- 17 Ağustos 2019
- 7.520
- 8.210
- 198
- 29
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #17.441
Canım etkileniyor olablirsin evet ama bi yerden sonra burda kimsenin yazacağının önüne geçemezsin ki. Mesela şuanda biri de bana kahrengi lekelenmem var falan yazsa bende durma doktora git derim çok çekmiş birisi olaraktan. Korkuyor falan olablirsin ama dediğim gibi önüne geçemezsinYa siz iyice çarpıtmaya basladiniz ama vicdansiz falan yazmadim, acimasizca konusuyorsunuz dedim kadına. Kötü olan ben oldum şimdi bu kadar ince dusunurkengercekten cok ilginc. Ayrica o kanamasi olan ve o yoruma maruz kalan arkadas da @berna0101 miş. Gayet saglikli bir gebelik geciriyor şükür, kucuk bi kanama alani varmis o zaman yazik kimbilir ne kadar korktu bebegini dusurecek diye. Yani kendimi anlatcam diye gittim size konusmalari buldum screenshot aldim, millet de beni harbiden vicdansiz biri sanacak bakin ben de boyle yazmisim ona
Canim ben de doktora git yazarim ama benim de oyle oldu ben bebegimi dusurdum yazmam. Anlasilamamak gercekten cok kotuymus yaCanım etkileniyor olablirsin evet ama bi yerden sonra burda kimsenin yazacağının önüne geçemezsin ki. Mesela şuanda biri de bana kahrengi lekelenmem var falan yazsa bende durma doktora git derim çok çekmiş birisi olaraktan. Korkuyor falan olablirsin ama dediğim gibi önüne geçemezsin
Merhaba geçmiş olsun.MerhabaBenim 2. Gebeliğim kız bebek bekliyorum. İlk gebeliğimde yaşamadığım bir sorunla karşı karşıyayım. Serviks uzunluğum kısalmış şu anda 1,8cm.. dikiş atılmadı ilaç tedavisi verildi.. tedirgin bir bekleyiş içindeyim. Hepimiz sağlıcakla kucağımıza alalım inş
2,5 yaşında bir kızım var devamlı uzanamıyorjm elimden geldiğince. Ayrıca hunileşmede var dedi dikiş kararını bize bıraktıMerhaba geçmiş olsun.
Korkutmak istemem sizi ama benim 2.33 idi ve progestan a başladı. 6 günde 1.7 ye düştü. Hemen acil dikiş atmamız gerekiyor demişti doktorum,o gün operasyon oldu. Korkulacak bir işlem değil.
Hastadan hastaya farklılık vardır, doktorun tedavi ve müdahale yöntemi farklıdır ama bildiğim kadarıyla 2'nin altına inmesi riskli sayılıyor ve serklaj öneriliyor. Eğer yakın zamanda kontrol randevunuz yoksa bence başka bir doktordan da fikir alın en kısa sürede. Sonra geç olmasın. Bu süre içerisinde de dinlenin, ağır kaldırmayın yormayın kendinizi, mümkün olduğunca iş yapmayın. Epey yaşayan oldu bu ay bunları, olağan demek ki. Panik yapmayın.
Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama az kaldı bebişlerimize kavuşmamıza biraz daha dayanabilirsek inşallahBana 2 ay önce cıktı hala yaptirsam mi diye dusunuyorum
Evet kuzum öyle hani hamileyim öncelik tanınır mı acaba diye düşündüm de tanınmıyormuşBalım bildiğim kadarıyla önce ilkokul öğretmeni/anaokul öğretmemi ve köy okulu öğretmenlerine uygulanacakmış
Bebeğim öyle deme birer Olga oluruz aşıdan sonra belki selvi boylu renkli gözlü sarışın ahhahssjhshs rus aşısı candırKorkum ne biliyor musun rus aşısı gelecekmiş şimdi biz doğum yapana kadar rus aşısı türkiyede olursa ben töbe yaptıramamrus aşısına töbe güvenmiyorum aşısız gezerim valla
Tabii ki bir operasyon bu, narkoz alınıyor, bana da düşmez ama bence tekrar düşünseniz derim. Pek korkulacak bir şey değil, 10 dakika ya sürmüş ya sürmemiş. Ben işlem sonrası 45-60 dk arasında kendime geldim, gece de eve döndüm. Toplam 3-4 saat kaldım hastanede yani. Sonrasında da hiç bir ağrım rahatsızlığım olmadı, işe gitsem giderdim ertesi gün o derece :)2,5 yaşında bir kızım var devamlı uzanamıyorjm elimden geldiğince. Ayrıca hunileşmede var dedi dikiş kararını bize bıraktıo işlemden de korkuyorum risklerinden falan. Allah yardımcımız olsun.
Bebeğim öyle deme birer Olga oluruz aşıdan sonra belki selvi boylu renkli gözlü sarışın ahhahssjhshs rus aşısı candır
Bebeğim öyle deme birer Olga oluruz aşıdan sonra belki selvi boylu renkli gözlü sarışın ahhahssjhshs rus aşısı candır
GözünaydınKizlaaar şimdi doktordan çıktım detaylı ultrason yaptırdığım doktorla görüşmüştük dün tekrar çağırmıştı gittik muayene etti 3.4cm dedi kesinlikle kısalık falan yok dedi ohhhh çok şükür. Geçen niye 0.9cm çıktı diye sorduğumda o an rahim kasılmış olabilir ondan olabilir anlık dedi daha önce kontrolde de normal çıkmıştı herhangi bir sıkıntı yok kesinlikle dedi
İnşallah hayrlisiyla uzar 28e kadar uzama durumu oluyormuş rahat ol içini ferah tut sağlıcakla kavuşalım bebislerimizeGözünaydınbenim takip ediliyor şu anda 2 doktora kısalık tespit etti.. inş sağsalim süreci tamamlarız
Kayısı çekirdeğinde amigdalin diye bi madde var vücutta sindirim esnasında siyanüre dönüşüyor. yediğin miktara bağlı zehirlenme olur. Bebeği ne kadar etkiler bilmiyorum ama normal zamanda bile kendimiz için çok iyi değilSagol cnm uyardığın için zaten bol bol yediğim badem çaglasıydı oda olgunlaştı. Kaysı çaglası da erikte yeni yeni yemeye başladım.çünkü daha yeni yeni oluyorlar. Acaba Kaysı çaglasının ne zararı var bilmiyorum çünkü
Geçmiş olsun canım ben 1.8cm kısalıkla hastaneye girdim 4 gün içinde 0.8mm düştü 14 gün sonunda 1.5 e yükseldi şuan 1.5cm 1.3cm arası oynuyor bana vajinal halka taktılar 1.1 e düştüğünde stres sıkıntı çook etkiliyor kendine dikst et hastaneye yatış yap yemeyini bile yatakta ye çok dikat et :) inşallah uzar canim yeterki stres yapma beni düşün 1.3/1.5 cmMerhabaBenim 2. Gebeliğim kız bebek bekliyorum. İlk gebeliğimde yaşamadığım bir sorunla karşı karşıyayım. Serviks uzunluğum kısalmış şu anda 1,8cm.. dikiş atılmadı ilaç tedavisi verildi.. tedirgin bir bekleyiş içindeyim. Hepimiz sağlıcakla kucağımıza alalım inş
Her okuduğunuzda üzülmeyin bende son gpnlerde her ağrıda rahimde problem mi oldu diye korkmaya başlamıştım ama. Zaten problem olduğunda ni şekilde kendini belli ediyor ağrı kanama vs basit bişi olmuyor. Sıkıntılı zamanlardaki ağrı ağrı kesici bile içsen geçmiyo geçmeyen ağrınız olursa doktora başvurcaz yapcak bişeyimiz yok. Allaha sığındık. Üzülmeyin bebeğinizde üzülürAnlamamişsiniz demek istedigimi, örnek vereyim göz damarları patlamis demek yerine, hapsiriğinizi tutmayin iyi degil diye duydum deseniz daha az korkutucu olurdu. Ben yasadiklarinizi yazmayin anlatmayin demedim kiTabiki anlatmak ögrenmek icin buradayiz. Benim gibi durumu hassas olan bir cok kisi var burada yazik günah kul hakkına girmeyelim, korku stres iyi degil bebekler ve anneler icin.
Dikiş atma işlemi acılı bişeymi acabaMerhaba geçmiş olsun.
Korkutmak istemem sizi ama benim 2.33 idi ve progestan a başladı. 6 günde 1.7 ye düştü. Hemen acil dikiş atmamız gerekiyor demişti doktorum,o gün operasyon oldu. Korkulacak bir işlem değil.
Hastadan hastaya farklılık vardır, doktorun tedavi ve müdahale yöntemi farklıdır ama bildiğim kadarıyla 2'nin altına inmesi riskli sayılıyor ve serklaj öneriliyor. Eğer yakın zamanda kontrol randevunuz yoksa bence başka bir doktordan da fikir alın en kısa sürede. Sonra geç olmasın. Bu süre içerisinde de dinlenin, ağır kaldırmayın yormayın kendinizi, mümkün olduğunca iş yapmayın. Epey yaşayan oldu bu ay bunları, olağan demek ki. Panik yapmayın.
Burda açıklmışsınjz işlemi teşekkürler geçmiş olsun bende. Merak ediyordum nasıl yapılıyor diyeTabii ki bir operasyon bu, narkoz alınıyor, bana da düşmez ama bence tekrar düşünseniz derim. Pek korkulacak bir şey değil, 10 dakika ya sürmüş ya sürmemiş. Ben işlem sonrası 45-60 dk arasında kendime geldim, gece de eve döndüm. Toplam 3-4 saat kaldım hastanede yani. Sonrasında da hiç bir ağrım rahatsızlığım olmadı, işe gitsem giderdim ertesi gün o derece :)
Umarım en kısa sürede iyi haberler alırsınız, uzama kendi kendine de olabiliyor diye duydum, ilaç desteği ile de ihtimal artabilir belki.
Arkadaşlar acaba doğum & doktor & hastane hakkında araştırma yapmaya başladınız mı?
Ne kadar zaman önce karar vermek gerekiyor? Öncesinde gidip hastaneyle anlaşma mı yapmak gerekiyor?
Belki bilenleriniz vardır, tecrübeliler de var aramızda.
Ben kendi muayenehanesi olan bi doktora gidiyorum. Bi aksilik olmazsa kendisi doğumda olsun isterim. Doğum da özel bi hastanede olacak haliyle. Daha önce çok kısa bi konuşmuştuk da istediğiniz yerde yaparız demişti. Ama sekreteri 3 tane hastane ismi vermişti. Seçenekleri soracağım kendisine.
Şimdi erken doğum vs. olur diye de korktuğum için biraz araştırayım diyorum yavaştan.
Haftaya da doktor randevum var gidince ona da soracağım.
Doktora sormam gereken, ay bunu mutlaka sor diyeceğiniz bir şey var mı?
Bir de mesela hep merak ediyorum, diyelim ki doktorumla anlaştık doğumu o yapacak. Ama kendisinin geleceğini nasıl garanti edebilir? Hastalığı var sağlığı var yetişip yetişememesi var. Bu insanlar hiç tatile falan çıkmıyor muHiç kafamda oturtamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?