bu yaşına gelmiş hala yemek yemeyi bilmeyen insan yok tabi ki. Ama bilmiyorum izin mi versem oyuna dönüştürüp yememe ihtimali var tombul bir bebek(elle yedirmeninobeziteye sebep olabileceği bu yüzden blw nin doğru yöntem olduğu da söyleniyor). Fikirlerinizi merak ediyorum.

Ay maşşallah gayet güzel Benim oğlum da 11 kilo 75 cm kilosu fazla mama almıyor annesütü ve ek gıda. Kilosu fazla diye korkuyorum ben de. Nasıl güzel uzamış bizimki kısave tombul atar mı kilosunu bilmiyorum yürüyünce şu anda da çok hareketli sanırım yapısal bunlar

Kesinlikle öyle mama sandalyesi bir ihtiyaç değilmiş onu anladım. Ben masaya sabitliyorum kendisi de bir yemek gibi sofranın ortasında oturuyor döke saça yediriyorumhiç zorlama bebeğini böyle dahamutlu yiyorsa böyle yesin

Kesinlikle öyle mama sandalyesi bir ihtiyaç değilmiş onu anladım. Ben masaya sabitliyorum kendisi de bir yemek gibi sofranın ortasında oturuyor döke saça yediriyorumhiç zorlama bebeğini böyle dahamutlu yiyorsa böyle yesin

Ben çok denedim blw ile beslemeyi ama zaten iştahsız olduğu için elşne alıp inceleyip attı genelde.Bazen ağzına aldı sonrasında attı falan.Ben de demek ki sevmiyor dedim hoş benim verdiğimi de sevmiyor ama olsun Sonuç olarak ben mesela hiç veremedim potansiyeline eğer bu engel olacaksa yandım demektirbence hiç takılmayın diş sonrası bu tarz değişiklikler olabiliyor zamana bırakın zaten daha önce yiyorduysa geri dönecektir

Kaç kilo acaba bebeğiniz? Eğer yeterliyse almasa da olur ben de kendimi sorguluyorum çok kilo mu aldırdım çocuğa diye.

Canım kendinde yedirsen de her seferinde önüne bir sey koy zamanla tekrar alışacaktır.
Aç olduğu anı da iyi denk getirmek gerek tabi.
Bi de beraber sofraya oturmak önemli diye biliyorum. İzlemesi yemesine teşvik ediyor
Bizde de durum tersi kaşık reddi var o kendi yerken çaktırmadan kaşık uzatıyorum kendi yediğini sanıyor farkederse ya ağzını kitliyor ya da elinde ki ağzına sokup bekliyor baya inatlaşıyor
Ve gluten bir numaralı blw alıştırma sürecimdi
Eline ekmek, poğaça verince asla reddetmiyordu
Köfte sevmiyor ama kuzu pirzola ve somonu çok sevdi mesela eti başka formlarda dene derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…