- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.781
İştahsız olsa kilosu az olsa ben de öyle yapardım. Blw aslında gelişimin bir parçası değil ama bebek tombulsa bırakmak mı gerek elle yesin diye bilmiyorum. Sorun şu ki oğlum tombul. Tombul olduğu için de acaba çok mu besliyorum diyorum. Asla ısrar etmiyorum bu arada kafasını çevirdiğinde sonlandırıyorum obeziteye sebep olmaması için. Ama komple unuttu blw yi adım da atmıyor eline almak gibi bi çabası yokBen çok denedim blw ile beslemeyi ama zaten iştahsız olduğu için elşne alıp inceleyip attı genelde.Bazen ağzına aldı sonrasında attı falan.Ben de demek ki sevmiyor dedim hoş benim verdiğimi de sevmiyor ama olsunSonuç olarak ben mesela hiç veremedim potansiyeline eğer bu engel olacaksa yandım demektir bence hiç takılmayın diş sonrası bu tarz değişiklikler olabiliyor zamana bırakın zaten daha önce yiyorduysa geri dönecektir
Benim oğlan tombul canım o yüzden gluten vermek istemiyorum hatta sırf bu yüzden pankek unlu tarifler bebek keki ve hatta pirinç bulgur gibi kilo yapıcı şeyler vermiyorum iyice şişirir diye. Çok kilo almasından korkmasam veririm elineCanım kendinde yedirsen de her seferinde önüne bir sey koy zamanla tekrar alışacaktır.
Aç olduğu anı da iyi denk getirmek gerek tabi.
Bi de beraber sofraya oturmak önemli diye biliyorum. İzlemesi yemesine teşvik ediyor
Bizde de durum tersi kaşık reddi var o kendi yerken çaktırmadan kaşık uzatıyorum kendi yediğini sanıyor farkederse ya ağzını kitliyor ya da elinde ki ağzına sokup bekliyor baya inatlaşıyor
Ve gluten bir numaralı blw alıştırma sürecimdi
Eline ekmek, poğaça verince asla reddetmiyordu
Köfte sevmiyor ama kuzu pirzola ve somonu çok sevdi mesela eti başka formlarda dene derim.
Fakat nasıl adam kullanıyorlarİştahsız olsa kilosu az olsa ben de öyle yapardım. Blw aslında gelişimin bir parçası değil ama bebek tombulsa bırakmak mı gerek elle yesin diye bilmiyorum. Sorun şu ki oğlum tombul. Tombul olduğu için de acaba çok mu besliyorum diyorum. Asla ısrar etmiyorum bu arada kafasını çevirdiğinde sonlandırıyorum obeziteye sebep olmaması için. Ama komple unuttu blw yi adım da atmıyor eline almak gibi bi çabası yokbi ara suyunu da kendi içerdi onu da bıraktı içirmem için bana veriyor
Çok akıllılar ya çokFakat nasıl adam kullanıyorlarBenimki de aynı.Suyu ben verince içiyor mamayı hele asla kendini yorup eline almıyor.Oysa gelişimsel olarak asla yapamayacağı bir şey değil gün içinde yaptıklarını görünce Bence siz teklif edin masasına koyun o geri hatırlayacaktır.
Sagol cnm virus enfeksiyon dediler 2 gun sonra gittim kan diskiliyor diye .Çok üzüldüm çabuk toparlar bebişler geçer annesi inşallah dua edicem neden oluyormuş bu durum peki bi şey söylediler mi
Minik bi glutencik ya da makarna eli alışana kadar annesiBenim oğlan tombul canım o yüzden gluten vermek istemiyorum hatta sırf bu yüzden pankek unlu tarifler bebek keki ve hatta pirinç bulgur gibi kilo yapıcı şeyler vermiyorum iyice şişirir diye. Çok kilo almasından korkmasam veririm elinebiz sofrada hep beraberiz ağzımız hiç durmaz ailecek bizi göre göre çok arttı iştahı fazlası oldu işte senin kız gerçek bi özgür kız ayrı eve çıkmak ister yakında ben söyleyim
Canım benim oğlumda bikaç ay önce daha hevesliydi, kaşığına uzanmaya çalışıp kendi ağzına götürmeye çalısıyodu ama o da bi tembelleşti son zamanlarda. Kaşığı eline vermeye çalısıyorum asla almıyo, itiyo bana ııhhh felan yapıyoKızlar benim bi sorum derdim var. Biz oğlanla blw ile iyi gidiyorduk bir ayda 4 dişi patladığı zaman çok kötü iştahsızlık yaşadık sonra ben beslemeye başladım şimdi oğlan tamamen blw yi bıraktı ben yediriyorum. 10 aylık oldu acaba benim yedirmem gelişimsel bi sıkıntı yaratır mı? Bir yerde okumuştum sorumluluk vermemenin çocuğun potansiyeline zarar verdiği ile ilgili mesela kaşık vs de vermek gerekecek 1 yaşından sonra. Sadece çileği kendi yiyor onun dışında hep biz yediriyoruz. Yemekleri genelde sulu oluyor, pankek vs sevmiyor köfteyi bile dümdüz veremiyorum sulu sebzeli minik top köfteler oluyor. Bu yaşına gelmiş hala yemek yemeyi bilmeyen insan yok tabi ki. Ama bilmiyorum izin mi versem oyuna dönüştürüp yememe ihtimali var tombul bir bebek(elle yedirmeninobeziteye sebep olabileceği bu yüzden blw nin doğru yöntem olduğu da söyleniyor). Fikirlerinizi merak ediyorum.
9.155 gr çıktı benim oğlan tam 10.ay'a 1 hafta kala. Asla yemek secmez yer, ben artik yediklerimizden tuzsuz veriyorum sadece porsiyona dikkat ediyorum ancak hala ana öğün mama meme.Kilo aliyor veriyor aliyor veriyor, çok hareketli güreşiyor benimle ve çok terliyor artık havalardan. Doktor ve ebe gayet iyi dedi kilo alımı normalmiş. Boyu uzun bizimkinin, ben ve babası da zayıf ( baba uzun). Bende cok takiyordum az mi yediriyorum diye ancak bu sefer kabızlık iyice kronik hal alıyor artırınca ek gıdayı ama sonra baktim bebek halinden çocuğa dönüsmeye basladi sağlığı yerinde artık takmıyorumKızlar merhaba 10. Ay itibariyle bebislerin kilo alım hızları nasıl? Benim bebek sanki klo alamadı veriyor gibi yayemek secmez yer, mama da içiyor ama aşşırı hareketten kaynaklı kilo alamıyoruz gibi. Doktor da 12. Ayda getir dedi 2 ay nası bekliycem bilemiyorum
Ben de okudukca karsilastirma yapiyirdum cunku benimki daha emeklemiyor bile..doktoruna sordum tontik bebekler genelde gec emekler dedi...her bebek farklidir cidden o yuzden buraya girip okumamayi tercih ediyorum artik...elinde olmadan uzuluyor insan karsilastirma yapinca ...saglik versin Rabbim gerisi bosEvet aon günlerde cok karsılastırma yapıp kaygılanıyorum benmki de sıralıyor koltuklarda harekete odaklı benmki de hepsi sağlıklı olur inşallah
En doğrusunu yapıyorsun getir türkiyeye iyice araştırılsın ne demek ilaç yok mutlaka bi tedavi planı uygulanır inşallah şifa bulacak miniğin korkma annesiSagol cnm virus enfeksiyon dediler 2 gun sonra gittim kan diskiliyor diye .
kalin barsak enfeksiyon olmus dediler 3 gun tutular gecmiyor malesef belet kestim cuma gunu memlekete gidiyorum birsey yapmiyorlar ne antibiyotik ne bir ilaç hiç birsey vermiyorlar evde denemedigim sey kalmadi olmuyor ye yedirdiysem gecmiyor daha da şidetleniyor malesef memelekete gidip orda hastaneye goturecegim
Minik bi glutencik ya da makarna eli alışana kadar annesi
Yaa sorma kendi başına cumhuriyet 2 yaş sendromundan öyle korkuyorum ki şimdiden.
Kucak sevmiyor kendini geri atıyor düşecek bi gün elimden o derece hep yere bırakın beni modunda
Kaşığı havada kapıyor bi ara metal kaşıkla çözdüm şimdi onu da reddediyor, biberonu bile ben tutsam mamayı tükürüyor kendi içecek. Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme konularına değinmek bile istemiyorum güç bela. Bazen bebekmiş gibi gelmiyor bana chuckye bağladı resmen kimi kınadıysam çok acil hakkını helal etmesi lazım bana
Ya şu an inanmıyorum bizde annemlere gittik bayramda çocuk aynen öyle değişti dur yarın karpuzla başlayayım nasıl dişünemedim bunu döke saça yesin bakalımCanım benim oğlumda bikaç ay önce daha hevesliydi, kaşığına uzanmaya çalışıp kendi ağzına götürmeye çalısıyodu ama o da bi tembelleşti son zamanlarda. Kaşığı eline vermeye çalısıyorum asla almıyo, itiyo bana ııhhh felan yapıyoBi süredir annemlerdeyiz , ortam değişti acaba huy mu değiştirdi diyordum ama meyveleri önüne koymaya başladım onun alıp yiyebileceği sekilde, renkli dikkatini de çekiyor alıp yemeye çalısıyo meyveyi. Özellikle yaban mersini, karpuz ve kirazı yemeyi çok seviyor. Yemekleri ben yediriyorum ama. Bence dikkatini çekecek meyveleri dilimle önüne koy illaki alıp deneyecektir.
Yanı bilmişlik yapmak istemem ama Almanya gibi bir yerde çocuk doktorları çocuk gastroenteroloğu bölümde yokmu? Eğer iltihap varsa mutlaka antibiyotik yada başka tedavi uygulanır. Bir bildikleri vardır diyeceğim ama siddetleniyorsa neden ısrarla vermiyorlar anlamadım. Ben turkiyede çocuk doktorlarına ve diğer dal bölümlerine çok güveniyorum.Mesela bir çocuk cerrahı ülkeden gidiyorum dediğinde korkuyorum birşey olursa çocuklara kim bakar diye. Bulgaristandi sanırım memleket, umarım orada daha detaylı ve tedaviye yönelik birşeyler yaparlar. Tekrar çok geçmiş olsun prenseseSagol cnm virus enfeksiyon dediler 2 gun sonra gittim kan diskiliyor diye .
kalin barsak enfeksiyon olmus dediler 3 gun tutular gecmiyor malesef belet kestim cuma gunu memlekete gidiyorum birsey yapmiyorlar ne antibiyotik ne bir ilaç hiç birsey vermiyorlar evde denemedigim sey kalmadi olmuyor ye yedirdiysem gecmiyor daha da şidetleniyor malesef memelekete gidip orda hastaneye goturecegim
9.5 falan olması lazım canım, boyu uzun sayilie bi de 78 cmdi en son. Canım olur mu ya seni tontiş anne sütüyle aldı ki kiloları diye hatırliyorum, ek gıda süreciniz nasıl geçti bilmiyorum ama, seninki kaç kilo tospikKaç kilo acaba bebeğiniz? Eğer yeterliyse almasa da olur ben de kendimi sorguluyorum çok kilo mu aldırdım çocuğa diye.
Aynı bizi anlatmışsın canım yaa valla yemek yeriz mama içeriz boyumuz da iyi sayılır ama hiç durmadan emekleme sürekli güreş, atlama zıplama hallerinde. Hiç durmuyor sadece axıktığında o kadar9.155 gr çıktı benim oğlan tam 10.ay'a 1 hafta kala. Asla yemek secmez yer, ben artik yediklerimizden tuzsuz veriyorum sadece porsiyona dikkat ediyorum ancak hala ana öğün mama meme.Kilo aliyor veriyor aliyor veriyor, çok hareketli güreşiyor benimle ve çok terliyor artık havalardan. Doktor ve ebe gayet iyi dedi kilo alımı normalmiş. Boyu uzun bizimkinin, ben ve babası da zayıf ( baba uzun). Bende cok takiyordum az mi yediriyorum diye ancak bu sefer kabızlık iyice kronik hal alıyor artırınca ek gıdayı ama sonra baktim bebek halinden çocuğa dönüsmeye basladi sağlığı yerinde artık takmıyorumAma bana hala minicik geliyor virgül gibi birşey ayol
MaşallahBugun doktor kontrolumuz vardi. Her ay kilomuz fazla cikardi bu ay yasina gore kilosu fazla ama boyuna gore az dedi. Kilomuz su an 11.300. Boy da 81. 81.cm boya gore kilonun 12 falan olmasi gerekiyomus biz geri kaldik. Geldigimizden beri surekli bisiler yedirmeye calisiyorum. Yemeyecegi tuttu
9.5 falan sanırım en son 9.200dü diyeyim, tabi benimki 3.800 doğdu onu da hesap etmek lazım..Kaç kilo ?
Bizim ek gıdaya geçtiğimizden beri kaşık reddi var silikon bardakta içirmiştim bir süre denemediyseniz belki işe yararKizlar blw.de corbayi nasil veriyorsunuz? Bizim kronik kabizlik oldugu icin sulu yemekler veriyordum hep. simdi kendi yemek istedigi icin hep kati besleniyor hatta hep ekmek yiyorcorbada ne yapicaz, nasil yedircez?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?