2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Alerji hapı için kadın doğum doktoruma sordum kullanabilirsin dedi canım burun tıkanıklığım olduğunda kbb doktoru da burnun açılsın rahat nefes alabil ki bebeğin strese girmesin demişti. Astım varsa bence kullanman gerekir Allah korusun ağır bir hastalık sonuçta senin nefessiz kalman bebeğin için sıkıntı bence yine de doktoruna sor bence tekrar en azından senin için uygun olabilecek ilacı söyler.
 

Mrb. Allah razı olsun ne güzel detaylı detaylı yazmişsiniz. Ben ara öğünleri 3 gündür bırakmıstım. Bu sabah tokluk 190 2.tokluk 150 cikti. Pazartesiye kadar listeye uyup yazmaya devam edecegim. pazartesi kontrolüm var
 
Canim 3 gündür ara öğün yapmiyordum normalde ayran süt veya yogurt yanına meyve yiyordum . Diger ara öğündede ceviz yiyordum.
Ara öğün o kadar etkili miymiş beslenmede :/ ben hiç dikkat etmiyorum 2 öğün besleniyorum resmen. Belki havalar ısındı meyve karpuz fln tüketiminden de olmuş olabilir canım.
 
Kesinlikle görmeden olmaz ben de joie verstrax düşünüyorum bakalım hiç sürmedim ama, dediğiniz gibi bazı ürünler ömürlük oluyor ikincş çocuğa da kalıyor alırsanız paylaşın olur mu burda fikir olur belki bana da
 
Guzel gunlerde kullanin insallahPeki bunla farklari ne?yani ayni marka ve ozellikleri de cok farkli degil sadece saticilar farkli sanirim...arastirirken denk geldim de
Çok teşekkür ederim Aradaki farkı tam olarak bilmiyorum bu da e bebekte hemen cabriofix in yanındaydı ikis arasında gittim geldim, sırt desteği vardı cabriofixte öyle hatırlıyorum örtüsünün altında sırtını destekleyen bir parça yastık gibi. Ama teknik başka ne tür farklılıklar var bilmiyorum böyle durumlarda en iyisi yorum okumak
 
Diyet listeniz varmı paylaşabilirmisiniz. Bende çok muzdaribim
 
sizin sadece burun tıkanıklığı mı vardı?
Benim aylardır burnum tıkalı ve yoğunluğu gitgide artıyor. Doktor okyanus suyu verdi ama pek ciddiye alıp denemedim Sanki okyanus suyunun geçirebileceği bir şey değil gibi geldi. Burnumun içi inanılmaz şişti. Her gün covid mi oldum diye stres oluyorum ufak çaplı. Çünkü son 2 -3 haftadır koku almam da çok azaldı. Baya burnumu dayamam gerekiyor.
Kbb ye gittiniz ve o nasıl bir ilaç verdi? Alerjik bir insanım bir çok şeye alerjim de var onunla birlikte de artmış olabilir gerçekten. 4 yastık üstüste koyup uyuyorum yoksa sadece ağzımdan nefes alabiliyorum.
 
Mağazaları açarlarsa muhakkak gözlemlerimi yazarım, Chiccolara da bakmak istiyorum mesela. Kur çok coşmadan almak lazım :) bir bebek arabası, bir oto koltuğu, bir dr yatak (beşik) üçünü alsam kafam rahatlayacak.
Otomatik pompa da almadım henüz, mochinin manuelinden aldım attım kenara.
eksik çok vakit daralıyor tik tak
Amaaan diyorum sonra da nasılsa alırım peşinden bi tekme yiyorum :)
 
Doktorunuza sa danisip onay aldiysaniz ne mutlu gule gule kullanalim ve insallah saglikla doguralim
 
tssekkurler siz de gule gule kullanin
 
benn varimmm maesef benimde oyle yemek uaparken bile biraz dazla ayakta kalayim belim ortadan ikiye kirolcak gibi agriyor,ha da az biraz yurusem yine ayni sekilde agriyor. Bu yuzden yuruyus bile yapamiyorum
 
o tekmeler zaten kendilerinden başka bi şey düşündürtmüyor ben de şu yasak kalksın anne yanı yatağı bakıcam onu almadan her şey eksik gibi geliyor bebek arabası iki ay olmasa da olur ama o şart almadan rahat edemicem eksik çoook ve bitmiyor bide süt sağma makinesi alsam ay diyorum depend ay diyorum humana çay bitmiyor asla bitmiyor
 
Gebeliktw tuy dokucu krem.zararli degil mi?ben de mi kullansam
 
Bende aynı gobegim olmasina ragmen jiletlenebiliyorum normalde ağda yapıyordum bende ama şimdi riskli hamilelik diye korkuyorum
Yani acikcasi saglikla bu donemleri atlayabilirsek zaten epilasyonumu dondurmustum... yine ona gidecegim icin bosuna niye agda acisini cekeyim diyom...temizlendigi kadar valla
 
Gestasyonel diyabet için diyet listesi soranlar olmuş. Size dev hizmet :)
Yalnız baştan söyleyeyim diyetisyen bunu 35-40 dk gibi bir zamanda oluşturdu. Bana bir sürü soru sordu ve bu ikinci görüşmede netleşti. Ayrıca benim kilom 'Vücut Kitle İndeksi' içinde normal sınırda kalıyordu ama üste yakın bir normaldi.
Sizin durumunuza göre değişiklikler olabilir.
Şunu da belirteyim; ben bu listeyi 2. trimester için aldım. 3. trimesterda güncellenebilir gibi konuştuk. Bir kaç hafta sonra tekrar görüşeceğiz. Ama ana fikir önemli.
Ana fikir şu: Şekeri etkileyen şey karbonhidrat ve yiyeceklerin glisemik indeksi. Bunlarda kurala uyun. Diğer şeylerde kurala uymazsanız nolur? (örneğin daha çok ceviz yedin, daha çok peynir yedin ) Kilo alırsınız ama şekeriniz artmadan alırsınız.

Diyet listem;
Kahvaltı ( en geç 8.30 )
- 2 kibrit kutusu/porsiyon peynir ( peynirin bir porsiyonu 30 gr- çok yağlılarda 20 gr; yani 60 gr peynir yiyorum )
- 8 - 10 adet çok aşırı tuzlu olmayan zeytin.
- 2 ince dilim ekmek, asla beyaz olmayacak. En çok önerilen siyez unu ekmeği. Ben yulaflı ve ya çavdarlı ekmekler tüketiyorum ( bir dilim ekmek 25 gr kabul ediliyor, çoğu zaman esmer ekmekler ağır olduğu için 1 dilimi bu diyetteki 2 dilime denk geliyor. Her aldığınız ekmeği tartmanızı öneririrm )
- 1 yumurta ( ben omlet ya da sahanda yapıyorum, omlete yağ koyarsam zeytinden kesiyordum, saçmalama gerek yok o kadarına dedi diyetisyen ama katı yağ olmayacak )
- Bol yeşillik, domates, salatalık ( baya bol yeşillik yiyorum ama, haftada 2 kilo salatalık tüketiyorum tek başıma )
- Arada kendimiz domates sosu yapıyoruz kahvaltılık ondan yiyorum ama şeker olmayacak içinde.
- Süt (ben bunu içemiyorum kahvaltıda o yüzden ara öğüne kaydırdım )

Ara Öğün - 10.30 -10.45 gibi ( şeker ölçüyorsanız, 2. saat tokluk ölçümü sonrası )
- 2 porsiyon meyve ( meyve porsiyonları kafanızı çok karıştırabilir, ama 1 tam elma 2 porsiyon oluyor. gibi düşünün. ) (10-12 adetçilek 2 porsiyon oluyor -120 gr )

Öğle yemeği ( 12.30-13.00 )
2 porsiyon et /tavuk/balık- 2 adet köfte gibi düşünün ya da 60 gr peynir gibi ya da 6yk kurubaklagil yemeği
4-6 yk sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek ( ya da 6 kaşık bulgur pilavı/kepekli makarna ya da 2 küçük kase çorba // 1 dilim ekmek 1 küçük kase çorba gibi kullanabilirsiniz hakkınızı. Ya da 3 kaşık bulgur pilavı ve çorba, 6 kaşık kepekli makarna vs.
Çiğ sebzeler ( salata-sınırsız ve mutlaka olmalı )

Ara Öğün ( 15.30- 16.00 ) - şeker ölçümüne göre ayarlayınız.
2 porsiyon meyve
200 ml süt

Akşam yemeği ( 18.30-19.00 ) - öğlen ile aynı
2 porsiyon et /tavuk/balık- 2 adet köfte gibi düşünün ya da 60 gr peynir gibi ya da 6yk kurubaklagil yemeği
4-6 yk sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek ( ya da 6 kaşık bulgur pilavı/kepekli makarna ya da 2 kepçe çorba
Çiğ sebzeler ( salata-sınırsız ve mutlaka olmalı )

Ara Öğün ( 21.00- 21.30 )
2 porsiyon meyve
1 avuç içi kuruyemiş ( ceviz badem vs.)
* Bu son ara öğünün saati geçmeyecek.

Gece 23.00 -23.30 gibi yatağa geçilecek. Uyku saati hormon salınımlarından kaynaklı çok önemli.
Her yemekten sonra min. 15 dk mümkünse daha uzun yürüyüş. Yerinde sayma geçerli değil, ev içinde odada koridorda yürüyüş geçerli.

Bu diyete göre haftada 400-700 gr arası kilo almam normal olarak değerlendiriliyormuş.

Liste yanımda yok, o yüzden değişim listesi fotolarını koyamıyorum. Ve gün içindeki değişimler nasıl yapılır uzun konular. O yüzden sıkıntısı olan 1-2 kere diyetisyenle görüşse zaten tüm sorularına cevap alır ve daha doğru olur.
Burda değişim listesi örneği var ama googledan bir sürü farklı alternatif bulabilirsiniz. Ben ilk bulduğumu koydum. Daha komplike listele, programlar var.
Besin Değişim Listesi | Selçuk CAN | Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Uzmanı

Ben gramları ölçüleri anlayabilmek için mutfak tartısı aldım, bir süre sonra neyin ne kadar olduğunu öğreniyorsunuz zaten ama başta lazım. Yoksa ekmekleri falan iki katı yerdim kesin.

Bir de benim değişim listesinde besinleri gruplara da ayırmıştı. Örneğin gevrek de yiyebiliyorsun ama çok çok seyrek gibi, çeyrek gevrek 1 dilim ekmeğe denk geliyor gibi düşünün. Patates, yufka, erişte, haşlanmış mısır hep bu seyrek grubunda.
* Yani patatesli sulu yemeklere elveda.
Kuru meyveler, muz, hurma, kavun, üzüm gibi meyveler seyrek tüketilmesi gerekenler grubunda. Daha çok elma, armut, erik, şeftali, portakal, çilek vs. yeniyor.
Meyve suyu hiç önerilmiyor ama içilecekse onun da miktarı çok kısıtlı. ( çay bardağı kadar )

Sebzelerde bezelye, bakla,kereviz 3 yk, enginar 1 küçük boydu, 1 orta havuç; bunlar 1 porsiyona denk geliyor.
Diğer sebzeler 4 yk ( ıspanak, lahana, brokoli falan )

Yağsız, yağı azaltılmış süt, yoğurt vb. ürünleri hamilelere önermiyoruz, her şeyin doğalını ye mümkün olduğunca az işlenmiş/işlenmemiş ve organik ürünler kullan dedi. Yemeklerin,salataların suyunu istiyosan yiyebilirsin/içebilirsin. Fazla kilo almak istemiyorum dersen içme dedi.

Not: Benim hamilelik başında açlık şekerim yüksek çıktığı için erken dönemde diyete başladım.
Bugün 75gr ogtt yaptırdım ve sonuçlarım sınır değerlerin altında çıktı. Aynı şekilde devam edeceğim diyete.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…