2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım etkileniyor olablirsin evet ama bi yerden sonra burda kimsenin yazacağının önüne geçemezsin ki. Mesela şuanda biri de bana kahrengi lekelenmem var falan yazsa bende durma doktora git derim çok çekmiş birisi olaraktan. Korkuyor falan olablirsin ama dediğim gibi önüne geçemezsin

Canim ben de doktora git yazarim ama benim de oyle oldu ben bebegimi dusurdum yazmam. Anlasilamamak gercekten cok kotuymus ya

Merhaba geçmiş olsun.
Korkutmak istemem sizi ama benim 2.33 idi ve progestan a başladı. 6 günde 1.7 ye düştü. Hemen acil dikiş atmamız gerekiyor demişti doktorum,o gün operasyon oldu. Korkulacak bir işlem değil.
Hastadan hastaya farklılık vardır, doktorun tedavi ve müdahale yöntemi farklıdır ama bildiğim kadarıyla 2'nin altına inmesi riskli sayılıyor ve serklaj öneriliyor. Eğer yakın zamanda kontrol randevunuz yoksa bence başka bir doktordan da fikir alın en kısa sürede. Sonra geç olmasın. Bu süre içerisinde de dinlenin, ağır kaldırmayın yormayın kendinizi, mümkün olduğunca iş yapmayın. Epey yaşayan oldu bu ay bunları, olağan demek ki. Panik yapmayın.

2,5 yaşında bir kızım var devamlı uzanamıyorjm elimden geldiğince. Ayrıca hunileşmede var dedi dikiş kararını bize bıraktı o işlemden de korkuyorum risklerinden falan. Allah yardımcımız olsun.

Korkum ne biliyor musun rus aşısı gelecekmiş şimdi biz doğum yapana kadar rus aşısı türkiyede olursa ben töbe yaptıramam rus aşısına töbe güvenmiyorum aşısız gezerim valla
Bebeğim öyle deme birer Olga oluruz aşıdan sonra belki selvi boylu renkli gözlü sarışın ahhahssjhshs rus aşısı candır

2,5 yaşında bir kızım var devamlı uzanamıyorjm elimden geldiğince. Ayrıca hunileşmede var dedi dikiş kararını bize bıraktı o işlemden de korkuyorum risklerinden falan. Allah yardımcımız olsun.
Tabii ki bir operasyon bu, narkoz alınıyor, bana da düşmez ama bence tekrar düşünseniz derim. Pek korkulacak bir şey değil, 10 dakika ya sürmüş ya sürmemiş. Ben işlem sonrası 45-60 dk arasında kendime geldim, gece de eve döndüm. Toplam 3-4 saat kaldım hastanede yani. Sonrasında da hiç bir ağrım rahatsızlığım olmadı, işe gitsem giderdim ertesi gün o derece :)
Umarım en kısa sürede iyi haberler alırsınız, uzama kendi kendine de olabiliyor diye duydum, ilaç desteği ile de ihtimal artabilir belki.

Kizlaaar şimdi doktordan çıktım detaylı ultrason yaptırdığım doktorla görüşmüştük dün tekrar çağırmıştı gittik muayene etti 3.4cm dedi kesinlikle kısalık falan yok dedi ohhhh çok şükür. Geçen niye 0.9cm çıktı diye sorduğumda o an rahim kasılmış olabilir ondan olabilir anlık dedi daha önce kontrolde de normal çıkmıştı herhangi bir sıkıntı yok kesinlikle dedi

Gözünaydın benim takip ediliyor şu anda 2 doktora kısalık tespit etti.. inş sağsalim süreci tamamlarız

Kayısı çekirdeğinde amigdalin diye bi madde var vücutta sindirim esnasında siyanüre dönüşüyor. yediğin miktara bağlı zehirlenme olur. Bebeği ne kadar etkiler bilmiyorum ama normal zamanda bile kendimiz için çok iyi değil aynı şey badem çekirdeğinde de var bi tık daha az. Ben de yedim baya dayanamadım badem çağlası. Hatta daha önce kayısı çekirdeğinden zehirlendim bile çok yemekten hem de bile bile yedim

Geçmiş olsun canım ben 1.8cm kısalıkla hastaneye girdim 4 gün içinde 0.8mm düştü 14 gün sonunda 1.5 e yükseldi şuan 1.5cm 1.3cm arası oynuyor bana vajinal halka taktılar 1.1 e düştüğünde stres sıkıntı çook etkiliyor kendine dikst et hastaneye yatış yap yemeyini bile yatakta ye çok dikat et :) inşallah uzar canim yeterki stres yapma beni düşün 1.3/1.5 cm sen yine benden iyisin cnm

blgk gözüm aydın canım çok sevindim . Çok yerde okudum kizlar belitmek istedim 23-30 hafta arasında rahim ağzı uzayıp kısalıyormuş anlık birşey olabiliyormuş ama yinede dikat edelim benim ne çektiğimi biliyorunuz benden sonra bakıyorumda herkez ayni sorunla karşılaşıyor ama böyle birşey duyunca hemen kotuye yormayin doktorunuzdan memnun degilseniz degistirin 1 doktorun daha fikrini gorusunu alin ona gore davranin ama allah korusun boyle bir durumla karsi karsiya gelseniz bile lutfen akliniza beni getirin rekor suan icin bende 0.8 mm dustugum halde 3 hafta olacak hala burdayiz(ki bir doktorum 1/2 gune suyun gelir demişti ) normalde doguma bukadar kisalikla giriliyormus rabbim ne nasil ederse onu gorup yasiyoruz lutfen stres ve sikintidan uzak durun doktorlarim hep bana bunlarin stres ve sikintinin etkiledigini soyledi

Her okuduğunuzda üzülmeyin bende son gpnlerde her ağrıda rahimde problem mi oldu diye korkmaya başlamıştım ama. Zaten problem olduğunda ni şekilde kendini belli ediyor ağrı kanama vs basit bişi olmuyor. Sıkıntılı zamanlardaki ağrı ağrı kesici bile içsen geçmiyo geçmeyen ağrınız olursa doktora başvurcaz yapcak bişeyimiz yok. Allaha sığındık. Üzülmeyin bebeğinizde üzülür

Dikiş atma işlemi acılı bişeymi acaba

Burda açıklmışsınjz işlemi teşekkürler geçmiş olsun bende. Merak ediyordum nasıl yapılıyor diye

Canim doğum yapacagin hastanede yenidoğan yoğun bakımı varmı ?.varsa iyimi onu araştırabilirsin. Elbetteki problem olmaması temennimiz ama yinede işimizi sağlama almaliyız.
Dışardan doktorlar hastanelere doğum icin gidiyorlar . Doktoruna doğum sonrasi hastanede kontrollerini yapip yapmayacagini ,yoksa o hastanenin doktorununmu muayene edecegini sorabilirsin.
Ayrica yönlendirdigi hastanedeki çocuk doktorunu arastirabilirsin. Cünkü bebek icin çocuk doktoru geliyor. sarilık enfeksiyon vs durumlarinda erken teşhis önemli.
Eğer sezeryanla dogum yapacaksan o hastanenin anestezi uzmaniyla dogum öncesi bir görüsme yapabilirsin. ( Senin icin en doğru dogum şeklini belirlemek adına). Sezeryan doğumlarda anestezi doktorunun tecrübesi çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…