- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.392
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.761
Bizim de hiç değişmiyor kilo 1 aydır. Boyu uzuyor ama kilo aynı. Bana da zayıflıyor gibi görünüyor boyu uzadığı için. Doktora götürdüm ben normal dedi artık eskisi gibi kilo alması beklemiyormuş.Kızlar merhaba 10. Ay itibariyle bebislerin kilo alım hızları nasıl? Benim bebek sanki klo alamadı veriyor gibi yayemek secmez yer, mama da içiyor ama aşşırı hareketten kaynaklı kilo alamıyoruz gibi. Doktor da 12. Ayda getir dedi 2 ay nası bekliycem bilemiyorum
Canım bizim kızında küçük ama şu lastiktiler oluyor tam ayakkabı sayılmasa da 6-12 ay diye e bebekten aldım burnu biraz boş ama lastikli olduğu için düşmüyor hemde kaydırmaz altıBebemin ayakları çok küçük ya hiç bir ayakkabı olmuyor. Parka götürüyoruz yürümeye de hevesli, çift kat çorapla geziyor evladım yazık. Var mı küçük numara ayakkabı bilen?
10 cm bile değil ayakları 17 numaralar hep büyük çıkıyor ayağından.
Kaç kilo ?Kızlar merhaba 10. Ay itibariyle bebislerin kilo alım hızları nasıl? Benim bebek sanki klo alamadı veriyor gibi yayemek secmez yer, mama da içiyor ama aşşırı hareketten kaynaklı kilo alamıyoruz gibi. Doktor da 12. Ayda getir dedi 2 ay nası bekliycem bilemiyorum
Evet can sagligi olsun. Tek derdimiz bu olsun napalimAy canım sıkma canını normalde biz de temmuzda Türkiye’ye dönecektik nasıl bir şey yapsam diye düşünüyordum ama dönüşümüz gecikecek gibi burada da kimse yok sayılır ben de üzülüyorum ilk doğum günü yalnız geçecek diye sağlıklı olsunlar da napalım artık
Bugun doktor kontrolumuz vardi. Her ay kilomuz fazla cikardi bu ay yasina gore kilosu fazla ama boyuna gore az dedi. Kilomuz su an 11.300. Boy da 81. 81.cm boya gore kilonun 12 falan olmasi gerekiyomus biz geri kaldik. Geldigimizden beri surekli bisiler yedirmeye calisiyorum. Yemeyecegi tuttuKızlar merhaba 10. Ay itibariyle bebislerin kilo alım hızları nasıl? Benim bebek sanki klo alamadı veriyor gibi yayemek secmez yer, mama da içiyor ama aşşırı hareketten kaynaklı kilo alamıyoruz gibi. Doktor da 12. Ayda getir dedi 2 ay nası bekliycem bilemiyorum
Yeni hayatın çok iyi gelsin sana da yavruna da. O insanlar asla iflah olmayacak olmaz da bu yolda sürünür giderler erken kurtulduğuna çok sevindim. Asssla kendine inancını kaybetme ki yazdıklarından çok güçlü olduğun belli. Hayat inşallah buradan aldığını sana çok güzel verecek hep duamda olacaksın cehennem olup gitsinler hayatından sen çok mutlu ol bebeğinleKızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okudum. Eşyalarımı topladım, depo vs yer ayarlama derdindeydim giremedim o yüzden. Evet kadınla konuştum, ilk hamleleri inkar ve beni tehtid etmek oldu.Yani çok özür dileyerek yazıyorum nasıl varoş laflar kelimeler. Evli olduğum şahıs zaten inkar inkar ve tehtidler havalarda uçuştu. Kadına elimdeki delilleri ve ona yapabileceklerimi anlayınca geri adım attı böyle insanlar karşısında en az onlar kadar çirkef olmazsanız olmuyormus ve malum kadin benim isim olmaz asla selam dahi vermemler falan havalarda uçuştu. Koca da ben yapmadim o sürekli beni ariyor yazıyor vs vsler. Velhasıl bizim 11 nisanda boşanma davamız vardı, bir şekilde ikna etti beni ve devam etmiştik. Beni üzen koca değil, ben evde çocuk bakarken o hatunla ne fındıklar kırmış üstüne benim hakkımda neler neler anlatmış. Kadın hepsini döküldü. Çok üzüldüm yani tanıyorum yapar ama bir erkek bu kadar nasıl alcalabilir ve ben böyle biriyle nasıl evlendim. Nasıl bir basiret tutulmasi yaşamışım kendime kızıyorum ve niye hep acıdım da devam ettim. Boşanma davası tekrar açilacak lakin simdi beni oğlumu almakla tehtid ediyor. Hicbir sey yapamaz, mahkeme kararıyla açılınca dosyaya elimdeki her bir delili avukat aracılığı ile ekleyebiliyorum varsa geçmiş dosyalarıda. Ve hersey den önce kârı koca arasında olan şeyleri ifşa edip başka kişilere anlatmakta aile birliğini sarstığı için yapan kişi hem maddi hem manevi tazminata mahkum oluyormuş (kadının bana tehtid ve hakkımda anlatılan saçma sapan şeylerin ekran görüntüsü var) Hepsini araştırdım. Zor bir süreç ama inanın aylardır bekliyordum. Bir kadını kandırmak oyalamak hele benim gibi birini bildigi halde tirsa tirsa yapmış, bu erkekler gerçekten çok saf bir o kadar şeytan. Her saniyesine kadar farkındaydım herşeyin ama karşımdaki kişi o kadar çirkef bir adamdı ki hata yapmasını bekledim. Böylesi hem oğlum için hem benim için daha hayırlı olacak. Birde evet bazı kadınlar bakın bu işi yapan kadınlar gerçekten çok basit ve ne bileyim varoş gibi bir ağıza tiğniyete sahip. Biraz dukkanda da rezillik cikardim yalan yok ama yapmazsam içimde kalırdı, kadın ayrılmıştı zaten dükkandan ancak hergün geçiyordu önünden ve ben hep onu takip ettim.Bize hep efendi ol hanım efendi ol kendini onların seviyesine düşürme vs diye öğrettiler öğrendik ancak kızlar dişinizi göstermeniz gereken nadir durumlar vardır ve insanın başına her zaman böyle durumlar gelmiyor, bu da benim basima geldi yani tutamadim kendimi. Gecti gitti artik. Bundan sonrasi hukuki süreç icinde devam edecek. Ne diyelim I'm looking for freedom
Bazı çocuklar sadece hareket meyilli oluyor hiperaktif olabilir bu yapmayacağı anlamına gelmiyor ilerde benim oğlum da her şeyi ağzına götürüyor ve sürekli bi şey atıyor neden sonuç ilişkisi kuruyor elimden bırakıyorum düşüyor bunu öğreniyor. Hiç merak etmeyin boşuna içinize dert etmeyin bol bol konuşun ilgilenin gerisi gelirYani evet sabrediyorum ama baska cocuklar bi sürü sey yapıyor benmki sürekli ayaga kalkıp karıstırıyor o halkayı ısırıyor veya atıyor o dönüyor gidip alıp tekrar atıypr sizinki
Instagramda böyle bi sayfayı takip ediyorum fiziksel yakınlık oyun bunların beslenmeden bile öneml olduğuna dair paylaşım yapmıştı. O kadar doğru ki anda kalmak onlarla oyun oynamak çok iyi bi şey. Be evet ekran çok tehlikeli şimdiye kadar koruduk bundan sonra da korumamız gerekiyor.Sizin mesajlarınızı çok gördüğüm için yazma gereği hissettim; Çocuğunuzu kıyaslamayın gelişimde bireysel farklılıklar vardır. Şimdiden yarış atına dönüşmesinler zaten büyüdükçe bir sürü sınavla yarışla uğraşacaklar. Birlikte geçirdiğiniz zamanları keyifle geçirin, mümkün oldukça birlikte oyunlar oynayın, oyun beyin gelişiminin mihenk taşı. Ekrandan olabildiğince uzak tutun ekran da beyin gelişiminin katili.
Çocuklar öyle böyle büyüyüp gidecekler hepsi halkayı atacak, yürüyecek, konuşacak vs. Zamana ihtiyaçları var. Nasıl doğar doğmaz oturtamıyorduk beyninin ve kaslarının güçlenmesi gerekiyordu diğer beceriler için de zamana ihtiyaçları var. Gelişim belli bir sırayı izleyerek devam edecek baştan ayağa.
Ekleme: nesneleri atması gelişimin bir parçası dünyayı keşfediyor bu aylarda bütün bebekler tekrar tekrar atıp oyuna dönüştürürler. Alacak atacak sıkılmadan usanmadan.
Çok üzüldüm çabuk toparlar bebişler geçer annesi inşallah dua edicem neden oluyormuş bu durum peki bi şey söylediler miEvet berrak su dun bugünde 2 defa istifra etti sabah doktora tekrar gittik birsey yapmiyorlar normal oldugunu soyledi kalin barsak intihap oldugu için kendinden gecmesini bekliyorlar sukur bol sivi tuketiyor ve yemegini yiyor ishal olmasina ragmen max 2 defa kaka yapiyor nekadar surecek diye sordum belki 10 gun belki 10 ay belki 10 sene dedi doktor bazi insanlar 30 yil bile bununla yasiyor dedi inşallah cabuk geçer yarın ultrason randevumuz var inşallah herşey duzelmeye başlamıştır
Benim oğlumda mama sandalyesi reddi varBu sabah kendimize yumurtalı havuç kavuşmuştum yanına yulaf ezmesi haşlayıp avakado tereyağı ve peynirli lapa gibi bir şeyle yoğurt koydum ağzını açmadı bana madem öyle dedim sofra bezini serdim kaşığı da verdim eline ben verince tükürdüğü havucu kendisi yedi saçı başı battı ama kendisi yedi kahvaltısını döke saça arada da ben verdim müsade ettikçepek hevesli bu ara kendisi yemeye kaşığı daldırıp daldırıp ağzına götürüyor bir şey alamasa da
Benimki de bayılmıyor sandalyeye ablasına portatif mama sandalyesi almıştım çok da memnundum dönünce onu kullanacağım şimdilik ikeanınkini kullanıyorum daralıyorlar sanki mama sandalyesinde onlar da haklıBenim oğlumda mama sandalyesi reddi varkesinlikle yemiyor letgoda satıcam boşa yer kaplıyor baby jem mama/banyo oturağı almıştım zamanında oturtuyorum içine mis gibi yiyor sonra hop banyoya taşınıyoruz banyo yaparken de oluyor boşa almışım mama sandalyesi
Ay maşşallah gayet güzelBugun doktor kontrolumuz vardi. Her ay kilomuz fazla cikardi bu ay yasina gore kilosu fazla ama boyuna gore az dedi. Kilomuz su an 11.300. Boy da 81. 81.cm boya gore kilonun 12 falan olmasi gerekiyomus biz geri kaldik. Geldigimizden beri surekli bisiler yedirmeye calisiyorum. Yemeyecegi tuttu
Kesinlikle öyle mama sandalyesi bir ihtiyaç değilmiş onu anladım. Ben masaya sabitliyorum kendisi de bir yemek gibi sofranın ortasında oturuyor döke saça yediriyorumBenimki de bayılmıyor sandalyeye ablasına portatif mama sandalyesi almıştım çok da memnundum dönünce onu kullanacağım şimdilik ikeanınkini kullanıyorum daralıyorlar sanki mama sandalyesinde onlar da haklı
Kesinlikle öyle mama sandalyesi bir ihtiyaç değilmiş onu anladım. Ben masaya sabitliyorum kendisi de bir yemek gibi sofranın ortasında oturuyor döke saça yediriyorumBenimki de bayılmıyor sandalyeye ablasına portatif mama sandalyesi almıştım çok da memnundum dönünce onu kullanacağım şimdilik ikeanınkini kullanıyorum daralıyorlar sanki mama sandalyesinde onlar da haklı
Ben çok denedim blw ile beslemeyi ama zaten iştahsız olduğu için elşne alıp inceleyip attı genelde.Bazen ağzına aldı sonrasında attı falan.Ben de demek ki sevmiyor dedim hoş benim verdiğimi de sevmiyor ama olsunKızlar benim bi sorum derdim var. Biz oğlanla blw ile iyi gidiyorduk bir ayda 4 dişi patladığı zaman çok kötü iştahsızlık yaşadık sonra ben beslemeye başladım şimdi oğlan tamamen blw yi bıraktı ben yediriyorum. 10 aylık oldu acaba benim yedirmem gelişimsel bi sıkıntı yaratır mı? Bir yerde okumuştum sorumluluk vermemenin çocuğun potansiyeline zarar verdiği ile ilgili mesela kaşık vs de vermek gerekecek 1 yaşından sonra. Sadece çileği kendi yiyor onun dışında hep biz yediriyoruz. Yemekleri genelde sulu oluyor, pankek vs sevmiyor köfteyi bile dümdüz veremiyorum sulu sebzeli minik top köfteler oluyor. Bu yaşına gelmiş hala yemek yemeyi bilmeyen insan yok tabi ki. Ama bilmiyorum izin mi versem oyuna dönüştürüp yememe ihtimali var tombul bir bebek(elle yedirmeninobeziteye sebep olabileceği bu yüzden blw nin doğru yöntem olduğu da söyleniyor). Fikirlerinizi merak ediyorum.
Kaç kilo acaba bebeğiniz? Eğer yeterliyse almasa da olur ben de kendimi sorguluyorum çok kilo mu aldırdım çocuğa diye.Kızlar merhaba 10. Ay itibariyle bebislerin kilo alım hızları nasıl? Benim bebek sanki klo alamadı veriyor gibi yayemek secmez yer, mama da içiyor ama aşşırı hareketten kaynaklı kilo alamıyoruz gibi. Doktor da 12. Ayda getir dedi 2 ay nası bekliycem bilemiyorum
Canım kendinde yedirsen de her seferinde önüne bir sey koy zamanla tekrar alışacaktır.Kızlar benim bi sorum derdim var. Biz oğlanla blw ile iyi gidiyorduk bir ayda 4 dişi patladığı zaman çok kötü iştahsızlık yaşadık sonra ben beslemeye başladım şimdi oğlan tamamen blw yi bıraktı ben yediriyorum. 10 aylık oldu acaba benim yedirmem gelişimsel bi sıkıntı yaratır mı? Bir yerde okumuştum sorumluluk vermemenin çocuğun potansiyeline zarar verdiği ile ilgili mesela kaşık vs de vermek gerekecek 1 yaşından sonra. Sadece çileği kendi yiyor onun dışında hep biz yediriyoruz. Yemekleri genelde sulu oluyor, pankek vs sevmiyor köfteyi bile dümdüz veremiyorum sulu sebzeli minik top köfteler oluyor. Bu yaşına gelmiş hala yemek yemeyi bilmeyen insan yok tabi ki. Ama bilmiyorum izin mi versem oyuna dönüştürüp yememe ihtimali var tombul bir bebek(elle yedirmeninobeziteye sebep olabileceği bu yüzden blw nin doğru yöntem olduğu da söyleniyor). Fikirlerinizi merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?