- 27 Ekim 2020
- 448
- 549
- 23
- 34
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #17.841
Alerji hapı için kadın doğum doktoruma sordum kullanabilirsin dedi canım burun tıkanıklığım olduğunda kbb doktoru da burnun açılsın rahat nefes alabil ki bebeğin strese girmesin demişti. Astım varsa bence kullanman gerekir Allah korusun ağır bir hastalık sonuçta senin nefessiz kalman bebeğin için sıkıntı bence yine de doktoruna sor bence tekrar en azından senin için uygun olabilecek ilacı söyler.Bana bi doktor kullanma dedi bi tanesi kullan yoksa bebeğe daha zararlı dedi. 1 haftadır idare ediyordum ama sabah astım krizi tuttu hangi ilaç güvenli ne yapacağımı bilmiyorum. Hepsi bişey söylüyor. İlaç kullanma diyen sadece astım pompası kullanabilirsin dedi. Siz doktorunuza sordunuz mu
Ben de hamilelik başından beri bu konuyla uğraşıyorum. Daha ilk gebelik tahlillerinde açlık şekerim 103 çıkmıştı. O zamandan beri diyetteyim. Bi aralar anlatmıştım baya, ilk gittiğim endokrinci tüm karbonhidratları şekeri vs. herşeyi yasaklamıştı. Ekmek vs. hiç bir türü yoktu. Dayanamıyorsan 1 tane yeşil elma, 1 dilim kepekli etimek ye falan demişti. Ben de uymuştum. 25 gün sonra hem değerlerim düzelmediği hem de bu diyetin hiç iyi olmadığını düşündüğümden başka doktora gittim. Bu endokrinci de bu yaptığım diyete inanamadı ve hızlı diyetimden kaynaklı kilo verişimden dolayı tahliller istedi. Ketonum yükselmişti. Bu bebeğe zarar veren bir şeymiş. Hemen karbonhidratların da olduğu bi diyete başladım, diyetisyenle görüşerek. (Bu yüzden doktor tüm karbonhidratları tamamen yasaklayan bir diyet verirse bir kere daha düşünün, başka bir fikir daha alın derim.)
2. trimesterda diyet güncellendi, eklemeler yapıldı. Değerlerimden de memnun oldukları için ara ara sütlü tatlı yiyebilirsin dediler. Bu sürede toplam 4 kere gerçekten tatlı yedim. 1 kere bir parça ramazan pidesi, 1 kere de normal pide yedim. (Kusura bakmayın böyle yazdım ama) Onun dışında mevye ile tatlandırılmış ya da gerçekten aşırı az şekerli evde yaptığım şeylerden yedim ara ara. Uyku saatlerim konusunda çok uyardılar ve özellikle her yemek sonra 15-20 dk yürüyüş verdiler. Ben sabah rutin egzersiz, öğlen akşam yürüyüş yapardım. Ara ara dışarıda uzun yürüyüş yapardım.
Benim diyetimde şu an 3 ara öğünde de 2 porsiyon meyve var. ( 1 porsiyon meyve örneğin yarım yeşil elmaya denk geliyor benim listede. Küçük boy 5 adet çilek gibi. ) Kuru meyveler, muz, karpuz gibi yüksek şekerli meyveler, 2. katergoride yer alıyor. Yani az tüketilmesi gereken grupta. Zaten güzel ne varsa hep az tüketilmesi gereken grupta yer alıyor gerçekten
Eğer tatlı ihtiyacımızı nasıl giderice derseniz şimdiye kadarki yöntemlerimi yazarım dostlar.
Serklaj olmadan önce yürüyüşleri devamlı yapıyordum ve değerlerim epey iyileşmişti. Ama serklaj sonrası 3 haftadır bozuldu değerlerim çünkü tüm gün oturup, yatıyorum. Sabah verilen ekmeği yarıya indirdim, meyve porsiyonlarımdan kısmaya çalışıyorum ama bana mısın demedi. Yerimde mini dambıllarla kollarıma egzersiz yaptırıyorum ama fayda etmiyor gibi. Hormonlardan mı kaynaklı, yürüyüp hareket edememekten mi, yoksa her ikisi mi bilemiyorum. Ama bu hızlı artarsa insüline de bu hızla geçerim gibi geliyor bana.
Eğer hareket kısıtlaması yoksa önerim yürüyüşü aksatmadan deneyin. Ben en iyi onun etkisini gördüm. Bu arada bir şeyin sonucunu görmek için 15 gün kadar bir süre gerekiyor. 2-3 gün dikkat edince o kadar etkisini göremiyor insan ama uzun vadede değerlerin iyileştiğini görebiliyorsunuz. Hemen umudu kesmeyin yani.
Yarın 75mg şeker yüklemesi yaptıracağım. Orada göreceğiz gerçekten değerlerim ne durumda diye. Doktorum ufak hareketliliğe izin verirse yavaş tempo yürüyüş yaparım ev içinde. Yoksa da endokrinci, diyetisyen ve kadın doğumcu aralarında anlaşıp bana bi diyet versinler yoksa ne yiyim ben diye kafayı yiyorum :)
Eki Görüntüle 2842096 bakar mısınız karindan yapıldı cinsiyeti nedir sizce
Ara öğün o kadar etkili miymiş beslenmede :/ ben hiç dikkat etmiyorum 2 öğün besleniyorum resmen. Belki havalar ısındı meyve karpuz fln tüketiminden de olmuş olabilir canım.Canim 3 gündür ara öğün yapmiyordum normalde ayran süt veya yogurt yanına meyve yiyordum . Diger ara öğündede ceviz yiyordum.
Kesinlikle görmeden olmaz ben de joie verstrax düşünüyorum bakalım hiç sürmedim ama, dediğiniz gibi bazı ürünler ömürlük oluyor ikincş çocuğa da kalıyor alırsanız paylaşın olur mu burda fikir olur belki bana daBu markanın ürünleri inglesina ile uyumlu ve baston puset olarak da kullanılabiliyormuş hafifmiş çok. Öyle olunca travell+baston+ana kucağı parasını çıkarıyor aslında. Kumaş kalitesi de çok iyiymiş, ama “miş” görmeden bilemiyor insan. ana kucağı maxi cosi markayla uyumlu, onu iskelete takabiliyorsunuz.
joie literaks’ı incelemiştim tavsiye üzerine, biraz ağırdı.
Pandemi yüzünden seçe seçe baka beğene alamıyoruz ki.
Çok teşekkür ederimGuzel gunlerde kullanin insallahPeki bunla farklari ne?yani ayni marka ve ozellikleri de cok farkli degil sadece saticilar farkli sanirim...arastirirken denk geldim de
Ramziye göre erkek görünüyorEki Görüntüle 2842096 bakar mısınız karindan yapıldı cinsiyeti nedir sizce
Diyet listeniz varmı paylaşabilirmisiniz. Bende çok muzdaribimBenim bu sabah aclık 108 ,1 saat sonra 190 ,2 saat sonra 150 . Pazartesi kontrol var ozamana kadar yazıcam. Bir ara çok iyi düşmüştü. aslında az yiyorum ama düzensiz yiyorum 2 gündür. ara öğünleri kesmistim. bugün yine ara ögünlere basladim
Ramziye göre erkek görünüyorBenimki de böyle karından ve soldaydı ramziye göre oğlan dediler ve oğlum olacak inşallah
Benimde soldaydi başından beri erkek dediler bende tuttuEki Görüntüle 2842096 bakar mısınız karindan yapıldı cinsiyeti nedir sizce
sizin sadece burun tıkanıklığı mı vardı?Alerji hapı için kadın doğum doktoruma sordum kullanabilirsin dedi canım burun tıkanıklığım olduğunda kbb doktoru da burnun açılsın rahat nefes alabil ki bebeğin strese girmesin demişti. Astım varsa bence kullanman gerekir Allah korusun ağır bir hastalık sonuçta senin nefessiz kalman bebeğin için sıkıntı bence yine de doktoruna sor bence tekrar en azından senin için uygun olabilecek ilacı söyler.
Mağazaları açarlarsa muhakkak gözlemlerimi yazarım, Chiccolara da bakmak istiyorum mesela. Kur çok coşmadan almak lazım :) bir bebek arabası, bir oto koltuğu, bir dr yatak (beşik) üçünü alsam kafam rahatlayacak.Kesinlikle görmeden olmaz ben de joie verstrax düşünüyorum bakalım hiç sürmedim ama, dediğiniz gibi bazı ürünler ömürlük oluyor ikincş çocuğa da kalıyor alırsanız paylaşın olur mu burda fikir olur belki bana da
Doktorunuza sa danisip onay aldiysaniz ne mutluEvet o yorumu ben de gördüm ama ben 1 şişe yeni olandan bitirmiştim yenisini hala daha kullanıyorum 2 arkadaşım var kullanıp doğum yapan çocukları büyüdü bile çok da memnunlardı. Doktorum da bir problem olmaz dedi o yüzden kullanmaya devam ediyorum ama sadece o değil lierac da kullanıyorum çatlamamak için direniyorum ya bakalım
tssekkurler siz de gule gule kullaninHavuçta da a vitamini var ama su azlığında gayet bardak bardak içiyor gebeler valla takılmadım ben hiç herkes de kullanıyor diyeben memnun kaldım çok inş çatlamayız gerçekten müthiş bi nem veriyor lierac bundan daha pahalı ve az nen veriyor bence güle güle kullanın
benn varimmmKızlar günaydın Bel ağrısı yaşayan var mı 3 haftadır biraz ayakta kalınca belimin sol tarafına ağrı saplanıyor ve adım atamıyorum ayrıca el eklemlerim acıyor uyuşuyor böyle şeyler yaşayan var mı
Mağazaları açarlarsa muhakkak gözlemlerimi yazarım, Chiccolara da bakmak istiyorum mesela. Kur çok coşmadan almak lazım :) bir bebek arabası, bir oto koltuğu, bir dr yatak (beşik) üçünü alsam kafam rahatlayacak.
Otomatik pompa da almadım henüz, mochinin manuelinden aldım attım kenara.
eksik çok vakit daralıyor tik tak
Amaaan diyorum sonra da nasılsa alırım peşinden bi tekme yiyorum :)
Gebeliktw tuy dokucu krem.zararli degil mi?ben de mi kullansamCanım ben veet tüy dökücü krem kullanıyorum, görüş açım azaldığı için ağda beceremiyorum artık, bir de çok kanatti son yaptığımda bıraktım. Kuaföre 1 yıldır girmiyorum virüsten dolayı, saç kesimi kaş bıyık hepsini evde hallediyorum
Yani acikcasi saglikla bu donemleri atlayabilirsek zaten epilasyonumu dondurmustum... yine ona gidecegim icin bosuna niye agda acisini cekeyim diyom...temizlendigi kadar vallaBende aynı gobegim olmasina ragmen jiletlenebiliyorum normalde ağda yapıyordum bende ama şimdi riskli hamilelik diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?