- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #17.421
Aynı düşüncedeyim canım burda bir arkadaşımız benden önce enfeksiyon olmuş bebegini kaybeti burda bizi uyardi anlatı neler hisetiğini nasıl geliştigini bi baktım ayni simtomlar bende de var onun üzerine hemen doktora gittim enfeksiyon buldular belki o arkadaşımız yazmasaydı ben kendimi anlamayacaktım ve daha geç olacaktı ve bende bebeğimi kaybedecektim bende başimdan gelenleri buraya yazıyorumki hepimiz bilinçlenelım ve aynı hataya kimse düşmesin korunsun diye kaç defa da yazmıştım nolur enfeksiyona dikat edin başina gelen bilir allah göstermesin hiç kimseyin başına gelmesin çok zor.Gercekden panik atagi olan girmese daha iyi herkesin düsüncesi farkli ama duydugumuz basimiza gelen seyleride yazmassak ve baska birinin basina gelirse vicdan azabi cekeriz,, daha önce enfeksiyon sorunu yasadigim icin belirtileti biliyordum S Sarisinmelekk arkadasimiz agrisindsn bahsedince enfeksiyon olabilir yazmisdim ne yani korkutmamak icin sussamiydim ,, hepimiz sussaydik git demeseydik bisey olsaydi Allah korusun bizde vicdan azabi cekmezmiydik,,, gercekden yanlis anlamasin kimse etkilenen girmese keske hep iyi seyler olmuyor malesef,, biri etkilenecek diede sudmam yasadigim seyler baskasinin basinada gelmesin diede uyaririm , bu benimle vicdanim arasinda istemeyen okumaz
Evet daha hamileligin ilk haftaları falandi birinin kanamasi olmustu burda, o bebegini dusuren kişi, benim de kanamam oldu bebegimi dusurdum cabuk kosun doktora gidin demistiSon zamanlarda rahim agzi kisaligi erken dogum nedeniyle uyuyamiyorum yazdiginizdada yazan kisilerin hakkina girmis oluyorsunuz emin olun. Cünkü bu tarz yazilar yüzunden insanlar paylasim yaparken hak hukuk telasina giriyorlar ve yazmiyorlar. Daha oncede bebegini kaybeden bir arkadaş yasadigini yazdi diye sizmiydiniz hatirlamiyorum insanlari korkutuyorsunuz diye terslenmisti. Ben rahatsiz oldugum üyeleri engelliyorum. Lütfen sizde beni engelleyinki bende tekrar ayni şeyi duymayayim. Cözüm cok basit.
Benim doktorum sen bilirsin dedi. Aile hekimime sordum eşim gebe olsa ben aşı olmasını istemezdim dedi. Senin sordugun doktorların da yaptırma demiş olması yaptırmamaya daha yakınlaştırdı beni.Canim benim doktorum bayan ve 2 cocugu var . Ona sordum ben olsam yaptirmam dedi. Ankarada detaylimi doçent doktora yaptirdim o da önermedi. Gittigim hastanede 4 doktorda hamile hastalarina önermemis. Saglik ocagindaki doktorda önermedi. O yüzden yaptirmayi ben düsünmüyorum. 3 ayimiz kaldi biraz daha dayanabiliriz diye düsünüyorum. Herkes doktor tavsiyelerini yazarsa belki ortak fikrimiz olur aşıyla ilgili.
Benim doktorum sen bilirsin dedi. Aile hekimime sordum eşim gebe olsa ben aşı olmasını istemezdim dedi. Senin sordugun doktorların da yaptırma demiş olması yaptırmamaya daha yakınlaştırdı beni.
Bi de evden dışarı da çıkmıyoruz sadece kontrole gidiyoruz. Eşlerimiz eve taşımazsa bence korona olma ihtimalimiz de düşük
Baslardada bebegini kaybeden biri olmusdu grupta girip sadece bizi uyarmak icin yazmis acisini paylasmisdi ,,, onuda tersleyen olmusdu etkilenenler var falan filan cok cookk üzülmüsdümyani iyi niyetle yapilan birseyin yanlis anlasilmasi kadar kötü bi durum yok malesef herkesin yazis söyleyis tarzi farklidir niyet önemli bence
Bu konusmaları mı diyorsunuz ? Yine bendim, çizgimi her zaman korurumBaslardada bebegini kaybeden biri olmusdu grupta girip sadece bizi uyarmak icin yazmis acisini paylasmisdi ,,, onuda tersleyen olmusdu etkilenenler var falan filan cok cookk üzülmüsdümyani iyi niyetle yapilan birseyin yanlis anlasilmasi kadar kötü bi durum yok malesef herkesin yazis söyleyis tarzi farklidir niyet önemli bence
Arkadaşlar acaba doğum & doktor & hastane hakkında araştırma yapmaya başladınız mı?
Ne kadar zaman önce karar vermek gerekiyor? Öncesinde gidip hastaneyle anlaşma mı yapmak gerekiyor?
Belki bilenleriniz vardır, tecrübeliler de var aramızda.
Ben kendi muayenehanesi olan bi doktora gidiyorum. Bi aksilik olmazsa kendisi doğumda olsun isterim. Doğum da özel bi hastanede olacak haliyle. Daha önce çok kısa bi konuşmuştuk da istediğiniz yerde yaparız demişti. Ama sekreteri 3 tane hastane ismi vermişti. Seçenekleri soracağım kendisine.
Şimdi erken doğum vs. olur diye de korktuğum için biraz araştırayım diyorum yavaştan.
Haftaya da doktor randevum var gidince ona da soracağım.
Doktora sormam gereken, ay bunu mutlaka sor diyeceğiniz bir şey var mı?
Bir de mesela hep merak ediyorum, diyelim ki doktorumla anlaştık doğumu o yapacak. Ama kendisinin geleceğini nasıl garanti edebilir? Hastalığı var sağlığı var yetişip yetişememesi var. Bu insanlar hiç tatile falan çıkmıyor muHiç kafamda oturtamadım.
Ya siz iyice çarpıtmaya basladiniz ama vicdansiz falan yazmadim, acimasizca konusuyorsunuz dedim kadına. Kötü olan ben oldum şimdi bu kadar ince dusunurkenEvet ayni arkadas terslemisti vicdansız yazmisti ve o bayan sadece uyarmak istemistim benim yaşadigimi yasamayin diye cok üzülmüstü
Estagfullah canım benim evet alete göre de fark ediyormuşAllah ım ne cahilim. 42.7×7=298 yapiyor. Demekki yaklasik 29 30 cm boyu. Bencede tahmini çünku 1 hafta arayla 2 doktora gittim ikiside kilo ve boyu farklı hesapladı.
Balım bildiğim kadarıyla önce ilkokul öğretmeni/anaokul öğretmemi ve köy okulu öğretmenlerine uygulanacakmışBen öğretmenim bana hala çıkmadıŞahsen çıksada yaptırmayı düşünmüyorum ben, size çıktı mı peki?
Doğumda değil de doğum sonrasında kanamam olmuştu doktorum şehir dışındaydı hastaneye gitmiş nöbetçi doktor ilgilenmişti kendi doktorum gelene kadar ama doğum için daha farklı tabi durumArkadaşlar acaba doğum & doktor & hastane hakkında araştırma yapmaya başladınız mı?
Ne kadar zaman önce karar vermek gerekiyor? Öncesinde gidip hastaneyle anlaşma mı yapmak gerekiyor?
Belki bilenleriniz vardır, tecrübeliler de var aramızda.
Ben kendi muayenehanesi olan bi doktora gidiyorum. Bi aksilik olmazsa kendisi doğumda olsun isterim. Doğum da özel bi hastanede olacak haliyle. Daha önce çok kısa bi konuşmuştuk da istediğiniz yerde yaparız demişti. Ama sekreteri 3 tane hastane ismi vermişti. Seçenekleri soracağım kendisine.
Şimdi erken doğum vs. olur diye de korktuğum için biraz araştırayım diyorum yavaştan.
Haftaya da doktor randevum var gidince ona da soracağım.
Doktora sormam gereken, ay bunu mutlaka sor diyeceğiniz bir şey var mı?
Bir de mesela hep merak ediyorum, diyelim ki doktorumla anlaştık doğumu o yapacak. Ama kendisinin geleceğini nasıl garanti edebilir? Hastalığı var sağlığı var yetişip yetişememesi var. Bu insanlar hiç tatile falan çıkmıyor muHiç kafamda oturtamadım.
Ya siz iyice çarpıtmaya basladiniz ama vicdansiz falan yazmadim, acimasizca konusuyorsunuz dedim kadına. Kötü olan ben oldum şimdi bu kadar ince dusunurkengercekten cok ilginc. Ayrica o kanamasi olan ve o yoruma maruz kalan arkadas da T Twinmummy miş. Gayet saglikli bir gebelik geciriyor şükür, kucuk bi kanama alani varmis o zaman yazik kimbilir ne kadar korktu bebegini dusurecek diye. Yani kendimi anlatcam diye gittim size konusmalari buldum screenshot aldim, millet de beni harbiden vicdansiz biri sanacak bakin ben de boyle yazmisim ona
Korkum ne biliyor musun rus aşısı gelecekmiş şimdi biz doğum yapana kadar rus aşısı türkiyede olursa ben töbe yaptıramamBen öğretmenim bana hala çıkmadıŞahsen çıksada yaptırmayı düşünmüyorum ben, size çıktı mı peki?
Keşke o zaman dile getirseydiniz fikrinizi, neden simdi? Ben acimasiz yorum yaptigimi dusunmuyorum hala. Yani kac ay once olmus bitmis bir olay buralara kadar geldi pesssss. Ya kusura bakma korkuttuysam biraz fazla kacmis gozunun damari patladi yorumum deyip gulucuk koysaydin sonuna biz bunlari hiiiiic konusmamis olacaktik. Gulup gececektik6 kere bebegini kaybetmis bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki. Bebegini yeni kaybetmis cani yanan acısi taze olan bir anneye yorumunuz acimasızca ve bencilceydi. Artik cevaplamiyacagim lütfen bana yazmayin kırmak istemiyorum.Eki Görüntüle 2838822 Eki Görüntüle 2838822
Korkum ne biliyor musun rus aşısı gelecekmiş şimdi biz doğum yapana kadar rus aşısı türkiyede olursa ben töbe yaptıramamrus aşısına töbe güvenmiyorum aşısız gezerim valla
Ben yaptırmayı düşünmediğim içi bakma gereği bile duymadımKızlar size covid aşısı çıkmış mı yaptırmayı düşünüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?